Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...
 Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 

(buntzi) casa lui buntzi

- - - - -
  • Please log in to reply
1126 replies to this topic

#19
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Păiii, asta depinde de mai multe. Să explic: teoretic, familia asta e. Noi doi și Agentu' Secret. Dar casa/curtea asta a fost mereu liantul familiei. Majoritatea rudelor noastre sunt în București și/sau Canada. Cât a mai trăit bunică-mea, au mai tot trecut în vizită. După ce s-a dus ea, s-au rărit și vizitele, asta și din cauză ca nu a mai avut cine se ocupa de casă și încet încet (de fapt nu chiar așa încet, dacă stau bine să mă gândesc) s-a părăginit în ultimul hal.  Prietenii îi am de prin vestul și nordul țarii, iar Brăila e destul de strategic așezată pe drumul spre Bulgaria :) Cumva simt că ar trebui să fac locul ăsta să fie primitor și pentru alții. Probabil nu e o filozofie bună, dar nu prea am ce-i face. Uneori și eu am senzația că e prea mare pentru doi și-un pic. Nu, picul nu e fii-mea, sunt eu, că stau pe-acasă cât stă trenul în gară. Dar poate așa o să-mi și placă să stau acasă în loc să plec în două ore după ce am ajuns de la aeroport.
Când eram mic, vroiam să am loc sa mă joc cu tot ce aveam fără să deranjez pe nimeni. Fiică-mea ar vrea să se joace cu ce i-am tot luat de pe aiurea, dar nu are unde le înșira fără să nu mai poată face nimic altceva pe-acolo. Îmi place să bucătăresc, să am spații largi în jurul meu. Aveam o manie (și încă o am) să las ușile toate deschise ca să nu mi se mai para camerele așa mici. Cred ca am rămas cu sechele de când eram mic și împărțeam cu frate-meu o cameră de 2.5x3.5m, cu pat, birou, șifonier și bibliotecă. În fine, sentimentalisme de-astea...

#20
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,784
  • Înscris: 27.01.2009
ei vezi
cum am ajuns acasa ,iar dau de agarici
cum scam mai nene de ei

#21
luckydreamer

luckydreamer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,386
  • Înscris: 06.08.2011
buntzi: iti inteleg supararea vis a vis de dimensiunile terenului ptr ca si eu sunt intr-o situatie asemanatoare,dar invers:adica am deschiderea mai mare fata de adacime si datorita acestui ,,mic detaliu'' trebuie obligatoriu sa fac un pud care costa vreo 700 euro.

#22
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Da, e mai complicat când trebuie să te limitezi așa de mult pe una dintre dimensiuni. Și mie mi-ar fi plăcut sa am un interior ceva mai "ciudat" - respectiv un hol pătrat rotit față de camere - dar nu prea am cum să-l obțin pe dimensiunile astea. Și probabil de-aia e și ocolită o asemenea temă de proiectare și nu-și bate nimeni capul. În afară de nefericitul beneficiar, that is.

#23
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Mi-am adus aminte prea târziu ca să pot edita...

Problema la mine este ca nu am cum să alerg peste tot și sa dau 20 de telefoane la 3 arhitecți simultan și sa ma întâlnesc cu fiecare să pot să aleg mai în cunoștință de cauză. Mereu trebuie să mă bazez pe e-mail, la care omul răspunde sau nu, din diverse motive. Până acum, a fost "sau nu". Apoi, orașul e așa cum e. Nu sunt mulți arhitecți, lucrările sunt puține și deci referințe sunt și nu prea. Nu am reușit sa descopăr nici un site al vreunui arhitect din Brăila. Presupun că cei din alte orașe nu vor să-și bată capul. Am scris cuiva din Constanța, nu a răspuns. O să încerc și cu Bucureștiul, dar am dubii. Sigur, toți vor actele și CU și dracu' mai știe ce altceva. Doar că eu mă întrebam de ce naiba e nevoie de toate alea ca să îți dai o părere? Doar nu e vorba de un proiect final, ci de o discuție de principiu. Nu m-ar deranja dacă mi-ar răspunde "bueey, cam multe vrei tu moka..." Măcar aș ști ce fel trebuie sa abordez data viitoare problema. În fine, o să văd cum mai evoluează lucrurile.

Rog un moderator să unească posturile astea două și să taie chestiile ne-necesare. Mulțumex.

@petre69: presupun ca acasa ai XP. Eu folosesc Vista sau W7 pe "romanian (programmers)" si Secarica zice ca ar trebui sa se poata citi pe orice comp. Chiar nu stiu de ce face asa la tine. Oare trebuie setat ceva pe script "central European" in loc de "Western"? Imi cer scuze pentru dificultatile create.

Edited by buntzi, 30 October 2011 - 06:30.


#24
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Scurt, că nu am ce să zic pe lung. Se pare ca până nu ajung acasă nu pot face nimic. Fără mine nu se poate face contractul de vânzare cumpărare, fără contract nu se pot depune dracu mai știe ce acte pentru dracu' mai știe ce avize, fără avizele alea nu se poate trece la demolare, fără mine nu se poate elabora o strategie, nu se poate face nimic. "Nu vorbești tu cu x și cu y?" 'la mea, dacă mor mâine te pomenești ca nici nu mai răsare soarele...

Așa că totul e în stand by până când ajung eu în țară, pe 23 decembrie. Când desigur, toată lumea o sa sară de la masa de Crăciun ca să discute afaceri cu mine...mmmmyeah, right!

#25
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

View Postbuntzi, on 31st October 2011, 13:24, said:

dacă mor mâine te pomenești ca nici nu mai răsare soarele...
Fă o procură cuiva apropiat care te poate reprezenta şi te poate ajuta.
Cred că se pot face prin consulat.
Dig a little bit.

#26
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Deși l-am boscorodit nițel, arhitectul local mi-a trimis totuși o nouă versiune, care ar putea deveni OK. Desigur, mi-ar place niște 3D-uri și ceva iluminare să văd și eu cum vine lumina în camera fiică-mii. Apoi, sunt încă destul de sceptic în legătură cu dimensiunile casei. Nu contest experiența nimănui, dar parcă mie îmi dă cu virgulă la socoteala aia.
2.2m + 7.8m casa, ies fix 10m, da' parcă nu-mi vine a crede că nu există ceva "pierderi tehnologice" p-acolo.
Asta e noua lui propunere.
Attached File  plan_veve2.jpg   118.27K   366 downloads
Între timp, stimatul nostru șef de arie lucră la o alternativă, pe care o aștept cu maxim interes.

#27
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
S-au mai întâmplat niște lucruri, dar nu musai bune toate. Să începem însă cu începutul.
Din nefericire, nici până acum nu a ieșit schița cadastrală oficială. Măsurătorile au fost facut pe la mijlocul lui Octombrie, am zis eu că ar fi trebuit sa fie gata. Pe naiba...
Apoi, am cerut o a doua părere și cineva (nu spui cine, da' să-l țină Allah în paza lui :P) a fost dispus să mă ajute, chiar și asa, prin corespondență. Se pare că ăsta (faptul că nu sunt acolo) e unul din principalele impedimente ale avansului corect al lucrării ăsteia. Totul durează și se tărăgănează, pentru că e greu de discutat numai prin e-mail. Face to face e clar mai simplu să-ți expui și doleanțele, dar și pentru "adversar" să-ți prezinte limitările și să-ți explice rezolvări. Nu îmi place deloc faptul că primul arhitect nu mi-a prezentat decât schița aia pe care am postat-o acum o lună, aia fiind singura imagine cu viitoarea casă. Schițele par făcute foarte în grabă și cam "pe genunchi", ceea ce îmi cam scade încrederea în el. Dar pe de altă parte, e localnic, cunoaște destui prin ISC local și primărie și naiba mai știe pe unde, plus că se ocupă și de avize.

"In legatura cu coeficientii urbanistici ai zonei (P.O.T. si C.U.T.), constructia noastra depaseste cu aproximativ 10% maximul admis in zona. Am convenit sa construim un pic mai mult si vom regla diferenta la intabularea imobilului. Doar in proiect va fi incadrata in coeficienti."
Voi ce fel traduceți o frază de tipul ăsta? Că mie nu-mi sună deloc clar...

Dar pentru că tot m-am apucat de scris, să vă arăt opțiunea doi:
Attached File  parter_cr_1.jpg   113.03K   366 downloads Attached File  etaj_cr_1.jpg   122.44K   361 downloads
Attached File  viz1_2.jpg   415.59K   456 downloads Attached File  viz1_3.jpg   521.22K   439 downloads Attached File  viz1_4.jpg   472.64K   354 downloads

Mie îmi place (chir mult de tot) și am remarcat ca îmi place din ce în ce mai mult pe măsură ce mă tot uit la poze, și pare și funcțională. Din păcate, am și ceva dubii.
Primul ar fi legat de dimensiune, care din nefericire depășește nenorocitul ăla de CUT de 0.45. Cumva am senzația că este impus la valoarea asta EXACT ca să trebuiască să ceri (și desigur să plătești) chestia aia suplimentară...PUD? Parcă. Whatever. Cred totuși ca se poate remedia situația prin tăierea unei felii din living, ca să se scurteze cam cu un metru toată construcția.
Apoi e chestia cu dimensiunile dormitoarelor. Bun, am aflat că de fapt dressingul ăla e o cameră în sine, nu o debara mare de tot (așa cum mi-o imaginam eu), dar dormitorul matrimonial e cam mare iar camera Agentului e cam mică. Cică se lucră la modificări, așa că sunt curios nevoie mare. Nu mai țin minte cu cade soarele în curte, n-am mai fost pe acolo de mult timp. Chiar, cum e mai ergonomic, camera spre est-nord-est sau vest-sud-vest? Cum o fi cu maximul de lumină naturală?

Hai mai ziceți ceva...

#28
cccbbb_2

cccbbb_2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 210
  • Înscris: 17.06.2007
[/quote] Chiar, cum e mai ergonomic, camera spre est-nord-est sau vest-sud-vest? Cum o fi cu maximul de lumină naturală?

Hai mai ziceți ceva...
[/quote]

Depinde ce scop are camera . E - NE are lumina intensa dis de dimineata , pana pe la 10-12 si apoi soarele trece pe cealalta parte , lasand camera in umbra ( nu intuneric , umbra ) . Daca activitatea e dupa orele diminetii , atunci e de preferat lumina de V - SV , prinde intensitatea maxima de la amiaza pana apune soarele .

Spuneai ca-ti place sa bucataresti . Nu vreau sa te descurajez dar solutia cu spatiul deschis bucatarie + sala de mese + living nu e tocmai fericita in cazul asta . Cu tot cu hotele performante , nu vrei sa stii cum miroase in casa cand ai ceva la cuptor . Si daca e prajitura sau cozonac , mai merge , mai interesant e cand pui un peste . Cu usturoi !  Sau varza , sarmale ! :) . Si am vazut ca si scara interioara e deschisa catre living asa ca prima data mirosul se va duce in dormitoarele de sus . Daca nu te deranjeaza aspectul asta , atunci e ok .

Ceea ce ma aduce la a doua problema a spatiului deschis : incalzirea . Consuma foarte mult un asemenea spatiu deschis si nu ai acelasi confort termic ca intr-o incapere de dimensiuni normale ( la aceeasi cantitate de energie consumata ) .

Cum sunt sigur ca deja v-ati hotarat pentru aceasta varianta , sugestia mea ar fi sa incercati sa prevedeti ( in viitor , cu titlu de incercare ) o solutie de inchidere a spatiilor respective , am vazut ca planul permite . Stati cu spatiul deschis pana va obisnuiti si daca nu sunt probleme atunci e perfect . Daca totusi nu va convine , o sa puteti schimba pentru cealalta varianta . Stiu ca nu arata la fel dar sunt alte avantaje  in afara de cele estetice . Eu n-am avut ideea asta la momentul respectiv , vorba aia , da-mi mintea cea de pe urma !

#29
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Mulțumesc de idei.
Deci camera respectivă este dormitorul și camera de "lucru" a copilului, all in one :) . Deci da, presupun că activitatea importantă se desfășoară după amiaza, când vine de la școală. Așa că e posibil să fie mai eficient să fie camera ei în spate și dormitorul matrimonial în față. De studiat...
Îmi place să bucătăresc, doar că nu stau foarte mult pe acasă :) Iar soața a zis clar că la cât gătește ea în lipsa mea, își asumă riscul. Dar poate merge închis cu ceva perete de sticlă or smthg. Nu am înțeles chestia cu scara interioară, mie mi se pare detul de departe de bucătărie poziționată. Poți explica mai în detaliu un pic?
La partea cu încălzirea, aș vrea să pun ceva combinație de IP cu radiatoare. Sper sa meargă.

Edited by buntzi, 20 November 2011 - 09:49.


#30
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011
Eu consider ca e de preferat ca dormitoarele sa fie orientate spre est-nord-est, e mai placut sa te trezesti dimineata mangaiat de razele soarelui (exista jaluzele daca vrei sa dormi mai mult in intuneric), decat sa mergi seara la culcare intr-o camera batuta toata dupa amiaza de arsita soarelui.
Tot pe principiu asta noi am pus livingul spre nord, pentru ca iarna aportul soarelui la incalzirea camerei este neglijabil, iar vara oricum stam mai mult pe terasa ori in curte si preferam un living mai racoros.

Unii sunt de alta parere.........

#31
jafo

jafo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 703
  • Înscris: 06.11.2005
Salut
Il contrazic intrucitva pe cccbbb, mirosul in bucatarie nu e o problema foarte nasoala. OK, da, mai miroase, dar in nici un caz asa de rau incit sa ti se para dizgratios.
In plus, musafirii ii primesti doar dupa ce ai gatit, deci poti aerisi. Daca ai ceva la cuptor care trebuie sa stea cald, oricum mincarea aia ar trebui sa miroasa bine, nu rau, nu? Si oricum oamenii se aseaza la masa
Insa are dreptate cind spune ca mirosul se duce in camerele de sus. In general se duce direct in camera cea mai indepartata. Nu stiu de ce.
In fine, destul cu argumentatia asta.

Bucataria si terasa presupun ca dau in spatele casei: de luat in calcul ca si acolo va trebui sa faci un gratar mai tirziu etc. Daca vrei sa faci gratar zidit (scoate fum) e bine sa-i faci cosul lipit de casa - eu l-am facut separat si mai imi intra fum citeodata la copil in camera; trebuie sa inchida fereastra.
Terasa eu as face-o mai apropiat de nivelul solului (pentru comoditate) dar nu e sfirsitul lumii.

Dressingul de 2,40 m latime mi se pare cam mare, in afara de cazul in care sotia vrea sa si calce rufe acolo - ceea ce nu e practic intrucit doamnele se mai uita si la televizor cind calca. Ai putea sa mai reduci de acolo, daca ai nevoie de spatiu sau ai probleme cu CUT.
Un dormitor de 11 m2 pentru copil nu e f. mare dar nici mic. Trebuie sa te gindesti ca spatiile la casa sint folosite altfel decit la bloc, iar copilul nu-si va petrece 100% din timp numai in camera aia. Poti sa lasi atit, sau poti sa mai reduci din dressing, cum vrei. Poti sa-l lasi la strada si sa-i faci un balcon, pui flori si mai acopera. Depinde de zgomot.
La baia matrimoniala nu cred ca ai nevoie de doua chiuvete. Eu am facut una pe comanda, cu margini foarte late si e mult mai misto. Oricum nu ma spal pe dinti in acelasi timp cu nevasta-mea.

Stii unde ai nevoie de doua chiuvete? In bucatarie, mai ales daca iti place sa petreci timp pe acolo! In general una din chiuvete e folosita pentru spalat/scurs vase, asa ca a doua e nemaipomenita pentru spalat legume, pus carne/peste la decongelat, desarat etc. De sarbatori sau evenimente deosebite nu mai vorbesc cit e de buna a doua chiuveta. Lumea nu-si da seama pina nu are. Eu as mai pune o chiuveta undeva mai aproape de geam, ca sa ai si lumina sa vezi ce faci.

Edited by jafo, 20 November 2011 - 10:29.


#32
vimp

vimp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 03.12.2004
Chestia cu mirosul din bucatarie poate fi sau nu o problema care tine de stilul vostru de viata.
Eu mai degraba as puncta spre spatiile decomandate datorita caldurii...
Legat de living pozitionat spre nord : eu am living spre sud, cu geamuri mari. Iarna trecuta si in toamna asta, indiferent de temperatura de afara am constatat ca daca bate soarele temperatura in living la 2m deasupra dusumelei creste cu aproximativ 2 grade. Am un vecin care are livingul spre nord, la el nici nu se cunoaste cand bate soarele. Pentru mine personal livingul este camera de zi si am preferat sa fie luminos si cald...
Si da, la bucatarie este util sa ai 2 chiuvete, am la apartament si voi avea si la casa, mai ales ca am 2 copii si se gateste.

Edited by vimp, 20 November 2011 - 10:57.


#33
cccbbb_2

cccbbb_2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 210
  • Înscris: 17.06.2007

View Postbuntzi, on 20th November 2011, 09:48, said:

Mulțumesc de idei.

Nu am înțeles chestia cu scara interioară, mie mi se pare detul de departe de bucătărie poziționată. Poți explica mai în detaliu un pic?

La partea cu încălzirea, aș vrea să pun ceva combinație de IP cu radiatoare. Sper sa meargă.


N-ai de ce !

Pai daca scara interioara e fara separatie tu de fapt ai un spatiu deschis ( un singur volum ) in toata casa si atunci cand se produce aer cald / miros , prima data se va duce sus , nu ?
Punand o usa acolo de fapt vei bloca migrarea aerului cald la etaj . Vorbim de incalzire acum ca la miros am vazut ca parerile sunt impartite :) .

#34
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Dac-ați ști ce mă bucur că mai dă cineva și p-aici... :peacefingers:

View Postjafo, on 20th November 2011, 13:29, said:

[...]
Bucataria si terasa presupun ca dau in spatele casei: de luat in calcul ca si acolo va trebui sa faci un gratar mai tirziu etc. Daca vrei sa faci gratar zidit (scoate fum) e bine sa-i faci cosul lipit de casa - eu l-am facut separat si mai imi intra fum citeodata la copil in camera; trebuie sa inchida fereastra.
Terasa eu as face-o mai apropiat de nivelul solului (pentru comoditate) dar nu e sfirsitul lumii.

Dressingul de 2,40 m latime mi se pare cam mare, in afara de cazul in care sotia vrea sa si calce rufe acolo - ceea ce nu e practic intrucit doamnele se mai uita si la televizor cind calca. Ai putea sa mai reduci de acolo, daca ai nevoie de spatiu sau ai probleme cu CUT.
Un dormitor de 11 m2 pentru copil nu e f. mare dar nici mic. Trebuie sa te gindesti ca spatiile la casa sint folosite altfel decit la bloc, iar copilul nu-si va petrece 100% din timp numai in camera aia. Poti sa lasi atit, sau poti sa mai reduci din dressing, cum vrei. Poti sa-l lasi la strada si sa-i faci un balcon, pui flori si mai acopera. Depinde de zgomot.
La baia matrimoniala nu cred ca ai nevoie de doua chiuvete. Eu am facut una pe comanda, cu margini foarte late si e mult mai misto. Oricum nu ma spal pe dinti in acelasi timp cu nevasta-mea.

Stii unde ai nevoie de doua chiuvete? In bucatarie, mai ales daca iti place sa petreci timp pe acolo! In general una din chiuvete e folosita pentru spalat/scurs vase, asa ca a doua e nemaipomenita pentru spalat legume, pus carne/peste la decongelat, desarat etc. De sarbatori sau evenimente deosebite nu mai vorbesc cit e de buna a doua chiuveta. Lumea nu-si da seama pina nu are. Eu as mai pune o chiuveta undeva mai aproape de geam, ca sa ai si lumina sa vezi ce faci.
Hei, salut călătorule. Selamat sore!
Cu dressingul ăla, si eu as fi zis la fel, eu mereu mi l-am imaginat ca o debara mai mare în care poți avea o scara de-aia pliantă ca sa ajungi la cutiile de sus. De călcat acolo...nu știu, dar nu cred ca o sa facă soția așa ceva. Nu e vorba nici de tv, ca nu se uită ea nici așa, d-apoi în timp ce face altceva. Mai degrabă împotriva călcatului în dressingul ăla ar fi faptul că nu are lumina naturală. Am reținut ideea cu chiuvetele de la baie, dar și aia de la bucătărie. Adică chiuvetă cu două cuve, sau două chiuvete normale?
Cu camera copilului, zău ca nu știu. Acum camera ei are cam 12.5mp, și nu se joacă cu multe din drăciile pe care le are pentru că nu are unde să le înșire corespunzător. Nu e chestie de zgomot, pentru că strada este foarte liniștită.
Nu sunt sigur de grătarul zidit, pâna acum nu am prea văzut grătar de-ăsta sa meargă brici. Ori erau alea nasol făcute, ori din alte motive, dar așa mi s-a părut mie. Nu m-am gândit să fac grătar zidit încă.
Dacă nu te deranjează, mai scrie-mi despre chestia cu folositul camerelor "altfel", să înțeleg mai bine conceptul. Am ceva bănuieli despre ce spui, dar nu vreau sa fac supoziții acum. Mulțam.

View Postcccbbb_2, on 20th November 2011, 14:47, said:

Pai daca scara interioara e fara separatie tu de fapt ai un spatiu deschis ( un singur volum ) in toata casa si atunci cand se produce aer cald / miros , prima data se va duce sus , nu ?
Punand o usa acolo de fapt vei bloca migrarea aerului cald la etaj . Vorbim de incalzire acum ca la miros am vazut ca parerile sunt impartite :) .
Păi cum sa fac? ca la bloc, casa scării? Încă nu pricep, ai răbdare cu mine :) Poți să faci o schiță ceva să mă dumiresc? Sau un link în altă parte cu o soluție așa cum zici tu ? Ca să înțeleg cum vine schema.

Toata casa este orientată spre sud-sudvest. Spre nord-nordest este calcanul. Și atunci rămân fațadele de la stradă și din spatele casei, orientate spre est și respectiv vest. Cred că am pus planul de orientare ceva mai înainte Am pus pe dracu', îl pun acuma
Attached File  plan_cadastru.jpg   111.12K   192 downloads
și nu prea am cum să mă mut pe peretele celălalt. Adică mi s-ar părea aiurea să fac casa cu latura lungă orientată spre nord, sincer să fiu.

Edited by buntzi, 20 November 2011 - 13:19.


#35
ezerozero

ezerozero

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 17.11.2011

View Postbuntzi, on 20th November 2011, 09:01, said:

Hai mai ziceți ceva...
Pai , asa in fuga :
- ferestrele alea din fata nu-mi plac de nici o culoare.impreuna cu volumetria duce a policlinica cu plata .
- holul de la etaj e o risipa de spatiu . chiar daca intrarea la dormitorul 3 se mai poate retrage spre hol , tot ar rezulta un hol destul de maricel , doar pentru o singura "cauza" , aceea de a iesi pe balconul din fata . cam mare compromisul .
- terasa din spate ..simpluta
- la fel cu fata casei . e chestia cea mai importanta la o constructie(parerea mea). daca nu faci anumite elemente care sa porneasca scanteia acelui de vin o incoa' ..nu stiu, dar"valoarea" acelui imobil. exemple ar fi multe , un joc ceva cu balconul , sau niste nishe/console jucate care sa contrasteze fatada de acces , care impreuna cu ferestrele sa contureze si mai bine acest joc de volumetrie. exemplele pot continua insa depinde de gustul fiecaruia sau de cum ar iesi per ansamblu.
deci , fatadele astea plate (indeosebi la acces) si fara o "scanteie" ..pentru mine nu inspira nimic. cel mult o constructie cu o alta destinatie.
posibil sa gresesc si astfel parerea mea sa nu mai conteze  :peacefingers:

of..tastatura imi face probleme . mi-a sters cateva randuri ..astfel ca mi e lene sa mai editez  :confuzzled:

Edited by ezerozero, 20 November 2011 - 13:52.


#36
cccbbb_2

cccbbb_2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 210
  • Înscris: 17.06.2007

View Postbuntzi, on 20th November 2011, 12:57, said:

Păi cum sa fac? ca la bloc, casa scării? Încă nu pricep, ai răbdare cu mine :) Poți să faci o schiță ceva să mă dumiresc? Sau un link în altă parte cu o soluție așa cum zici tu ? Ca să înțeleg cum vine schema.

Toata casa este orientată spre sud-sudvest. Spre nord-nordest este calcanul. Și atunci rămân fațadele de la stradă și din spatele casei, orientate spre est și respectiv vest.
și nu prea am cum să mă mut pe peretele celălalt. Adică mi s-ar părea aiurea să fac casa cu latura lungă orientată spre nord, sincer să fiu.

Scuze daca m-am exprimat confuz !
Nici vorba de mutat sau modificat . Vorbim pe schitele postate de tine . Acolo la separatia dintre camera de zi si holul dedicat scarii ar putea fi "montata" o usa care ti-ar separa volumul parterului de cel al etajului . Ar fi la comun cu etajul doar partea cu acel dormitor . Cred . Acea usa poate fi scoasa vara , de exemplu , pentru a avea spatiul deschis din nou .
E numai o sugestie , n-o lua ca pe o unica solutie . Se poate foarte bine functiona si cu parterul in spatiu deschis total doar ca ar fi un plus de confort . La noi etajul e intotdeauna mai cald cu 2-3 grade din cauza ca o parte din caldura produsa de caloriferele de la parter pleaca imediat la etaj .

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate