![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Valoarea SIstolica CORECTA!
Last Updated: Oct 31 2011 23:30, Started by
mariaaradu
, Oct 31 2011 22:35
·
0

Posted 31 October 2011 - 22:35

am un tensiometru mecanic, si am inteles din ce am citit pe internet ca la prima bataie auzita in stetoscop citesc SIstolica si ultima DIastolica, eu mai aud niste fosnete asa si zgomote in stetoscop care nu stiu ce e cu ele, dupa care incepe sa bata pulsul poc poc poc(se aude clar), cand i-au in considerare SISTOLICA?? atunci cand incepe pulsul ? sau consider si zgomotele acelea de fosnet asa? :-? astept raspunsuri , multumesc !
|
Posted 31 October 2011 - 23:15

cand i-au in considerare SISTOLICA?? atunci cand incepe pulsul ? sau consider si zgomotele acelea de fosnet asa? :-? astept raspunsuri , multumesc ! |
Posted 31 October 2011 - 23:30

...atunci cand incepe pulsul? http://www.tensiune.ro/informatii.html : La tensiometrele cu Hg si mecanice examinarea se face prin metoda auscultatorie,bataile inimii sunt ascultate cu ajutorul stetoscopului; prima bataie care se aude indica presiunea sistolica ( maxima), iar ultima care se aude indica presiunea diastolica (minima). Edited by Mircel, 31 October 2011 - 23:32. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users