Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Perseidele

Samsung doreste ca pana in 2025 n...

Despre "Drugtest 5000"
 La multi ani @pufonel!

lichid racire Tico Daewoo

Laptop Asus nou cu ssd 980gb scri...

Multimedia, Office - AV1, x265 De...
 Platformele online schimba ordine...

Impas succesiune

Share imagini iPhone HEIC?

xiaomi se blocheaza
 Carbonaut, not great, not terribl...

Amplificare semnal GSM

Oneplus 10T

Va doriți revenirea tramvaielor p...
 

Tv-out

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,755
  • Înscris: 26.11.2001
Am un tvout pe un geforce4 , care desi merge, in momentul cand este color, se strica imaginea .... ceva de genul toate literele de pe tv nu se vad mai deloc si sunt pline de puricei colorati ... in general margini de ferestre, contururi, etc

Am incercat toate tipurile de PAL, dar se vede la fel. Pe NTSC, se vede alb negru logic, dar imaginea este curata.

La vechiul geforce 2, mergea perfect pe 98, si nu mergea cu 40.41 in xp. Acum sunt pe XP, cu 40.72.

Chipul in cauza este Philips 704 parca .... si pare sa transmita semnal tot timpul. Adica, chiar daca restartez, vad pe tv toata bootarea, bios, check-uri, login, alea alea.

Iesirea folosita este cea cu multi pini, si singura de altfel, iar intrarea in tv se face cu un adaptor prin scart ...  si da, am folosit si TVTool, si se vede la fel.

Ce se poate face sa am o imagine curata, fara puricii respectivi ?

multumiri,

#2
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
de ce firma e facuta placa ?
sa nu fie ceva de genul bruiaj la rezolutie inalta (ce inseamna cand e color)

#3
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,755
  • Înscris: 26.11.2001
Placa este Daytona, si ma refeream la faptul ca atunci cand am culoare, apar si puriceii. Pe alt standard, NTSC, cand imaginea este alb-negru este oglinda

si nu sunt purici, dar n-am alt termen de compartie ... tot ceea ce inseamna linie clar definita, ferestre, litere, se vede intr-o aura colorata, puricita ... era parca un tip de efect la Word, pentru litere de tipul asta.

Ceea ce ma mira este faptul ca odata activata din drivere iesirea tvout, ea se pastreaza si in timpul unui restart. Practic pot sa fac setari in bios pe tv

#4
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002
naspa
imi pare rau sa-tzi spun chiar de ziua ta dar natzia asta de placi video care au deobicei tv-outul pe un nenorocit de conexant nu se vad f. bine de fel (am testat o gramada).......................
btw: ai cd-ul ala cu pilotul ala de F1 sau de ce dreaq o fi?
ar trebui sa ai la autorun-ul cdului ordinea asta:
install drivers
Directx 8.1
WDM drivers <------
restul nu conteaza
spune-mi daca se prezinta asha?

#5
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,755
  • Înscris: 26.11.2001
nu, asa cum spuneam mai sus nu este Conexant ci Philips 7104.

si da asa este cd-ul, dar dx 8.1 era instalat iar eu merg cu 40.72 generic de la Nvidia.

#6
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002
mai naspa
totusi mai ai de facut teste
drivere originale(cu toate ca nu cred .........dar)
alt tv(pe lg-ul meu am probat un leadtek si un ati all in wonder si nici unul nu a mers.............pe elte tv-uri da)
iesirile........svhs si rca(presupun ca le ai pe amandoua.......rca-ul neecranat face probleme mari)
daca nici asha nu faci nika ar trebui sa o duci la garantii(singurul importator au baietzi buni .........dar de unde ai luat-o nu stiu daca sunt la fel)

#7
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,755
  • Înscris: 26.11.2001
ok, am facut o gramada de teste
placa merge perfect in alt calculator, pe o configuratie aproape identica, cu cablul meu .... dar

la mine se comporta la fel cum am mai descris si mai sus... idei ?

pana martea trecuta se vedea perfect in 98, si prost in XP, iar acum in ambele OS -uri mereg prost .... adica acei puricei enervanti

#8
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
inseamna ca ai ceva sursa de "zgomot" electromagnetic la tine in cutie. ar putea fi de la motorashele in mishcare, daca ai.... multe coolere incearca sa le opreshti selectiv sau toate, cateva secunde... cat sa nu prajesti ceva.... in timp ce urmareshti ecranul tv. cand imaginea se clarifica.... shti unde e buba.

o alta varianta ar putea fi poate impamantarea... deshi nu cred, dar ar fi mishto daca ai putea ferifica asta. daca te pricepi... un voltmetru alternativ... intre priza de pamant shi null ar trebuii (teoretic) sa ai 0 V. o valoare de catziva voltzi e ok, dar nu 50-60 cum am mai vazut eu la nishte blocuri aiurea. shti, poate vecinul de jos are o scula electrica aiurea... eventual incearca sa schimb tronsonul de alimentare... ai incercat manevra asta ?

altceva nu prea ai ce avea.

#9
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
eventual ... o alta improvizatzie...

imbraca in hartie shi apoi in nylon sau ceva neconductor nishte folie de aluminiu shi incearca sa "izolezi" placa video cat de cat ... cat ai loc shi cat se poate. mie nu'mi mergea un modem shi totul era ok aparent. am pus "despartzitoarea" shi a luat'o...

#10
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,755
  • Înscris: 26.11.2001
nu este din carcasa ... pana acum o saptamana aveam si 98 si XP. Pe 98 mergea, pe XP mergea cum am descris mai sus.

Intre timp 98 a crapat, l-am reinstalat si se vede la fel de prost ca si pe XP.

Am impresia ca nu schimba standardul. Desi teoretic si vizibil face ceva, nu cred sa mearga identic in toate modurile de PAL. La mine se vede identic indiferent de tipul de PAL selectat, iar NTSC nu suporta TV-ul , so ?

Unde se scriu setarile de standard ? Sau ceva specificatii tehnice pentru Philips 7104 ?

#11
Monitoxus

Monitoxus

    Back!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,184
  • Înscris: 26.11.2001
1. NU folosi iesirea SVIDEO !!!!!!!!

2. Foloseste TVTOOL  !

Daca 1 si 2 NU merg.. arunca placa .... sistemul..etc :)

#12
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,755
  • Înscris: 26.11.2001
1. nu am decat s-video disponibil ca iesire
2. placa se vede superb in alt sistem, sau pe alt tv
3. TVTOOL este mult sub capacitatile driverelor

raman 2 alternative - tv sau driverele in instalarea mea

???? unde isi scrie in registrii standardul folosit ?

#13
Monitoxus

Monitoxus

    Back!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,184
  • Înscris: 26.11.2001
Well.. daca esti incapatanat nu ai decat sa faci cum vrei si sa te uiti la imaginile alea...  :P

Eu m-am luptat ceva timp cu ACEIASI problema .. si bat la pariu ca AI si cealalta mufa si also ca se va vedea OK cu TV TOOL care nu inteleg de ce crezi tu ca ar fi sub capacitatile unor drivere  :eek:

Ma rog ce ai vrea sa faca din DRIVERE si nu face cu TV TOOL ?!?!
MAi studiaza problema ....  :rolleyes:

#14
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,755
  • Înscris: 26.11.2001
tu esti cel incapatanat ... pacat ca nu iti pot tine pariul, dar poti sa consideri ca ai pierdut

a) am doar s-video, si este SINGURA iesire, excep. monitorul of course

B) nu se vede bine cu tvtool, si nici cu TwienView. Si invers, cand se vedea bine cu unul se vedea si cu celalalt.

c) driverele ofera mult mai multe variante. Spune-mi si mie cum faci cu TVTOOL sa lucrezi ceva pe monitor, si sa mearga un film pe TV, cu tot cu titrarea aferenta (si nu ma innebuni cu G400)

#15
adynis

adynis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,918
  • Înscris: 28.11.2001
Nu stiu daca este cazul la tine, dar poate din greseala, stiu eu, ai folosit vreun cablu prea lung/nepotrivit; Eu am tot geforce 4, cu tv out si am incercat (nu mai stiu sigur cu ce drivere, ori alea 38 parca, ori ultimele, astea 72...) si se vedea bine; Apoi am pus un cablu (neecranat, ne nimic, d-ala cu 4 fire litzate in el) de vreo 15 - 20 m si se vedea ... de parca batea vantul pe ecran, + nishte urme de puricei pe ecran;
Apropo, ce cablu e bun pentru legatura tv-out - TV ? (cablul cu care sunt facute firele alea cu mufe RCA este vreo 9000 lei metru la universitate (mi se pare mult), iar coaxialu tot cam asha...; exisa variante mai ieftine?

#16
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,755
  • Înscris: 26.11.2001
nu, cablul a fost testat pe un alt sistem si functioneaza.

Revin cu ideea de baza: acum o saptamana, aveam XP si 98. Pe 98, se vedea lacrima, pe XP cu purici.

98 a crapat, l-am reinstalat, si acum se vede la fel si pe XP si pe 98, adica prost.

#17
jely

jely

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 20.05.2002
ba nene da ioo cum reusesc si eu sa fac si eu sa mearga un ge440mx ddr inno 3d ca nu am reusit sa il fac sa mearga in ruptul capului si cablu ala de Tv out nu vi se pare ca ar fii cam mic ca nu pot sa mut tv deasupra monitorului ce naiba.Astia iiti dau un cablu de 1 max 1.5 m bine ca mi am rez pb da nu stiu ce sa ii mai fac ca tot nu mere vreun tutorial e pe acilea.Si daca se poate in romana ca mie lene sa inteleg termenii de aia de spanzuratoarea

#18
nicos

nicos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 636
  • Înscris: 24.11.2002
Am patit la fel. Dupa ce am vazut nu stiu cite filme cu BSPlayer, m-am trezit intr-o zi ca in fereastra playerului in loc de film era negrul cel mai negru.
Pina la urma s-a rezolvat astfel:
In Nvidia Detonator 30.82 la Display Properties-Settings-Advanced-GeForce 2 MX/MX400(atita am:) )-Additional Properties-Overlay Control-Video Mirrors Control- Full Screen Device am selectat 'Secondary Display' ceea ce a activat 'Aspect Ratio' unde am selectat 'Source aspect'.
Problema s-a rezolvat, filmele se vad iar.
Cind am reinstalat Nvidia Detonator 40.72 (totul in Win2k, am uitat sa spun) nu a mai fost nevoie de alte setari, filmele se vedeau. Eu cred ca este ceva din Registry, tocmai facusem ceva curatenie pe acolo inainte de belea.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate