Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Despre dezumidificatoare

- - - - -
  • Please log in to reply
2049 replies to this topic

#19
renderman

renderman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.11.2004
Ti-ai pus cumva termoizolatie la interior? Daca ti-ai pus si NU ai pus bariera de vapori(folie) pe fata calda a termoizolatiei degeaba mai postezi aici... trebuie sa desfaci totul. Daca nu ai pus inseamna ca peretii nu izoleaza termic mai deloc si trebuie sa-ti pui termoizolatie. Inca odata : cu bariera de vapori pe fata calda a termoizolatiei (la interior), imediat sub placa de rigips

Edited by renderman, 18 November 2005 - 21:07.


#20
alina1

alina1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 25.09.2006
Si pe mine ma intereseaza un dezumidificator. Cel de la Teckno point are rezervorul de 4l. Daca e multa umezeala in casa se pot aduna si 10 l pe zi de apa. Intentionez si eu sa-mi iau pe viitor ca am observat si eu mucegai pe langa plintele de la parchet(pereti umezi).

#21
valyvis10

valyvis10

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,628
  • Înscris: 05.11.2005

View Postalina1, on Dec 15 2006, 16:54, said:

Si pe mine ma intereseaza un dezumidificator. Cel de la Teckno point are rezervorul de 4l. Daca e multa umezeala in casa se pot aduna si 10 l pe zi de apa. Intentionez si eu sa-mi iau pe viitor ca am observat si eu mucegai pe langa plintele de la parchet(pereti umezi).
NU MAI DATI CU PRODUSE PE BAZA DE CLOR PE PERETI (gen ACE), nu distruge mucegaiul ci dimpotriva.Ceea ce il distruge definitiv este solutia de bicarbonat de sodiu in apa.Am avut aceasta problema si faceam aceeasi greseala ca si voi, pana am ajuns cu copilul la alergolog si mi-a spus ca ace-ul dezvolta ciuperca.Doctorul mi-a recomandat solutia de bicabonat de sodiu dizolvat in apa.
Pentru dezumidificare folosesc aer conditionat.La acelasi pret sau chiar mai mic am si racire si incalzire.
Cantitatea de condens eliminata este aceeasi, la dezumidificator este data in l/zi iar la AC in l/ora[color=#FF6666], verificati si veti constata ca efectul este acelasi pentru aceeasi perioada de timp.

Edited by valyvis10, 15 December 2006 - 17:35.


#22
Siems

Siems

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 06.09.2006
eu am luat un deumido 20 (www.vortice.it)

cei interesati de detalii PM me

#23
radu.antohi

radu.antohi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 28.09.2006
Si eu am ceva probleme cu umezeala din apartament. Am apelat la dezumidificatorul Vortice... in jur de 8 mil, daca nu ma insel. Asa cum s-a mai spus, el isi face treaba pt. care e construit si va colecta umezeala din aer. Insa problema mucegaiului nu este rezolvata. Important este identificarea sursei mucegaiului. Cel mai des, cauza este neventilarea camerelor, tamplaria de proasta calitate, izolatia slaba a peretilor, surse de umezeala in apartament (bai neventilate, gatit intens, rufe la uscat). Personal, nu cred ca dezumidificatorul este solutia problemei. Va recomand sa cititi despre produsele de pe site-ul www.aereco.ro. Am inteles ca ar fi o solutie destul de buna la problema ventilarii. Eu inca nu am apelat la ei, insa cred ca o voi face in curand.

Bafta!

#24
ionutel

ionutel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 18.12.2006
Dezumidificatorul si raceste?
Am o camera foarte mica 2,5x3 si dimineata aerul e foarte greu de respirat.
Daca ar si raci ar fi o varianta mai ieftina decat ac-ul si m-ar scuti de niste gauri si timp de asteptare.

Am vazut si ceva oferte in Bricostore pentru ceva de genul "racitor", dar cred ca facea acelasi lucru.

Edited by ionutel, 12 June 2007 - 16:36.


#25
dan_pescaru

dan_pescaru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 26.09.2006

View Postionutel, on Jun 12 2007, 17:33, said:

Dezumidificatorul si raceste?
Am o camera foarte mica 2,5x3 si dimineata aerul e foarte greu de respirat.
Daca ar si raci ar fi o varianta mai ieftina decat ac-ul si m-ar scuti de niste gauri si timp de asteptare.

Am vazut si ceva oferte in Bricostore pentru ceva de genul "racitor", dar cred ca facea acelasi lucru.


"Dezumidificatorul" se numeste corect uscator de aersi sint de doa tipuri:primul,mai vechi,foloseste un material numit "Silicagel" nu se poate sa nu fi vazut vreodata asa ceva,sint grauntele din plicurile care le gasesti in cutiile de ambalaje de la diverse aparat electronice.In principiu se recircula aerul printro incinta in care exista acest silicagel.Acesta absoarbe apa in proportie de 98% si apoi acest silicagel este incalzit, se elimina apa pe un traseu separat si se reia ciclu de la inceput.
Al doilea principiu este acela al "frigiderului cind lasi usa deschisa" si face ghiata din greu.Deci se gaseste "punctul de roua"
cu un fel de compresor de frigider dar care nu face decit -2 C(VEZI "PUNCTUL DE ROUA"

#26
mihai_tdi

mihai_tdi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 22.12.2007

View Postsensation.xx, on Oct 3 2005, 21:40, said:

dave numai vorbi prosti.Termopanul este f bun,dar trebuie montat de la inceput "perfect"(sau cat mai aproape de acest concept).Observatii:
  1)trebuie sa fie f bine izolat;daca nu e...atunci nu ai facut nimic(ai dat bani degeaba--mai bine lasai geamul vechi)
  2)sunt 2 tipuri de geam termopan la noi in tara:lowE(parca asa se scrie) si termopan normal(varianta mai ieftina,dar si cea mai proasta).Geamul de tip lowE e cel mai bun,ar intre cele 2 straturi un gaz care izoleaza(termic si fonic),de obicei argon.

   Deci dak geamul "termopan"+tamplaria pvc este instalat bine,,nu ar trebui sa ai probleme cu umezeala.Dar asta e problema in Romania;eu i-am pus pe aia sa schimbe de 3 ori tamplaria+geamul pt ca nu facusera treaba k lumea.'
  
   Nu am auzit de un astfel de aparat:dezumidificator.Cel mai bine intrebi un specialist si inainte nu uita sa cauti cu google(face minuni) ca sa te pui la punct.


Sunt foarte multe firme care produc geamuri termopan, desi au obtinut ISO-ul, privind calitatea, produc sandwich-uri/ la pret de adevarat geam termopan. 2 foi de sticla, spalate, o baghete de aluminiu cu silicagel ( distantier) si mastic ( teocol). simplu ca buna ziua. In ceea ce priveste afirmatia ta,  " sunt 2 tipuri de geam termopan" tin sa precizez, ca sunt o multime de combinatii de a face asa ceva. Ai uitat, ca pe langa LOW-E, exista zeci de tipuri de geam ( fumuriu, refelxiv (  gri, bronze), albastre, mate - din fabrica, securizate, fezetate, antiefractie, curbe  etc. etc ".  Asadar, LOW-E-ul  are o pelicula speciala, care reflecta undele solare. In cele mai multe cazuri, conteaza, ce exista intre acele 2 foi de geam, care formeaza termopanul. In cazul in care solicitati, "argon"- trebuie sa stiti ca nu este un gaz, sa reziste o viata, ci max 1-2 ani. In industria romaneasca, se baga argon, peste aerul existent, intre cele 2 foi de geam - asta inseamna bani aruncati aiurea. Procedura corecta, este vidarea ( extragerea oxigen+azot..si introducerea argonului). Dezumidificator gasesti la CERESIT.

#27
traditional

traditional

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 09.05.2007
Eu am asa ceva. Initial l-am cumparat pentru cu totul alceva, dar acum i-l mai tin in baie cate o data pentru a usca mai repede rufele. Nu cred ca merita. Daca aveti probleme cu igrasia din cauza umezelii, mai degraba folositi dezumidificatoare cu clorura de calciu. Acestea scot umezeala si la temperatura scazuta, si este mai ieftin. Cauza igrasiei este de regula din cauza unei izolatii necorespunzatoare, nu incalzeste corespunzator incaperea respectiva, o teava sparta, etc.., refuz sa cred ca cineva nu aeriseste casa. Si cum spunea GEOILI, un dezumidificator nu face minuni.
Si inca ceva, face zgomot!. Nu-i placut sa-l auzi pornind noaptea precum un frigider.
Ma gandeam ca la iarna urmatoare poate o sa-l mai folosesc, ...la uscat carnatii, dar nici pentru asta nu merge.

#28
powershot

powershot

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,015
  • Înscris: 05.01.2008
Si eu am probleme cu umiditatea. Ma gindesc sa dau jos lavabilu` sa dau apoi cu var. Sau e mai bine sa dau amorsa peste lavabil si apoi var? Cum e mai bine. Sa izolez si sa pun folie din aceea, bariera de vapori, cum scrie mai sus?

#29
tigy

tigy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 08.03.2005
buna ziua
am si eu nevoie de un sfat in legatura cu o garsoniera la demisol de 18mp unde se formeaza o umiditate mare
este captusita cu vata  de 5 cm si apoi rigips, insa e f mare umezeala si nu stiu de unde
ce anume as putea face?
- un dezumidificator credeti ca ar rezolva problema?
precizez ca peretii se mucegaiesc in special pe la baie,
mersi mult , o zi buna

#30
bartati

bartati

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 24.04.2007
Mai bine nu strici peretele, si inchiriezi un dezumidificator - este o  solutie mai ieftina.
Umiditatea vine din interior, deci o izolatie si mai buna (ex. cu folie cum scriai) nu te ajuta numai intensifica problema. E foarte buna si vopsea lavabila si geamul termopan daca incepera este lasata mai intai (ex. dupa tencuire) sa se usuce bine. Restul vaporilor din aer (care apare datorita respiratia persoanelor din incapere) nu face probleme daca aerisesti cateodata incaperea (oricum ai aerisii cateodata ... )
Uita te pe siteul   http://www.proftech.ro pentru ca au mai multe aparate pentru dezumidificare casnica si ofer atat vanzare cat si inchiriere + livrare rapida si in judetu tau.
.... deci sa nu strici peretele :)


View Postpowershot, on Jun 30 2008, 00:41, said:

Si eu am probleme cu umiditatea. Ma gindesc sa dau jos lavabilu` sa dau apoi cu var. Sau e mai bine sa dau amorsa peste lavabil si apoi var? Cum e mai bine. Sa izolez si sa pun folie din aceea, bariera de vapori, cum scrie mai sus?


#31
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,755
  • Înscris: 23.05.2013
1. Dacă ai termopan nu inseamnă că trebuie să trăiești ca intr-o cutie ermetică, mai deschide geamurile și aeriseste des!
2. Poți să cumperi și un aparat de aer condiționat cu dezumidificator. Eu folosesc așa, și functionează foarte bine, nu am avut probleme niciodată cu umezeala, pe nicaieri in casă. In plus, il poți folosi și cu scopul lui propriu zis, să faci racoare, sau căldură. ;)

#32
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,657
  • Înscris: 26.11.2001
1. Aerisire buna -> impiedica si aparitia florei microbiene + ciupercilor.
2. orice AC are functie de dezumidificare

#33
elfos

elfos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 684
  • Înscris: 12.02.2007
In principiu cu un dezumificator ai sa scapi de umezeala, dar asa tratezi doar efectul. Esti situat pe Nord ? Ai ferestre mari ? Iti intra ceva soare ? Ai geam la baie ? Asa cum se spunea mai sus, conteaza si o ventilatie buna, dar e greu de stat in curent, asa ca tot spre izolarea trebuie sa te indrepti.

#34
super_megadan2005

super_megadan2005

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 08.09.2008

View Postelfos, on Sep 8 2008, 19:36, said:

In principiu cu un dezumificator ai sa scapi de umezeala, dar asa tratezi doar efectul. Esti situat pe Nord ? Ai ferestre mari ? Iti intra ceva soare ? Ai geam la baie ? Asa cum se spunea mai sus, conteaza si o ventilatie buna, dar e greu de stat in curent, asa ca tot spre izolarea trebuie sa te indrepti.
da, dar va dati  seama ce implica asta, nu?

#35
tigy

tigy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 08.03.2005
nu stau pe nord
asa cum am ami spus stau pe sud, si camera e la demisol
am un geam micutcam 140*70
care sta deschis,jumatate din el toate ziua
la baiue nu am decat un miniventilator din ala
atat

#36
Rover

Rover

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 236
  • Înscris: 28.06.2004
si cum naiba functioneaza dezumidificatorul de la AC iarna? la - grade?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate