Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

LIDL schimba politica de incarcar...

Nissan Qashqai 1.6 DCI Start/Stop...

C++ - De unde pot sa incep?
 Furtul din magazine in SUA schimb...

Margherita de la Clejani da decla...

Tigari din afara UE

Maitre Gims - Est-ce que tu m'...
 Solutii incalzire portabile

Tot ce era alb este roz acum,de ce?

Windows 11 + hdd vechi

Scara lemn pe vanguri
 Ce telefon sa-mi iau?

Cum circula banii intr-o economie...

ortoped foisor contact-ruptura LIA

Gingia creste peste masea
 

Tv-out

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#19
Thorr

Thorr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 16.08.2002
Reinvii un thread mai vechi, pt ca am aceeasi problema cu asta:

Quote

Am un tvout pe un geforce4 , care desi merge, in momentul cand este color, se strica imaginea .... ceva de genul toate literele de pe tv nu se vad mai deloc si sunt pline de puricei colorati ... in general margini de ferestre, contururi, etc
... vad pe tv toata bootarea, bios, check-uri, login, alea alea.
Placa este GForce4 MX 440 Daytona, iesire SVideo->cablu->adaptor SVideo-Euroscart->TV
Sistemul este un XP1700, 256DDR, OS Win2k. Driverele originale, instalate in ordinea DirectX/drivere.
Placa are doar SVideo ca iesire (in afara de monitor).
Am incercat la mai multe rezolutii/rate de refresh, cu acelasi rezultat.
Asa ca, daca ati gasit o solutie, puneti-o aici, poate foloseste la mai multi.

A, si inca ceva, filmele se vad bine ...

#20
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,755
  • Înscris: 26.11.2001
a mea este problema ...

nici acum nu merge .... dar filmele se vad destul de ok, poate ptr. ca ruleaza pe overlay ? acelasi tip unic s-video de iesire,aceleasi probleme.

eu mi-am suspectat tv-ul, sau tv-out-ul, dar daca scot imaginea din tv-out si o bag in tuner, si comut pe s-video, imaginea se vede perfect

pe de alta parte exista 2 tipuri de euroscart, s-ar putea sa existe incompatibilitati intre s-video si tipul meu de euroscart

#21
mateiux

mateiux

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 08.01.2003
Chiar ieri am patzit acelashi lucru shi l-am rezolvat :ciocan:  cu un ge ti 4200 tot de la dytona. Problema este euroscartul shi tv pe care-l foloseshti. Eu l-am rezolvat doar provizoriu adica mi se vede clar doar daca din cablu y al placii video - o parte S-video
                                                           cealalta Composite- conectez amandoua cablurile in euroscart adica si S-video si Composite in ac timp, imaginea e "clarisima" :rolleyes: .  De ce spun ca e doar provizorie solutzia pt ca e la fel de "clarisim" ca nu-i buna configuratzia  eroscartului probabil crominantza sau luminantza nu intra(amandoua) unde trebuie in TV . De fapt nu stiu care-i buba euroscartu' care-i facut la standarde int. shi e acelashi la toate TV-urile sau ieshirea din placile noastre DYTONA .

O sa incerc sa dibui care sunt adevaratii coresp. la pini din placa shi  sa adun toate semnalele care trebuie pe un singur cablu composite   /sHit  

Weird very Weird!!!!

Poate te ajuta:
http://www.digit-lif...ce4-tv-out.html

ps. Filmele se vad bine pt ca nu mai vezi tu din cauza ca sunt multe culori in acelashi timp, uitate atent shi vei vedea ca shi in filme RGB-ul  pleaca- uita-te la contururi pe fond alb.

#22
burvi2001

burvi2001

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,055
  • Înscris: 09.04.2002
Ia zi Endless, cum ai setata iesirea tv-out din nview ?
Fac pariu ca e pusa pe s-video, te-as sfatui s-o schimbi, s-o pui composite, chiar daca ai cablu s-video.

#23
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,755
  • Înscris: 26.11.2001
eu am renuntat, pentru ca la un moment dat, mi-am dat seama ca am o camera video, pe care am bagat-o rca-euroscart, si imaginea avea puricei, de unde si concluzia -> TV-ul

dar ... am acelasi Gforce Daytona, si totusi pe acest televizor mergea ... aveam simultan XP si 98, pe 98 mergea, pe XP cu purici. Apoi 98 a crapat, si de atunci nu l-am mai vazut mergand bine.

Mi-am bagat placa prin tvtuner s-video -> svideo si se vede bine, dar am descoperit pe net ca sunt 2 tip-uri de euroscart.

Acum aruncand o privire pe link-ul de mai sus, am descoperit o multime de neconcordante. Ma duc sa-mi recablez firul si va spun ce mi-a iesit.

... ah, adica incercati sa-mi spune-ti ca tampitii astia au cablat svideo, astfel incat chiar daca pui in drivere rca, sau svideo, pe tv-urile mai noi sa mearga .... mi-am pus placa pe un tv Panasonic, vechi de 6 luni, si a mers perfect

#24
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,755
  • Înscris: 26.11.2001
nu mi-a iesit nimic, desi le-am amestecat destul

mateiux ... ce anume ai facut ? poti sa detaliezi ?

#25
mateiux

mateiux

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 08.01.2003
Ai aici tot ce-ti trebuie ca sa “reusesti”  ;) !!!!!!!!


Pai cum am facut :    am conectat simultan in euroscart shi capatul C shi B ale cablului y!!!   Shi gata a mers!! :eek:

Daca puneam doar C mergea exact ca la tine!!!
Daca puneam doar B mergea bine doar ca imaginea era plina de dungi verticale, dar culorile erau OK.  :ciocan:

PROBLEMA MARE LA TINE!!! :(   pe care doar acum am aflat-o la MX –uri Composite-ul  are  4 – pini , nu 7 ca la Ti prin urmare nu ai cablu y   SAU?

Asa ca vezi schema din “poza” shi poate rezolvi ceva ! Daca nu merge ! fa rost de un aparat de masura shi vezi pe care pini ai “adevaratele” ieshiri adica unde este CHROMINANTZA si LUMINANTZA pe placa video -ai valorile in poza- pt ca e clar ca aici e buba una din ele nu e legata cum trebuie la SCART.

Cel mai simplu e sa-ti confectionezi cablu S-video (RCA) shi legi doar doua fire la SCART in pini 20 shi 17…………. Tocmai acum am desfacut SCART ul pe care il am eu ca ala din poza shi legaturile sunt bine facute –ca la carte- deci nu in aici e problema.

Norocul meu a fost cred, ca aveam pe unul din cabluri semnalul ce lipseste celuilalt!!

TV-tool sucks!!

GOOD LUCK!!  
Keep in tuch!! Sunt curios daca il faci, shi mai ales ce draq are!!!

Attached Files



#26
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,755
  • Înscris: 26.11.2001
placa mea este Gf4 Ti 4200
numai iesire s-video, cu 7 pini

pe un cablu s-video -> svideo, 4 pini, bagat din placa video in tvtuner, imaginea se vede perfect pe Dscaler de ex.

Asta inseamna culoare, intensitate, si cele 2 ground-uri aferente

acelasi cablu conectat la adaptorul de mai sus, imi vede cel mai bine cu purici .... sau de loc

conectarea am facut-o manual, dupa scheme gasite pe net, astfel

scart
15 - intensitate
13 - ground I

20 - culoare
18 - Ground culoare

cf. standardului 18 este IN si 17 este OUT, dar am lipit firu la amandoua si am testat

m-ar interesa cum este conectat in mufa s-video, firul Rca, cati pini are mufa ta (teoretic semnalul compozit merge pe Intensitate si Ground-ul ei)

o sa studiez imaginea aia, eu nu am astfel de cablu, si tocmai am decablat adaptorul si nu mai am habar cum au fost firele)

#27
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,755
  • Înscris: 26.11.2001
iesirea svideo de pe placa are alta forma : 3 pini in serie, sub ei 4 pini si cheia de control

cred ca iesirile de pe placa nu sunt ok

#28
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,755
  • Înscris: 26.11.2001
am rezolvat asa :

am luat impreuna Y si C, le-am lipit intre ele si pe pinul 20 din scart

cele 2 mase, le-am lipit intre ele si pe pinul 17

se vede oglinda.

#29
burvi2001

burvi2001

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,055
  • Înscris: 09.04.2002
Endless, aia se numeste iesire composite.
Daca le lasai unde trebuie, era s-video, si aveai o calitate mult mai mare.
Ca sa te convingi, incearca sa vezi scrisul de la iconurile din desktop.
Daca de-abia le distingi, nu este chiar oglinda, eu le vad clar, pot sa citesc orice.
Btw, am tv Schneider 100 Hz.
Si cum mai este cu Timeshock ? ai abandonat ?

#30
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,755
  • Înscris: 26.11.2001
stiu ca aia este composite, ptr ca de fapt aia am facut ... se pare insa ca tv-ul meu, dintr-un motiv sau altul, nu poate prelua semnalul corect ... dar nu il folosesc decat pentru filme, asa ca merge ok , ... dar apropo de scrisuri, le vad, si totusi daca sunt atent, sesizez si faza cu puricii dar la o scara mult mai mica

si televizorul nu este cine stie ce, asa ca nu mai agit prea tare.

n-am abandonat, dar nici nu ma zbat prea mult. ...am prea multe pe cap

#31
mateiux

mateiux

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 08.01.2003
Cool, mie nu-mi merge decat cu cablu original(ala y)

Asa cum ai facut tu facusem shi eu dar nu mi-a mers deloc!!!

Bine ca l-ai rezolvat !!! :oK:

Bdw. ai placa identica cu a mea!!! shi asta e shi mai cool!!!

Mie imi vede extra super bine poate din cauza TV-ului, la fel o folosesc doar pt filme. :yeah baby


PALIT DYTONA RULES!!!!! :drac:

#32
mrproper

mrproper

    10 ani de Softpedia...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,063
  • Înscris: 13.11.2002
Incercati sa conectati masa calculatorului la masa de la tv printr-un alt fir mai scurt.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate