Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema turbina

Cumparare masina noua din Rep. Mo...

Problema Blu-ray Samsung HT-J4500

Asus Strix Tactic Pro - A aparut ...
 Grefa - fruct. Singular

Metoda pentru a schimba tastele i...

Ce spune Ghimetria si Kabbala des...

O parte din ce o sa fac !
 Atentat terorist in Finlanda

What Happened to Monday? (2017)

Casa de marcat autonoma - self ch...

Va fi Romania afectata ECONOMIC d...
 Recomandare bicicleta toate tipur...

Masina lovita / numere rosii

Echivalent studii romanesti in uk

Asuprirea din Coreea de Nord - de...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Pufoaica si tuica din electrozi

  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#1
Gonthar

Gonthar

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,581
  • Înscris: 15.10.2006
  • ID membru: 102,736
A auzit cineva de aceste bauturi?
Exista cu adevarat sau sunt doar niste glume, niste legende urbane -  tuica din electrozi?

#2
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rău

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,188
  • Înscris: 29.01.2008
  • ID membru: 281,037
Exista.
Ca "rafinament", daca se poate vorbi de asa ceva in acest caz, pufoaica e peste electrozi.
Am auzit, deci mai multe detalii nu pot da.

#3
D_FENS

D_FENS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,387
  • Înscris: 18.09.2007
  • ID membru: 227,844
 Știți cum se face țuica de pufoaică? Mulți dintre voi știți, știu, ați prins vremurile. Poate mai e vreunul mai tânăr și merită să-i explic: se ia o pufoaică, adică o haină de-aia groasă și – of course – pufoasă și se leagă de un arac. Aracul se bagă într-un veceu de-ăla de țară, cu pufoaica în jos, așa încât pufoaica să absoarbă cât mai mult căcat fermentat. Căcatul fermentat e plin, se pare, de alcool etilic. După aia se scoate și se stoarce în cazanul pentru țuică (da, pufoaica n-are decât rol de burete; dacă aveți burete, puteți încerca direct țuica de burete). Pentru aromă, se poate ca jumate din cazan să fie umplut cu prune-mere-pere fermentate. Dacă e un an în care nu s-au făcut prunele-mele-pere, sigur s-a făcut căcatul, așa că fructele poa’ să lipsească. Și se mai storc câteva tuburi de pastă de dinți, preferabil Cristal cu aromă de fructe, sau măcat Pell Amar. Tot pentru aromă. Se distilează și gata: luna străluce, moonshine is served. A se bea cu țoiul.

...gasita pe net. :huh:

#4
dan84

dan84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 25.09.2006
  • ID membru: 98,980
Da, e cum a zis DFENS, in schimb de tuica de electrozi nu am auzit !

#5
Lost_Prophet

Lost_Prophet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 514
  • Înscris: 18.10.2009
  • ID membru: 521,776

View PostD_FENS, on 8th November 2011, 20:24, said:

 Știți cum se face țuica de pufoaică? Mulți dintre voi știți, știu, ați prins vremurile. Poate mai e vreunul mai tânăr și merită să-i explic: se ia o pufoaică, adică o haină de-aia groasă și – of course – pufoasă și se leagă de un arac. Aracul se bagă într-un veceu de-ăla de țară, cu pufoaica în jos, așa încât pufoaica să absoarbă cât mai mult căcat fermentat. Căcatul fermentat e plin, se pare, de alcool etilic. După aia se scoate și se stoarce în cazanul pentru țuică (da, pufoaica n-are decât rol de burete; dacă aveți burete, puteți încerca direct țuica de burete). Pentru aromă, se poate ca jumate din cazan să fie umplut cu prune-mere-pere fermentate. Dacă e un an în care nu s-au făcut prunele-mele-pere, sigur s-a făcut căcatul, așa că fructele poa’ să lipsească. Și se mai storc câteva tuburi de pastă de dinți, preferabil Cristal cu aromă de fructe, sau măcat Pell Amar. Tot pentru aromă. Se distilează și gata: luna străluce, moonshine is served. A se bea cu țoiul.

...gasita pe net. :huh:
Intr-adevar, chestia asta se gaseste pe net, dar refuz sa cred ca e si reala.

#6
D_FENS

D_FENS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,387
  • Înscris: 18.09.2007
  • ID membru: 227,844
Eu nu stiam reteta,dar stiam din ce-i facuta tuica de pufoaica.In schimb nu am auzit de tuica din electrozi.

#7
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,650
  • Înscris: 25.04.2007
  • ID membru: 172,013
  • Locație: Nordu' Salbatic

View Post>ficus, on 8th November 2011, 20:31, said:

cam gretos topicul pentru aceasta arie :D de ce nu se foloseste o galeata sau alt recipient pentru a culege rahatul fermentat?

cu o galeata ar fi fost prea simplu, iar noua, romanilor ne plac solutiile complicate

in plus, in galeata mai pui apa, una / alta si o spurci :deadtongue:
pe cand haina doar daca o mai imbraci  :naughty:

asa ca de-acu e clar: tuica de electrozi se face la fel ca cea de pufoaica, doar ca se ia materia prima cu electrodu din veceu..cam asa cum manca japonezii  :thumbup:

Edited by Batranelul, 08 November 2011 - 21:11.


#8
Gonthar

Gonthar

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,581
  • Înscris: 15.10.2006
  • ID membru: 102,736
Tuica din electrozi se facea pe vremuri pe santierele patriei..
Se curatau niste electrozi de sudura de materia de pe ei, se amesteca cu apa, se fierbea si gata bautura.

#9
Fane

Fane

    membru pasiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,919
  • Înscris: 05.06.2002
  • ID membru: 1,350
  • Locație: SV
legende urbane. intamplator am discutat cu un chimist alimentar care stia destul despre producerea alcolului si l-am intrebat si eu de chestia cu tuica de pufaica si a spus ca-i legenda urbana. in schimb se poate obtine si s-a practicat pe vremea lui ceausescu producerea alcolului din gainat de pasare, asta din cauza ca stomacul pasarilor digera doar o mica cantitate din amidonul din cerealele cu care sunt hranite si cu ajutorul unei enzime obitute din grau incoltit amidonul nedigerat poate fi usor transformat in glucide, iar glucidele + drojdie....

View PostGonthar, on 8th November 2011, 22:08, said:

Tuica din electrozi se facea pe vremuri pe santierele patriei..
Se curatau niste electrozi de sudura de materia de pe ei, se amesteca cu apa, se fierbea si gata bautura.
probabil prin fierbere dizolvau niste substante din electrozi care-i tumaneau de cap. dar alcool prin metoda asta nu se obtinea.

Edited by Fane, 08 November 2011 - 21:21.


#10
>ficus

>ficus

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,455
  • Înscris: 22.06.2007
  • ID membru: 194,202

View PostFane, on 8th November 2011, 21:19, said:

probabil prin fierbere dizolvau niste substante din electrozi care-i tumaneau de cap. dar alcool prin metoda asta nu se obtinea.
deci in loc sa vanda electrozii si sa-si ia un parfum acolo sau un spirt de trecut prin paine, preferau etnochimicalele :uhuhno:

#11
Fane

Fane

    membru pasiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,919
  • Înscris: 05.06.2002
  • ID membru: 1,350
  • Locație: SV
la noi in zona e un sat unde oamenii beau eter, chicușuri ii spuneau ei. un articol pe tema asta aveti aici si e pe bune, ca am avut in liceu un coleg din satul respectiv si a adus si la scoala si a baut fata de mine asa ceva. n-am avut tupeul sa incerc sa va spun cum e.

#12
kelu84

kelu84

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 12.02.2007
  • ID membru: 141,289
  • Locație: bucuresti
romanii care au lucrat pe santierele din orient stiu cum se face cel mai bine tuica din pufoaica sau din eletrozi, lant ruginit. cu pufoaica ne-am lamurit toti si asa cum scrie si mai sus, exact asta e procedeul... cu eletrozii si cu lantul  la fel...in cazan se puneau printre "ingrediente" pentru tarie..cea din electrozi se numeste "matrafox"

#13
D_FENS

D_FENS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,387
  • Înscris: 18.09.2007
  • ID membru: 227,844
Nu stiu daca sunt off sau nu,dar rachiu de drojdie ati baut?Era oribila,cand eram in armata,pe santier la fosta Casa a Republicii...

#14
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,198
  • Înscris: 15.02.2005
  • ID membru: 30,714
  • Locație: Constanta

View Postripper, on 8th November 2011, 22:05, said:

Eu cand eram in liceu, am cumparat o bautura ce se numea Jamaică. Erau niste sticle de 0.5, ca cele de apa minerala. Era groaznica, nu va puteti imagina. Bautura boschetarilor.
vodca saniuta.....
la sticla maro de 0.5 cu capsa de bere

nu o puteam bea deca jumi-juma cu hellas

acum vreo 10-12 ani

#15
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,185
  • Înscris: 25.03.2002
  • ID membru: 985
  • Locație: în gură
Da o stiu, aia era alta! :lol: Jamaica asta era ceva din trestie de zahar cica, un fel de rom! :D

#16
andrei_0

andrei_0

    fishy

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,932
  • Înscris: 15.02.2006
  • ID membru: 66,247
  • Locație: Timisoara
da, da, o stiu, se facea exact din trestia care crestea vis-a-vis de lanul de pufoaica :D

#17
Fane

Fane

    membru pasiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,919
  • Înscris: 05.06.2002
  • ID membru: 1,350
  • Locație: SV
trifazat (o parte alcool rafinat, doua parti apa).

imediat dupa revolutie se aducea de pe la rusi am impresia vodca rasputin. se gasea si o varianta pt barbati adevarati de 60 grade. :eek:

#18
SylexMM

SylexMM

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,923
  • Înscris: 15.04.2010
  • ID membru: 581,753
  • Locație: Baia-Mare

View PostFane, on 9th November 2011, 00:56, said:

trifazat (o parte alcool rafinat, doua parti apa).

imediat dupa revolutie se aducea de pe la rusi am impresia vodca rasputin. se gasea si o varianta pt barbati adevarati de 60 grade. :eek:
Mai ții minte reclama "Un praznic napraznic cu vodca Rasputin "? Cea de 60 de grade avea etichetă roșie.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users