Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
achizitie masina pentru inmatricu...

Sfat achizitionare televizor (201...

Recomandare telefon Vodafone

Synology DS218Play - bune practici
 CEx-ul si remanierea

Casa pe structura de lemn cu form...

Șeful Renault-Nissan a fost ...

Conexiune
 Suma incorecta la plata amenzii

Vibratii volan in mers

Pareri Farmacia Tei.

EMUI 9
 Cablu Dali Zensor 3

windows 10 sfaturi si opini

Star-Light 32DM3500

Pareri setari complexe user accou...
 

220V cu faza si nul de la un generator benzina

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,951
  • Înscris: 07.09.2008
Stie cineva cum as putea obtine alimentare cu faza si nul de la un generator cu benzina care da la iesire un fel de 2 faze care au diferenta de potential de 220V?

#2
b107

b107

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 02.01.2011
Atata timp cat generatorul are la iesire 220 V curent alternativ, nu conteaza care este faza si care este nulul, se poate lega ca sarcina orice consumator care pentru alimentare are nevoie de
220 V c.a. Legand oricare din cele doua borne de iesire ale generatorului la o priza de pamant, de exemplu, se obtine nulul, iar cealalta borna devine faza.

#3
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,951
  • Înscris: 07.09.2008

 b107, on 15th November 2011, 13:35, said:

Partial ai dreptate dar la centralele termice pe gaz observarea flacarii se face fata de nulul retelei (prin fenomenul de ionizare) care daca nu are potential zero atunci placa nu "vede" flacara. De aceea am pus intrebarea si legat de raspuns, esti absolut sigur ca nu se arde generatorul prin legarea unui fir la pamant pentru a obtine nulul?

Edited by servoman, 15 November 2011 - 14:55.


#4
Mircel

Mircel

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,265
  • Înscris: 01.10.2005

 servoman, on 15th November 2011, 14:54, said:

la centralele termice pe gaz observarea flacarii se face fata de nulul retelei
Eu știam că față de împământare.
Legi masa generatorul la o împământare cu R<= 4 Ohmi.
La aceeași priză de pământ legi și firul de împământare al prizei centralei termice.
98% șanse să meargă.
Sunt

Quote

absolut sigur ca nu se arde generatorul prin legarea unui fir la pamant pentru a obtine nulul.

Edited by Mircel, 15 November 2011 - 19:50.


#5
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,951
  • Înscris: 07.09.2008

 Mircel, on 15th November 2011, 19:39, said:

Multumesc tare mult. Am incercat sa ajut pe cineva si din ce mi-a spus a mers. :worthy:

 Mircel, on 15th November 2011, 19:39, said:

Eu știam că față de împământare.
Asa stiam si eu dar sunt centrale care nu au priza cu  impamantare si teava degaz din pamant este din plastic si totusi functioneaza, de aceea am dedus ca observarea se face fata de nulul retelei. La unele modele mai vechi am avut probleme cu lipsa observarii flacarii din cauza lipsei impamantarii dar la unele centralele de generatie mai noua nu mai este folosita impamantarea pentru observarea flacarii.

#6
myne

myne

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 07.08.2011
sal.
generatorul ar trebui sa aiba o piulita-fluture unde sa legi impamantarea(acolo ar trebui sa mai gasesti un fir cu galben-verde). este chiar indicat sa o legi... astfel o sa merga si centrala

#7
NAVY28

NAVY28

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.11.2011

 myne, on 19th November 2011, 16:40, said:

sal.
generatorul ar trebui sa aiba o piulita-fluture unde sa legi impamantarea(acolo ar trebui sa mai gasesti un fir cu galben-verde). este chiar indicat sa o legi... astfel o sa merga si centrala


Daca generatorul are priza shuko si vin cu impamantarea prin shteker , mai are rost sa leg la surub alt fir de impamantare?

#8
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,662
  • Înscris: 05.08.2002
da

#9
freddye

freddye

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 22.06.2008
Va salut cu respect
Reîncalzesc "ciorba "  nefunctionarii unei centrale termice pe gaz  pe un generator  ,fiindcă sunt si eu pătit ..
  Despre RETEAUA ELECTRICA
- Instalatia electrica  a casei  nu are  impamăntare  iar ,la prize nu am decat Fază si Nul  de serviciu,asta de vreo 40 de ani.  La montarea ,anul asta,  a  unui BMP  exterior,  de catre IRE   , au fost obligati sa  monteze  o priza de impămăntare  ,dar firul cu  nulul de protectie  rezultat  a  fost  lasat in aer, neavănd la ce sa fie legat
- In aceste conditii, centrala a mers perfect  , conditia fiind  introducerea corecta a stecherului centralei in priza conform fisei tehnice (in caz contrar,  centrala  cupla, aveam afisaj dar lipsea flacăra)
  DESPRE GENERATORJL RECENT ACHIZITIONAT
-  Iesirea generatorului  se  cuplezza la un comutator cu came  manual  1-0-2  cu  doua sectiuni,   care separa perfect  Faza si Nulul retelei  de iesirea generatorului.,, comutator montat inaintea tabloului cu sigurante din casa.   Nici  carcasa generatorului nu este  legata la impămantare  .
-  In aceste conditii, toti consumatorii functioneaza bine pe generator, cu exceptia centralei  ,la care, de data asta   NU  se aprinde display-ul, doar se aude un băzâit la pompă
-  Cu siguranta, este vorba de lipsa Nulului  de serviciu  ,problema caracteristica generatoarelor monofazice  .Imi poate spune cineva, dupa o schemă verificata, cum sa rezolv problema  ? La acest  subiect am vazut mai multe solutii, mi s-a părut ca ar fi doar teoretice ,fara finalizare in  practica, dar poate gresesc. Nu de alta dar bine iarna si nepoata va sta la mine :-)
Multumesc frumos !

Edited by freddye, 17 September 2018 - 19:34.


#10
y0z

y0z

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 14.03.2011
Solutia este data de Mircel in postul #4.
Si rezolvati problema impamantarii, mai ales ca vine nepoata la dvs.
Montati macar un disjunctor diferential comun pentru toate circuitele prizelor.

#11
freddye

freddye

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 22.06.2008

View Posty0z, on 19 septembrie 2018 - 09:04, said:

Solutia este data de Mircel in postul #4.
Si rezolvati problema impamantarii, mai ales ca vine nepoata la dvs.
Montati macar un disjunctor diferential comun pentru toate circuitele prizelor.

Multumesc frumos ,voi trece la treabă  !  Ce ma ingrijoreaza  este atipicul manifestarii :
- daca, la ceilalti colegi ,  centrala nu vede flacăra  sau apar semnalări avarii ,la centrala mea Western  :
     -  nu se aprinde display-ul  
     -  se aude un "băzâit " la pompa de recirculare  ,care nici ea nu functioneaza, ca si cum ,:
                   -  forma sinusoidei  tensiunii  sau frecventa    de la generator nu ar fi cea  corecta.

#12
Rubin1977

Rubin1977

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 584
  • Înscris: 15.07.2017

Vizualizare mesajfreddye, pe 19 septembrie 2018 - 11:45, a scris:

-  nu se aprinde display-ul  
-  se aude un "băzâit " la pompa de recirculare  ,care nici ea nu functioneaza, ca si cum ,:
-  forma sinusoidei  tensiunii  sau frecventa de la generator nu ar fi cea  corecta.
În acea priză încearcă un alt consumator:
-un transformator (ascultă-l cu urechea-auzi 50de Hz?)
-un motor (bâzâie ca pompa centralei?)
-un amplificator simplu cu cască sau difuzor... (are brum?)
-un bec cu neon dar și unul cu filament. Pâlpâie vreunul?
Becul cu filament să fie de cel puțin 100W și paralel cu el pune un aparat de măsură. Ai 200-230V?

Edited by Rubin1977, 19 September 2018 - 16:55.


#13
freddye

freddye

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 22.06.2008

View PostRubin1977, on 19 septembrie 2018 - 16:34, said:

În acea priză încearcă un alt consumator:
-un transformator (ascultă-l cu urechea-auzi 50de Hz?)
-un motor (bâzâie ca pompa centralei?)
-un amplificator simplu cu cască sau difuzor... (are brum?)
-un bec cu neon dar și unul cu filament. Pâlpâie vreunul?
Becul cu filament să fie de cel puțin 100W și paralel cu el pune un aparat de măsură. Ai 200-230V?
Te salut  
- La aceeasi priza :
    -   am un frigider sl carui electromotor merge  ok pe generator
    -  Bag un aspirator  merge ok
    -   Am un trafo de 12 volti,   chiar scoate 12 volti ,e alimentat permanent
  ,-    intradevar   la functinarea pe grup becurile cu incandescenta din casa pălpăie  ,vizibil dar nu supărător  .. Fenomenul dispare cand folosesc becuri cu led .. O fi frecventa mai mica ,nu zic ba, dar de ce  celelalte electromotoare merg  ? Si  mai ales, de ce nu se aptinde display-ul  ?  
Inca nu am făcut impământarea si nici nu am legat o borna a generatorului la impămăntare  ,dupa ce rezolv asta, reiau testele

#14
Rubin1977

Rubin1977

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 584
  • Înscris: 15.07.2017
„Becul cu filament să fie de cel puțin 100W și paralel cu el pune un aparat de măsură. Ai 200-230V?”

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate