Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Senzatie rau dupa o lingurita de zahar. Ce poate sa fie ?
Last Updated: Nov 05 2013 13:32, Started by
georgemm
, Oct 23 2011 02:45
·
0
#1
Posted 23 October 2011 - 02:45
Am greutate normala sau sub normala si am mancat ani de zile f multe dulciuri, ultimele 6 luni am mancat tot mai putine sau deloc.
Problema e intermitenta. Azi mananc o lingurita sau doua de zahar in ceai sau cafea, ma simt rau peste o ora. Cateva ore mai tarziu imi trece. A doua zi iarasi mananc o lingurita de zahar si iarasi ma simt rau. Rau adica senzatie usoara de voma. Cu toate astea daca ma abtin 4 zile si dupa aia iarasi mananc chiar 3 lingurite de zahar, nu mai ma simt rau Daca ar fi diabet nu ar trebui sa fie cu hopuri, nu ? Ar trebui sa ma simt rau de fiecare data cand mananc zahar. Si in plus nu am nici unul din simptomele de pe lista : sete, foame, oboseala, vedere in ceata, urinare frecventa. Nimic din astea. In schimb se poate intampla sa am exact aceleasi simptome de rau daca in loc sa mananc mese mici si dese, mananc o masa bogata. Ce mai e ciudat cantitatea foarte mica de zahar, doar o lingurita jumate, care declanseaza raul. |
#4
Posted 23 October 2011 - 09:21
Si totusi, de ce ai manca o lingurita de zahar? Numai cand ma gandesc mi se face rau, desi mananc tone de dulciuri.
|
#5
Posted 23 October 2011 - 09:25
DIABET! Zahãrul nu este un aliment în sine sã îl mãnânci cu lingura. E un aditiv alimentar.
P.S. O linguriþã de zahãr e cantitate micã? Io nu gust zahãr cu lunile! Edited by ParapantaFlavia, 23 October 2011 - 09:26. |
#6
Posted 23 October 2011 - 10:21
Problema este exact intermitenta.Organismul tau produce insulina in functie de cata glucoza ai in sange.Variatiile mari de glucoza din sange, determina variatii mari ale cantitatii de insulina, iar organismul nu-si mai dozeaza corect cantitatea.
Incearca sa nu mai ai variatii mari, mananca relativ constant - de exemplu 1/2 lingurita de zahar(in cafea, ceai etc) in fiecare zi.Evident, nu oar zaharul influenteaza glicemia ci si alcoolul, alimentele bogate in amidon (cartofi, paine, paste...etc). Se poate ca in cazul tau lingurita aia de zahar sa fie picatura care umple paharul. Excesele nu sunt bune. |
#7
Posted 23 October 2011 - 11:16
Aaa, imi pare rau ca nu m-am explicat clar. Nu mananc zahar cu lingurita, ci pun in cafea sau ceai. Asta e normal nu ? Toata lumea pune intre 1 lingurita pina la 6 lingurite in cafea, depinde de persoana.
Dar nu asta e problema. Problema e ca nu am avut niciodata asa ceva, puteam sa pun in cafea si 7 linguri de zahar. In ultimii ani am redus mult asta si observ ca tot nu-i convine si am probleme. Chiar si de la o lingurita. Dar m-am interesat de simptomele diabetului si prediabetului si nu am absolut nici unul din dimptom si uneori nici 3 lingurite nu creaza probleme si unele zile chiar si o lingurita ? E posibil sa fie diabet ? Sau sa intreb altfel, e sposibil sa fie altceva care sa creeze senzatie de voma de la zahar ? sau de la o cantitate mai mare de mancare ? In caz ca e totusi diabet si am posibilitatea sa ajung cu intarziere sa fac o analiza, ce ar trebui sa fac intre timp ? Doar sa evit zaharul si atit ? I'm off the hook cu zero zahar ? |
#8
Posted 23 October 2011 - 11:40
#9
Posted 23 October 2011 - 12:26
florinel, on 23rd October 2011, 10:21, said: Incearca sa nu mai ai variatii mari, mananca relativ constant - de exemplu 1/2 lingurita de zahar(in cafea, ceai etc) in fiecare zi.Evident, nu oar zaharul influenteaza glicemia ci si alcoolul, alimentele bogate in amidon (cartofi, paine, paste...etc). Se poate ca in cazul tau lingurita aia de zahar sa fie picatura care umple paharul. Excesele nu sunt bune. Da. Daca mananc echilibrat, adica cantitate de paine cartofi paste normala si zahar deloc atunci ma simt perfect ca si cum nu as fi avut niciodata nimic. Dar as vrea o parere daca e posibil totusi sa fie diabet ? Avand in vedere ca pe internet pe unde am citit mai erau si alte simptome nu doar stare de voma de la o cantitate mica de zahar. Stare care trece 2 sau 3 ore mai tarziu. Sau intreband altfel, exista probleme medicale care sa nu fie diabet si sa provoace senzatia asta de la zahar ? Si problema a aparut doar un ultimele 12 luni. Si daca evit zahar si ma simt foarte bine pot evita sau amana fara probleme acea analiza de glicemie ? Multumesc |
#10
Posted 23 October 2011 - 12:31
|
#11
Posted 23 October 2011 - 12:45
georgemm, on 23rd October 2011, 12:16, said: Aaa, imi pare rau ca nu m-am explicat clar. Nu mananc zahar cu lingurita, ci pun in cafea sau ceai. Asta e normal nu ? Toata lumea pune intre 1 lingurita pina la 6 lingurite in cafea, depinde de persoana. Ai putea sa indulcesti cafeaua cu miere, sirop de fructoza sau sirop de agave P.S. Zaharul rafinat din comert ar trebui scos in afara legii Edited by KelCooper, 23 October 2011 - 12:46. |
#12
Posted 24 October 2011 - 14:15
DZ este o boala care consta in incapacitatea organismului(pancreasului) de produce insulina necesara pentru a neutraliza cantitatea de carbohidrati ingerata. Carbohidratii se gasesc, in diferite cantitati, nu numai in zahar ci in multe alte produse, precum piine, cartofi, orez, paste, lapte, inghetata, ciocolata, sucuri care nu sint light, etc. In mod normal in cazul ingerarii oricareia dintre aceste produse si nu numai a zaharului, ar trebui sa ti se faca rau, cu conditia ca necesarul de insulina pentru a neutralizat cantitatea de CH-uri sa nu fie in organism.
Diagnosticarea diabetului la timp este o chestiune foarte importanta si cred ca nu ar fi rau sa vezi un doctor pentru un test. Cu toate ca din ce spui tu nu prea par simptome de diabet, dar fara un test de anduranta e greu de diagnosticat. Diabetul nu provoaca voma decit in caz de cetoacidoza avansata si atunci, te asigur ca nu poti sa scrii pe forumuri. Edited by Skytalker, 24 October 2011 - 14:16. |
#13
Posted 24 October 2011 - 14:49
Da dar vezi tu, carbohidratii astia sunt simpli sau complecsi, adica unii au o absorbtie rapida, altii mai lenta. Indicele glicemic iti spune despre un carbohidrat cum e, de exemplu mierea, zaharul au 100 indicele glicemic. Berea ar avea 110 deci aviz amatorilor!
P.S. Si faina alba rafinata din comert ar trebui scoasa in afara legii. |
#14
Posted 24 October 2011 - 15:39
KelCooper, on 24th October 2011, 14:49, said: Da dar vezi tu, carbohidratii astia sunt simpli sau complecsi, adica unii au o absorbtie rapida, altii mai lenta. Indicele glicemic iti spune despre un carbohidrat cum e, de exemplu mierea, zaharul au 100 indicele glicemic. Berea ar avea 110 deci aviz amatorilor! P.S. Si faina alba rafinata din comert ar trebui scoasa in afara legii. Ceea ce este important este cantitatea de CH-uri ingerata nu indicele glicemic. Indiferent daca se resoarbe in 1h sau 10, cantitatea de CH-uri trebuie compensata cu insulina. Asta este motivul pentru care dieta este orientata catre cantitatea de CH-uri si nu indice glicemic, indice pentru care exista mai multe metode de calcul care nu sint armonizate. Este total gresit sa folosesti doar indicele glicemic pentru a vedea daca ai diabet sau nu. Chiar daca are indicele glicemic 110, berea contine o cantitate de carbohidrati care este neglijabila, adica aproape ZERO. |
#15
Posted 24 October 2011 - 20:04
Ba conteaza enorm indicele glicemic. Nu vreau polemica nici sa vorbesc pe langa, mai documenteaza-te.
|
|
#16
Posted 25 October 2011 - 01:34
KelCooper, on 24th October 2011, 20:04, said: Ba conteaza enorm indicele glicemic. Nu vreau polemica nici sa vorbesc pe langa, mai documenteaza-te. Nici eu nu vreau sa intru in polemica cu nimeni. Fiecare face cu viata lui ce vrea si ce crede ca e mai bine. Atita timp cit sint rezultate si calitatea vietii este buna, nu conteaza ce metoda aplici. |
#17
Posted 29 October 2011 - 07:27
Probabil nu am diabet ca ma simt prea bine :) Dar oricum o sa fac testul acela la un moment dat.
Cat de lunga poate fi evolutia unui diabet ? Poate dura ani de zile ? Intre perioada deinceput, adica o forma usoara si mai tarziu cand devine mai grav. Poate fi si scurta ? Azi nu ai diabet si peste o luna esti un caz serios. Si din cate am citit mierea sau zaharul au aproape aceeasi compozitie si asta inseamna ca ar provoca aceleasi efecte pentru un diabetic. Asta inseamna ca nu poti inlocui zaharul cu mierea. Edited by georgemm, 29 October 2011 - 07:27. |
#18
Posted 05 November 2013 - 08:01
Intrebare:Respiratia e dulce?(gen miros de fructe)
Pt unii e ciudat dar e un simptom pt diabet(hyper) |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users