Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ansamblul Neofort Rezidenția...

Caderea in apostazie a Bisericii ...

Inselatoria secolului!

Problema soft samsung galaxy watc...
 Recomandare tastatura compatibila...

Festivalul de Film Cannes 2024

Scaun auto

La mulți ani @ranit6996!
 La mulți ani @Ciubex!

Reparat difuzor membrana hartie, ...

Restaurantele cu stele Michelin

Best cooler
 Program vizibilitate intre puncte

Sfat achizitie casti gaming 300-3...

Dimensiune optima teava scurgere ...

Sfat achizitie telefon cu camera/...
 

RDSLINK-se intrerupe netul

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1
miruna

miruna

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 13.12.2001
Am abonament de 9 $
Acum 3 zile au venit de la RDS si mi-au scos modemul.
Mi-au zis ca este necesar pentru ca s-a trecut pe fibra optica si ca oricum va fi mai bine, viteza mai mare... etc..
Au venit cu un cablu UTP pana la calculator si respectiv la telefon printr-o priza dubla cu mufe RJ45.
M-au dirijat prin telefon sa scot Ip-ul vechi si DNS si sa las totul pe automat.
Apoi am configurat cum mi-au zis ei pppoe cu user si pass in internet options.
Acum netul nu se mai lanseaza automat la pornirea sistemului, ci manual printr-o fereastra gen dial-up.(asta nu ma deranjeaza prea tare, am pus acea fereastra in start-up)
Toate bune si frumoase, m-am bucurat ca fac dl metropolitan cu viteza mai mare.
Si intr-adevar, am facut cu 100-500 kB.
Dar, stupoare, la un interval variabil, de cca 15-20 minute se deconecteaza netul.
Am mai observat ca la fiecare conectare se schimba ultimele doua cifre din adresa IP (asta inseamna IP dinamic? este normal?)
Care sa fie cauza deconectarii si ce este de facut?
Daca ma indrumati sa ma adresez serviciului tehnic, cred ca mai repede ma pot lasa de fumat dacat sa-mi raspunda cineva .
Va rog frumos, nu ma lasati de izbeliste.
Multumesc anticipat !

#2
miruna

miruna

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 13.12.2001
Nimeni?
Am avut impresia ca pe acest forum sunt si oameni cu experienta in domeniu.
Sorry !

#3
BMW Driver

BMW Driver

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 529
  • Înscris: 09.12.2002
Din ce oras esti?

#4
miruna

miruna

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 13.12.2001
Are importanta?
CT

#5
Philips

Philips

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 29.11.2004

miruna, on Oct 11 2005, 10:19, said:

Nimeni?
Am avut impresia ca pe acest forum sunt si oameni cu experienta in domeniu.
Sorry !

<{POST_SNAPBACK}>


Trebuie sa te adresezi cu smerenie si piosenie...mistocareste nu merge... :naughty:

#6
miruna

miruna

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 13.12.2001
Imi cer scuze, dar v-am rugat frumos si v-am multumit anticipat.
N-am vrut sa jignesc pe nimeni.
Nu vreau sa declansez vreun  flame cu acest topic, vreau doar un ajutor de la cei care se pricep.
(am crezut intr-adevar ca sunt oameni priceputi pe aici; atata tot, no offense)
In concluzie, cu toata consideratia, as dori sa discutam numai pe marginea subiectului;
ii rog pe cei ce ma pot ajuta, sa raspunda, iar pe cei ce vor sa ma ia "in balon" sau sa ma jigneasca ii rog sa se abtina.
Inca o data va multumesc !

Edited by miruna, 11 October 2005 - 10:46.


#7
ZapperBH

ZapperBH

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,449
  • Înscris: 20.10.2004
posibil sa fie reteaua lor de vina .... si da este normal la ip dinamic sa se schimbe :P

#8
savone

savone

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 13.08.2005
Da pe sistemul PPOEN asa este la fiecare conectare se schimba ,ceva in genul EV-DO de la Zapp sau mai simplu un fel de VPN fara linie dinamica.Totusi e ciudat ca deja ti-au luat modemul ,se mai putea merge pe el inca ceva timp(2-3luni).





P.S. dar down extern cum este? :D

#9
cmidp

cmidp

    medicine for the brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,078
  • Înscris: 02.03.2003

miruna, on Oct 11 2005, 09:19, said:

Nimeni?
Am avut impresia ca pe acest forum sunt si oameni cu experienta in domeniu.
Sorry !

<{POST_SNAPBACK}>


Serverul lor de pppoe e ca ceaiul si face drop la conexii.

Nu ai nici o problema de link/desincronizare pana la ei, dar au pppoe-ul de toata jena.

E partial normal sa ti se schimbe IP-ul, in vest (unde cam totul e pe pppoe) IP-ul se schimba daca stai mai mult de 15 min deconectata.

Exista ceva softwareuri care dupa ce pica linkul de pppoe fac automat redial.

Caut.

#10
miruna

miruna

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 13.12.2001
Pe extern este cam 30-35kB
Am setat 1 secunda la timeout-redial si se conecteaza iar, dar ma deranjeaza intreruperea in sine.
Sa inteleg ca nu-i nimic de facut?

#11
cmidp

cmidp

    medicine for the brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,078
  • Înscris: 02.03.2003

miruna, on Oct 11 2005, 14:49, said:

Pe extern este cam 30-35kB
Am setat 1 secunda la timeout-redial si se conecteaza iar, dar ma deranjeaza intreruperea in sine.
Sa inteleg ca nu-i nimic de facut?

<{POST_SNAPBACK}>


N-ai nimic de facut. Ca sa-ti explic asa, linkul tau pana la ei este bun din punct de vedere fizic (adica nu cum se mai desincronizeaza modemurile de cablu)  dar ai probleme cu autentificarea (asta-i scopul pppoe)

Banuiesc ca face drop la link si atunci cand faci trafic.

Concluzionand: nimic ce sa stea 'in puterile tale'.

Cauzele pot fi multiple, de obicei toate duc spre proasta gestionare.

In caz ca vrei sa incerci marea cu degetul (data fiind si distanta): http://www.softpedia...RASMaster.shtml

#12
EDGE

EDGE

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 447
  • Înscris: 17.10.2004
Salut miruna,

Si eu tot pe PPPoE sunt mai nou.

Am avut aceeasi problema ca tine in weekend..dar nu la interval de 15 minute ci la interval de.... 2 minute!!!! Cum la ei a sunat ocupat toata ziua am trecut din nou pe modem (noroc ca am refuzat sa-l dau).

Ieri am bagat PPPoE la loc si pana astazi nu a mai facut nici o problema. Asta inseamna ca s-au aruncat cu capul inainte in acest proiect si nu au testat f.bine reteaua care se pare ca nu este destul de stabila.

Trebuie sa astepti..probabil pana la ora asta s-a rezolvat problema :)

#13
apollo_expert

apollo_expert

    Inactive Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,826
  • Înscris: 12.06.2004
Daca esti la RDS si esti din CT dupa cum am vazut mai sus iti recomand sa te duci la ei personal si sa faci scandal. E singura solutie. Nu te mai chinui sa dai telefon pentru ca ei au un sistem foarte complex de callcenter: suna telefonul , ei se fac ca nu aud. Misto nu ?

#14
savone

savone

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 13.08.2005
@Miruna din pacate nu prea ai ce face poate doar sa urmezi sfatul lui Apoll si sa te inarmezi cu rabdare.In CT tel.si net pe PPOEN sint la inceput si sincer nu stiu ce personal (pregatit mai mult sau mai putin )au acolo.
@edge probabil a fost o problema de desincronizare de pe server-ul lor cu Gateway principal care este la.... :D

#15
miruna

miruna

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 13.12.2001
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri (inclusiv lui cmidp pentru link. Rasmaster nu a putut rezolva deconectarea, el stie sa mentina "alive" o legatura prin ping la un timp prestabilit, dar in cazul meu nu a tinut).
Se pare ca buba este numai la ei; aseara am incercat (vreo 3 ore) sa iau legatura telefonica cu tehnicul si nu mi-a raspuns nimeni, evident.
Sunt cu nervii in pioneze, si nici n-am timp sa ma duc pe acolo  in cursul zilei; cand termin eu cu serviciul ei sunt de mult in lumea viselor.
Am mai observat ca deconectarea are loc mai repede daca viteza de dwl este mai mare (situatia lui EDGE).
Am facut transfer metropolitan chiar si la 1.5 mB/s si,  in timp ce priveam cu satisfactie pe ecran cat de rapid se misca , ... poc... disconnected.
Ma tem ca daca reusesc totusi sa iau legatura cu ei si le fac si scandal(sfatul lui apollo_expert), sa nu ma trezesc cu viteza limitata ca inainte de scoaterea modemului.
Ma gandesc la faptul ca la abonamentul meu de 9 $ am o viteza nemeritata, cunoscut fiind faptul ca la acest tip de abo. viteza maxima ar trebui sa fie de 256kb (32kB) , daca nu gresesc. E posibil sa fi uitat ei sa ma limiteze si atunci, daca ii zgandar s-ar putea sa pierd si micul-mare avantaj pe care-l am acum (viteza in detrimentul intreruperilor)
Nu stiu ce sa fac, dati-mi un sfat , va rog.

p.s.: la serviciu am de doi ani Astral si NU am avut niciodata probleme.
Ba mint, o singura data s-a intrerupt si M-AU SUNAT EI de vreo 3 ori pana s-au asigurat ca totul a revenit la normal.

Edited by miruna, 12 October 2005 - 12:45.


#16
apollo_expert

apollo_expert

    Inactive Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,826
  • Înscris: 12.06.2004

miruna, on Oct 12 2005, 12:29, said:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri (inclusiv lui cmidp pentru link. Rasmaster nu a putut rezolva deconectarea, el stie sa mentina "alive" o legatura prin ping la un timp prestabilit, dar in cazul meu nu a tinut).
Se pare ca buba este numai la ei; aseara am incercat (vreo 3 ore) sa iau legatura telefonica cu tehnicul si nu mi-a raspuns nimeni, evident.
Sunt cu nervii in pioneze, si nici n-am timp sa ma duc pe acolo  in cursul zilei; cand termin eu cu serviciul ei sunt de mult in lumea viselor.
Am mai observat ca deconectarea are loc mai repede daca viteza de dwl este mai mare.
Am facut transfer metropolitan chiar si la 1.5 mB/s si,  in timp ce priveam cu satisfactie pe ecran cat de rapid se misca , ... poc... disconnected.
Ma tem ca daca reusesc totusi sa iau legatura cu ei si le fac si scandal sa nu ma trezesc cu viteza limitata ca inainte de scoaterea modemului.
Ma gandesc la faptul ca la abonamentul meu de 9 $ am o viteza nemeritata, cunoscut fiind faptul ca la acest tip de abo. viteza maxima ar trebui sa fie de 256kb (32kB) , daca nu gresesc. E posibil sa fi uitat ei sa ma limiteze si atunci, daca ii zgandar s-ar putea sa pierd si micul-mare avantaj pe care-l am acum (viteza in detrimentul intreruperilor)
Nu stiu ce sa fac, dati-mi un sfat , va rog.

<{POST_SNAPBACK}>

Din cate m-am interesat eu. Pe fiecare se pune fibra , deci implicit un mediaconvertor si un switch. Problema este asa , limitarea in metro se poate face doar prin acel switch , pe mediaconvertor se poate da pe 10mbps sau 100mbps. Momentan nu au switchuri de genul asta pentru ca sincer sunt scumpe si inca nu isi permit. Oricum am inteles de la Rds ca viteza care o prinzi tu este promisa si la cei care incheie contracte noi. Eu zic sa iti gasesti timp sa mergi la ei la departamentul tehnic , pentru ca tot ei "raspund" la telefoane , si sa faci un pic de scandal. Ce mai ramane de facut este sa iti uresc multa bafta  :peacefingers:

#17
ipman

ipman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,810
  • Înscris: 16.05.2004
Probabil la tine la servici exista un contract pe o suma mult mai mare, si cu alti termeni contractuali.
Nu amesteca cele doua servicii, nu fac parte din aceeasi clasa.

#18
miruna

miruna

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 13.12.2001

ipman, on Oct 12 2005, 12:52, said:

Probabil la tine la servici exista un contract pe o suma mult mai mare, si cu alti termeni contractuali.
Nu amesteca cele doua servicii, nu fac parte din aceeasi clasa.

<{POST_SNAPBACK}>


Nu amestec deloc, patronul a facut contract pe persoana fizica si abonamentul este echivalent cu ce am eu acasa.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate