Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Sfat pentru achizitie

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

Poll: Va rog sa si argumentati. (46 member(s) have cast votes)

Care e mai bun?

  1. LG Optimus 2X (14 votes [30.43%])

    Percentage of vote: 30.43%

  2. Samsung Galaxy S PLUS (10 votes [21.74%])

    Percentage of vote: 21.74%

  3. Google Nexus S (22 votes [47.83%])

    Percentage of vote: 47.83%

Care mai bun la AUDIO?

  1. LG Optimus 2X (13 votes [28.26%])

    Percentage of vote: 28.26%

  2. Samsung Galaxy S PLUS (14 votes [30.43%])

    Percentage of vote: 30.43%

  3. Google Nexus S (19 votes [41.30%])

    Percentage of vote: 41.30%

Vote Guests cannot vote

#1
S3Se7

S3Se7

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 17.12.2009
Salut! Vreau sa cumpar un smartphone de la VDF (la prelungirea unui abonament) si sunt nedumerit. Am rascolit netul si m-am oprit la trei modele, adica LG O2X, SGS Plus si Google Nexus S.

   Din cate am citit SGS + are GPU adreno 205, care e cam praf, fiind chiar mai slab decat PowerVR SGX540 de pe Galaxy S. Sa nu mai luam in considerare instabilitatea lui (restarturi; e ca la loterie - ai noroc sa gasesti unul bun --> bine, nu ai noroc --> tot asa de bine pentru cei de la VDF). La SGS imi plac mai multe lucruri: castile, touch wiz-ul, designul(+ ca e foarte subtire), versiunea de bluetooth (3.0), ecranul (Super AMOLED) si faptul ca filmeaza HD.

   La Nexus S imi plac, din nou, mai multe aspecte: designul, ecranul (Super AMOLED; stiu si de versiunea i9023 cu S-LCD, si nu m-ar deranja asa de mult sa aiba acest tip de display, e cam tot dracu' ala (cam)), faptul ca Google se ocupa de el (primeste multa atentie; are deja update la 4.0 ICS; mai e si faptul ca pentru un update de soft nu trebuie PC, totul se face de pe telefon), are sistemul de fisiere ca la mama lui (EXT; nu si-a mai bagat Samsung coada sa schimbe ceva, si se vede, deoarece se misca fluent), procesorul (fata de S Plus are Hummingbird ARM Cortex A8 @ 1Ghz; am citit despre el ca e mult mai bun decat SnapDragon), UI-ul si camera (pacat ca nu filmeaza macar HD; am citit ca filmeaza la 480 p @ 30 fps, iar in modul de noapte scade la 15 fps- sincer e chiar prea putin pentru un smartphone de calibrul asta; ma raportez la fotografii cand spun ca-mi place camera - a nu se intelege o contradictie).

   LG-ul chiar ma incanta. Procesorul dual-core ARM Cortex A9 @ 1 Ghz e super, impreuna cu chipsetul nVidia facand o echipa foarte buna. UI-ul e super, are o multime de gesturi (cum ar fi faptul ca, la "lovire", in aplicatia de mesagerie, cursorul se deplaseaza cu cate o litera in directia "lovirii"; vezi youtube - minutul 5:39 ). Imi place ca este chiar foarte rapid, atat in jocuri cat si in UI (se vede clar in linkul de mai devreme pe youtube). Imi place la LG si camera, e destul de capabila. Am citit ca nu scoate chiar cele mai bune poze, dar pentru asta am camera, cea de pe telefon fiind folosita doar ocazional (si asa nu prea fac eu poze), iar faptul ca filmeaza HD si full HD ma incanta deasemea (din nou, fara prea multe pretentii). Pe mine in schimb ma intereseaza destul de mult sa se auda bine in casti, sunt destul de maniac in momentul in care intra in discutie problema asta. Ma intereseaza sa aiba un EQ decent, sa se auda tare si ca lumea (cum sa spun, vreau si volum mare si fidelitate; nu stiu daca ma exprim bine). La galaxy S Plus am observat ca se aude destul de bine, daca s-ar auzi macar ca la Galaxy S Plus ar fi perfect.

   Imi doresc de la telefon sa fie stabil, rapid (optimizat) si eye-candy (nu cred ca cer mult). Va rog sa nu faceti misto/off-topic si sa fiti cat se poate de obiectivi (cat se poate).
   Eu, la momentul de fata, sunt 70% indreptat spre LG O2X, 20 % catre Nexus S si 10 % catre S Plus (in mare parte datorita faptului ca canta bine).

  Multumesc pentru rabdare. :cheers:

P.S.: La VDF nu se mai gaseste Galaxy S. Puteti sa imi mai recomandati telefoane, in limita a 1300 lei (+- 50 lei, sa zicem; la liber - orientativa la preturi pe aici - cred ca sunt cele mai ieftine).

Edited by S3Se7, 05 January 2012 - 23:11.


#2
atlet1305

atlet1305

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 22.09.2006
Esti prea documentat in ceea ce priveste aceste telefoane.Ai pus intrebarea ca sa vezi cine se pricepe si cine nu?Cred ca poti alege singur ceea ce vrei.Succes!

#3
S3Se7

S3Se7

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 17.12.2009

View Postatlet1305, on 5th January 2012, 23:59, said:

Esti prea documentat in ceea ce priveste aceste telefoane.Ai pus intrebarea ca sa vezi cine se pricepe si cine nu?Cred ca poti alege singur ceea ce vrei.Succes!
Pai aia e, ca eu m-am documentat si doresc sa fac alegerea corecta. Pun aici intrebarile pe care inca le mai am. Nu am gasit nicaieri pe google pe cineva care sa vorbeasca despre calitatea audio in casti, care pe mine ma intereseaza, de exemplu. Nu, nu am pus intrebarea ca sa vad cine se pricepe si cine nu.

Asta e si problema, stiind cam tot despre telefoane e greu sa ma decid, mi-ar place o combinatie intre cele trei. Dual core-ul si chipsetul de la lg cu screen-ul de la SGS si cu designul lui SGS, cu touch wiz si cu androidul de la nexus s si cu camera lui LG  ar fi perfect, dar nu exista asa ceva din pacate.

Multumesc. :D

Edited by S3Se7, 06 January 2012 - 00:05.


#4
S3Se7

S3Se7

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 17.12.2009
Deci, in final, imi poate spune cineva si mie care este cel mai bun telefon la partea audio. Eu, dupa cum am spus, as merge pe LG O2X :D .

#5
medley

medley

    custom attitude

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,879
  • Înscris: 06.05.2005
Cum spunea si cineva mai sus, ai citit si macar la teorie pare ca stai bine in ce privesc aceste modele. Asta este foarte bine, felicitari pentru rabdare si ca ai reusit sa te opresti la 3 din pletora de alternative.
Insa:
-dintre cei care au votat si vor vota este foarte probabil(este natura forumurilor, nu este specific acestui subiect) ca majoritatea sa nu detina(sau eventual sa fi detinut) mai mult de maxim unul din cele 3 modele expuse de tine, deci nu pot compara punctual.
-este si mai probabil ca dintre votanti, desi decisi si convinsi in alegerea lor, sa nu recunoasca diferentele dintre un S sau S Plus daca il au in mana, la fel cum este plauzibil ca acum sa caute pe google exact cu ce este diferit Samsung Nexus fata de Google Nexus .
-spui ca iti place ca OS-ul sa fie cat mai curat, dar zici ca UI-ul de la LG te atrage. S-ar putea sa ramai cu el pe veci(exagerez, desigur):Poti cauta pe google si alte surse, linkurile acestea sunt doar sa vezi de ce LG-ul ramane, indiferent cat de mult s-ar stradui, produs low-cost din multe puncte de vedere.
Android upgrades / Froyo/ Gingerbread- a venit la 5 luni dupa lansare/ IceCream- in second quarter of 2012-6/7luni lejer  
-calitatea audio este penibila la orice astfel de device, indiferent de producator. Orice Sony din seria Walkman este peste oricare din cele 3. Ceea ce poti face este sa cumperi niste casti de bun simt(nu beats by dre, si in nici un caz de la noi ca sunt fake-uri toate) si sa cauti o aplicatie ce citeste flac-uri. Si eventual vei obtine ceva decent. Depinde de gusturi, insa nu este player-ul audio incorporat vreo deosebita preocupare pentru producatori.
Ia ce iti place, nu zabovi atata ca nu este o decizie ce iti va schimba viata, este un telefon ce oricum va deveni invechit in urmatoarele luni caci producatorul sau va fi scos intre timp alte x modele.
Daca te-ai jucat cu toate si iti place LG, ia LG, dar nu incerca sa iti justifici decizia printr-un rationament bazat pe specificatii caci mereu va exista ceva mai bun.
Iti place, ti-l permiti, cumpara-l, enjoy!

Edited by medley, 06 January 2012 - 01:02.


#6
S3Se7

S3Se7

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 17.12.2009
Ok. Am inteles ce vrei sa spui. Deci, in final, ce sa iau? Mie imi plac toate trei, sa fiu sincer. Ca am o preferinta, asta e, am spus si mai sus ca degeaba merge struna si arata ca naiba sau invers. Pe mine ma intereseaza doar sa aleg ce ar fi mai bun, pentru ca sincer nu stiu care si cum merge. Cred ca ar trebui totusi sa vizitez un magazin vodafone si sa le butonez putin, sa aleg ce imi place. Pana acum am butonat doar Galaxy S (nu S plus), deci mai raman 2.

Multumesc pentru raspunsuri.

P.S.: @medley: Tu pe care il preferi dintre astea trei?

#7
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,036
  • Înscris: 02.09.2005
salut, eu am ul o2x de vreo luna... nu stiu cum sta samsungul pe partea audio insa iti spun ca lg-ul se aude foarte bine daca asculti muzica in casti (la difuzoare e praf).... sunt fost posesor de nokia 5800 xpressmusic deci, ceva experienta, zic ca am.... castile stock nu sunt nemaipomenite dar isi fac treaba pt cineva cu o ureche nu foarte fina, insa daca la lg mai asociezi niste casti de calitate medie cum ar fi cateva modele sennheiser( asa cum am facut eu), te asigur ca nu te va dezamagi.... nu prea stiu sa-ti zic cum sta cu receptia si calitatea radio, n-am avut curiozitatea sa il incerc.

#8
medley

medley

    custom attitude

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,879
  • Înscris: 06.05.2005
Nu am preferinte intre cele 3 modele, desi am avut ocazia sa le fac reviewuri la job. Nu folosesc Androidul decat de nevoie asa ca nu are rost sa votez sau sa fac un top pentru ca ar fi subiectiv.
Joaca-te cu toate.

#9
vierme

vierme

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,101
  • Înscris: 31.08.2007
LG nu am folosit pana acum.
Am avut la un moment dat un GPS care a avut niste probleme iar service-ul a fost de cacao. De atunci am ignorat aceasta marca :)

Cunosc foarte bine Galaxy S (nu Plus) si Nexus S.

Samsung Galaxy S este peste Nexus S ca dotari:
- ecranul SAMOLED e impresionant (Nexus S Vodafone are LCD),
- are radio (Nexus nu are, desi pe mine nu ma intereseaza),
- pozele/filmarile facute cu Galaxy sunt mai reuste decat la Nexus (desi Nexus in plus are blitz, iar cu update-ul ICS filmeaza si HD)
- are in plus marketul Samsung care are niste chestii dragute/free in el
- mai subtire si mai usurel

Nexus in schimb este peste Galaxy ca soft
- nu am intalnit freez-uri/restarturi cum se mai intampla la Galaxy S
- update la ICS oficial.

Alegerea mea intre cele 2 de mai sus e Nexus S. LG nu cunosc dar nici nu l-as lua in considerare vreodata.

Edited by vierme, 06 January 2012 - 12:35.


#10
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,000
  • Înscris: 15.04.2011
S3Se7

Galaxy S Plus.

1.Galaxy S Plus are suport 0 din partea producatorului si al comunitatii de developeri desi a fost lansat in luna iulie a anului trecut, niste nesimiti astia de la Samsung.
2.Are probeleme de software.
3.Acceleratorul grafic e praf.

Eu l-as taia imediat de pe lista, e cea mai proasta achizite pe care o poti face.

Nexus S.

1.Un plus mare este faptul ca primeste ultimele update-uri imediat nu trebui sa astepti update-uri de la idiotii astia de la Samsung
2.Ecranul Super Amoled mi se pare mai reusit ca SCLD iar din cate stiu varianta cu Super Amoled nu se mai gasesti si sunt slabe sanse sa il mai aduca magazinele.

Optimus 2X.

1.Are un raport calitate pret excelent.
2.E de departe cel mai performant model la toate capitolele.
3.Are suport din partea producatorului si se bucura de o atentie deosebita din partea comunitatii de developerii, MIUI, CM, xda-developers etc.
4.Poti sa il customizezi dupa bunul plac, instaland romuri neoficiale.
5.Calitatea audio e buna.
5.Camera e cea mai performanta si poti face mai buna instaland un MOD 1080p @ 30fps @ 17 mb bitrate @ 128kbp/44khz link.
6.Am un telefon produs de Samsung cu ecran Super Amoled si nu mi s-a parut o diferenta de calitate fata de 2X.
7.Calitatea constructiei e mult mai buna la LG.

Eu unul as merge pe Optimus 2X.  


Unii sufera de anumite stereotipuri si venereaza un brand. -_-
Daca tu ai avut probleme cu un produs al marcii respective insamnea ca toate sunt proaste, ce logica.

Numai bine.

Edited by Papillon_, 06 January 2012 - 13:12.


#11
TudorMondialul

TudorMondialul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 542
  • Înscris: 15.10.2010
Daca te intereseaza calitatea audio evita 2X. Uita-te pe GSMArena ce au zis despre el...

#12
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,000
  • Înscris: 15.04.2011
jericho are telefonul si are alta impresie... tu altceva in afara de GsmArena stii ?

Sau poate detii unul si ne lamuresti mai bine.

#13
S3Se7

S3Se7

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 17.12.2009
Si eu m-as inclina catre 2X, doar ca nu stiu... S Plus cade clar din lista, dupa ce am vazut ce GPU are.... iar SnapDragon-ul ala la 1.4 Ghz e doar OC, deci nu o sa faca fata prea bine. Astia de la GSM Arena fac teste bune, dar telefonul era la inceput. Din cate vad jericho si papillon au pareri foarte bune despre O2x. Mi se pare si normal din moment ce pune pe masa un dual core de 1 Ghz (fata de un single core de 1 Ghz, tot ARM Cortex), un GPU superior si multe ROM-uri custom care ma intereseaza. Ma incanta la nexus displayul si faptul ca e primul la update-uri always, dar, cu suportul NEOFICIAL, ma voi descurca si cu LG. Pana la urma e cum a zis medley, ma duc si ma joc cu ele si apoi vedem.

Acum urmeaza o intrebare de noob:  Eu am mai fost la Vodafone, dar nu am mai testat niciodata un telefon. Se pot testa in orice Vodafone Shop sau doar in anumite magazine; cum fac sa il testez, ma duc la aia si ii spun daca se poate sa fac un test sau cum. In Sibiu, in Piata Mare la VDF Shop, sunt telefoane expuse, dar nu e pornit nici unul. Au bagata in ecran o hartie sau ceva de se vede home screen-ul (sa isi faca oricine o idee despre cum arata, sper ca intelegeti ce vreau sa spun). Scuze ca pun intrebari stupide. Daca nu se poate testa in orice magazin, recomandati-mi un loc in care pot sa le testez in Sibiu, de preferat prin jurul centrului.

Multumesc!

Edited by S3Se7, 06 January 2012 - 17:26.


#14
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,036
  • Înscris: 02.09.2005
in bucuresti, de exemplu, daca te duci si spui ca vrei sa prelungesti contractul te lasa sa butonezi orice telefon, eu cand am luat lg-ul s-au bagat aia prin depozit vreo cinci minute ca sa mi-l scoata... iti dai seama, fiindca traim in romania, depinde de zona, magazin si oameni, care intotdeauna la noi sunt variabile :) . du-te si butoneaza-le si spune-ne ca ai luat lg-ul :) ... sau daca nu-l iei, de ce nu l-ai luat... bafta..

later edit: de un lucru sunt sigur: materialele si feelingu-ul lg-ului vor fi superioare...

Edited by jericho, 06 January 2012 - 19:22.


#15
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,000
  • Înscris: 15.04.2011
S3Se7

Eu l-am testat tot in Sibiu la Vodafone Shop, Piata Mare. Ii spui vanzatoarei daca poate sa iti arate un Optimus 2X, o sa iti aduca unul din spate. ;)



jericho

Mi se pare tampit conceptul celor de la Vodafone cu expunea telefoanelor macheta, eu vreau sa vad cum e telefonul din toate punctele de vedere. Din cate am citit incep treptat sa schimbe magazinele cu un nou concept care include telefonul pe viu si un ecran mic unde sunt afisate dotarile.

Edited by Papillon_, 06 January 2012 - 19:34.


#16
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,036
  • Înscris: 02.09.2005
stiu ca e aiurea dar la cati melteni sunt, cel putin in bucuresti, ar trebui in fiecare saptamana sa expuna cate un telefon nou...

#17
S3Se7

S3Se7

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 17.12.2009
Multumesc mult de raspunsuri. Am inteles acum, ma duc la vanzatoare si intreb de telefon. Se poate sa testez si doua telefoane odata (si LG si nexus)? Cer cam mult, cred.
@Papillon: Telefoane macheta, mama ei de exprimare. Nu stiam cum sa le spun :D .

Multumesc! :cheers:

P.S.: Achizitia pot sa o fac doar prin 26 luna curenta, deci mai e :( . Totusi, daca topicul ramane deschis, o sa impartasesc parerile mele despre telefon cu voi :D . Sunt, oricum, 90% pornit sa cumpar LG-ul. Nexus-ul e o alegere buna, dar se poate si mai bine. Am vazut ca se vinde la bursa un SGS (normal) cu 750 lei. Se merita sa iau SGS-ul si sa renunt la LG si la nexus. Parerea mea e ca nu, dar nu sunt profesionist, nici macar amator, deci astept pareri mai avizate :D .

Edited by S3Se7, 06 January 2012 - 23:01.


#18
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,000
  • Înscris: 15.04.2011
Cu placere.

Nexus e prea scump si prea mare ca dimensiuni, eu nu am putut sa tin unul cofortabil in mana.

Nu se merita Galaxy S in detrimentul lui Optimus 2X, daca vrei ceva mai scump/performant atunci orienteazate spre Galaxy SII.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate