Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Senzor de miscare PIR PNI SafeHou...

Reglaj motocoasa. BaiKal

Cum isi mai petrec romanii vacant...
 Fronius Gen24 Hibrid country code?

Compatibilitate placa de baza/pro...

Identificare soi vita de vie

Iritatie ciudata pe picior
 Problema Phillips 50PUS8536/12

Examen restant

Colonoscopie

sisteme de operare 32 bit si 64 b...
 Recomandari producatori pergole, ...

Prima iesire cu masina in Grecia,...

A mai cumparat cineva tastaturi d...

Generator hidro artizanal
 

Cat ma costa racordarea la energie electrica

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
erwinballa

erwinballa

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 05.01.2012
Am atasat o schema cu amplasarea terenului, pentru care ma intereseaza bransamentul la EON.

http://www.image-sha...g-1190-237.html

Cam ce costuri a-si avea, si care ar fi solutia tehnica si economica cea mai buna

#2
sydneyaus2005

sydneyaus2005

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,506
  • Înscris: 22.01.2007
mergi la EON si faci cerere tehnica de racordare!
Altfel sunt doar aproximatii.
Oricum iti trebuie proiectul tehnic de electrice la casa.

#3
erwinballa

erwinballa

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 05.01.2012

 sydneyaus2005, on 5th January 2012, 21:05, said:

mergi la EON si faci cerere tehnica de racordare!
Altfel sunt doar aproximatii.
Oricum iti trebuie proiectul tehnic de electrice la casa.


aceasta cerere tehnica ma costa ceva? Imi trebuie autorizatie Anre, pt a elabora proiectul tehnic al instalatiei electrice din casa? Sunt inginer pe instalatii, si ma pot descurca sa fac proiectul. Stiu ca pe executie si proiectare de retele exterioare iti trebuie autorizatie ANRE.

#4
sydneyaus2005

sydneyaus2005

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,506
  • Înscris: 22.01.2007

 erwinballa, on 6th January 2012, 05:15, said:

aceasta cerere tehnica ma costa ceva? Imi trebuie autorizatie Anre, pt a elabora proiectul tehnic al instalatiei electrice din casa? Sunt inginer pe instalatii, si ma pot descurca sa fac proiectul. Stiu ca pe executie si proiectare de retele exterioare iti trebuie autorizatie ANRE.

evident ca costa, doar aia n-or sa faca munca patriotica.
Iti trebuie categoria IIA atat ca electrician cat si ca firma, sau daca esti PFA atunci doar aia de electrician (dar mai greu cu PFA pe electrice). Nu merita autorizatie doar pentru proiectul unei case si oricum nu cred ca indeplinesti conditiile.
Un proiect de casa te costa 200-300 euro.
Si de fapt cererea se numeste: aviz tehnic de racordare
Mergi si intrebi la biroul de informatii persoane fizice

Edited by sydneyaus2005, 05 January 2012 - 21:24.


#5
ady_77

ady_77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,126
  • Înscris: 05.02.2009

 sydneyaus2005, on 5th January 2012, 21:21, said:

evident ca costa, doar aia n-or sa faca munca patriotica.
Iti trebuie categoria IIA atat ca electrician cat si ca firma, sau daca esti PFA atunci doar aia de electrician (dar mai greu cu PFA pe electrice). Nu merita autorizatie doar pentru proiectul unei case si oricum nu cred ca indeplinesti conditiile.
Un proiect de casa te costa 200-300 euro.
Si de fapt cererea se numeste: aviz tehnic de racordare
Mergi si intrebi la biroul de informatii persoane fizice

  pentru avizul tehnic de racordare nu ai nevoie de Proiect!!! Tare curios as fi sa vad pe ce stie sa ceara cineva 2-300 euro! eu mi-am facut singur instalatia electrica interioara iar pentru avizul tehnic de racordare mi s-au cerut:

Cerere tip - se obtine de la biroul de avize sau relatii cu publicul
Autorizatia de construire
Certificat de Urbanism
Aviz de amplasament eliberat anterior
Plan de situatie cu amplasamentul constructiei
Plan de incadrare in zona
Act de proprietate pentru teren
Copie carte de identitate
Dosar cu sina
Copie chitanta plata pentru obtinere aviz tehnic de racordare

Nu scrie nicaieri de nici un proiect si nici nu e normal atat timp cat furnizorul are montat in BMP protectii ,ce se intampla dupa e treaba clientului!

#6
Viorelius

Viorelius

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 02.02.2010

 ady_77, on 5th January 2012, 21:47, said:

pentru avizul tehnic de racordare nu ai nevoie de Proiect!!! Tare curios as fi sa vad pe ce stie sa ceara cineva 2-300 euro! eu mi-am facut singur instalatia electrica interioara iar pentru avizul tehnic de racordare mi s-au cerut:

Cerere tip - se obtine de la biroul de avize sau relatii cu publicul
Autorizatia de construire
Certificat de Urbanism
Aviz de amplasament eliberat anterior
Plan de situatie cu amplasamentul constructiei
Plan de incadrare in zona
Act de proprietate pentru teren
Copie carte de identitate
Dosar cu sina
Copie chitanta plata pentru obtinere aviz tehnic de racordare

Nu scrie nicaieri de nici un proiect si nici nu e normal atat timp cat furnizorul are montat in BMP protectii ,ce se intampla dupa e treaba clientului!
Buna ziua, sunt in situatia urmatoare: casa este in constructie(planseu turnat peste parter) in primavara vreau sa finalizez mansarda si acoperisul. AC imi expira in Septembrie 2012. Pentru a obtine avizul tehnic de racordare este necesar ca autorizatia sa fie valabila? sau trebuie sa se execute si racordul electric in timpul de valabilitate a AC? Va multumesc?

#7
jjy

jjy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 389
  • Înscris: 13.01.2009
pentru a se emite atr-ul autorizatia trebuie sa fie valabila. pretul pentru bransament care e trecut in atr este valabil 2 luni (sau 3 luni nu tin minte exact, daca vrei neaparat ma uit, dar sigur nu mai mult), adica trebuie sa executi racordul electric in cele 2/3 luni.

Edited by jjy, 03 February 2012 - 12:12.


#8
rqnu

rqnu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 08.05.2010
Eu m-am interesat si mi s-a spus ca ma costa intre 1800-2000 ron.Este o firma din Bolintin-Vale.Am casa vizavi de reteaua electrica si un stalp laga gardul vecinului de care o sa ma folosesc.

#9
novigelu

novigelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 452
  • Înscris: 20.11.2010

 rqnu, on 8th February 2012, 18:20, said:

Eu m-am interesat si mi s-a spus ca ma costa intre 1800-2000 ron.Este o firma din Bolintin-Vale.Am casa vizavi de reteaua electrica si un stalp laga gardul vecinului de care o sa ma folosesc.








Aici in Constanta pentru a face racordarea cica trebuie si actul de receptie a casei??!!! Eu am casa P+M la rosu fara ferestre!!! Stie cineva exact ce daca mai trebuieste si receptia casei???

#10
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,626
  • Înscris: 26.01.2007

 novigelu, on 9th February 2012, 11:08, said:

Aici in Constanta pentru a face racordarea cica trebuie si actul de receptie a casei??!!! Eu am casa P+M la rosu fara ferestre!!! Stie cineva exact ce daca mai trebuieste si receptia casei???
Cica trebuie sa ai receptia, uite aici o problema similara, intreaba cum s-a rezolvat.
http://forum.softped...m...&p=10896773

#11
nonu

nonu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 27.08.2007

 erwinballa, on 5th January 2012, 20:47, said:

............
Cam ce costuri a-si avea, si care ar fi solutia tehnica si economica cea mai buna
pe mine trifazicul m-a costat asa:
- ATR:  106 lei, daca ceream mai putin de 10 kW economiseam 53 lei
- racordare standard cu stilp intermediar(si tie iti trebuie) si 29 m de cablu: 2500 lei
- cateva beri - ce va trebui sa le dau mai spre primavara - pentru devizul cu instalatia din casa. in momentul montarii contorului instalatia din casa nu trebuie sa fie neaparat finalizata.
- un simplu multumesc - pentru 30 m cablu acyaby 4*16  ce se monteaza intre bmpt si tabloul electric.  tie o sa-ti trebuiasca cam 100 m de cablu. daca obti trifazic nu face rabat si baga de 25 mmp indiferent de puterea obtinuta!.
solutia tehnica iti va fi data de cei de la eon in functie de disponibilitatea  retelei.
economie faci doar daca renunti la trifazic in favoarea monofazicului. ai face-o?

 rqnu, on 8th February 2012, 18:20, said:

...Am casa vizavi de reteaua electrica si un stalp laga gardul vecinului de care o sa ma folosesc.
daca vrea el!

#12
jjy

jjy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 389
  • Înscris: 13.01.2009

 novigelu, on 9th February 2012, 11:08, said:

Aici in Constanta pentru a face racordarea cica trebuie si actul de receptie a casei??!!! Eu am casa P+M la rosu fara ferestre!!! Stie cineva exact ce daca mai trebuieste si receptia casei???

eu mi-am facut bransamentul la retea si legatura de la bmpt la casa avand casa "la rosu", fara usi si geamuri.

#13
novigelu

novigelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 452
  • Înscris: 20.11.2010

 jjy, on 9th February 2012, 16:56, said:

eu mi-am facut bransamentul la retea si legatura de la bmpt la casa avand casa "la rosu", fara usi si geamuri.








Esti tot din Constanta? Am fost la Enel si mi-au zis sa fac si receptia ca nu se poate fara!!! Cred ca nu-s seriosi??Nu stiu cum sa fac???

#14
jjy

jjy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 389
  • Înscris: 13.01.2009
sunt din iasi. vb cu cel care iti face bransamentul si probabil te poate rezolva el.

#15
kris2k

kris2k

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 06.01.2007
900 RON CU CONTOAR PE STILP. SI INCA 750 SAMI PUNA PANOU CU 9 SIGURANTE IN CASA (CAM 8ML DE SAPAT DE LA STILP).

#16
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,715
  • Înscris: 21.08.2008
Acum tot ce se monteaza e pe stilp? Eu am contorul in casa de cind e casa facuta... ma intreb daca intii se da acceptul de montare contor si dupa aceea te racordezi la retea sau poti lua si inainte pina vin actele.

#17
silviudragoi1993

silviudragoi1993

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 26.01.2015
Salutare !
Itentionez sa deschid un magazin alimentar intr-un spatiu inchiriat.Magazinul a mai fost inchiriat unei persoane si a avut contract cu enel pe numele lui dar acum curentul este intrerupt de la contor,probabil s-a reziliat contractul.
Cat ar costa si cat ar dura sa rezolv aceasta problema?Memtionez ca o sa fac contract pe numele meu

#18
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
De ce acte minime este nevoie pentru a trage curent la stalp ? Am nevoie de curent pentru a incepe santierul la sat.

Edited by Benderbut, 19 February 2015 - 17:49.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate