Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur
 Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?
 Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 

Berlin

- - - - -
  • Please log in to reply
108 replies to this topic

#19
patraulea100

patraulea100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 21.01.2008
Va salut,
Un restaurant All you can eat gasesc prin Berlin?
Multumesc.

#20
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010
Da, restaurantul Mövenpick din Europa Center. Am relatat despre el în cadrul primului episod de la Berlin, la topicul "Germania".
Am recitit acum, am scris acolo că puteai să-ţi compui singur salata, ca la Springtime, dar ţin minte că se puteau mânca mai multe chestii, nu doar salate. Adică puteai să-ţi alegi şi ceva carne şi fructe de mare.


Sănătate şi toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 05 April 2014 - 02:10.


#21
patraulea100

patraulea100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 21.01.2008
Salut OvidiuNS, multumesc pt.sfat.Am citit cu mare interes postul tau, ca dealtfel toate posturile tale mai ales cele pe Grecia ( Posted Image ). Cum era vorba de salata....nu paream prea interesat pt.ca dupa o zi de umblat prin Berlim, eu unul nu prea ma multumesc doar cu o salata.... Acum ca ai `elucidat`problema, o sa trec pe acolo.Am mai gasit doua restaurante japoneze (chinezesti) pt.cei interesatii. Unul dintre ele este chiar langa hotelul meu, asa ca o sa le fac si astora o vizita:

http://www.restauran...de/kontakt.html

http://www.yelp.com/biz/kyo-berlin

Attached Files



#22
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010
Adevărul e că până să dau de restaurantul ăla asiatic din gara Alexanderplatz, mi se urâse de atâţia cârnaţi. Cred că nemţii dacă nu mănâncă Wurst şi cartofi îi apucă sughiţu', sau mai ştiu eu ce. Aşa că mai merge şi câte o salată din când în când. Fără carne !
Mâncare mai proastă ca la Berlin n-am mâncat decât în SUA. Excepţie fac micul dejun de la hotel, salata de la Europa Center şi mâncarea asiatică din gara Alexanderplatz, în rest, numai chestii nesănătoase.
Oricum, deşi de 10 ani oscilez între 95 şi 98 de kile, de obicei mănânc destul de puţin şi sănătos, aşa încât o farfurie cu vârf (cu tot felu' de legume şi salate) mă satură, oricât de flămând aş fi. Şi dacă mai e şi seară ...

Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 06 April 2014 - 01:10.


#23
entity22

entity22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,016
  • Înscris: 16.07.2007
Eu am mancat si la un restaurant indian pe langa Oranienburger Tor sau cum ii zice, la cateva minute de podul de la Friedrichstrasse. A fost mai scump dar era ziua mea. Idea e ca ,cel putin fata de Romania, se gaseste mancare mai buna orientala (fie ca e chinezeasca sau indiana) decat la noi pentru ca sunt si mai multi etnici. Partea proasta e ca Berlinul e mai scump ,mai ales in partile centrale/turistice, care si ele sunt rasfirate. Ah si am mai mancat si la un restaurant mexican foarte bun dar nu as putea sa ajung singura la el acum pentru ca am fost cu o prietena si nu era in centru.
Norocul meu ca-mi plac carnatii, cartofii si snitelele.

#24
patraulea100

patraulea100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 21.01.2008
Incet, incet, mai strang informatii si cred ca o sa ma descurc.Nu ma topesc dupa carnati, merg, insa chiar in fiecare zi....e prea mult.Mai multe amanunte la sfarsitul lunii.
O alta problema :transportul pt. 6 zile in Berlin&Postdam. Am 2 solutii: Welcome Card Museum (care include si transportul - 40 euro) pt. 3 zile +  Berlin Welcome Card pt.ttransport (27,5 euro) sau un abonament la U- bahn pe 7 zile ( cca.30 euro) si sa iau separat intrarile la muzee. Oricum nu vreau sa vizitez multe pt.ca e prima vizita in Berlin si nu vreau sa alerg in fiecare zi, iar programul o sa fie mai relaxat. Prima varianta pare mai scumpa, eu as merge pe a doua. Voi ce ati face?Un sfat, te rog, Ovidiu.
Programul arata asa, 6 zile pline:
Ziua 1 – Reichstag+Poarta Branderburg+ Parc memorial+Pariser Platz+Unter den Linden (pe jos) + Babel Platz
2 - Postdam-Sanssouci + Hauptbahnhof
3-  Muzeu Insula +Europa Center+Biserica Kaiser Wilhelm+Ku’Damm+KA DE WE+magazin
  4 - Muzeu Insula+Postadamer Platz+Checkpoint Charlie+ Gendarmenmarkt+ Deutcher Dom+Gemäldegalerie-pictura(Kulturforum)
  5  – Muzeu Insula +Alexander Platz+Primarie+Parcul Friedrichair
  6 -  Charlotenburg+ MexicoPlatz+Podul Oberbaum

Ceva sugestii ar fi bine venite.
Prima zi o pierdem pt. ca aterizam dupa ora 16.00, mers la hotel, acomodare prin zona, etc.iar in ultima zi plecarea este dimineata.Asta a fost oferta, mai ieftina insa proaste aterizarile

#25
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010
În 2010 nu exista decât un singur fel de card, pe care l-am luat la sosire, direct din aeroport, pentru 5 zile, aka pt. tot sejurul (am povestit). În acel card erau şi ceva reduceri pe la diverse obiective, nu era doar transportul inclus. Dar acum nu mai contează ce-a fost atunci, din ce spui - văd că s-a diversificat oferta. Nu prea am timp să studiez problema la momentul actual, dar văd că deja ai "săpat" tu.
Din programul tău observ că ai în plan destule muzee, aşadar o logică simplă îmi spune că acel card de 40 de euro ar fi cel mai rentabil. Uită-te exact ce reducere/gratuitate ai la fiecare muzeu cu acel card, şi mai vezi dacă nu cumva Sanssouci şi Charlottenburg sunt incluse şi ele (caz în care ai putea "înghesui" vizitele în cele 3 zile de valabilitate).
Dacă acel card de 27,5 euro e valabil pe toată perioada, atunci e foarte interesant, dar nu ştiu dacă include şi transportul la/de la Potsdam.
Şi dacă tot veni vorba de Potsdam, fac o paranteză şi îţi spun să ai grijă şi să verifici ce pavilioane sunt deschise la Sanssouci. Nu am timp să caut acum pe net, dar ţin minte că în ghidul Mic--lin din 2007 zicea că multe pavilioane se deschid de la 15 mai şi sunt deschise numai până la nu-ştiu-cât octombrie. Noi am şi exclus din start vizita la Potsdam, pt. că era iarnă, deci multe închise.
În ce priveşte abonamentul pt. U-Bahn, nu ştiu dacă nu ai nevoie de autobuze (pt. ajuns zilnic la cazare), caz în care acest abonament nu pare acceptabil. În cazul nostru, în 2010, aveam nevoie să mergem cel puţin dimineaţa şi seara cu autobuzul, dar în cazul tău - tu ştii mai bine. Şi n-am înţeles dacă acest abonament include şi S-Bahn-urile, care completează serios reţeaua de U-Bahn-uri.

Nu ştiu acum ce altceva să mai spun, dar nu-mi fac griji pt. tine, ştiu că o să iei cele mai bune decizii.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 07 April 2014 - 23:44.


#26
metalactual

metalactual

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,303
  • Înscris: 17.04.2006
'patraulea100'

Cam așa ceva am avut și eu. ..ai prins biletele de 99 eur cu Lufthansa ? Prețul bun. ..orarul prost. ..mai multe detalii disearã,  sã revãd datele mele.

#27
patraulea100

patraulea100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 21.01.2008
Multumesc OvidiuNS.
Cardul de 40 de euro nu include intrarea la  cele mai importante - Sanssouci si Charlotenburg - ci doar la insula muzeelor si alte muzee mai mici+transport inclusiv Postdam (ABC) si idn pacate e valabil doar 3 zile.Pe cele de 5 zile le-au scos nemtii, probabil ca nu rentau la vanzare.Eu as avea nevoie de unul de 6 zile, insa trebuie sa fiu mai felxibil si sa ma acomodez la ce gasesc.Cel de-al doilea card de 27 euro include doar transportul pt.3 zile. Pt 5 zile mai e un card de transport care costa 37 euro. Aceste carduri au transportul inclus pe toate mijloacele.
http://www.visitberl.../en/welcomecard
Eu nu am in plan decat insula muzeelor, cele doua de mai sus + Gemäldegalerie pt.Remabrandt (sper sa fie 16 lucrari cum se lauda pe net). In plus, nu am primit nicio confirmare privind intrarea cu legitimatie de presa si e posibil sa am niste gratuitati. Sper, cel putin, asa cum am avut in Italia, Franta,Spania, Olanda,Belgia,Turcia,etc.Si asta ne scuteste de ceva 'cascaval' care poate fi trimis catre 'portofelul'sotiei care deja se gandeste la ceva shopping, c aorice femeie care se respecta, bineinteles.
Abonamentul pe 7 zile separat la U-bahn implica doar intrarea la metrou.Mai poti face 1 la S-bah, cam la acelasi pret, dar, la fel, doar tren de suprafata. Hotelul e Quentin Design ( 7 nopti cu MD 385 euro), situat  la 5 minute de statia de U-bahn Nolendorfplatz, pe care ma gandeam sa-l folosesc ca mijloc de transport in Berlin, inclusiv spre Postdam pt.ca circula repede si bine.E adevarat ca nu vezi obiectivele insa mai bag un tur cu autobuzul 100 + o sa mergem pe jos ft.mult.
Multumesc pt.sfatul privind Postdam, verific chiar acum sa vad ce gasesc deschis in saptamana 22-29 aprilie.Se pare ca o sa am noroc:
http://www.spsg.de/f...ide-2014_en.pdf

metalactual
Am prins bilete cu Berlin Air la sfarsitul anului trecut, 225 euro, 2 persoane, 2 bagaje in cala.Aterizarea pe TXL la 16.00, decolarea la 9.15. Proaste, insa astea erau.Tarom am vazut ca are un orar mai normal de zbor, insa si preturile sunt cel putin la fel de 'frumoase'.

Edited by patraulea100, 08 April 2014 - 10:56.


#28
metalactual

metalactual

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,303
  • Înscris: 17.04.2006
Este un preț bun, sunt low-costuri care cer mai mult.
Din memorie, am avut și eu dilema transportului și a pass-urilor. ..am rezolvat-o cu biletele short ( max 4 stații Bus sau metrou ) + mers pe jos. Bus-ul 100 este excelent. Pentru Potsdam am luat un "S".

#29
metalactual

metalactual

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,303
  • Înscris: 17.04.2006

View Postpatraulea100, on 07 aprilie 2014 - 21:36, said:


O alta problema :transportul pt. 6 zile in Berlin&Postdam. Am 2 solutii: Welcome Card Museum (care include si transportul - 40 euro) pt. 3 zile +  Berlin Welcome Card pt.ttransport (27,5 euro) sau un abonament la U- bahn pe 7 zile ( cca.30 euro) si sa iau separat intrarile la muzee.  Prima varianta pare mai scumpa, eu as merge pe a doua. Voi ce ati face?
Programul arata asa, 6 zile pline:
Ziua 1 – Reichstag+Poarta Branderburg+ Parc memorial+Pariser Platz+Unter den Linden (pe jos) + Babel Platz
2 - Postdam-Sanssouci + Hauptbahnhof
3-  Muzeu Insula +Europa Center+Biserica Kaiser Wilhelm+Ku’Damm+KA DE WE+magazin
  4 - Muzeu Insula+Postadamer Platz+Checkpoint Charlie+ Gendarmenmarkt+ Deutcher Dom+Gemäldegalerie-pictura(Kulturforum)
  5  – Muzeu Insula +Alexander Platz+Primarie+Parcul Friedrichair
  6 -  Charlotenburg+ MexicoPlatz+Podul Oberbaum

Ceva sugestii ar fi bine venite.


Preturi 2012

Short Trip fare x 1,40 eur/buc.  - excelente - 4 statii bus/metrou

Museum pass Berlin - €19,00 - excellent - am vazut:
Alte Nationalgalerie
Altes Musem
St. Nikolai Kirche
KNOBLAUCHHAUS
Pergamon Musem
Neus Musem
Friedrichswerdersche Kirche
Deutscher Dom
Kulturforum – Gemäldegalerie - mare rau, doar o jumatate am avut timp sa vedem....


Potsdam:

Day Ticket Berlin ABC x 7 eur/buc.
Premium Day Ticket – 19 eur/pers. + taxa foto 3 eur/zi/toate palatele

vizitat Sansoucci:
 New Palace – doar exterior
 Schloss Charlottenhof – doar exterior
 Roman Baths / Romische Bader
 Chinese House / Chinesisches Haus
 Friedenskirche – gratis la interior
 Picture Gallery / Bildergalerie
 New Chambers / Neue Kammern
 Orangery / Orangerieschloss
 Sanssouci Palace - aici e un pic haotic, trebuie sa te programezi la o anumita ora....cu ghid.

Merita sa vezi si

Marble Palace + Piramida
Cecilienhof Palace - locul conferintei de la Potsdam din 1945

este dur programul zilei, insa cine stie cand/daca mai ajungi...



#30
patraulea100

patraulea100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 21.01.2008
multumesc  metalactual.nu stiu cate o sa pot sa vad in Postdam, o sa planific cat mai mult.

#31
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View Postpatraulea100, on 08 aprilie 2014 - 10:42, said:

... Gemäldegalerie pt.Remabrandt (sper sa fie 16 lucrari cum se lauda pe net) ...

Nu le-am numărat, dar sunt multe, într-adevăr.
Curios a fost, însă, altceva. Anume faptul că din nou mi-a plăcut mai mult Vermeer, decât Rembrandt. Ce mai, în preferinţele mele Vermeer e primul (din Ţările de Jos). Culmea e că a fost autodidact. De fapt, asta înseamnă talent înnăscut, cred eu.


Sănătate şi tcb !

#32
patraulea100

patraulea100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 21.01.2008
Vermer e considerat unul din cei mai mari pictori olandezi si parca am vazut ceva panze de ale lui  in Amsterdam.
Oricum, preferatul meu ramane Rembrandt, dar sa nu deviemd e la subiect.
Pt.cei interesati:

http://www.smb.museu...lerie/home.html

Muzeele din Berlin (fara Charlottenburg si Sanssouci):

http://www.smb.museu...stitutions.html

#33
moniK_06

moniK_06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 11.11.2006
@patraulea 100 , nu stiu daca ai plecat intre timp si ai aflat la fata locului...poti intra la muzeele de pe insula gratis cu legitimatia. Din cate imi amintesc, la unul sau doua nici nu e nevoie sa stai la coada la casa sa iei acel free ticket, doar arati legitmatia la intrare. poti sa o mai folosesti pt intrare si la Gemäldegalerie si parca si la palat Charlottenburg.
La Reichstag nu uita sa iti faci rezervare in avans. Noi am fost tot cu AirBerlin si am mai avut seara timp doar pentru acesta si o plimbare prin centru.

#34
patraulea100

patraulea100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 21.01.2008
Multumesc moniK_06 insa pe 25 aprilie eram deja  plecat. M-am intors ieri si o sa revin in scurt timp cu un review. Pt.inceput cateva poze.

Berlin, aprilie 2014.

Attached Files


Edited by patraulea100, 01 May 2014 - 08:41.


#35
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View Postpatraulea100, on 01 mai 2014 - 08:43, said:

... M-am intors ieri si o sa revin in scurt timp cu un review ...

Abia aştept !

Sănătate şi Bine ai revenit !

#36
patraulea100

patraulea100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 21.01.2008
Multumesc Ovidiu.
I
Intors recent de la Berlin, am ramas placut impresioant de acest oras. Dup ace a fost ras aproape complet in timpul celui de-aldoilea razboi mondial, acum parca renaste. E adevarat, nu are farmecul Parisului sau Romei, insa are ceva aparte. Intr-unul din muzee am vazut imagini filmate cu ruinele orasului si am vazut de unde s-a plecat cu reconstructia care continua si acum.Berlinul e plin de macarale si astia lucreaza nonstop de mai bine de60 de ani si inca nu s-au oprit. Cel mai bun exemplu este reconstructia palatului din Berlin, facut praf de bombardamente, pe care acum in reconstruiesc dupa planurile initiale si va fi gata in 2019. Din pacate, cand vad ce au putut sa faca nemtii  in cateva zeci de ani si unde suntem noi, ma ingrozesc….Dar, revenind la excursia de la Berlin, a fost peste asteptari.Zborul a fost cu AirBerlin, aterizare si decolare la timp, fara intarziere. Am aterizat la 16.00 ( ora Berlinului), controlul si recuperarea bagajelor au mers rapid si apoi, chiar di n aeroport am cumparat 2 cartele de calatorie pe 7 zile, valabila pe orice mijloc de transport, ABC (inclusiv Potsdam ) care au costat 72 de euro. Cele doua cartele se valideaza o singura data, iniante de folosire si sunt valbile pana la ora 00.00 a celei de –a saptea zi.  M-am indreptat spre statia de autobuz unde am avut prima surpriza placuta. Autobuzele,tramvaiele, S-bahn, U-bahn,trenurile regionale merg la fix si programul este respectat intocmai. Daca scrie ca urmatorul autobus vine la 16.44, atunci apare.Nici un minut intarziere. Transportul este excelent, nu ma stat niciodata mai mult de 4 minute intr-o statie de autobus/U-bahn cu exceptia weekendului, cand timpul de asteptare aproape se dubleazaAm luat autobuzul 4 statii si apoi am coborat la Zoo la metrou, unde, alta supriza, tot placuta.Nu au controloare dina celea de metal unde sa validezi cartela si apoi sa poti intra cum sunt in toata Europa. Practic cobori direct pe peron si…astepti trenul civilizat. Control n-am inatlnit insa exista si amenda daca esti prins fara bilet este de 40 de euro. Cazarea a fost in Nollendorfplatz, la doua statii (U2) de Gradina Zoologica, hotel Quentin Design. Cazare OK, camera curate, mic dejun bun, acelasi in toate cele 7 zile. O alta bila neagra:ne-a cerut garantie 50 de euro pt.minibar, in care se gaseau niste sucuri mici, o bere si 3 napolitane care nu valorau toate mai mult de 20 de euro.Politica lor, am respectat-o insa destul de ciudata.Ne-am cazat si apoi am luat usor la pas spre Gradina Zoologica. Am descoperit cu incantare un LIDL, chiar langa noi, situat alaturi de un alt market mare (Kaiser) asa ca, totul a fost lejer, din punctul asta de vedere.Dupa 3 zile, am mai descoperit un market Penny chiar in capatul strazii, la 3 minute de hotel. Fiind deja tarziu, am ajuns dupa 10 minute de mers pe jos la celebrul magazine KaDeWe, plin de marfa de lux la care doar ne-am uitat pt.ca nu ne-am permis sa ne apropiem de nimic. Am ajuns apoi la Zoo, unde am nimerit intr-un fel serbare de-a lor, cu muzica, wurst, lume multa, etc.Ne-am invartit si noi pe acolo, am mancat ceva, am baut o bere si apoi ne-am trezit sa vedem biserica Kaiser Wilhelm, care, binenteles la ora 20.00 era inchisa.Am intrat ulterior in ea insa nu se poate vedea decat holul (e gratis), nu te lasa in rest pt.ca e in renovare. Ne-am indreptat apoi incet spre hotel si asta a fost prima zi.

Edited by patraulea100, 03 May 2014 - 07:52.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate