Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani
 Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964
 Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...
 Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 

Samsung vs LG

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
freekidro

freekidro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 845
  • Înscris: 22.09.2007
Bună, doresc să-mi achiziționez un TV LED dar sunt  nedumerit în privința firmei producătoare. Foate mulți zic să mă duc pe Samsung, eu am luat în considerare și LG. M-am documentat pe net despre diferitele modele de televizoare, am văzut specificațile lor și cam ce pot, dar cum se întâmplă de multe ori în teorie arată bine dar în practică nu mai dă așa bine așa că  am dat o fugă în mai multe magazine de electrocasnice și am început să mă uit la TV-uri, cred că am stat mai bine de 20 de minute și am tot analizat cum se vede la fiecare televizor iar părerea mea a fost că toate Samsung-urile au o calitate mai slabă a imaginii decât cea a LG-urilor. Nu zic că imaginea este proastă ba din contră este foarte bună dar LG-urile au un plus la culori care par mai frumoase și la contrast, la LG-uri când se termina un promo și se făcea imaginea neagră parcă era stins așa negru era pe când la Samsung-uri era un gri foarte foarte închis nu era negru curat. Mă gândesc că televizoarele expuse în magazin sunt puse pe un mod mai special în care se scoate în evidență tot ce e mai bun din ele, normal că se poate umbla la contrast, culori, luminozitate, etc dar cum erau puse așa pe standard artătau mai bine LG-urile.
Un singur TV Samgung se apropia de calitatea LG-urilor. Nu zic că toate sunt la fel dar din ce am văzut acolo calitatea imaginii LG>Samsung și la urma urmei cam asta mă interesează.

Aceasta este concluzia la care am ajuns, poate mă înșel, de aceea sunt nedumerit ce firmă să aleg dintre acestea două. Sunt diferențe semnificative la comportarea în timp a lor sau de fiabilitate? Dacă nu ar fi diferențe cred că ar trebuii să aleg care îmi place mai mult cum se vede.
Acum poate diferite modele se comportă diferit dar eu cum doresc să achiziționez TV-ul online m-ar cam interesa în principal firma producătoare.

#2
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,243
  • Înscris: 05.06.2002
player-ul multimedia cica ar fi mai bun la samsung. daca ai de gand sa-ti cumperi televizor, ai grija sa stie de DLNA ca sa poti sa-l legi in retea cu calculatorul si sa play-ezi filmele direct din retea, fara sa le mai cari cu stik-ul.

#3
freekidro

freekidro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 845
  • Înscris: 22.09.2007
Modelele la care m-am uitat mai mult pe lângă DLNA știau să wireless (cu ceva adaptor).

#4
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
In primul rand trebuie lamurit foarte clar ca cele asa-zise televizoare LED, sunt de fapt LCD cu backlight LED, si in general si ala doar backlight edge LED...

De la anul de abea, daca avem noroc, poate o sa inceapa sa apara si televizoare si monitoare AMOLED, sau in orice caz, una sau mai multe tehnologii TRUE LED, fara LCD in fata.

Legat de ce exista acum, eu am vazut ca ultimele modele Samsung asa zise LED, deci cele de anul acesta, nu sunt eclipsate de modelele tot LCD/LED ale altor branduri, inclusiv LG, ba chiar din contra, parca sunt mai bune.

Recunosc insa ca eu nu suport LCD absolut deloc, motiv pt. care nu am stat prea mult sa fac comparatii, insa diferentele pareau evidente, inclusiv la unghiurile de vizibilitate, care la ultimele modele Samsung sunt destul de bune, incat cineva neavizat, chiar ar putea sa creada ca sunt chiar true LED....

In fine, am observat insa ceva mai interesant, si de data asta clar in favoarea LG.
Plasmele LG sunt cele mai bune intre modelele curente.
Redau cel mai bine gradatiile de tonuri in primul rand, si posibil si de culori.
La Samsung si la Panasonic, chiar si la Sony, modelele contemporane strica imaginea din procesorul de imagine integrat, respectiv exagereaza contrastul si sharpnessul ingrozitor, incat orice se vede ca si pe LCD - orice imagine pare desene animate, si nici nu se poate corecta din setari - reducand contrastul se grizeaza imediat imaginea, si se srica si mai rau.
Plasmele LG sunt si la propotii acum, cu preturi tentante.
Dezavantajul la plasme este ca cele fullHD sunt doar dimensiuni foarte mari, si trebuie spatiu pt ele.
Chiar si cele HD simplu sunt destul de mari (98 cm) - ma refer la modelele curente LG.

Edited by loock, 28 November 2011 - 18:34.


#5
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010
Iti recomand Smasung cu LED, chiar si edge, datorita dimensiunii mai reduse.
In ceea ce priveste wifi-ul, TV-ul trevuie sa aibe wifi, incorporat si sa nu fie wifi ready.
Intre LG si Samsung, iti recomand Samsung. Detin 3 astfel de aparate, primul din 2007 si sunt extrem de multumit de ele.

#6
dliviu

dliviu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 08.03.2004
Sal
Eu am de 2 ani o plasma Panasonic de 106 cm dupa ce, tot asa, m-am uitat in magazine la calitatea imaginii. Dar lasand la o parte controversa plasma-lcd, sfatul este sa te uiti ca tv-ul sa aiba si posibilitatea ca atunci cand dai zoom (astfel incat imaginea 4:3 sa umple pe latime ecranul 16:9) sa poti muta si subtitrarea in sus, pt a nu pierde din ea. Asta nu face plasma mea, astfel incat acum un an i-am luat tatalui meu un lcd de 102, Philips. Desigur toate televizoarele pot umple ecranul de 16:9 cu imaginea 4:3, deformand-o mai mult sau mai putin (smart zoom, partial sau cum s-o mai numi), dar daca nu vrei sa vezi ca picioarele tipelor arata ca niste butuci, sau ca toti fotbalistii arata ca Maradona atunci e utila functia Zoom si aici intervine chestia cu subtitrarea. Cat despre Samsung vs. LG, nu e asa importanta marca, cat ergonomia. Parerea mea care am acasa monitor lcd Samsung 22" si la job monitor cu panel LG 22" e ca Samsungul costa ceva mai mult fara sa ofere neaparat ceva in schimb la calitate. La LG culorile mi s-au parut, inclusiv in magazine, ceva mai naturale decat la Samsung. Bafta!

Edited by dliviu, 28 November 2011 - 18:59.


#7
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010
Unei cunostinte i-a luat foc in perete un LG. De aceea ma cam tem de ele. Dar poate nu e cazul sa generalizez. In plus, asta pro Samsung, mie nu mi s-a stricat niciunul pana acum.
Si TV-urile Samsung sunt mai scumpe pentru ca vin cu tehnologii interesante in cutie. In materie de inovatie, Samsung este cap de linie acum, peste Sony.

#8
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,457
  • Înscris: 24.05.2010
Eu am ambele marci atat Samsung cat si LG ca si tv LCD. Ca tv LCD/LED mai am un LG de care sunt foarte multumit cum merge.
Cu toate ca toata lumea recomanda Samsung,eu personal recomand LG...chiar daca nu decodeaza sunetul DTS.
Exista pe aria TV DVB-C topicuri deschise...poate te ajuta sa te decizi.
http://forum.softped...howtopic=798676
http://forum.softped...howtopic=798931

 YOUR_GOD, on 28th November 2011, 19:05, said:

Unei cunostinte i-a luat foc in perete un LG. De aceea ma cam tem de ele. Dar poate nu e cazul sa generalizez. In plus, asta pro Samsung, mie nu mi s-a stricat niciunul pana acum.
Bine ai zis...nu trebuie generalizat...
Eu am LG din 2007 si inca functioneaza fara probleme si fara service...in schimb Samsung-ul(tot din 2007) a facut deja o vizita la service in perioada garantiei....

#9
nelubuz

nelubuz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,251
  • Înscris: 17.06.2010
eu am LG 32LE53000 si sunt foarte multumit de el...

#10
freekidro

freekidro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 845
  • Înscris: 22.09.2007
Da, problema cu sunetul DTS la LG am auzit-o. Am vazut tot în acel magazin o plasmă (nu mai rețin firma) cred că cu diagonala de 120 (așa ochiometric, nu m-am uitat la specificații) la prețul de 1899 (parcă). Ciudat de mic mi s-a părut prețul având în vedere că există televizoare LCD cu diagonală mult mai mică dar preț mult mai mare. Oricum parcă calitatea imaginii era mai slabă făță de LCD-uri. M-ar tenta și un Smart TV de la LG, poate o să scoată ceva plugin-uri pentu sunetul DTS. Oare au rezolvat problema cu licența pentru DTS (din câte știu asta era problema la ei, sau nu?). Oricum m-ai aștept cu achiziționarea TV-ului un pic, nu de alta dar trebuie să înceapă promoțile de sărbători așa că m-ai am ceva timp să mă hotărăsc, grea decizie, nu îi un lucru care dacă nu îmi place îl dau jos și i-au altul, tot așa până găsesc unul care îmi place, o să fie în fiecare zi acolo și o să mă uit la el, deci nu aș vrea să dau un rateu în cumpărarea lui.

De Panasonic Viera cu panel IPS ce părere aveți, din nefericire are 8ms.

Edited by freekidro, 28 November 2011 - 19:53.


#11
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010
Diagonala nu este asa importanta ca alte dotari. Tunerul DVB-T  de exemplu, unghiu de vizibilitate etc. De aici si diferenta de pret.

#12
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,243
  • Înscris: 05.06.2002
mai degraba tunerul DVB-C. daca nu stai in bucuresti sau sibiu n-o sa-ti foloseasca prea devreme DVB-T-ul, si chiar cand o sa-ti foloseasca tot n-ai sa ai continut prea cine stie ce, asa ca tot cablul o sa fie de baza.

#13
freekidro

freekidro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 845
  • Înscris: 22.09.2007
De curios există TV-uri care să aiba DVB-S?

#14
jondafy

jondafy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 545
  • Înscris: 13.08.2008
eu am un LG mai vechi, sora mea si-a cumparat anul trecut un Samsung, ambele LCD de 32".
LG-ul se vede mult mai bine, si daca tinem seama si de vechime pot spune ca face Samsung-ul praf la imagine. Desi LG stie rezolutie de 720p eu il tin la rezolutie de 1080p si se vede bine.
Samsung are tehnologie noua la contrast care nu e bine pusa la punct si uneori te enervezi si ti se pare ca e defect dar nu e, acela de contrast automat. Culorile sunt mai spalacite si imaginea mai "cu colturi". Eu prefer LG la televizoare LCD in locul Samsung-urilor, dar la monitoare clar as merge pe Samsung. cu cat e mai mare cu atat vezi defectele mai bine la Samsung.

Totusi sa ti  cont ca LG e cumparat in 2003-2004 si inca merge perfect. Inca nu s-a tocit inscriptia de pe telecomanda la LG si este butonat zilnic de nepoti,la Samsung s-a tocit deja inscriptiile de pe telecomanda (nu toate).

LG a costat 500 euro atunci, cand abia apareau pe piata televizoarele LCD si Samsungul a costa 1500lei anul trecut, cand piata era saturata de televizoare LCD.

#15
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010

 Fane, on 28th November 2011, 20:19, said:

mai degraba tunerul DVB-C. daca nu stai in bucuresti sau sibiu n-o sa-ti foloseasca prea devreme DVB-T-ul, si chiar cand o sa-ti foloseasca tot n-ai sa ai continut prea cine stie ce, asa ca tot cablul o sa fie de baza.
Nu stau in niciunul dintre orasele de mai sus si am 160 canale pe DVB-T din care 48 libere.

#16
Sato

Sato

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,751
  • Înscris: 01.12.2001
confunzi DVB-T (terestru - cu antena) cu DVB-C (cable-cablu). sau poate nu stai in .ro ...

Edited by Sato, 28 November 2011 - 20:56.


#17
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,457
  • Înscris: 24.05.2010

 YOUR_GOD, on 28th November 2011, 20:48, said:

Nu stau in niciunul dintre orasele de mai sus si am 160 canale pe DVB-T din care 48 libere.
:w00t:
Pai unde stai?

#18
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,243
  • Înscris: 05.06.2002
South East Ivory Coast.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate