Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dren de fosa langa casa?

Panko lung

Analfabetism functional la relati...

Declaratia Unica - dividende WINE
 Plase ferestre, din nanofibra, an...

Batch defect de cartele metrou

350 lei pentru o plomba e mult sa...

Incarcator Makita China
 Boala pomi, sau insecte?

Ghiduri clinice Romania

Credit - persoane cu dizabilitati...

Diferente dioptrii intre ochi
 cod CAEN magazin online cu aproba...

Vocuher eMag peste pret comanda a...

Punct alb pe gingie

Schema scaner Lexmark X215
 

CashExpenses - program de evidenta cheltuielilor in numerar

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
RColLt

RColLt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 18.03.2006
Am facut un program in Visual Basic 6.0 pentru evidenta cheltuielilor in numerar(cash) ale unei persoane sau familii.
Cand am facut programul m-am gandit la o singura persoana cu o singura sursa de venituri(salariu sau pensie); nu tine
EVIDENTA CONTABILA ci numai EVIDENTA CHELTUIELILOR, are conturi numai de cheltuieli, face rapoarte numai
in legatura cu cheltuielile(exceptie fisa primiri care face o centralizare a primirilor).
  Nu necesita instalarea, deci este portabil, poate lucra si de pe un stick.
  Nu sunt necesare cunostinte de contabilitate - denumirea conturilor si a subconturilor se stabileste in timpul lucrului.
  Programul poate lucra cu evidenta cheltuielilor pe mai multi ani prin arhivele anuale salvate in folderul Zips.
  Arhivele sunt parolate prin program iar intrarea in program se face prin alta parola(diferita de a arhivelor) stabilita la
inceput de utilizator.
  In arhiva atasata se afla:
        - CashExpenses.exe      208 KB  -program
        - IZARCC.exe                 267 KB -arhiveaza
        - IZARCE.exe                 278 KB -dezarhiveaza
        - Despre.txt                      10 KB -fisier de prezentare a programului
  Cele doua arhivatoare sunt rezultate din IZArcCL(IZArc Command Line Add-On version 1.1)
  A T E N T I E   In cazul in care calea(path) este de forma:
       D:\Alte\Programul meu\CashExpenses\CashExpenses.exe,
folderul "Programul meu" trebuie redenumit "Programul_meu" sau "ProgramulMeu"(trebuie eliminat spatiul) sau, altfel
spus, in calea catre fisierul "CashExpenses.exe" sa nu existe directoare al caror nume sa contina spatiu.

Attached Files



#2
andySF

andySF

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 772
  • Înscris: 03.05.2002
[ http://img402.imageshack.us/img402/6978/screen20111025040676.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://img683.imageshack.us/img683/7316/screen2011102503640180.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by andySF, 24 October 2011 - 23:40.


#3
RColLt

RColLt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 18.03.2006
Ce am gasit eu cu Google:

Run-time error '430':
"Class does not support Automation or does not support expected interface"
This error may occur when software attempts to access a database file by referencing libraries that are a different version than those installed on the computer. Microsoft provides a set of software libraries that programs use to interact with databases; these libraries are known collectively as Microsoft Data Access Components (MDAC). These components are normally included with application programs that need them and are installed automatically during the setup process. A problem can occur if the incorrect version of MDAC is included on the installation disk, or if MDAC is already installed on the computer and the setup process does not overwrite MDAC with the new version. When the software references one version of MDAC but a different (usually older) version is installed, Error 430 is the result.
The best solution is to download and install the latest MDAC version from Microsoft's web site (as 12/05/02, the latest version is 2.6, SP2)
Further information can be found at the Microsoft Knowledge Base in Articles 248404, 310303, and 307255.

Deci, se pare ca problema este la tine.
Daca sistemul de operare iti merge bine, sfatul meu este sa nu te complici.
Am verificat programul pe 3 sisteme diferite si nu am primit acest mesaj.
------------------------------------------
Atasez o arhiva cu 61 screenshot-uri ale programului in lucru - explicatiile sunt trecute in rosu.

Attached Files



#4
RColLt

RColLt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 18.03.2006
Am rezolvat cateva probleme ale programului:
1. Datorita faptului ca, in urma ultimei modificari, data operarii era preluata in format text, la compararea datelor nu ma mai lasa sa operez pe 01.11.2011 considerand ca 01.11.2011 este mai mica decat 30.10.2011(in format text este corect dar in format data este incorect). Am corectat prin folosirea functiei DataValue si acum programul lucreaza corect.
2. La schimbarea fontului ultimul raport din fereastra era afisat in noul font(era intocmit in vechiul font dar afisat in noul font ceea ce creea un efect inestetic). Am modificat prin stergerea ferestrei de afisare la schimbarea fontului.

Alte precizari
1. Folosesc fontul "Lucida Console" impreuna cu optiunea "Cu fisier txt" pentru scoaterea la imprimanta a fisierelor txt.
2. Conturile se stabilesc pentru un an - in urmatorul an se stabilesc din nou conturile, care pot fi aceleasi sau altele. Nu exista nicio conditionare in stabilirea conturilor in urmatorul an. Programul lucreaza cu numele conturilor din bazele de date care sunt arhivate distinct pentru fiecare an de evidenta.
3. Exemplu de folosire a sumelor negative:
   - pe 20 decembrie dau imprumut unei persoane 200 lei; operez in cheltuieli 200
   - pe 23 decembrie persoana respectiva imi restituie imprumutul de 200 lei; operez in cheltuieli -200
   - daca imprumutul este restituit pe 05 ianuarie anul urmator atunci pe 05.01.2012 operez in primiri 200 lei
   Situatia se prezinta invers la imprumuturile contractate: in cursul anului contractarea in primiri si restituirea in primiri cu suma negativa - in ani diferiti contractarea in primiri si restituirea in cheltuieli.
   Procedez asa in cursul anului pentru a nu incarca inutil rulajul primirilor si cheltuielilor.
   Daca vi se pare complicat nu folositi sume negative si procedati ca si cum ar fi situatia prezentata din ani diferiti(cu primiri si cheltuieli).
Atasez CashExpenses.rar = 580KB

Attached Files



#5
RColLt

RColLt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 18.03.2006
Vad ca se continua sa se descarce prima varianta care a fost deja modificata.
Se poate descarca numai ultima arhiva CashExpenses.rar care contine tot ce este necesar, inclusiv
fisierul de prezentare.
Am mai facut cateva modificari cum ar fi:
1. Am sters submeniul "Cu Salvare" din meniul "Iesire" - meniul "Iesire" mai are doua submeniuri:
"Iesire din program" si "Alta Sesiune". Salvarea se face acum la terminarea introducerii operatiunilor.
2. Am introdus "." separator pentru mii (1468 devine 1.468)
3. La formarea rapoartelor, la primiri si cheltuieli am creat posibilitatea sa se foloseasca sutele de
mii de lei(pentru cine are...!)
Atasez CashExpenses.rar = 582 KB care contine:
-CashExpenses.exe = 216 KB -program
- IZARCC.exe         = 267 KB -arhiveaza
- IZARCE.exe          = 278 KB -dezarhiveaza
- Despre.txt             =  10 KB -fisier de prezentare a programului
Cred ca este varianta finala.

Attached Files



#6
liviu_np

liviu_np

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,164
  • Înscris: 05.06.2006
Mi-a dat si mie eroare 430
Initial m-a pus sa introduc parola. Dupa ce am introdus-o am dat enter. Poate era bine un buton cu "OK"

#7
RColLt

RColLt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 18.03.2006
Pe langa faptul ca va da eroarea 430 ar fi important sa spuneti si ce sistem de operare aveti.
CashExpenses lucreaza cu baze de date. Am compilat pe un Windows XP SP3 si l-am verificat pe alte 2 Win XP SP3 si merge fara erori. Din ce am gasit pe net, ar trebui sa mearga la fel si pe Vista si Win 7(fara SP1).  In Windows 7 SP1 au facut o schimbare de design la ADO care conduce la acea faimoasa eroare 430.  O eventuala compilare pe Win 7 SP1 ar functiona numai pe Win 7 SP1.
In acest moment nu am Windows 7 SP1 si nici nu am de gand in viitorul apropiat sa-l instalez(sistemele mele sunt prea slabe pentru asa ceva); deci, ramane pentru alta data.
Daca nu folositi Windows 7 SP1 ramane valabil ce am spus in postul #3 impreuna cu sfatul sa nu va complicati cu actualizarea MDAC - nu renteaza pentru un mic program sa va dereglati sistemul de operare.

#8
msmihai

msmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,271
  • Înscris: 02.09.2006
workaround-ul oficial pentru aceasta problema (pentru dezvoltator):

Quote

For 32-bit computers

    Download Msado60_Backcompat_i386.tlb to a local directory (e.g. C:\temp).
    Copy the downloaded file to a deployed directory. For example:
    C:\temp\Msado60_Backcompat_i386.tlb "%CommonProgramFiles%\System\ado\Msado60_Backcompat.tlb"
    Register the downloaded file on the system. For example:
    %windir%\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\regtlibv12 "%CommonProgramFiles%\System\ado\msado60_Backcompat.tlb"

    Note Adjust the path for regtlbv12.exe if the .NET Framework 4.0 was not installed on the system.
    Verify that the following registry key was created:
    HKEY_CLASSES_ROOT\TypeLib\{0C0FF45D-87C8-4333-9075-3D9B4D64F9FC}\6.0
    Verify that the following registry value is pointing to "%CommonProgramFiles%\System\ado\Msado60_Backcompat.tlb" (the path in the registry may be expanded into an absolute path):
    HKEY_CLASSES_ROOT\TypeLib\{0C0FF45D-87C8-4333-9075-3D9B4D64F9FC}\6.0\0\win32


#9
RColLt

RColLt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 18.03.2006
@msmihai
Multumesc pentru citat, citisem si eu articolul dar in prima instanta intelesesem ca recompilarea nu se face pe XP.
Acum am reusit sa termin instalarea Framework 4.0 si din el Msado60_Backcompat.tlb. Nu am facut verificarea registrilor dar banuiesc ca totul este in regula pentru ca in VB 6.0 a aparut la preferinte "Microsoft ActiveX Data Objects 6.0 BackCompat Library",librarie de care m-am folosit la recompilare.
---------------------
Am mai facut cateva modificari in program:
- la inceput de an nu mai paraseste programul;
- la introducerea sumei nu accepta(cu atentionare) "", "-", "0"; ex. suma = 0 sau suma = -;
- la arhivare verifica daca mai este un fisier cu acelasi nume si daca este il sterge si apoi arhiveaza;
- mai sunt o serie de mici tualetari de program.

Astept impresii si in mod special daca acum merge pe Windows 7 SP1.

Atasez CashExpenses.rar = 584 KB care contine:
-CashExpenses.exe = 224 KB -program
-IZARCC.exe       = 267 KB -arhiveaza
-IZARCE.exe       = 278 KB -dezarhiveaza
-Despre.txt       =  10 KB -fisier de prezentare a programului

Attached Files



#10
GeorgeGeo

GeorgeGeo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,066
  • Înscris: 01.05.2007
Nu ai mai venit cu imbunatatirile la program. De fapt din 30-apr-2014 nu ai mai dat nici un semn de viata.Poata din cauza ca esti prea batran la 69 de ani .

#11
avira1

avira1

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 15.05.2015
It would be too much if I ask for the source code of this program?
Thanks in advance!

#12
RColLt

RColLt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 18.03.2006
Principala modificare este ca nu mai lucreaza cu baze de date(.dbf) ci cu fisiere text(.txt).
O alta modificare este ca are subcategorii si la primiri.
Mai sunt si alte modificari.
Il folosesc acum pe un WIN 7 SP 1 /64 si lucreaza foarte bine.
Daca aveti probleme cu rapoartele in fereastra de afisare este din cauza fontului "Terminal".
Pentru mine este un proiect inchis, nu-l mai dezvolt.
Pentru avira1: din principiu ofer spre folosire numai executabilul nu si codul sursa.
Atasez CashExpenses.rar = 593 KB care contine:
-CashExpenses.exe = 288 KB -program
-IZARCC.exe    = 267 KB -arhiveaza
-IZARCE.exe    = 278 KB -dezarhiveaza

Attached Files


Edited by RColLt, 18 May 2015 - 18:39.


#13
RColLt

RColLt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 18.03.2006
Pentru  GeorgeGeo
Toate variantele sunt finalizate si functionale dar, pe parcurs, le-am adus unele imbunatatiri.Modificari mai importante sunt la ultima varianta.
Este curios bug-ul cu disparitia arhivelor;ultima varianta am verificat-o pe win xp, win 7, win 8.1 si win 10 si lucreaza foarte bine.
Imposibilitatea de a opera la o data anterioara datei ultimei operatiuni nu trebuie remediata pentru ca astfel se evita situatia in care ai putea avea sold negativ.
Programul nu lucreaza cu pret unitar, cantitate si unitate de masura ci numai cu suma si explicatii.
De la inceput am precizat ca nu lucrez cu fractiuni de leu.
Repet ce-am spus in postul #12:  din principiu ofer spre folosire numai executabilul nu si codul sursa.
Daca stii cat de cat programare, vezi unde am ajuns eu si stii si ce imbunatatiri vrei sa faci, nimeni nu te poate opri sa-ti faci un program asa cum doresti.
Eu iti urez succes.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate