Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

(buntzi) casa lui buntzi

- - - - -
  • Please log in to reply
1126 replies to this topic

#37
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,326
  • Înscris: 09.09.2006
E foarte frumoasă critica ta, dar ai putea să vii cu niște corecturi pe desen?
Nu de alta, dar nu e chiar greu sa spui "aa, aia e banal, acolo trebuie niste jocuri și nișe" sau mai știu eu ce. Practic, cum vezi tu imaginile alea?
Poate ideile tale sunt chiar frumoase, concretizate în imagini.

#38
casuta_papusilor

casuta_papusilor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,155
  • Înscris: 16.06.2009
adica ai dori ca noi sa muncim si sa gandim si pentru dumneata!!??
si sa beneficiezi de rodul efortului intelectual al nostru, asa, doar ca -nai dumneata viziune?
asta e revoltator!

as dori ca moderatorii sa-i de un ban!

Edited by casuta_papusilor, 20 November 2011 - 16:52.


#39
lvasilr

lvasilr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 11.03.2007
imi place si mie ultima varianta prezentata. Din ce in ce mai mult, asa cum spuneai si tu.
As schimba numai la etaj, dormitorul din dreapta sa includa si culoarul de trecere catre balcon. Dressing-ul se poate split-ui pe mijloc ca sa aiba ambele dormitoare cate jumatate.

Terasa din spate imi place mult tocmai pentru ca e inaltata. Imi plac si geamurile inalte si inguste. Daca vrei, poti sa le modifici sa aiba dimensiunea unei usi si sa aiba balustrada pe exterior. Cele de la etaj le poti face sa se si deschida, unele.

Daca ai primit aceste schite pe gratis, as zice sa mergi pe mana arhitectului care ti le-a facut.

#40
ezerozero

ezerozero

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 17.11.2011

View Postbuntzi, on 20th November 2011, 15:18, said:

Poate ideile tale sunt chiar frumoase, concretizate în imagini.
mai mult de atat nu pot face

Attached Files


Edited by ezerozero, 20 November 2011 - 19:23.


#41
casuta_papusilor

casuta_papusilor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,155
  • Înscris: 16.06.2009
poze cu sticle de bere, n-aveti?

sau casa fim in topic, poze cu case cu caciula, normale, umane si cu capriori la protap, n-aveti?

Edited by casuta_papusilor, 20 November 2011 - 19:35.


#42
ezerozero

ezerozero

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 17.11.2011
doar cu din alea cu caciula formata din mai multe caciulite dispuse <alandala> :D
cu sticle ?! ispitele nu au voie in calculator ..doar la rece si in locuri intunecate  :naughty:

Edited by ezerozero, 20 November 2011 - 19:44.


#43
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,326
  • Înscris: 09.09.2006
Deci eu văd casele alea ca fiind "case Citroen/Renault" designul este interesant, dar mie mi se pare prea încărcat. Cam multe chestii adăugate cumva așa, doar ca să pară "altfel". Eu sunt o persoană mai "Audi". Simplu, funcțional, poate chiar un pic prea sobru.
Și apoi, nu e musai să ne placă la toți același lucru. Îți mulțumesc pentru intenție, dar cred ca o sa rămân la stilul deja prezentat.

Schițele le-am primit pro bono (până acum) dar le voi plăti de îndată ce ajung spre casă. Și da, aș vrea să merg pe mâna lui, dacă se pot aranja și restul problemelor legate de avize și aprobări locale, etc. E tare complicat cu autoritățile astea...

#44
jafo

jafo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 703
  • Înscris: 06.11.2005
De, neica, ce sa-i faci?
Cam asa se intimpla cind ceri sfaturi. Primesti vrute si nevrute... inclusiv de la mine

Citeva raspunsuri:
1. Despre spatiul la camera copilului:
La apartament:
- Circulatia persoanelor e diferita, din lipsa spatiului. De exemplu nu sta nimeni pe hol, pentru ca incurca lumea. Circula, dar nu sta.
- De asemenea lipsa spatiului de depozitare e mai acuta, n-ai unde pune o gramada de chestii. Toate chestiile de iarna, de exemplu, trebuie bagate prin dulapuri, in camere.
- Activitatile principale au loc in doua locuri: bucatarie si camera de zi (sau dormitor), pentru tine; si bucatarie si camera copilului, pentru copil. Juniorul/junioara petrec mai mult timp in camera. De ex. ca sa iasa afara, trebuie iesit in curtea blocului etc. Sau daca vrea sa se joace prin casa, incurca pe toata lumea, prin sufragerie, pe holuri s.a.m.d.
La casa:
- Poti sa-ti creezi un hol mai mare / larg. Poti sa-l faci suficient de mare incit sa pui si o canapea si un televizor (nu stiu insa daca la tine e fezabil). Si stati toti acolo seara. In dormitor te duci doar la culcare.
In plus, holul nu mai doar "hol", in special la parter. E un spatiu larg deschis, e mare diferenta - in bine!...
- Spatiul de depozitare nu mai trebuie sa fie in camera. Poti sa-ti pui toate alea in pod. In dormitor tii numai un dulap pentru hainele curente.
- Spatiul comun de la parter este destinat sa acopere activitatile alea care n-aveau loc la apartament. Practic copilul se poate juca in toata casa acum, pentru ca are loc. In plus, ca sa iasa afara, trebuie doar sa iasa din bucatarie...

2. Altele:
- Vad ca te tot iau unii cu orientarea dormitoarelor. Orientarea casei e data de orientarea terenului: practic optiunile tale sint foarte limitate. Eu nu mi-as bate capul atita cu rasarit, apus etc., cum zice lumea - in afara de cazul cind vrei sa-ti faci o gradina: atunci fa-o in asa fel incit sa nu fie sub umbra casei.
- Spatii de depozitare: acorda importanta acestui aspect! Dupa 5 ani de locuit in noua casa vei constata cu surprindere ca nu mai ai loc sa arunci un ac pe nicaieri! Mai ales ca lucrezi in strainatate si e clar ca o sa cumperi tot felul de prostii, scule, electronice, jucarii, sau mai stiu eu ce altceva, de fiecare data cind vii acasa. Eu am facut greseala asta si azi am podul plin, garajul plin, iar curtea fiind mica...
- Daca faci casa, ar trebui sa faci si un garaj. Ce bun e...!
- Chiuvete: eu la bucatarie am o chiuveta dubla, folosita la spalarea vaselor (pentru vase e musai o chiuveta dubla, intr-o cuva speli intr-ailalta scurgi) si o alta chiuveta cu o singura cuva, pentru legume etc. Cred ca e bine sa fie puse la distanta una de alta, ca sa poata lucra doua persoane. E doar o sugestie: dar daca faci casa si poti sa ai spatiu, de ce nu...
- Daca vrei sa faci pivnita (pt. incalzirea centrala, masina de spalat rufe sau pur si simplu beci), atentie: ca si costuri, un subsol sub toata casa ridica pretul constructiei cu 30-50%. Si durata de constructie de asemenea.
Utilitatea beciului e si ea limitata, sint chestii care se exclud: eu am pus centrala termica intr-o incapere din beci, ceea ce a incalzit tot beciul. Nu mai pot sa depozitez alimente acolo, ca se strica. Mi-e imposibil sa izolez atit de bine, in plus nu merita. Asa ca gindeste-te bine daca vrei sau nu. Eu as face numai daca nu am spatiu suficient pentru depozitare si utilitati.
- Amicul "Citroen" are intrucitva dreptate: desi modelele date de el sint destul de alambicate, nu e buna nici o fatada lipsita de personalitate. Poti repara din aspect cu o zugraveala interesanta, o iedera si niste ghivece de flori, dar ar fi de considerat niste linii ceva mai vioaie. Si-asa, acum doar te joci pe hirtie! Nu te costa nimic. Inca...
- Nu te grabi cu proiectarea ca sa incepi constructia. Ai vazut din commissioning: ce n-ai prevazut de la inceput, te costa triplu in faza de constructie.
- Bugetul: arhitectul ala batrin, Camil Roguski, a zis odata o vorba mare: Aduni toate estimarile, antemasuratoare, deviz estimativ etc si dupa aia inmultesti cu doi! Atita te costa. Mai bine sa stii dinainte.

Edited by jafo, 21 November 2011 - 06:39.


#45
ezerozero

ezerozero

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 17.11.2011

View Postbuntzi, on 21st November 2011, 04:02, said:

Deci eu văd casele alea
le-ai vazut doar din perspectiva culorilor , care intradevar sunt din abundenta. in fine , fiecare cu sobrietatea sa
e bine ! sa aflu totusi ca clientii au devenit mai maleabili cand vine vorba de arhitectura casei lor . ceea ce nu poate decat sa ma bucure !
doar financiar ca de restul ... somn de voie
bafta !

#46
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,326
  • Înscris: 09.09.2006
Nu mă grăbesc cu nimic, în primul rând pentru că nu am posibilitatea.
Da, spațiile de depozitare sunt mereu o problemă. Acum am boxă, o debara și un balcon destul de mare, și tot nu sunt suficiente. Nu aș depozita în pod altceva decât cutiile de la diverse chestii, parcă mi se pare cam...brutal să depozitez în pod hainele.
Grădina aș fi vrut s-o amenajez în spatele curții, cam pe ultimii 5 metri din cei 17 ai părții din spate. Sau așa îmi imaginam eu. Ce fel o sa iasă până la urmă, nu știu. Cât despre fațada dinspre stradă, mă gândeam ca acel balcon este inutil ca balcon în sine (balcon, când am curte?), dar e un foarte bun suport de flori la dimensiune maxi...
Cu garajul iarăși sunt împărțite părerile. Soția ar vrea să aibă curtea "curată" în față, iar pentru mașina doar un fel de șopron ceva. Încă e în discuție chestia asta, deși probabil ar fi foarte util iarna.
Beci nu vreau să fac. Există totuși o posibilitate, dată de ceva "legende" din familie. Se zice că sub casă ar fi fost inițial niște hrube serioase, în care se ținea vinul (locul cu pricina fiind acum vreo 80 de ani cârciumă) și care au fost astupate ulterior. Habar n-am cât de adevărat este și cât de bine au fost astupate, casele alea s-au lăsat/scufundat nițel și așa. Dar poate să fie doar lipsa unei fundații corecte, nu musai hrubele și restul poveștilor. În principiu însă, nu am de gând să fac ceva subsol. Ceea ce mă tot trimite cu gândul la locul în care o să amplasez centrala termică și mașina de spălat. Adică lipsa lui...În plus, cred ca o cămară lângă bucătărie ar fi foarte utilă. O chestie în care să ții borcanele cu murături, gemul, cartofii, sucul de roșii și tot restul chestiilor românești.

Despre partea arhitecturală, mie îmi e și mai greu să mă exprim. Nu am pregătirea necesară, și probabil nici un spirit estetic foarte dezvoltat. Așa încât nu înțeleg decât un mic procent din ironiile fine pe care mi le adresează aici colegul zero-zero. Îmi cer scuze că am avut îndrăzneala să-mi placă o "policlinică cu plată" cu o terasă prea simplă. Dintre sugestiile din postul precedent, numai pe cea cu holul de la etaj am înțeles-o și pot să spun că deja mă gândisem exact la același lucru. Restul e prea abstract și îmi sună a critic de meserie. E frumos că încerci să dai idei, dar mi se pare un pic ciudat să propui 8 soluții oarecum asemănătoare una cu alta, dar complet diferite față de ideea inițială, față de care îmi exprimasem deja aprecierea.
Eu dacă aș fi vrut să fiu de ajutor, probabil mă orientam să propun ceva oarecum similar. Sau măcar și așa ceva. Ai putea totuși să-mi dai un link spre ceva planuri ale acelor case? Presupun că sunt disponibile on-line. Dacă nu sunt, e ok.

Da, ne mai gândim și noi la partea cu izolarea diverselor arii. Se pare că nu ne-am gândit foarte în detaliu la aspectele pe care mi le-ați arătat voi.
E destul de greu să compui ceva care să mearga în locul ăla. Am căutat și eu multe surse de inspirație, dar toate aveau defectul ca păreau concepute pentru a fi amplasate în mijlocul câmpului. Fațade cu ferestre peste tot, deschise către lac sau padure? Sigur că da. Toate astea în 10 metri lățime? Nu prea cred...
Desigur că e mult mai frumoasă și interesantă și ieșită din cotidian și banalitate o casă cum face sith după ideile acelui celebru arhitect american. Din nefericire, eu găsesc extrem de greu ceva care să se poată măcar adapta la condițiile infernale impuse de terenul meu și autoritățile locale. Iar în momentul în care trebuie sa modifici structura de bază ca să te poți încadra în teren, oare ce mai rămâne din volumele alea exterioare gândite pentru o cu totul alta aranjare interioară? Aranjare care la rândul ei trebuie să țină cont și de detaliile structurale și de cele ale terenului și multe alte asemenea...

Edited by buntzi, 21 November 2011 - 10:38.


#47
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011

View Postbuntzi, on 21st November 2011, 10:33, said:

..........Îmi cer scuze că am avut îndrăzneala să-mi placă.............

Nu mai face asta, nu-ti mai cere scuze pentru ceea ce-ti place.
Casa aceea e a TA, trebuie sa te reprezinte, sa te simti bine in ea, chiar daca asta inseamna sa ti-o faci "cu spini" (dupa gusturile altora).

Inchipuie-ti cum ar fi sa avem aceleasi gusturi cu totii.... ce viata plictisitoare am avea :)

Din pacate optiunile tale sunt limitate mult din cauza dimensiunilor terenului, dar sunt sigura ca vei gasi pana la urma modelul de casa care sa se potriveasca pe acel teren si, cel mai important, sa se muleze nevoilor si stilului vostru de viata  :peacefingers:

Pana la urma si criticile sunt benefice: te ajuta de multe ori sa-ti intaresti convingerea ca alegerea ta e cea mai buna.

#48
dakian67

dakian67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 24.07.2008
Mie mi-au placut Citroen-urile lui Zero-Zero,insa se pare ca doar prima varianta ar cadra cu tipul de locuinta posibil pentru tine.Parca nici prea simpla nu ar fi cool,dar nici zorzoane de dragul zorzoanelor...Dam in becalianism.Si din ce mi-a povestit mie bunica,chestia cu pivnita este adevarata.Pivnita tine cam pina la portita din spate,cit toata curtea(adica si sub vecina de alaturi...)si avea doua intrari,una in fata bucatarioarei,si alta chiar in fata antreului;linga fiecare ditre intrari era si-o aerisire,gurile de aerisire mai erau inca prin 80', apoi au fost astupate si ele.O parte din pvnita(nici mamaia nu mai stia cit...) este boltita cu caramida.O sa vedem la demolare/sapare fundatii cit adevar este in toata legenda asta.

#49
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,326
  • Înscris: 09.09.2006

View Postcasuta_papusilor, on 20th November 2011, 19:50, said:

adica ai dori ca noi sa muncim si sa gandim si pentru dumneata!!??
si sa beneficiezi de rodul efortului intelectual al nostru, asa, doar ca -nai dumneata viziune?
asta e revoltator!

as dori ca moderatorii sa-i de un ban!
Ce sa spun, citesc și ma cutremur. Inițial am crezut că e o glumă. Încă mai sper din tot sufletul că e o glumă. Am citit însă opinia lui Cârcotașul 00, pardon ezerozero, ah, nu plusminuszero și m-am gândit că e posibil să nu fie.
Deci dacă nu e, atunci nu cred că mai are sens să mai ramână deschis acest topic (sau oricare altul). Pentru că ce spui tu aici este un fel de "Părerea mea este ATÂT de importantă încât nu o puteți avea decât cu bani". Nu că ar fi musai ceva greșit, dar atunci la ce naiba mai intrați pe forum? Numai ca sa puteți spune altora "Meh, ce știți voi!? Eu știu cum trebuie, dar nu  vă zic că nu meritați". Ai cerut un preț pentru o idee și ți-am zis eu că vreau gratis?

View Postplusminuszero, on 21st November 2011, 14:03, said:

Corect ,nu a fost de gasit , astfel ca acest lucru ar fi fost posibil doar daca as fi pus mana sa conturez cate ceva pe modelul actual. Ceea ar insemna cam ce a zis casuta mai inainte. Plus ca nu as avea nici un interes , doar am dorit sa sugerez o idee , punctata si de domnul  de dinainte



Concret , ar fi : forma balconului sa fie continuat cu niste linii de volum , ferestrele sa ia alta forma si la fel continuate cu niste linii de volum , dressingul de sus ar da bine iesit putin in consola , "rupand" astfel din monotonia "vagonului" sau a ..policlinicii cu care te tot sacai  :naughty: . ..terasa conturata cu niste fante de volum si cu console tip jardiniere bla bla sunt "lucruri care sa taie monotonia pe care eu nu o agreez la liniile astea prea simple.
Nu zic ca un patrat sau un dreptunghi nu e frumos , dar si la o haina tot mai ai o linie , un guler , un buzunar , o cusatura care sa scoata cat de cat ceva in evidenta .
Deci ce spui tu aici este ilustrarea și continuarea ideală a ideii pe care am spus-o mai înainte. Practic ai aruncat niște vorbe cu oarece "aromă" profesională ("ia să-i vezi cum or să dea pe spate la faza cu liniile de volum si fantele de volum") dar când ar fi trebuit să contribui cu ceva cu adevărat constructiv, hei, stați așa că sunt ocupat. Păi domnul meu, dacă ești așa de ocupat, fii ocupat până la capăt și nu mai pierde vremea cu amărăștenii ca mine, inculți de-ăștia care nu știu ce-s alea linii de volum și care nu sunt în stare să înțeleaga sinergia volumetrică a unui amalgam de cuburi scoase unele printr-altele numai de dragul de a nu avea două linii una în continuarea celeilalte. Și ca să nu spui că am ceva musai cu dumneata, ultima poză (cu șmecheria aia rotunjită) chiar părea faină.
Nu mă deranjează critica, atunci când este constructivă. Dar ceea ce faci dumneata aici este flame și trolling. Strici ceva fără să pui nimic în loc. Asta e doar contrazicere de dragul contrazicerii. Cârcoteală(00) ieftină.

Uite, am și eu rugămintea să-ți mai pierzi câteva minute din prețiosul timp și să explici clar si pe înțeles ce sunt alea linii de volum și fante de volum, ca tot le-ai pomenit mai devreme. Nu de alta, dar poate așa mai capăt și eu nițică viziune...

#50
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

View Postezerozero, on 20th November 2011, 19:21, said:

mai mult de atat nu pot face
:photo:
deci

#51
casuta_papusilor

casuta_papusilor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,155
  • Înscris: 16.06.2009

View Postbuntzi, on 21st November 2011, 14:08, said:

Ce sa spun, citesc ?i ma cutremur. Ini?ial am crezut că e o glumă. Încă mai sper din tot sufletul că e o glumă. Am citit însă opinia lui Cârcota?ul 00, pardon ezerozero, ah, nu plusminuszero ?i m-am gândit că e posibil să nu fie.
Deci dacă nu e, atunci nu cred că mai are sens să mai ramână deschis acest topic (sau oricare altul). Pentru că ce spui tu aici este un fel de "Părerea mea este ATÂT de importantă încât nu o pute?i avea decât cu bani". Nu că ar fi musai ceva gre?it, dar atunci la ce naiba mai intra?i pe forum? Numai ca sa pute?i spune altora "Meh, ce ?ti?i voi!? Eu ?tiu cum trebuie, dar nu  vă zic că nu merita?i". Ai cerut un pre? pentru o idee ?i ?i-am zis eu că vreau gratis?
scrii frumos.
ai talent.
cu timpul si cu efort, te vei putea ridica incet catre valoare mea scriitoriceasca.  :peacefingers:

altfel, pare ca ai inima cam slaba.  :D
intareste-te si nu te mai cutremura asa usor!
altfel santierul te va cocosa cu glume mai tari si mai adevarate!
:kisstogether:

PS. azi nu-ti cer ban[i].

Edited by casuta_papusilor, 21 November 2011 - 14:27.


#52
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,326
  • Înscris: 09.09.2006
Hai mai bine să nu ne mai agităm degeaba. Unii se pricep mai bine, alții mai puțin bine, unii sunt mai odihniți, alții mai puțin. Probabil sunt eu mai puțin obișnuit cu regulile și uzanțele ariei ăsteia.
Oricum, s-au mai făcut ceva modificări la aranjamentul intern, în vederea încadrării în CUT. Respectiv, casa s-a scurtat cu aproape un metru, și la etaj s-a modificat dormitorul 2 care e acum ceva mai mare.
Nu, la exterior nu s-au modificat lucruri esențiale, așa ca în continuare arată ca o policlinică cu plată, fără linii sau fante de volum. Ah, și cu acoperiș.

#53
plusminuszero

plusminuszero

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 21.11.2011

View Postbuntzi, on 21st November 2011, 15:08, said:

Uite, am și eu rugămintea să-ți mai pierzi câteva minute din prețiosul timp și să explici clar si pe înțeles ce sunt alea linii de volum și fante de volum, ca tot le-ai pomenit mai devreme. Nu de alta, dar poate așa mai capăt și eu nițică viziune...
poftim ..luam un exemplu de aici de pe forum . casa lui alibabu . mai exact acel "brau" facut din polistiren http://forum.softped...m...&p=10593481  (poza 9 si 16 ) e o "linie" de volum
si ca tot m-ai starnit si m-a starnit si domnul de mai inainte ..uite aici ruperi/linii de volum "concepute" cu scopul de a indulci/drege/imbunatati o volumetrie ..de a rupe din monotonia ce "ti-o pot" da liniile simple ale unei arhitecturi . sunt mici jocuri volumetrice care scot in evidente o constructie si care dau valoare acelei constructii...
dar ..repet..."au rolul" important de a rupe "monotonia"  :peacefingers:

! Nu se pun linkuri către SRL-uri.
! Nu se spamează un topic cu mii de linkuri către SRL-uri.

! Nu se acceptă clone motiv pt. care acest cont este banat.
Poți continua cu celălalt.

Mulțumesc.

Edited by paradigmatic, 22 November 2011 - 10:39.


#54
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,326
  • Înscris: 09.09.2006
Mulțumesc frumos! A fost așa de greu? Ok, așa este, pare că schimbă ceva din aspect. O să iau în cosiderare sugestia ta.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate