Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Feriti-va de BCR - Banca Pentru Locuinte

- - - - -
  • Please log in to reply
248 replies to this topic

#1
cazzavilan

cazzavilan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 27.10.2011
o poveste despre BCR BPL - din pacate adevarata!
maica-mea, femeie de aproape 83 de ani, cu o pensie decenta, dar foarte econoama, a strans niste bani. vroia sa-i depuna intr-o banca, bani albi pentru zile negre.
a primit vizita unui "consultant" BCR BPL, Danceanu Marilena, cod consultant 014394, adusa de o vecina (care s-a lacomit la comisionul de 50 de lei pe care il primeste cel care aduce bancii un client nou; detaliul cu comisionul de 50 de ron l-am aflat mai tarziu, dar este un detaliu semnificativ despre un anume aspect de schema piramidala a BCR BPL).
aceasta doamna Danceanu a bramburit-o pe maica-mea in asa hal, incat biata batrana a dat cei 4300 de lei pe care ii stansese, fara sa inteleaga ca trebuie sa plateasca un comision de deschidere cont de 550 lei (reprezentand 1% din suma de 55.000 lei pe care, eventual, i-ar fi primit credit atunci cand si-ar fi cumparat/construit locuinta), fiind convinsa ca isi poate retrage oricand banii, fara sa inteleaga ca va primi o dobanda minuscula samd.
cu alte cuvinte, "consultantul" BCR-BPL a "facut”-o pe biata maica-mea, neinvatata cu farafastacurile unui contract bancar. de ce ar avea nevoie de un credit pentru locuinta o batrana de 82 de ani, care are apartamentul ei, reprezinta un mister...
mister care s-a lamurit dupa vreo 6 luni de la incheierea contractului, cand maica-mea a primit un extras de cont care era s-o bage in mormant: din cei 4300 ron depusi, mai avea 3724.36 ron!
halal afacere! dar asta era, am calmat-o si am planuit sa mergem candva sa reziliem contractul, mai ales ca nu era trecut nici un imputernicit, care, la o adica - deh, are peste 82 de ani si oricand e posibil sa...- sa scoata banii pentru a indeplini cele lumesti. m-am interesat si am aflat ca pentru a rezilia contractul trebuie sa mearga personal - asta deja era o problema, penru ca la varsta ei si in urma unei opreatii de protezare a soldului, maica-mea se deplaseaza foarte greu - la sediul BCR BPL de pe bdul Unirii. am aflat, in plus, ca pentru reziliere avea de ales intre a astepta 3 luni sau a plati un comision de 1% pentru plata imediata.
lucrurile s-au precipitat, pentru ca fiu-meu, adica nepotul sau multiubit a hotarat sa se insoare si maica-mea vroia sa-i faca un dar de nunta de 500 de EUR. am hotarat sa scoatem banii in regim de urgenta, zicandu-ne ca 1% din ce mai avea ea in cont, adica 37,5 lei, reprezinta o suma rezonabila.
si uite asa, in dimineata zilei de joi, 20 Oct.,ne-am infiintat la BCR BPL, unde ne astepta dna Danceanu, "consultantul" (fusese anuntata  de intentia noastra de a retrage banii de catre vecina cea binevoitoare), impreuna cu un functionar al bancii, Taulescu Alexandru. am completat cererea de reziliere si... BOMBA! - am aflat ca acel comision de 1% pentru rezilierea imediata se calculeaza din suma de 55.000 de lei pe care maica-mea ar fi putut sa-i primeasca drept credit, adica 550 ron. aiuritor! sa platesti comision de reziliere 1% dintr-un credit pe care nu l-ai luat este o samavolnicie.
de sila  si nevoie, am acceptat acest jaf, iar maica-mea a semnat cu mana ei tremuranda cererea de reziliere. ni s-a promis ca in urmtoarele 3 zile, banii care au mai ramas – aprox. 3175 lei – vor intra intr-un cont al meu.
credeti ca s-a incheiat? da de unde! intrucat pana astazi, 27.10.2011, exact o saptamana de la semnarea cererii de reziliere ,nu intrase nici un leu in contul meu, am inceput sa ma agit, sa vad ce se intampla. sumarizez, scutindu-va de toate detaliile unei serii de dialoguri telefonice care mi-au ucis mai multi neuroni decat examenul de doctorat.
deci, intrucat semnatura de pe cererea de reziliere nu seamana in proportie de cel putin 80% (??!)cu semnatura de pe contract, i s-a transmis maica-mii, prin posta, o scrisoare care i se semnaleaza faptul ca nu se pot vira banii. o tampenie!, intrucat venise ea, in persoana, la sediul bancii, fusese legitimata, semnase in fata consultantului si functionarului lor samd… pare a fi o evident manevra de tergiversare a virarii banilor, in ciuda comisionului gras de reziliere.
am insistat si am ajuns in cele din urma sa vorbesc cu o sefa de prin centrala, dna/dra Teodora Gulea care mi-a spus ca va trebui ca maica-mea sa mearga la un notar pentru a face un document oficial de specimen de semnatura. ma intreb ce se va intampla daca specimenul de semnatura cu apostila notariala nu va coincide 80% cu semnatura de pe contract… chiar sunt ingrijorat daca va mai recupera ceva bani de la BCR BPL?
am scris toata aceasta istorie pentru ca este o buna si amara dovada a faptului  ca unele banci nu sunt, asa cum se pretind, “prietenii omului”. mai curand sunt hiene in cautare de prada!

#2
Astor

Astor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 17.01.2003

Quote

(4) La încheierea contractului de economisire-creditare pentru domeniul locativ devine scadent și se percepe de catre BCR BpL un comision de deschidere în valoare de 1% din suma contractată. Din primele depuneri înregistrate pe cont BCR BpL va reține comisionul de deschidere. După achitarea integrală a comisionului de deschidere toate plățile efectuate vor fi considerate ca fiind rate de economisire. Comisionul de deschidere nu se restituie.

Quote

(2) În situația în care contractul de economisire-creditare pentru domeniul locativ este reziliat de către client înainte de 5 ani de la data incheierii contractului, intervin următoarele consecințe:
a ) Clientul poate solicita restituirea soldului contului de economii pentru domeniul locativ cel mai devreme după 3 luni de la recepționarea de către BCR BpL a solicitarii de reziliere;
b ) La cererea clientului, BCR BpL va elibera, după posibilități, soldul imediat după recepționarea solicitarii de reziliere, percepând un comision în valoare de 1% din suma contractată; în cazul în care fondurile disponibile pentru restituire nu vor fi suficiente pentru a plăti soldul în decursul a 3 luni de la recepționarea solicitarii de reziliere, nu se va mai percepe acest comision;

Quote

(3) Nu sunt permise rezilieri parțiale ale contractelor de economisire sau restituiri parțiale ale soldului economisit.

https://www.bcrlocui...2_1.08.2011.pdf

Intr-adevar, comisioanele sunt la suma contractata. Urat, foarte urat.... daca ai timp, pune mana pe lege si vezi daca e permis comision de retragere la suma contractata, nu la suma retrasa, am dubii mari. Si fa si o sesizare la ANPC, dupa ce studiezi legea.

Legi pe care zic ca le respecta: https://www.bcrlocui...oane_fizice.pdf

Eram tentat sa zic ca "prostia se plateste", dar asta e jaf pe fata sa faci asemenea contracte si sa le trimiti cu vanatori de pensionari. BCR tocmai s-a facut de rahat total.

Edited by Astor, 27 October 2011 - 17:27.


#3
oSerX

oSerX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 23.06.2006
am depus si eu de vreo 2 ani la bpl - anul asta pas ... si am depus cam 1000eur/an parca ... problema e ca nici nu stiu ce e cu banii aia, nu stiu nimic de ei, nici nu m'am interesat, dar cred ca o sa'mi fac timp sa vad ce si cum ...

#4
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002
EU zic sa pui nepotul sa recupereze banii cadou de nunta de la vecina. :)

#5
Seb

Seb

    Suveran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,077
  • Înscris: 22.05.2005
BCR a marit unele comisoane incepand de la 1 octombrie 2011. Motivul invocat? Noul Cod Civil.

#6
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,878
  • Înscris: 17.10.2003
Bun.
Vad ca sunt vreo cateva subiecte deschise pe tema asta (si poate un moderator le pune pe toate la un loc).
Sunt si eu interesat de subiect, dar la modul serios (adica un specialist care sa faca un pro - contra din care cei ce au de gand sa utilizeze astfel de instrument sa stie in ce se baga si daca e avantajos sau nu din punctul lor de vedere).
Pana acum vad doar TEAPA scris peste tot, insa numai de catre oameni care dupa un an - doi de economisire vor sa intrerupa contractul si se pare ca nu prea merge.
As vrea sa vad un caz real dus pana la capat (5 ani) care a reusit/nu a reusit sa obtina ceea ce avea dreptul prin contract. Adica prin 2013. Pana atunci - vorbe...


Personal (ca nespecialist) vad asa:
PRO:
- Dobanda 25% pe an in limita a 250 Euro (deci bine e sa nu depasesti 1000 Euro pe an)
- Util mai degraba ca instrument de economisire in ideea ca vrei sa pui niste bani deoparte.

CONTRA:
- cei 25% ii primesti o singura data, in anul urmator. In rest, ce capitalizezi ramane cu 3%. Deci la prima transa de economisire (primii 1000 euro) dupa 5 ani nu te alegi cu cine stie ce dobanda. Apoi in anul urmator e un pic mai bine si tot asa. Singura mie de euro care beneficiaza de 25% reali e cea din ultimul an.
- suma pe care o poti obtine astfel nu prea te ajuta in achizitionarea unei case: 5 x 1000 + 5 x 250 = 6250 (sa zicem ca asta e aportul tau). Mai poti obtine inca pe atat. Deci un 15000 de euro cu totul (in cazul 40 / 60%). Adica nu mare lucru. Iar ca sa sari de 1000 de euro pe an, deja dobanda de 3% e prea mica. Evident ca mai bine faci un credit normal.

Asta in conditiile teoretice ale respectarii contractului, asa bun sau rau cum e el. Nu discut de marlanii si alte chestii de prost gust pe care le-ar putea face o banca serioasa. Pana la urma cred ca are tot interesul sa evite un scandal pe tema asta.

#7
muteki

muteki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,679
  • Înscris: 14.12.2010
De cand pot lua persoane de 80+ de ani credite in Romania orice tara Europeana?

Daca as fi avut astfel de probleme cu o astfel de talharie, adica sa pierd 11 milioane de lei vechi, cam cat inseamna asta? Parbrizul + luneta masinii consultantului? Plus o bordura pe plafon?

Totusi cum sa platesti un comision de retragere procent dintr-un credit pe care nu l-ai contractat niciodata? Vorbeste cu un avocat si vezi daca nu cumva te sfatuieste sa ii dati in judecata pentru daune.

#8
cazzavilan

cazzavilan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 27.10.2011

View Postmuteki, on 6th November 2011, 19:56, said:

De cand pot lua persoane de 80+ de ani credite in Romania orice tara Europeana?

Daca as fi avut astfel de probleme cu o astfel de talharie, adica sa pierd 11 milioane de lei vechi, cam cat inseamna asta? Parbrizul + luneta masinii consultantului? Plus o bordura pe plafon?

Totusi cum sa platesti un comision de retragere procent dintr-un credit pe care nu l-ai contractat niciodata? Vorbeste cu un avocat si vezi daca nu cumva te sfatuieste sa ii dati in judecata pentru daune.


sunt plăcut surprins de reacțiile numeroase la topicul despre BCR BPL și modul incorect în care au prins în capcană o bătrână de 80+.
revin cu câteva noi detalii instructive despre comportamentul acestei instituții... ar fi normal să-i zic "bancare".
iată noutățile: imediat după ce am postat topicul am plecat din țară vreo 5 zile și nu am avut timp si inimă să mă mai ocup de chestiunea returnării banilor. reamintesc, că la o săptămână de la cererea de reziliere a contractului - reziliere plătită cu un comision gras! - o cucoană din cetrala lor îmi spusese că au trimis o scrisoare prin care banca contesta semnătura maică-mii și cerea o semnătură notarială. ei bine, această scrisoare nu a venit nici până astăzi, 7 nov., adică la 18 zile de la cererea de reziliere.
în schimb, joia trecută, pe 3 nov., a sunat-o pe maică-mea o doamnă, Ana Maria Flore, de la Serviciul Antifraudă al BCR BPL, cerându-i să îi confirme contul IBAN de pe cererea de reziliere în scopul verificării corectitudinii operațiunii. după ce a constatat coincidența acestuia cu cel trecut pe cererea de reziliere, a anunțat-o că este ok și că banii vor fi virați "în cel mai scurt timp posibil". bătrâna m-a sunat fericită că s-a rezolvat în sfârșit! și, fericită, a rămas până astăzi, când banii nu au fost virați, în schimb o altă cucoană de la BCR BPL a sunat-o să-i spună ceva despre o "scrisoare"... înainte de a i se face rău de ciudă, i-a spus persoanei respective să mă sune pe mine pentru că ei nu-i este bine - deh, vești din astea la 83 de ani, te pot trimite pe lumea ailaltă - și nu înțelege despre ce este vorba. evident, funcționara respectivă nu m-a sunat și nu a mai sunat-o nici pe ea.
deci, acum, după ce au trecut 18 zile de la cererea de reziliere a contractului, după ce i s-a smuls un comision obscen de mare pentru rezilierea unui contract în urma căruia nu a făcut decât să "transfere valoare", adică bani, unei bănci de  un cinism de neimaginat într-o lume guvernată de legi corecte, maică-mea știe care este soarta banilor săi, dacă și când îi va primi înapoi, în ciuda faptului că ea, o bătrână de 80+, și-a îndeplinit partea sa de obligații!
end of story
eu, fără a fi în vreun fel priceput într-ale creditării, presupun că onor BCR BPL face toate astea pentru a tergiversa livrarea banilor - mai câștigă câteva săptămâni de răgaz, bașca un comision nemeritat - nu pentru că s-ar afla în criză de lichidități, ci dintr-un crunt și infinit dispreț pentru clienții săi. pentru această instituție bancară (??! - merită numele de instituție bancară sau o putem asocia cu clanurile de cămătari ?) clienții nu sunt în nici un fel parteneri într-o relație win-win, ci niște mioare - adică niște ovine proaste - care trebuie tunse, poate chiar belite!
păstrând proporțiile, nu poți să nu asociezi asemenea comportant al BCR BPL cu lăcomia marilor băncii occidentale care au împins lumea civilizată în blestemata asta de criză mondială și care, și acum, când "funia se apropie de par", nu se pot abține să nu mulgă prostimea de prin Grecia, Portugalia, Italia și altora, cărora le-o mai veni rândul. cei care sunt cât de cât la curent cu ceea ce se întâmplă în zona euro știu ce vreau să spun...
acum, câteva chestiuni punctuale:
- în după amiaza asta, am luat legătura cu un avocat, dar se pare că lațul a fost bine întins. dat fiind faptul că tu ți-ai pus semnătura pe contract, nu prea ai cum să îi tragi la răspundere, sau dacă o faci poate dura ani de zile (omul avea pe agendă un caz oarecum asemănător, care se judecă de 5 ani). nici legile din Român ia nu te prea ajută, pentru că nu sunt croite cu fața la cetățean, ci mai curând cu grije pentru consolidarea capitalului. mă rog, este de vazut, deși e complicat;
- cât despre ANPC, este o idee pe care o voi explora. nu-mi pun mari speranțe, dar nici nu pot accepta să nu am nici o reacție atunci când suntem jefuiți de niște șmecheri. poate că pasivitatea asta, scepticismul, chiar delăsarea, sunt o problemă generală a noastră, a românilor, care așteptăm ca alții să ne rezolve necazurile. îi vedeți pe alții acceptând să fie duși ca mieii la tăiere ? nemții sau grecii, spre exemplu; cuvintele lui MUTEKI, nu trebuie luate ad literam, dar poate ne-ar fi mai bine dacă "mămăliga ar face explozie câteodată"!
- AKEEM îți înțeleg motivele postării. te declari "nespecialist" dar este evident că BCR BPL este sursa de venituri. să-ți fie de bine și să-ți meargă bine! dar nu cred că o să-ți meargă prea mult timp. țepele au miros urât, care, în plus, se evaporă al dracului de greu! aș face pariu cu tine că în 5 ani, fie BCR BPL dispare, fie își schimbă radical atitudinea față de clienți. n-ar fi rău să-ți avertizezi șefii...
în rest, să auzim de bine și încă o dată, mulțumesc pentru interes!

#9
Bosley

Bosley

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 19.07.2007
Cred ca ai putea sa incerci si o eventuala colaborare cu presa.
Nu stiu cat le-ar place celor de la BCR-BPL publicitatea negativa.

#10
tamango

tamango

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 409
  • Înscris: 17.06.2006
@Cazzavilan: iti doresc succes si putere sa te lupti cu nemernicii astia...
Cat despre thread-ul acesta pe care l-ai deschis, imediat după ce am citit cele de mai sus am pus imediat la cos hartiile pe care mi le-a lăsat un consultant si i-am banat nr de telefon. Ne aburise si pe noi in asa hal încât chiar ni se părea o chestie buna si sigura, fără chiar sa citim deloc conținutul contractului. Bine ca într-o prima faza nu am semnat nimic. Si in cazul nostru ni se propunea sa facem doua dintre contracte pe numele tatei (86) si mamei (79).
Multumesc!

#11
aikido

aikido

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 331
  • Înscris: 08.11.2005
Subscriu 100% la cele patite de initiatorul topicului, eu am avut 4 contracte la BCR-BPL.
Am aproape 2 ani de cand depun cate 100 de euro pe luna in fiecare din conturi, e drept ca nu am citit cu atentie ca orice retragere mai devreme de 5 ani se taxeaza cu 1%.....

Consultantii iti povestesc frumos asa:
1. primiti o prima de la stat de 250 de euro; concret, vrajeala, prima o poti solicita dupa minim 18 luni de depunere si trebuie sa dovedesti cu documente ca ai cumparat materiale de constructii sau ti-ai cumparat casa etc. Prima teapa.
2. trebuie sa treci pe contract o suma de 50-60.000 de lei. Daca nu ai reusit in 5 ani sa economisesti atata, pt. diferenta de sold platesti comision.


Concret, in cazul meu - la deschiderea fiecarui cont am platit cate 550 de lei comision de deschidere.
A doua mea teapa - am solicitat rezilierea contractelor, dar am mai platit un comision de reducere a contractului de la 55.000 la 4.500 de lei.


Cert este ca am depus vreo 5mii de euro in 2 ani si acum primesc inapoi, scazand comisioanele, vreo 4.200.
Pt cei opt sute de euro pierduti le doresc sa nu cunoasca batranetea, mai exact sa nu o apuce.


A, da, nu ii voi da in judecata, voi merge la ANPC cu diverse plangeri, macar le dau de lucru dupa ce reusesc sa imi iau o parte din bani.
Dupa aceea, lupta de guerila - publicitate negativa, parbrize sparte cum spunea cineva mai sus etc

Confirm si parerea ca bancile sunt niste paraziti ai societatii: la BRD aveam vreo 200 de lei ramasi intr-un cont. Dupa 3 ani in care nimeni nu m-a sunat vreodata, am primit executare silita pt. ca sunt....DEBITOR, adica in fiecare luna au tras comision din acei bani pana am ajuns sa le DATOREZ 120 de lei si m-au trimis la biroul de credit, a.i. sa nu mai pot contacta credite etc (nici nu am de gand).
Cand am intrebat-o pe fetita de la ghiseu cum e posibil ca din 200 de lei pe + sa ajung la -120 de lei pe minus, sa nu imi spuna ba mai mult sa imi trimita scrisoare de executare, a ridicat din umeri: "sistemul, asa lucreaza"
Astfel, vreau sa le f.t sistemul oricand, oricum , sa le provoc cat mai multe pagube in numele tuturor celor pacaliti.
Retineti, eu nu am LUAT nis\ciodata credit, ci am dat bancilor bani (produse de economisire) sau am rulat prin companiile mele.

Retineti, de asemenea: bancile nu produc nimic, doar hartii cu care va iau banii sau creatia voastra (fizica, intelectuala etc).
Le doresc faliment neplacut iar celor ce lucreaza la banci somaj grabnic.

Edited by aikido, 09 November 2011 - 09:49.


#12
pointiv

pointiv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 18.03.2009

View Postaikido, on 9th November 2011, 09:42, said:

.....

Cert este ca am depus vreo 5mii de euro in 2 ani si acum primesc inapoi, scazand comisioanele, vreo 4.200.
Pt cei opt sute de euro pierduti le doresc sa nu cunoasca batranetea, mai exact sa nu o apuce.

......


mai exact, cum spune vorba din bătrâni: "să-și ia tămâie și lumânări de ei".

#13
sybarino

sybarino

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 303
  • Înscris: 21.03.2005
Am un contract de si eu la BPL pe suma de 43.0000 lei. in care am de plata 4300 lei anual. Ii platesc in doua transe egale, in iunie si in decembrie. Pentru anul 2010 am luat prima de la stat , cea de 250 EURO, care s-a virat in doua transe, fara sa o cer eu. Dobanda este de 3% pe an la sold, dar pe fiecare am ai acest plus de dobanda de 240 EURO. Banii ii poti cere inapoi dupa 3 ani daca aduci facturi de materiale de constructii.
Dpdv al dobanzii primite, eu zic ca e OK, dar sa nu depui mai mult de 4300 lei pe an ca economisire, avand in acest fel randament maxim

View Postaikido, on 9th November 2011, 10:42, said:

Consultantii iti povestesc frumos asa:
1. primiti o prima de la stat de 250 de euro; concret, vrajeala, prima o poti solicita dupa minim 18 luni de depunere si trebuie sa dovedesti cu documente ca ai cumparat materiale de constructii sau ti-ai cumparat casa etc. Prima teapa.


#14
Havoc

Havoc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,811
  • Înscris: 21.03.2004

View Postaikido, on 9th November 2011, 09:42, said:

Confirm si parerea ca bancile sunt niste paraziti ai societatii: la BRD aveam vreo 200 de lei ramasi intr-un cont. Dupa 3 ani in care nimeni nu m-a sunat vreodata, am primit executare silita pt. ca sunt....DEBITOR, adica in fiecare luna au tras comision din acei bani pana am ajuns sa le DATOREZ 120 de lei si m-au trimis la biroul de credit, a.i. sa nu mai pot contacta credite etc (nici nu am de gand).
Cand am intrebat-o pe fetita de la ghiseu cum e posibil ca din 200 de lei pe + sa ajung la -120 de lei pe minus, sa nu imi spuna ba mai mult sa imi trimita scrisoare de executare, a ridicat din umeri: "sistemul, asa lucreaza"
Astfel, vreau sa le f.t sistemul oricand, oricum , sa le provoc cat mai multe pagube in numele tuturor celor pacaliti.
Retineti, eu nu am LUAT nis\ciodata credit, ci am dat bancilor bani (produse de economisire) sau am rulat prin companiile mele.

Retineti, de asemenea: bancile nu produc nimic, doar hartii cu care va iau banii sau creatia voastra (fizica, intelectuala etc).
Le doresc faliment neplacut iar celor ce lucreaza la banci somaj grabnic.

1.Te-ai uitat pe lista de comisioane?!Scria acolo de comision lunar?Daca scria atunci este vina ta si arunci cu kkt degeaba,daca nu scria atunci fute-i!
2.De ce nu-ti asumi tu acest rol de intermediar intre cei care vor sa depuna banii si cei care au nevoie de bani?Bancile nu sunt unitati de productie in consecinta nu este menirea lor de a face productie(firmele de servicii iti zic ceva?),ele faciliteaza dezvoltarea acestora din urma prin accesul la linii de finantare.Pentru cineva care se declara 'proprietar' de companii ar trebui sa ai viziuni ceva mai largi.
Iar acele probleme care ti-au fost cauzate de catre BCR-BPL pot aparea in relatia cu orice alta firma iar tu nu trebuie sa te opresti pana nu-ti obtii dreptatea,dar de aici pana la generalizarea subiectului este cale lunga, dar stiu...este la moda sa urlam la banci cand nici macar nu facem diferenta intre banci de investitii si banci comerciale, nu conteaza...banci sa fie.

#15
aikido

aikido

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 331
  • Înscris: 08.11.2005

View PostHavoc, on 9th November 2011, 11:40, said:

1.Te-ai uitat pe lista de comisioane?!Scria acolo de comision lunar?Daca scria atunci este vina ta si arunci cu kkt degeaba,daca nu scria atunci fute-i!
Pentru cineva care se declara 'proprietar' de companii ar trebui sa ai viziuni ceva mai largi.

este la moda sa urlam la banci cand nici macar nu facem diferenta intre banci de investitii si banci comerciale, nu conteaza...banci sa fie.

Stiam ca exista un comision lunar, dar nu ca vor trece pe minus fara acordul meu.

Nu ma cunosti, traim sub acelasi cer dar avem orizonturi diferite. Ale mele au permis semnarea unor OPuri de peste 20 milioane de euro.

Nu urlu la banci, ca nu sunt caine, stiu diferentele intre banci comerciale si de investitii; blamez modul in care isi fac reclama agresiva si nu isi cunosc produsele sau le prezinta eronat. Am pus toate intrebarile pertinente la momentul semnarii ref. comisioane, retragere anticipata, imputerniciri etc. Si totusi cand iti ceri banii inapoi.....pai stai ca nu e asa, aaaa cum nu v-am spus atunci ca trebuie sa aveti stampila pe timbru?

#16
Havoc

Havoc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,811
  • Înscris: 21.03.2004

View Postaikido, on 9th November 2011, 15:47, said:

Stiam ca exista un comision lunar, dar nu ca vor trece pe minus fara acordul meu.

Nu ma cunosti, traim sub acelasi cer dar avem orizonturi diferite. Ale mele au permis semnarea unor OPuri de peste 20 milioane de euro.

Nu urlu la banci, ca nu sunt caine, stiu diferentele intre banci comerciale si de investitii; blamez modul in care isi fac reclama agresiva si nu isi cunosc produsele sau le prezinta eronat. Am pus toate intrebarile pertinente la momentul semnarii ref. comisioane, retragere anticipata, imputerniciri etc. Si totusi cand iti ceri banii inapoi.....pai stai ca nu e asa, aaaa cum nu v-am spus atunci ca trebuie sa aveti stampila pe timbru?
#
1.Stai ca nu inteleg,cum adica isi permit sa traga comisionul lunar?!Adica pentru serviciile oferite ar trebui sa se roage de tine sa-i platesti sau daca nu ai disponibil in cont ar trebui sa nu mai inregistreze comisionul?Pentru orice alta operatiune facuta pe contul tau fara acordul tau trebuiesc penalizati.

ai dreptate,nu ne cunoastem,dar nu suntem in orizonturi chiar atat de diferite pe cat ai crede.
De acord cu tine ca personalul lor lasa mult de dorit doar pentru ca au preferat o extindere agresiva in detrimentul calitatii si l-au angajat  pe gigel care nu este in stare sa citeasca o balanta pentru ca el a terminat Facultatea Veterinara(exemplu aleator).Revenind  la BCR-BPL,in contracte erau stipulate acele comisioane pentru retrageri anticipate dupa nr x de ani?Pentru ca refuz sa cred ca tu(sau un reprezentat al tau) nu le-ai citit avand in vedere orizonturile de care ai mentionat mai sus.Daca tu le-ai citit si nu erau scrise:fute-i, daca tu nu le-ai citit si l-ai crezut pe cuvant pe gigel care ar spune orice sa vanda(in traditionalul spirit romanesc)...problema este la tine.

Edited by Havoc, 10 November 2011 - 09:41.


#17
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,769
  • Înscris: 06.09.2004

View PostHavoc, on 10th November 2011, 09:39, said:

#
1.Stai ca nu inteleg,cum adica isi permit sa traga comisionul lunar?!Adica pentru serviciile oferite ar trebui sa se roage de tine sa-i platesti sau daca nu ai disponibil in cont ar trebui sa nu mai inregistreze comisionul?Pentru orice alta operatiune facuta pe contul tau fara acordul tau trebuiesc penalizati.
tu citesti ce vrei si intelegi ce-i convine. pt banii pe care i-ai depus la ei si de care s-au folosit, ar putea sa aiba bunul simt sa te anunte macar ca esti debitor inainte sa te bage in executare silita. atata tot, intelegi? in orice relatie comerciala executarea silita/judecata este absolut ultima solutie de luat in considerare.

#18
stuiberv

stuiberv

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,808
  • Înscris: 10.08.2006

View PostHavoc, on 10th November 2011, 09:39, said:

#
1.Stai ca nu inteleg,cum adica isi permit sa traga comisionul lunar?!Adica pentru serviciile oferite ar trebui sa se roage de tine sa-i platesti sau daca nu ai disponibil in cont ar trebui sa nu mai inregistreze comisionul?Pentru orice alta operatiune facuta pe contul tau fara acordul tau trebuiesc penalizati.

Havoc, tu ai citit despre ce e vorba???
A avut cont curent la BRD, nu la BCR-BPL.
Si aia i-au luat comision de administrare, a intrat pe minus si l-au raportat la BC FARA SA IL ANUNTE INAINTE.
De altfel asa am patit si eu, desi am facut o refinantare la ei (moment in care ar fi trebuit sa imi spuna - sunteti dator, platiti intai si asta)  - nu mi-au spus ca am o datorie de 40 de lei.

Ei, sa te raporteze la BC fara sa te anunte e ilegal.
Sunt OBLIGATI sa te anunte.
Ai inteles problema?
Problema nu e ca i-au luat comisionul ci ca nu l-au anuntat cand a inceput sa fie dator.
Mai mult, nu si-au respectat OBLIGATIILE de a-l anunta inainte de a-l raporta.

Eu cand am aflat, m-am dus la ei si le-am cerut sa ma scoata din BC (bineinteles dupa ce am platit suma respectiva), de la birou (de la persoana care era obligata sa ma anunte) am aflat ca "nu se poate".
Le-am facut o reclamatie online in care le-am cerut sa imi prezinte dovezi cum ca as fi avut card de debit cu overdraft (asa fusesem raportat) si dovezi ca m-au anuntat inainte de a ma raporta.

A doua zi am fost sunat de aceeasi persoana care imi spusese ca "nu se poate" ca sa ma intrebe de ce am facut sesizare, si ca pot sa ma duc pe la ei sa ridic o hartie cum ca s-a facut ce am cerut eu.
Nu m-am dus, dar tare ma indoiesc de ce au spus, eu banuiesc de fapt ca acum figurez doar cu datoria platita, nu figurez ca nu am avut datoria respectiva.

Ce nu inteleg, e ce au ei de castigat de aici.
De exemplu din partea mea nu au nimic de castigat, le povestesc tuturor cum nu au respectat obligatiile, si ii sfatuiesc sa mearga in alta parte.
Daca ma anuntau: stiti, aveti un card, aveti de platit x lei pentru comisioane, le plateam si nu ma enervam (sau macar nu ma enervam asa de tare :D).

Oricum, aici se vorbeste despre BPL, dar din pacate m-am lamurit, orice banca te va pacali (trebuie doar sa le dai destul timp).

De aia in orice relatie cu banca nu mai cred ce imi spun, orice fac fac in scris si cu numar de inregistrare.
In felul asta nu imi pot servi chiar orice minciuni.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate