Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Probleme combina frigorifica Beko, Arctic

- - - - -
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#37
bdan64

bdan64

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 28.08.2017
Buna ziua, am si eu un frigider Beko DDEN517MWD la care compresorul nu mai vrea sa porneasca, cupleaza - merge 1-2 secunde apoi decupleaza. Stie cineva care ar putea fi cauza? Multumesc anticipat

#38
Luisluis

Luisluis

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 10.01.2018
Nu apelați la firma Servicetanase ! Sunt niște escroci! M -au păcălit! Mi au luat banii și nu au mai răspuns la telefon!Mi au stricat frigiderul mai rău!

#39
cridalex

cridalex

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 17.06.2007

 hidroclau, on 06 noiembrie 2015 - 14:04, said:

De luna asta am si eu probleme cu combina BEKO model BKEX386+ achizitionata in august 2008. La inceput a scazut temperatura in congelator la -27gr. si in frigider arata +9gr (era mai cald ca afara). Dupa 48 de ore si-a revenit singur indicand pe afisor -18gr pt congelator si 6gr pt frigider. Minunea nu a tinut mult si de 2 zile indica -18gr pt congelator si de la 0 la +8gr pt frigider(ingheta totul si in compartimentul frigider). Motorul nu functioneaza continuu, pare sa functioneze normal, numai ca bolboroseala care pana acuma era de un nivel de zgomot mai scazut acuma se aude mai tare. A venit un frigotehnist si la un prim diagnostic a spus filtru infundat sau dop, dar a zis sa-i mai acordam o sansa sa il dezghet sa vedem cum se comporta la repornire.
La oprire am facut si cateva poze la compartimentul congelator si frigider, pe care le atasez.
Astept pareri si opinii din partea unei persoane specializate.
Multumesc!
Pana la urma ce a avut? Am si eu aceeasi problema.

#40
JEAN-GRASUL

JEAN-GRASUL

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 26.11.2018
Salut, aceeasi problema ca bdan, un bosch, nu cred ca e imp firma, porneste cam 3 -5 secunde si se opreste. In spate la motor releul se inroseste ca un punct de sudura dupa max 5 sec. Termostatul l a verificat un nene de la frigidere cu un bec si a zis ca e bun. Ceva solutii sau ..... ? Multam fain. ☺

#41
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,060
  • Înscris: 30.04.2007

 JEAN-GRASUL, on 26 noiembrie 2018 - 20:51, said:

releul se inroseste ca un punct de sudura dupa max 5 sec.

asta-i semn clar de scurtcircuit.

#42
JEAN-GRASUL

JEAN-GRASUL

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 26.11.2018

 Luisluis, on 10 ianuarie 2018 - 12:27, said:

Nu apelați la firma Servicetanase ! Sunt niște escroci! M -au păcălit! Mi au luat banii și nu au mai răspuns la telefon!Mi au stricat frigiderul mai rău!
Asa trebuie sa facem cu cei care fac lucrari proaste. Si daca nu mai au de lucru sa vadem atunci ce fac Posted Image

#43
saimarica

saimarica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 06.01.2007
Aseara cand am ajuns acasa, fiind plecat doua zile, pe display-ul frigiderului RDNE535E20ZX, arata o eroare, cica de la cadere tensiune, senzorul poate sa fie defect?
https://imgur.com/a/osQQUys
Problema este ca nu reusesc sa-i dau de cap, nu gasesc rezolvare in manual asa cum scrie si nici pe net,
Nici cum se reseteaza acet model, doar ca sa-l scot din priza minim 5 minute, am sa incerc aceasta varianta diseara,
Am facut o programare, dar tocmai pe 27.12.2018 potsa intervina,
Va rog sa ma ajutati cu aceasta problema, daca cunoasteti despre acest lucru,
Multumesc,

Attached Files



#44
casaverde

casaverde

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 22.10.2012
Cum ai rezolvat ?  Am o combina BEKO RNCE520E20DZM si are afisaj la fel.
Am auzit ca sunt niste instructiuni de resetare. M-ar interesa si pe mine.


#45
saimarica

saimarica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 06.01.2007

 casaverde, on 13 februarie 2019 - 12:33, said:

Cum ai rezolvat ?  Am o combina BEKO RNCE520E20DZM si are afisaj la fel.
Am auzit ca sunt niste instructiuni de resetare. M-ar interesa si pe mine.

Scuze pt. raspunsul tarziu, presupun ca ai rezolvat.
La mine a fost simplu, are pe afisaj icoana pt. resetare eraoare.
Multumesc,

#46
eduard_edutzu

eduard_edutzu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 07.12.2014
Salut. Mă număr și eu printre ghinioniștii care au cumpărat o combină frigorifică BEKO. Mai exact un BEKO RCNA400E20ZXP, cumpărat în iulie 2017 din Flanco.

Combina a funcționat bine timp de 2 ani și o lună, fix. După asta au început să apară problemele. Inițial au apărut niște trosnituri extrem de puternice, mă trezeau noaptea. Situația s-a agravat în decursul unei săptămâni, în sensul că în momentul când se oprea motocompresorul se auzea un zgomot ca o bocănitură, puternică (Voi atașa o înregistrare audio), iar la scurt timp (6-7 zile) îmi apărea o eroare pe ecran 19 ! °C și motocompresorul funcționa non-stop, fără întrerupere, cu zilele. De acum am sesizat clar că frigiderul nu mai răcește așa cum trebuie, apa era mai caldă în bidon, supa nu mai era la fel de rece, cașcavalul moale, pepenele nu mai era rece, produsele congelate erau moi, samd.

Am sunat la service BEKO și am fost programat (cu număr de ordine) fără să mi se spună data la care produsul îmi va fi expertizat. Eu locuiesc în Rm. Vâlcea, iar în județul meu există doar 2 băieți pe service ARCTIC BEKO, foarte aglomerați. Dar cu toate acestea, foarte amabil și prietenos băiatul care a venit la mine.

Acum, problemele apar din cauza clasicului românism, produse ce fac grav rabat de la calitate și construite neglijent. După un scurt research pe google am aflat despre o problemă comună la frigiderele BEKO, în izolația termică din spate, țeava de capilar din cupru se atinge de țeava din aluminiu ce merge la vaporizatorul din frigider. Dat fiind faptul că sunt supuse variațiilor mari de temperatură, se formează condens, iar aluminiul nu s-a "înțeles" niciodată bine cu cuprul, astfel, corodează și pierd agentul frigorific. Acest lucru mi-a fost confirmat și de către băiatul de la service. El mi-a zis că țevile folosite la ARCTIC și BEKO sunt așa de subțiri încât cedează singure din cauza presiunii formate de către compresor. Sunt foarte fragile la montaj și se rup cu mâna. Mi-a mărturisit că a întâlnit multe cazuri la ARCTIC când din fabrică veneau cu pori. Calitatea țevilor e jalnică.

Să revenim la problema mea. A venit, a constatat și a dat verdictul: motocompresor stricat, mai exact "debit scăzut". Acum vine întrebarea: "Cum dracu să se strice compresorul?" Tare simplu. Problemă des întâlnită la modelele de BEKO ce vin cu funcția de fast freeze / fast cool. În interiorul motorului se află 2 vane, ce au rolul de a regla fluxul de agent frigorific pentru atingerea temperaturii setate de noi pe afișaj, respectiv 0°C în cutia cu legume. Problema apare în momentul unui șoc de curent, ce forțează vanele. Ele sunt fabricate din plastic, iar când sunt supuse șocului ele se rup/blochează. Astfel, agentul frigorific este împiedicat, iar compresorul ficționează cu deficit de agent frigorific, lucru semnalat prin codul de eroare, de aceea funcționează non-stop, pentru a încerca să atingă temperatura setată. Ele nu se pot înlocui, se află fix în carcasa metalică a compresorului. Se schimbă agregatul cu totul.

Băiatul de la service mi-a mărturisit că a desfăcut motoare de ARCTIC și BEKO, generație nouă și au sârma de bobinaj a compresorului din aluminiu vopsită în culoarea cuprului. Jalnic. Tot el mi-a zis că țevile vin din fabrică cu probleme, sunt foarte proaste, extrem de subțiri și cedează des. L-am întrebat, din curiozitate, cât mă costă, în caz că mi se fisurează vreo țeavă prin izolația termică. A zis că 350 lei cu tot cu manoperă. Scump, zic eu, la cât de des cedează.

BEKO și ARCTIC sunt de fapt același producător, au același service, făcute în aceiași fabrică. Sunt asamblate în România după un patent turcesc, inclusiv CEO-ul BEKO este turc, las un link către Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Beko). Ori că e BEKO, ori că e ARCTIC e aceeași gogomănie, foarte proaste (modelele noi) și jalnice pe fiabilitate.

Vă las cu o singură idee. Fugiți de orice înseamnă BEKO și ARCTIC, orientați-vă spre orice altceva, să aibă o garanție cât mai mare cu putință. Combinele frigorifice BEKO sunt foarte slabe constructiv, cu materiale neconforme.

Sunt programat pe data de 19.08.2019 să îmi fie schimbat compresorul. Vă țin la curent!

Îți mulțumesc drag CEO, Vehbi Koç, pentru rahatul tău de frigider și jegul tău de fabrică, gunoaie de produse și înșelătorie pe față.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/h3hBDoqVzA8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by eduard_edutzu, 18 August 2019 - 00:57.


#47
eduard_edutzu

eduard_edutzu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 07.12.2014
Sper să se rezolve problema

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/CA-Mx1AxVOA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by eduard_edutzu, 18 August 2019 - 01:18.


#48
eduard_edutzu

eduard_edutzu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 07.12.2014
Mi-a fost schimbat motocompresorul pe data de 19.08.2019. Băiatul de la service a fost extrem de amabil și foarte punctual. Operațiunea a durat vreo 45 minute. Ce m-a deranjat a fost lipsa posibilității de recuperare al agentului frigorific. Au fost tăiate țevile și agentul frigorific R600a s-a eliberat în cameră. Nu este chiar așa de rău, până la urmă este isobutan, dar totuși.

Motocompresorul original era unul chinezesc marca GMCC. Cel pe care mi l-a montat băiatul de la service este un model "Made in Austria" de la altă marcă. Cel nou este considerabil mai silențios față de cel original, și după spusele lui, mult mai fiabil.

În momentul în care a venit băiatul de la service, motocompresorul de pe combină mergea non-stop de vreo 10-11 zile și se oprea doar când intra protecția termică. A fost așa de încins încât nu îl putea apuca nici cu prosopul. Au fost tăiate țevile și resudate pe noul motor. S-a vidat instalația, a schimbat condensatorul de pornire al motorului precum și releul de comandă, deoarece originalul era foarte încins și prezenta pericolul de defectare pe termen lung. Astfel, ca să fie sigur pe lucrare, a înlocuit totul. Iar la final a încărcat instalația cu 58g de agent frigorific R600a.

Băiatul de la service a fost foarte prompt, comunicativ, prietenos și punctual. Nota 10 pentru service pe Vâlcea.

Voi atașa poze cu motocompresorul original, releu de comandă și condensatorul de pornire, originale, care au fost pe combină.

Attached Files


Edited by eduard_edutzu, 21 August 2019 - 11:54.


#49
eduard_edutzu

eduard_edutzu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 07.12.2014
Mi-am luat strike pe Youtube din cauza "mulțumirii" adresate CEO-ului Beko. Din această cauză am reîncărcat clipul pe canal.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/phZi0Ijvmc8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#50
DrIPa

DrIPa

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 02.09.2019
Asa am patit si eu acu' 4 zile, cu un Beko CN147237DB. Compresorul este Turk Elektrik, zgomotos din prima zi.
Inainte de simptomele mentionate (tentava de functionare, urmata de intrare in protectie), care din cate am observat sunt destul de frecvente (e plin internetul de aceste cazuri), a mers cateva zile in regin de 4/5. Deh, temp. ridicate...
Mesterii sunt f. ocupati, mai mult, atunci cand ajung, avand in vedere munca ce trebuie depusa (inlocuire completa instalatie!) o dau pe aia cu "mai bine un frigider nou". Pacat, era un frigider OK-ish (spatiu, racea bine, mai putin consumul, care era de groaza!). De fapt aici am si consolarea - in 5 ani, frigiderul vechi cu reparatie face cat unul nou. Orice prinde peste, e "bonus".

#51
ionel60

ionel60

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 14.05.2015
Buna ziua !

Problema cu un congelator nou, 6 sertare, de la inceput a functionat prost.
Ledul rosu a stat aprins mai mult de 3 saptamani, se stingea doar daca il scoteam din priza, intrun final s-a stins,
dar el saracu mergea non-stop. Am sunat la service Gaiesti, dupa 4 zile a venit un reprezentant si a facut
constatarea si a comandat nu stiu ce piesa prin telefon, si a spus sa astept sa vina piesa.
Am dus alimentele prin vecini si la neamuri si asetpt si astept piesa cu pricina.
Nu stiu unde a comandat acea piesa ca a trecut deja 10 zile si nu a ajuns.
Unde sa ma mai adresez sa-mi rezolve problema mai repede ?

Multumesc !

#52
eduard_edutzu

eduard_edutzu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 07.12.2014
Vă cred. Și al meu după reparație merge 3 ore, stă 20 minute. Iar merge 3 ore, iar stă 15-20 minute. Asta în cazul în care nu bag multă mâncare în el, la temperatura camerei pentru a fi răcită, că așa merge și 5 ore. În situația asta are clasa F de consum Posted Image
Adică serios, am o vechitură de Indesit de vreo 17 ani și merge 40-45 min și stă 10-15 min. Ce să zic, România și produsele ei de calitate josnică.
Succes!

#53
diverse200901

diverse200901

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 01.04.2013
Buna ziua. Am si eu o combina frigorifica Beko model CN147237DB si am urmatoarea problema: acum aproximativ 3 luni am constatat ca nu mai vrea sa porneasca combina, incerca sa porneasca, dar, ceva (cred ca o protectie) declansa si dupa cateva minute iar incerca, iar intra protectia si tot asa...Am desfacut capacul de plastic de jos de la motor si am observat ca radiatorul negru avea ceva praf...am curatat foarte bine radiatorul si si-a revenit, a functionat pana acum 2 zile si fenomenul a reaparut. Am curatat de praf din nou radiatorul (desi fata de prima interventie, cantitatea de praf era semnificativ mai redusa, aproape ca nu era...) si iarasi si-a revenit, momentan functioneaza. Preventiv, la usa frigider si congelator, am sters si chederele de cauciuc si rama de jur imprejur...m-am gandit ca poate este posibil sa nu mai etanze garniturile usilor de la frigider si congelator, si nemaifiind etans motorul "munceste" mai mult, se incalzeste si intra protectia...nu stiu daca am gandit ok dar oricum rau nu are ce sa ii faca :)
Daca ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi...de ce apare acest fenomen din ce in ce mai des si isi revine numai dupa ce curat de praf radiatorul...ce ar putea fi defect...la ce sa ma astept sa se strice: motor, condensator, completare freon, etc. ?

Multumesc anticipat celor care ar putea sa-mi dea ceva idei.

#54
romeo031978

romeo031978

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 27.01.2021
Buna ziua astia sunt senzorii care cauzează problema semnul ! Ups nu știu să pun pozele cu senzorii frigiderul in cauză este un Beko neofrost



Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate