Ușă armonică pliant-culisantă
Last Updated: Jan 29 2014 10:00, Started by
mm_alex3175
, Dec 26 2011 20:32
·
0

Posted 26 December 2011 - 20:32

Obiectiv: realizarea artizanală unei uși armonice pliant-culisantă (ca în imagini) care să unească și/sau separe două spații, astfel încât deschiderea să fie maximă.
Am un demisol în care doresc să fac două spații: unul elegant, pentru firmă (cu lucru cu publicul) și unul intim. Atunci când se termină programul, vreau să joc tenis de masă. Dimensiuni: 4 metri lățime și 2,6 metri înălțime. Precizez că exclud lucrul cu firmele de termopan sau de confecții de sticlă românești. Mi s-au dat prețuri de peste patru mii de euro pentru așa ceva iar eu nu sunt dispus să dau decât o mie, chiar dacă fac ușa din țeavă rectangulară și tablă cu sudori de la țară. A mai făcut cineva așa ceva? Îmi poate oferi sfaturi? Doresc izolare fonică cât mai bună, nu mă interesează izolarea termică, ușa poate să fie sau să nu fie transparentă, poate să NU fie deloc elegantă (va fi ferită oricum de o jaluzea verticală uriașă de privirea clienților mei în spațiul de firmă). Eu mă gândeam să o fac prin sudură, din țeavă rectangulară (scheletul) și tablă foarte subțire (fețele), cu umplutură din vată bazaltică și lipire pe fețele de tablă a unor folii din plută. Șină de rulare și roți cu rulmenți pentru șină se găsesc în magazinele de bricolaj. Cea mai mare provocare: îmbinarea perfectă pe poziția închis, asfel încât să existe izolare fonică. Știți cum? Attached Files |
Posted 26 December 2011 - 21:39

garnitura ,preferabil pe ambele laturi
umplutura sa fie panel pvc cu polistiren -e usor si relati ieftin , iar pe partea interioara burete fonic -asta e ma scump, sau pluta cum zici tu |
Posted 26 December 2011 - 21:47

Ați văzut pe undeva într-un spațiu public în București așa ceva? Că eu numai în poze și în cataloage am văzut și nu pot studia amănunțit pentru "proiectul" meu...
|
Posted 04 January 2012 - 04:17

lasand la o parte dialogul neproductiv de pe forum, aici cred ca exista o solutie...
mergi - cred eu - pe formula: usa de garaj culisanta pe tavan (in plan vertical)... ai module de placi izolate fonic si termic, cu lungime maxima de 4,20 m, si pe inaltime poti merge pana la 3 m lejer... spatiul de rulare, pe tavan, e undeva sub 20 cm, cu niste glisiere laterale, si cu un motor de actionare, eventual si cu telecomanda... vezi pe la engrosistii de bricolaj, sunt sigur ca solutia asta te duce sub 1000 euro, daca faci manopera in regie proprie... PS... daca ai nevoie de ajutor, pot si eu, si cred ca si buleala, sa te ajutam intr-o zi oarecare, cu programare... asta nu tine de forum, repet... Edited by leonking, 04 January 2012 - 04:19. |
Posted 04 January 2012 - 08:57

mm_alex3175, on 26th December 2011, 21:32, said: Precizez că exclud lucrul cu firmele de termopan sau de confecții de sticlă românești. Mi s-au dat prețuri de peste patru mii de euro Cum adica romanesti? Pretul este corect. mm_alex3175, on 26th December 2011, 22:47, said: Ați văzut pe undeva într-un spațiu public în București așa ceva? Că eu numai în poze și în cataloage am văzut și nu pot studia amănunțit pentru "proiectul" meu... Numai eu am facut peste 400 de magazine MICRO... |
Posted 05 January 2012 - 02:53

Am găsit pe cineva care a zis că-mi face exact ca-n imagine cu 1.500 Euro.
toteudinnou, on 4th January 2012, 08:57, said: Pretul este corect. Nu înțeleg cum ar putea fi un preț corect 4.000 Euro pentru ceva ca-n imagine dar doar cu patru uși în total în loc de șase (deci și o deschidere mult mai mică). Poate e un preț corect pentru unul ca Becali, eu muncesc cel puțin o lună pentru 4.000 Euro. leonking, on 4th January 2012, 04:17, said: lasand la o parte dialogul neproductiv de pe forum, aici cred ca exista o solutie... mergi - cred eu - pe formula: usa de garaj culisanta pe tavan (in plan vertical)... |
Posted 16 April 2013 - 00:20

Uite ultimele mele lucrări cu acest tip de tâmplărie. Vrei?
![]() ![]() ![]() |
Posted 16 April 2013 - 11:27

arata super!
pe lemn!, e destul de stabil cadru ca sa nu apara deformatii si blocari ale feroneriei? ce structura are sticla? cam cat costa? |
Posted 19 April 2013 - 11:47

Așa i-am zis și eu proprietarului, că sunt oarecari riscuri datorită lemnului, dar și-a asumat riscul. Profilul de aluminiu de sus prin care circulă rolele este foarte solid.
A ieșit pe la vreo 2000 de euro toată lucrarea. E cu rupere termică și termopan cu low-e și argon. |
Posted 24 April 2013 - 13:06

Am uitat să răspund, geam de 4-14-4. Doar 22 mm e maxim ce permite profilul.
|
Posted 27 April 2013 - 14:41

|
Posted 23 November 2013 - 16:28

Este reprezentanta si in constanta care sa faca asa ceva?(usile acelea pliante din ultimele poze)
|
Posted 28 January 2014 - 00:51

Vin și la Constanța dacă ai nevoie. Ar fi bine prin iulie-august!
![]() ![]() ![]() ![]() Edited by Digix, 28 January 2014 - 00:51. |
Posted 29 January 2014 - 10:00

Uite aici ultimele armonice: http://forum.softped...#entry14518634.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users