Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Documentatii Cresterea Bovinelor
Last Updated: Dec 18 2011 22:28, Started by
mateimateimatei
, Dec 14 2011 16:06
·
0
#1
Posted 14 December 2011 - 16:06
Cresterea vacilor de lapte rasa baltata romaneasca
CUPRINS 1. INTRODUCERE ...............................................................3 2. RASA BALTATA ROMÂNEASCA.....................................4 3. AMELIORAREA RASEI.....................................................6 4. REPRODUCTIA.................................................................7 5. CRESTEREA TINERETULUI..........................................13 6. CRESTEREA VACILOR DE LAPTE...............................17 6.1. PRODUCTIA DE LAPTE........................................17 6.2. HRANIREA VACILOR DE LAPTE..........................21 6.3. MULSUL VACILOR................................................25 6.4. ÎNTRETINEREA VACILOR.....................................27 7. PRINCIPIILE HEIFER INTERNATIONAL.......................29 baltata_romaneasca.pdf 2.64MB 294 downloads Curs Productiile Bovinelor Cuprins Introducere ................................................................................ ................................... ...... 1 Cap. 1. Evoluția creșterii și repartiția efectivelor de bovine ................................. ...... 3 1.1. Evoluția creșterii și repartiția efectivelor de bovine pe plan mondial .................. ...... 3 1.2. Evoluția creșterii și repartiția efectivelor de bovine în țara noastră ..................... ...... 6 Cap. 2. Taxonomia și caracterele generale ale bovinelor ....................................... ...... 9 2.1. Taxonomia bovinelor ................................................................................ ............ ...... 9 2.2. Domesticirea și modificările morfo-fiziologice suferite de bovine în urma domesticirii ................................................................................ .............. ...... 9 2.2.1. Modificări morfologice apărute în urma domesticirii ....................................... .... 10 2.2.2. Modificări fiziologice apărute în urma domesticirii .......................................... .... 11 2.3. Caracterele generale ale bovinelor ....................................................................... .... 12 2.4. Caracterele speciilor din genul Bubalus ............................................................... .... 13 2.4.1. Bivolii sălbatici ................................................................................ .................. .... 13 2.4.1.1. Bivolii sălbatici asiatici ................................................................................ .. .... 13 2.4.1.2. Bivolii sălbatici africani (genul Syncerus) ..................................................... .... 13 2.4.2. Bivolii domestici ................................................................................ ............... .... 15 2.5. Caracterele speciilor din genul Bos ...................................................................... .... 16 2.5.1. Subgenul Bison (bizontinele, zimbrii) ............................................................... .... 16 2.5.2. Subgenul Bibos (bibovinele) ............................................................................. .... 18 2.5.3. Subgenul Poephagus (yakul) ............................................................................. .... 19 2.5.4. Subgenul Taurus (taurinele) .............................................................................. .... 21 Cap. 3. Principalele producții ale bovinelor și factorii de influență ..................... .... 24 3.1. Producția de lapte ................................................................................ ................. .... 24 3.1.1. Importanța și compoziția chimică a laptelui ...................................................... .... 24 3.1.2. Factorii care influențează producția individuală de lapte .................................. .... 27 3.1.2.1. Factorii interni care influențează producția individuală de lapte ................... .... 27 3.1.2.2. Factorii externi care influențează producția individuală de lapte ................... .... 37 3.1.3. Factorii care influențează producția totală de lapte ........................................... .... 45 3.1.4. Factorii care influențează producția de lapte-marfă .......................................... .... 46 3.2. Producția de carne ................................................................................ ................ .... 48 3.2.1. Importanța producției de carne .......................................................................... .... 48 3.2.2. Factorii care influențează producția individuală de carne ................................. .... 49 3.2.2.1. Factorii interni care influențează producția individuală de carne .................. .... 49 3.2.2.2. Factorii externi care influențează producția individuală de carne .................. .... 59 3.2.3. Factorii care influențează producția totală de carne .......................................... .... 71 Cap. 4. Comportamentul taurinelor ........................................................................ .... 73 4.1. Comportamentul nutrițional (trofic) ..................................................................... .... 73 4.1.1. Comportamentul nutrițional al taurinelor întreținute pe pășune ........................ .... 73 4.1.2. Comportamentul nutrițional al taurinelor întreținute în condiții de stabulație .. .... 75 4.2. Comportamentul dipsic (adăparea) ....................................................................... .... 77 4.3. Comportamentul de excreție (defecarea și micțiunea) ......................................... .... 79 4.4. Comportamentul de odihnă și de somn ................................................................ .... 80 4.5. Comportamentul de igienizare ............................................................................. .... 84 4.6. Comportamentul sexual ................................................................................ ........ .... 84 4.7. Comportamentul matern și al noului-născut ......................................................... .... 87 4.8. Comportamentul social (de grup, interindividual) ............................................... .... 90 Curs_Productiile_Bovinelor.pdf 6.22MB 196 downloads Beef Cow Nutrition Fundamentals 1.Animal Digestion And Nutrient Requirements 2.Water - A Primary Nutrient 3.Energy 4.Protein - The Building Block 5.Minerals and Vitamins nlesson1.pdf 38.15K 81 downloads Beef Cow Nutrition Guide 1.The Biological Priority for Nutrients 2.Factors Influencing Nutritional Requirements 3.Practical Considerations 4.General Considerations in Mineral Supplementation 5.Guidelines to ManageBeef Cow Diets c735.pdf 413.89K 69 downloads Basic Cow Nutrition 1.Introduction 2.Understanding Nutrient Requirements 3.Feed Intake 4.Water 5.Energy 6.Protein 7.Minerals ghersom.pdf 186.43K 72 downloads Curs tehnologia laptelui 1.Valoarea nutritiv? a laptelui si a produselor lactate, importan?a lor în alimenta?ia omului. 2.Hidratii de carbon 3.Laptele si produsele lactate 4.Compozitia chimica,Structura si proprietatile laptelui crud 5.Glucidele din lapte 6.Substan?ele minerale din lapte 7.Proteinele din lapte si particularit??ile lor 8.Proteinele serice - lactalbumina ?i lactoglobulina. 9.Propriet??ile fizice ale laptelui 10.Propriet??ile biochimice ale laptelui Tehnologia_laptelui.pdf 1.22MB 116 downloads Brown - Swiss Features Brochure brochure_ING.pdf 2.97MB 62 downloads Holstein - Friesian Features Brochure file_1269529083_a87f5db539a52206e5ce1f99c00ef96d.pdf 1.41MB 79 downloads Dairy cattle husbandry Contents 1 Introduction 6 1.1 Reasons for keeping dairy cattle 6 2 Farming systems 8 2.1 The three cattle farming systems 8 2.2 Constraints for the different farming systems 11 2.3 Important aspects within each farming system 13 3 Feeding of the cattle 15 3.1 Stomach functioning and feed requirements 15 3.2 Water 17 3.3 The protein and energy requirements 17 3.4 Quantity and quality of feed 20 3.5 Supplements 23 3.6 Minerals and vitamins 25 4 Animal health 27 4.1 Disease prevention 27 4.2 Health control: regular observation 28 4.3 Measures after observing something unusual 29 4.4 Disposal of a dead animal 33 4.5 The importance of a health record 34 4.6 Causes of ill health 34 4.7 Diarrhoea or scouring 35 5 Diseases and disease control 36 5.1 Vaccinations 36 5.2 Worm prevention 36 5.3 Tick control 38 5.4 Trypanosomiasis control 41 5.5 Skin and hoof problems 43 6 Reproduction 44 Contents 5 6.1 Calving interval 44 6.2 Heat 45 6.3 Heat detection 47 6.4 Servicing a cow 49 6.5 Abortion 50 6.6 Administration 50 7 Calving and calf rearing 53 7.1 Calving or Parturition 53 7.2 Calf rearing 55 7.3 Heifers 60 8 Records, farm administration and economic analysis 61 8.1 Records 61 8.2 Cost-Benefit Analysis 64 8.3 Remarks concerning the economic analysis: 66 8.4 Conclusion 69 Appendix 1: Points to look for when buying an animal 71 Appendix 2: How to handle cattle 73 Appendix 3: Urea treatment of straw 74 Making a molasses-urea lick-block (measures in kilogramme) 75 Appendix 4: How to milk a cow 76 Further reading 80 Useful addresses 81 Glossary 82 AD14.pdf 473.68K 73 downloads Si alte carti 2Aalseth.pdf 125.75K 65 downloads b604.pdf 2.91MB 62 downloads aph_tecdoc_1533.pdf 1.27MB 54 downloads cattle_few_acres.pdf 238.14K 63 downloads constructia_grajd_vaci.pdf 653.53K 189 downloads KBP_Chapter_2.pdf 3.23MB 62 downloads PS: poate o sa mai fie si alti care o sa posteze.. sa let`s hope ca de vorbe multi suntem capabili , si sa nu le asezam asa aiurea sa aiba cat de cat un sens si o mica descriere LE:Am o serie de carti din anii 30-40 poate le voi posta daca vor ajuta pe cineva.. Server 100 giga www.diino.com User : mateimatei755 Pass: mateimatei1 Edited by horia66, 14 December 2011 - 18:06. |
#2
Posted 15 December 2011 - 08:08
sa pun si eu niste carti....
Curs-Productiile-Bovinelor Cuprins Introducere ................................................................................ ................................... ...... 1 Cap. 1. Evoluția creșterii și repartiția efectivelor de bovine ................................. ...... 3 1.1. Evoluția creșterii și repartiția efectivelor de bovine pe plan mondial .................. ...... 3 1.2. Evoluția creșterii și repartiția efectivelor de bovine în țara noastră ..................... ...... 6 Cap. 2. Taxonomia și caracterele generale ale bovinelor ....................................... ...... 9 2.1. Taxonomia bovinelor ................................................................................ ............ ...... 9 2.2. Domesticirea și modificările morfo-fiziologice suferite de bovine în urma domesticirii ................................................................................ .............. 2.2.1. Modificări morfologice apărute în urma domesticirii ....................................... .... 10 2.2.2. Modificări fiziologice apărute în urma domesticirii .......................................... .... 11 2.3. Caracterele generale ale bovinelor ....................................................................... .... 12 2.4. Caracterele speciilor din genul Bubalus ............................................................... .... 13 2.4.1. Bivolii sălbatici ................................................................................ .................. .... 13 2.4.1.1. Bivolii sălbatici asiatici ................................................................................ .. .... 13 2.4.1.2. Bivolii sălbatici africani (genul Syncerus) ..................................................... .... 13 2.4.2. Bivolii domestici ................................................................................ ............... .... 15 2.5. Caracterele speciilor din genul Bos ...................................................................... .... 16 2.5.1. Subgenul Bison (bizontinele, zimbrii) ............................................................... .... 16 2.5.2. Subgenul Bibos (bibovinele) ............................................................................. .... 18 2.5.3. Subgenul Poephagus (yakul) ............................................................................. .... 19 2.5.4. Subgenul Taurus (taurinele) .............................................................................. .... 21 Cap. 3. Principalele producții ale bovinelor și factorii de influență ..................... .... 24 3.1. Producția de lapte ................................................................................ ................. .... 24 3.1.1. Importanța și compoziția chimică a laptelui ...................................................... .... 24 3.1.2. Factorii care influențează producția individuală de lapte .................................. .... 27 3.1.2.1. Factorii interni care influențează producția individuală de lapte ................... .... 27 3.1.2.2. Factorii externi care influențează producția individuală de lapte ................... .... 37 3.1.3. Factorii care influențează producția totală de lapte ........................................... .... 45 3.1.4. Factorii care influențează producția de lapte-marfă .......................................... .... 46 3.2. Producția de carne ................................................................................ ................ .... 48 3.2.1. Importanța producției de carne .......................................................................... .... 48 3.2.2. Factorii care influențează producția individuală de carne ................................. .... 49 3.2.2.1. Factorii interni care influențează producția individuală de carne .................. .... 49 3.2.2.2. Factorii externi care influențează producția individuală de carne .................. .... 59 3.2.3. Factorii care influențează producția totală de carne .......................................... .... 71 Cap. 4. Comportamentul taurinelor ........................................................................ .... 73 4.1. Comportamentul nutrițional (trofic) ..................................................................... .... 73 4.1.1. Comportamentul nutrițional al taurinelor întreținute pe pășune ........................ .... 73 4.1.2. Comportamentul nutrițional al taurinelor întreținute în condiții de stabulație .. .... 75 4.2. Comportamentul dipsic (adăparea) ....................................................................... .... 77 4.3. Comportamentul de excreție (defecarea și micțiunea) ......................................... .... 79 4.4. Comportamentul de odihnă și de somn ................................................................ .... 80 4.5. Comportamentul de igienizare ............................................................................. .... 84 4.6. Comportamentul sexual ................................................................................ ........ .... 84 4.7. Comportamentul matern și al noului-născut ......................................................... .... 87 4.8. Comportamentul social (de grup, interindividual) ............................................... .... 90 4.8.1. Comportamentul agonistic (conflictual) ........................................................... .... 90 4.8.1.1. Formarea ierarhiei de grup ............................................................................. .... 92 4.8.2. Comportamentul neagresiv ................................................................................ .... 95 4.9. Comportamentul de explorare (de investigare, de curiozitate) ............................ .... 96 4.10. Comportamentul ludic (joaca) ............................................................................ .... 96 Cap. 5. Rasele de taurine ................................................................................ .......... .... 98 5.1. Clasificarea raselor de taurine .............................................................................. .... 98 5.2. Dinamica structurii de rasă a taurinelor din țara noastră ...................................... .... 98 5.3. Rase de taurine locale neameliorate ..................................................................... .. 100 5.3.1. Rasa Sură de Stepă ................................................................................ ............ .. 100 5.3.2. Rasa de Munte (Mocănița) ................................................................................ .. 102 5.5. Rase de taurine locale ameliorate ......................................................................... .. 103 5.5.1. Rasa Bălțată cu negru românească .................................................................... .. 103 5.5.2. Rasa Bălțată românească ................................................................................ ... .. 105 5.5.3. Rasa Brună (Brună de Maramureș) ................................................................... .. 108 5.5.5. Rasa Pinzgau de Transilvania ............................................................................ .. 110 5.5. Principalele rase de taurine din alte țări .................................................................. 113 5.5.1. Grupul raselor de tip Friză ................................................................................ . .. 113 5.5.1.1. Rasa Holstein-Friză olandeză ......................................................................... .. 113 5.5.1.2. Rasa Holstein ................................................................................ .................. .. 115 5.5.1.3. Rasa Red Holstein ................................................................................ .......... .. 116 5.5.2. Rasa Jersey ................................................................................ ........................ .. 116 5.5.3. Rasa Simmental ................................................................................ ................. .. 118 5.5.4. Rasa Schwyz ................................................................................ ...................... .. 120 5.5.5. Rasa Brown Swiss ................................................................................ ............. .. 121 5.5.6. Rasa Hereford ................................................................................ .................... .. 122 5.5.7. Rasa Aberdeen Angus ................................................................................ ....... .. 123 5.5.8. Rasa Santa Gertrudis ................................................................................ ......... .. 125 5.5.3. Rasa Charolaise ................................................................................ ................. .. 126 Cap. 6. Tehnologia reproducției la taurine............................................................. .. 128 6.1. Factorii care determină sporirea efectivului de taurine ........................................ .. 128 6.2. Organizarea și programarea activității de reproducție în fermele de taurine ....... .. 130 6.2.1. Stabilirea sistemului de programare a însămânțărilor și fătărilor ...................... .. 130 6.2.2. Programarea introducerii vițelelor la reproducție .............................................. .. 131 6.2.3. Programarea la însămânțare a vacilor după fătare ............................................. .. 133 6.2.4. Stabilirea momentului optim de însămânțare .................................................... .. 134 6.2.5. Depistarea vacilor și vițelelor în călduri ............................................................ .. 134 6.2.6. Urmărirea desfășurării gestației ......................................................................... .. 136 6.3. Hrănirea și întreținerea vacilor pe durata repausului mamar ................................ .. 138 6.3.1. Hrănirea vacilor în perioada repausului mamar ................................................ .. 140 6.3.2. Întreținerea vacilor pe durata repausului mamar ............................................... .. 141 6.4. Organizarea și supravegherea fătărilor la vaci ..................................................... .. 142 6.5. Tehnologia exploatării taurilor de reproducție ..................................................... .. 145 6.5.1. Hrănirea taurilor de reproducție ........................................................................ .. 145 6.5.2. Întreținerea taurilor de reproducție .................................................................... .. 147 6.5.3. Regimul de utilizare al taurilor la reproducție ................................................... .. 148 Cap. 7. Creșterea tineretului taurin destinat reproducției .................................... .. 150 7.1. Programarea procesului de creștere a tineretului taurin ....................................... .. 150 7.2. Creșterea vițeilor în perioada alăptării .................................................................... 151 7.2.1. Hrănirea vițeilor în perioada alăptării ................................................................ .. 152 7.2.1.1. Hrănirea vițeilor în subperioada colostrală ..................................................... .. 152 7.2.1.2. Hrănirea vițeilor în subperioada alăptării propriu-zise ................................... .. 155 7.2.2. Întreținerea vițeilor de la naștere și până la vârsta de 6 luni .............................. .. 164 7.2.3. Sisteme și metode de alăptare a vițeilor ............................................................ .. 168 7.2.3.1. Alăptarea naturală a vițeilor ........................................................................... .. 168 7.2.3.2. Alăptarea artificială a vițeilor ......................................................................... .. 169 7.2.3.3 Alăptarea mixtă a vițeilor ................................................................................ .. 172 7.2.3.4. Înțărcarea vițeilor ................................................................................ ............ .. 172 7.3. Creșterea tineretului taurin de reproducție după vârsta de 6 luni ......................... .. 173 7.3.1. Tehnologia de creștere a tineretului taurin femel de reproducție ...................... .. 173 7.3.1.1. Hrănirea tineretului taurin femel de reproducție ............................................ .. 173 7.3.1.2. Întreținerea tineretului taurin femel de reproducție ........................................ .. 175 7.3.2. Tehnologia de creștere a tăurașilor de reproducție ............................................ .. 176 7.3.2.1. Hrănirea tăurașilor de reproducție .................................................................. .. 176 7.3.2.2. Întreținerea tăurașilor de reproducție .............................................................. .. 177 Cap. 8. Tehnologia exploatării vacilor pentru producția de lapte ........................ .. 178 8.1. Hrănirea vacilor de lapte ................................................................................ ...... .. 178 8.1.1. Principii ale furajării raționale a vacilor ............................................................ .. 178 8.1.2. Factorii care condiționează nivelul de hrănire al vacilor ................................... .. 180 8.1.3. Strategia furajării vacilor de lapte pe parcursul unui ciclu de producție ........... .. 181 8.1.4. Sisteme de hrănire a vacilor .............................................................................. .. 183 8.1.4.1. Sistemul de hrănire diferențiat sezonier ......................................................... .. 183 8.1.4.2. Sistemul de hrănire din stoc (unisortimental) ................................................. .. 187 8.2. Întreținerea vacilor de lapte ................................................................................ .. .. 188 8.2.1. Întreținerea vacilor pe timp de iarnă .................................................................. .. 188 8.2.1.1. Întreținerea legată a vacilor în adăposturi închise .......................................... .. 188 8.2.1.2. Întreținerea nelegată a vacilor (întreținerea liberă) ......................................... .. 194 8.2.2. Întreținerea vacilor pe timp de vară ................................................................... .. 199 8.2.2.1. Întreținerea vacilor în stabulație (în adăpost) ................................................. .. 199 8.2.2.2. Întreținerea vacilor pe pășune (în tabere de vară) ........................................... .. 201 8.2.2.3. Întreținerea mixtă a vacilor ............................................................................. .. 202 8.2.3. Construcții anexe în fermele de vaci de lapte .................................................... .. 203 8.3. Tehnologia mulgerii vacilor ................................................................................ . .. 204 8.3.1. Sistemul manual de mulgere al vacilor ............................................................. .. 204 8.3.2. Sistemul de mulgere mecanică .......................................................................... .. 206 8.3.2.1. Condiții necesare pentru introducerea mulgerii mecanice ............................. .. 207 8.3.2.2. Instalații de mulgere mecanică ....................................................................... .. 208 8.3.2.3. Principiile mulgerii raționale a vacilor ........................................................... .. 215 8.3.3. Tratarea și păstrarea laptelui în fermă................................................................ .. 218 Cap. 9. Tehnologia exploatării taurinelor pentru producția de carne ................. .. 220 9.1. Sisteme și metode de îngrășare a taurinelor ......................................................... .. 221 9.1.1. Tehnologia de îngrășare în sistem intensiv ....................................................... .. 222 9.1.1.1. Tehnologia de îngrășare pentru carne albă ..................................................... .. 222 9.1.1.2. Tehnologia de îngrășare pentru baby beef ...................................................... .. 227 9.1.1.3. Tehnologia de îngrășare în sistem semiintensiv ............................................. .. 232 9.1.1.4. Tehnologia de îngrășare în sistem extensiv .................................................... .. 228 9.2. Aprecierea producției de carne ............................................................................. .. 240 9.2.1. Aprecierea producției de carne pe durata îngrășării .......................................... .. 241 9.2.2. Aprecierea producției de carne la valorificare ................................................... .. 242 9.2.2.1. Aprecierea producției de carne pe animalul viu ............................................. .. 242 9.2.2.2. Aprecierea producției de carne pe carcasă ..................................................... .. 244 Bibliografie ................................................................................ ..................... .. 247 PROIECTARE TEHNOLOGICA LA BOVINE Capitolul 1. PROIECTAREA AMPLASĂRII ȘI SISTEMATIZĂRII FERMELOR DE TAURINE ........... 1 1.1. Proiectarea amplasării fermelor de taurine .............. ....... 1 1.2. Proiectarea sistematizării fermelor de taurine ................. 3 1.3. Proiectarea planului general pentru fermele de taurine ............................................................................... 4 1.4. Proiectarea capacității fermei .................................. ....... 5 Capitolul 2. PROIECTAREA ASIGURĂRII MATERIALULUI BIOLOGIC ÎN FERMELE DE VACI DE LAPTE ..................................................... ....... 6 2.1. Alegerea rasei .................................................................. 6 2.2. Proiectarea asigurării materialului biologic prin cumpărare ......................................................................... 7 2.3. Proiectarea modului de împrospătare a efectivului de taurine .......................................................................... 8 2.4. Proiectarea structurii efectivului de taurine ............. ..... 10 Capitolul 3. PROIECTAREA TEHNOLOGIEI DE REPRODUCȚIE ....................................................... ..... 16 3.1. Stabilirea sistemului de programare a însămânțărilor și fătărilor .......................................... ..... 16 3.2. Programarea introducerii vițelelor la reproducție ......... 17 3.3. Programarea la însămânțare a vacilor după fătare ... ..... 19 3.3.1. Stabilirea momentului optim de însămânțare ....... ..... 19 3.4. Stabilirea duratei repausului mamar ........................ ..... 20 3.5. Proiectarea planului de însămânțări și fătări și urmărirea activității de reproducție ........................... ..... 20 3.6. Proiectarea modului de depistare a vacilor și vițelelor în călduri ..................................................... ..... 21 3.7. Stabilirea metodei pentru diagnosticul gestației ...... ..... 22 3.8. Proiectarea principalilor indici care exprimă eficiența procesului de reproducție la vaci ..................... 24 3.9. Proiectarea tehnologiei de întreținere a vacilor pe durata repausului mamar ........................................... ..... 24 3.10. Proiectarea organizării fătărilor la vaci ....................... 27 Capitolul 4. PROIECTAREA TEHNOLOGIEI DE CREȘTERE A TINERETULUI TAURIN DE REPRODUCȚIE ....................................................... ..... 30 4.1. Elaborarea planului de creștere a tineretului taurin de reproducție ................................................................. 30 4.2. Proiectarea tehnologiei de hrănire a tineretului taurin femel de înlocuire ........................................... ..... 39 4.2.1. Apetitul la viței ..................................................... ..... 39 4.2.2. Consumul de apă la viței ............................................ 41 4.2.3. Proiectarea tehnologiei de hrănire a tineretului taurin femel de înlocuire, până la prima fătare ......... 4.2.3.1. Proiectarea sistemului și metodei de alăptare a vițeilor ....................................................................... 4.2.3.2. Proiectarea tehnologiei de hrănire a vițelelor de la înțărcare până la prima fătare ................................ 4.3. Proiectarea tehnologiei de întreținere ...................... ..... 48 4.3.1. Proiectarea numărului de locuri în adăposturile de tineret taurin ......................................................... ..... 48 4.3.2. Proiectarea tehnologiei de întreținere a vițeilor de la naștere și până la vârsta de 3 luni .......................... 4.3.3. Proiectarea tehnologiei de întreținere a întreținere a tineretului femel după vârsta de 3 luni ................... Capitolul 5. PROIECTAREA TEHNOLOGIEI DE EXPLOATARE A VACILOR .................................. 5.1. Proiectarea hrănirii vacilor în lactație ...................... ..... 54 5.1.2. Proiectarea tehnologiei de furajare ....................... ..... 54 5.1.3. Proiectarea asigurării furajelor ............................. ..... 54 5.1.3.1. Optimizarea rațiilor furajere .............................. ..... 55 5.1.3.2. Proiectarea necesarului anual de furaje ............. ..... 55 5.1.3.4. Proiectarea structurii bazei furajere ................... ..... 55 5.1.3.5. Proiectarea balanței furajere .............................. ..... 56 5.2. Proiectarea tehnologiei de mulgere ......................... ..... 57 5.3. Proiectarea tehnologiei de întreținere a vacilor ....... ..... 57 5.3.1. Proiectarea tehnologiei de întreținere a vacilor pe timp de iarnă ............................................................. ..... 58 5.3.1.1. Proiectarea întreținerii legate a vacilor .............. ..... 58 5.3.1.2. Proiectarea întreținerii nelegate a vacilor .......... ..... 59 5.3.2. Proiectarea tehnologiei de întreținere a vacilor pe timp de vară ............................................................... ..... 59 5.4. Proiectarea construcțiilor anexe în fermele de vaci . ..... 60 5.5. Proiectarea organizării muncii în fermele de taurine ..... 61 5.5.1. Proiectarea necesarului de forță de muncă ........... ..... 62 Capitolul 6. PROIECTAREA EXPLOATĂRII TAURINELOR PENTRU PRODUCȚIA DE CARNE ..................................................................... 6.1. Proiectarea sistemului și tehnologiei de îngrășare ... ..... 67 6.2. Proiectarea planului de îngrășare ............................. ..... 68 6.3. Proiectarea asigurării materialului biologic pentr u îngrășare .................................................................... ..... 68 6.3.1. Modul de calcul al populării unei îngrășătorii ..… ..... 70 6.4. Proiectarea tehnologiei de întreținere ...................... ..... 72 6.4.1.Întreținerea vițeilor la îngrășarea ultra babybeef (carne albă) ................................................................ ..... 73 6.4.2. Întreținerea tineretului taurin la îngrășarea babybeef ..... 73 6.4.3. Întreținerea la îngrășarea taurinelor în sistem semiintensiv .............................................................. ..... 74 6.4.4. Întreținerea la îngrășarea taurinelor în sistem extensiv ..................................................................... ..... 74 6.5. Construcții anexe în fermele de îngrășare ............... ..... 75 6.6. Proiectarea tehnologiei de hrănire ........................... ..... 75 6.6.1. Proiectarea tehnologiei de hrănire la îngrășarea ultra baby-beef .......................................................... ..... 75 6.6.2. Proiectarea tehnologiei de hrănire la îngrășarea baby-beef ........................................................................ 76 6.6.3. Proiectarea tehnologiei de hrănire la îngrășarea semiintensivă .................................................................. 77 6.6.3.1. Tehnologia de îngrășare semiintensivă practicată în Anglia ................................................... ..... 77 6.6.4. Proiectarea tehnologiei de hrănire în sistem extensiv ..................................................................... ..... 79 6.7. Proiectarea asigurării furajelor ................................ ..... 79 Capitolul 7. ANALIZA PERFORMANȚELOR TEHNICOPRODUCTIVE ȘI STABILIREA PROFITULUI ÎN FERMELE DE TAURINE ....................................... ..... 85 7.1. Analiza performanțelor tehnico-productive .................. 85 7.2. Stabilirea venitului net (profitului) în fermele de taurine........................................................................ ..... 85 Plan de derulare al proiectelor tehnologice la bovine .......... 87 Bibliografie ....................................................................... ..... 91 TEHNOLOGIA CREȘTERII BOVINELOR (GÎLCĂ IOAN, MACIUC VASILE) http://www.4shared.com/document/WfituJiM/T...-bovinelor.html Attached Files |
#3
Posted 18 December 2011 - 22:28
Sa continuam..
Color Atlas of Diseases and Disorders of Cattle, 3rd Edition 1 / 269 de pagini / O carte foarte buna cu exemplificari prin ilustratii , Color_Atlas_of_Diseases_and_Disorders_of_Cattle__3rd_Edition_1.pdf 5.27MB 120 downloads Color_Atlas_of_Diseases_and_Disorders_of_Cattle__3rd_Edition_2.pdf 7.91MB 60 downloads2.pdf] Color_Atlas_of_Diseases_and_Disorders_of_Cattle__3rd_Edition_3.pdf 7.21MB 49 downloads Color_Atlas_of_Diseases_and_Disorders_of_Cattle__3rd_Edition_4.pdf 6.86MB 54 downloads Color_Atlas_of_Diseases_and_Disorders_of_Cattle__3rd_Edition_5.pdf 6.39MB 39 downloads5.pdf] Color_Atlas_of_Diseases_and_Disorders_of_Cattle__3rd_Edition_6.pdf 6.96MB 40 downloads Color_Atlas_of_Diseases_and_Disorders_of_Cattle__3rd_Edition_7.pdf 7.63MB 38 downloads Color_Atlas_of_Diseases_and_Disorders_of_Cattle__3rd_Edition_8.pdf 6.51MB 40 downloads8.pdf] Color_Atlas_of_Diseases_and_Disorders_of_Cattle__3rd_Edition_9.pdf 6.75MB 39 downloads Color_Atlas_of_Diseases_and_Disorders_of_Cattle__3rd_Edition_10.pdf 2.74MB 56 downloads Dairy cattle nutrition an15dairycattlefeeding.pdf 273.26K 59 downloads |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users