Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Analfabetism functional la relati...

Declaratia Unica - dividende WINE

Plase ferestre, din nanofibra, an...

Batch defect de cartele metrou
 350 lei pentru o plomba e mult sa...

Incarcator Makita China

Boala pomi, sau insecte?

Ghiduri clinice Romania
 Credit - persoane cu dizabilitati...

Diferente dioptrii intre ochi

cod CAEN magazin online cu aproba...

Vocuher eMag peste pret comanda a...
 Punct alb pe gingie

Schema scaner Lexmark X215

Descarcare poze raw de pe card mi...

Frigiderele in 1960
 

Achizitie antena parabolica !

- - - - -
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#37
dreamquest

dreamquest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.11.2008
Deja am pus la lucru noua antena (alba) de 100 cm Gibertini pe un Optibox DM 3800 cu LNB Inverto, am pus niste poze + 2 poze cu antena veche (gri) de 90 cm care dupa 2 ani de zile nu are pic de rugina ... Acum m'am mai linistit un pic, deja am semnal + 3, 4 % in plus pe Nilesat 101&102 si pe Astra 1 H ... vremea e destul de rea dar asta e abia inceputul :) Ramane ca la primavara sa achizitionez una de 2 sau 2.2 m fixa pentru Atlantic Bird 7 si Nilesat 201 ... in functie de cerintele satelitului

Attached Files


Edited by dreamquest, 24 October 2011 - 16:35.


#38
bog4u

bog4u

    @Român

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,021
  • Înscris: 20.12.2007
Sa o stapanesti sanatos si la cat mai multe teste .
Felicitari pentru reusita de a atinge 100.5 est , este o pozitie la care multi viseaza .

#39
dreamquest

dreamquest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.11.2008

View Postbog4u, on 24th October 2011, 18:40, said:

Sa o stapanesti sanatos si la cat mai multe teste .
Felicitari pentru reusita de a atinge 100.5 est , este o pozitie la care multi viseaza .


Multumesc frumos bog4u

#40
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,097
  • Înscris: 05.05.2003
Asa mai merge... treci repede pe Inverto Ultra Black daca vrei rezultate si mai bune
Si baga cablul de la LNB prin bratul antenei ca e facut special pentru asta... vezi ca are acolo un orificiu pe unde pot intra chiar si 2-3 cabluri
Sa ai grija de ea!

P.S. Antena aia veche rugineste putin si numai dupa 4-5 ani... sunt foarte bine vopsite (am instalat cateva sute din seria aia)

Edited by rz, 24 October 2011 - 19:41.


#41
dreamquest

dreamquest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.11.2008

View Postrz, on 24th October 2011, 20:32, said:

Asa mai merge... treci repede pe Inverto Ultra Black daca vrei rezultate si mai bune
Si baga cablul de la LNB prin bratul antenei ca e facut special pentru asta... vezi ca are acolo un orificiu pe unde pot intra chiar si 2-3 cabluri
Sa ai grija de ea!

P.S. Antena aia veche rugineste putin si numai dupa 4-5 ani... sunt foarte bine vopsite (am instalat cateva sute din seria aia)

Multumesc, rz ... o sa vad pe unde strecor cablul cu prima ocazie si sa fac teste si cu Inverto Ultra Black

Edited by dreamquest, 24 October 2011 - 19:46.


#42
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,097
  • Înscris: 05.05.2003
E un orificiu dreptughiular mare cat casa, sub brat... asa duci cablul prin brat direct la motor, fara alte bucle
Ce-am mai observat la Gibertini... se depune zapada serios pe brat si daca e ''grea/apoasa'', depusa langa lnb, iti distruge semnalul imediat
In rest... sunt antene de nota 10!
Cu Gibertini 80cm de la Boom scoteam performante similare cu un 0.9M de la alte firme

Edited by rz, 24 October 2011 - 20:02.


#43
dreamquest

dreamquest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.11.2008
Zilele astea trebuie sa ajunga si amplificatorul de semnal, rz ... sunt curios daca voi avea o crestere de 2-3 % la calitatea semnalului . Il voi pune in casa langa receptor ... adica la vreo 70 m distanta de lnb. Acelasi lucru voi face si pe cealalta antena unde am vreo 50 m.

#44
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,097
  • Înscris: 05.05.2003
Posibil sa nu functioneze la maxim, daca il pui langa receptor... te pot asigura ca am pus afara, la 2-3M, de antena si s-a obtinut rezultat bun
Rezista la frig... am pus afara la pensiuni si functioneaza si azi foarte bine (dupa 3-4 ani)
Incearca ambele variante si vezi pe care se obtine cel mai bun rezultat... si in casa sa lasi minim 2-3M de cablu pana la receptor

Edited by rz, 24 October 2011 - 22:10.


#45
dreamquest

dreamquest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.11.2008

View Postrz, on 24th October 2011, 23:10, said:

Incearca ambele variante si vezi pe care se obtine cel mai bun rezultat... si in casa sa lasi minim 2-3M de cablu pana la receptor

Am inteles, merci frumos.

#46
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,097
  • Înscris: 05.05.2003
N-ai pentru ce... cred ca si eu o sa folosesc unul desi acum la mine sunt numai vreo 30M
Daca imi repar Humaxul HD nu mai pun caci receptorul ala are in meniu o optiune de modificare voltaj, care se poate activa in cazul unui cablu mai lung

Edited by rz, 24 October 2011 - 22:20.


#47
dreamquest

dreamquest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.11.2008

View Postrz, on 24th October 2011, 23:17, said:

N-ai pentru ce... cred ca si eu o sa folosesc unul desi acum la mine sunt numai vreo 30M
Daca imi repar Humaxul HD nu mai pun caci receptorul ala are in meniu o optiune de modificare voltaj, care se poate activa in cazul unui cablu mai lung

Da, stiu de Humax ... eu am Technomate si Clarke Tech si nu pot schimba ...

#48
dreamquest

dreamquest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.11.2008
rz, am pus amplificatorul de semnal cam la 2 m de receptor ... rezultatul : a crescut nivelul cu 10 % dar calitatea a scazut cu 0.5 % :( ... asta la cablul de 70 m ... la cel de 50 m ... pe 1 H 12051 V - a scazut calitatea cu 6 % (doar acolo) ... concluzia : cablul e bun de sus ... amplificatorul nu face decat sa amplifice nivelul (11 765 H fox movies nivel 94 % calitate 50 % acum ... fara amplificator nivel 83 % calitate 51 %)

#49
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,097
  • Înscris: 05.05.2003
Pune-l si langa antena... daca e prea aproape de receptor baga zgomot si alte perturbatii
calitatea oricum nu crestea... de asta se ocupa antena/lnb-ul insa se stabilizeaza cu acest amplificator pentru ca si nivelul este mai mare iar lnb-ul mai corect alimentat.
Eu zic ca un 20% crestere pe nivel semnal trebuie sa fie cu el langa antena

#50
dreamquest

dreamquest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.11.2008

View Postrz, on 27th October 2011, 14:30, said:

Pune-l si langa antena... daca e prea aproape de receptor baga zgomot si alte perturbatii
calitatea oricum nu crestea... de asta se ocupa antena/lnb-ul insa se stabilizeaza cu acest amplificator pentru ca si nivelul este mai mare iar lnb-ul mai corect alimentat.
Eu zic ca un 20% crestere pe nivel semnal trebuie sa fie cu el langa antena

Acum nu am acces sus la antena dar asa e ... pe unii sateliti cresterea nivelului este si de 20 % ... ajunge si la 96 % pe unii sateliti. ... calitatea insa este aceeasi. Oricum, deocamdata il las asa.

#51
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,268
  • Înscris: 21.04.2005
Adica ce am zis si eu ceva mai sus.Obtii cantitate dar scade calitatea.Interesul este sa creasca amandoua sau cel putin calitatea semnalului.

#52
bog4u

bog4u

    @Român

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,021
  • Înscris: 20.12.2007
Am folosit candva un astfel de "amplificator" . Este ca o frectie la un  picior de lemn . Daca aveam semnal de 50 si calitate de 40 , imi ridica semnalul la 90-100 iar calitatea ramanea aceeasi. Daca aveam un canal la limita de receptie , nu imbunatatea cu nimic calitatea , insa aveam nivel semnal de 80% care nu ma ajuta cu nimic. Am renuntat de mult sa-l mai folosesc .

#53
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,097
  • Înscris: 05.05.2003
Vezi... multi cred ca acest amplificator defapt amplifica semnalul satelit
Total gresit... antena/lnb-ul este amplificatorul
Amplificatorul asta ''liniar'' doar ajuta la recuperarea pierderilor pe cablu... vorbim de lungimi de peste 50M, iar aceste pierderi se datoreaza in mare masura si calitatii cablului
Nu in ultimul rand, la lungimi mari mari de cablu, apare si problema voltajului care ajunge la lnb... amplificatorul asta ajuta in sensul ca poate alimenta corect, cu 13/14 - 17/18V, chiar daca cablul are 100M sau mai mult
De ex. la un cablu de 100M fara amplificator, e posibil ca comanda receptorului de a trece in banda de jos sau sus, sa nu mai ajunga la lnb datorita acestui voltaj mic... sau sa ajunga cu o intarziere mare iar asta inseamna timp de asteptare cand comuti pe canale din benzi diferite - e doar un exemplu
Amplificatorul rezolva problema!

Asadar, n-are nicio treaba cu amplificarea semnalului de la satelit...

Edited by rz, 27 October 2011 - 18:28.


#54
dreamquest

dreamquest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.11.2008
Asa este ... amplifica doar nivelul ... nu si calitatea .
Pe 1 H s'a vazut astazi pe ambele antene .. cum am pus amplificatorul a scazut si calitatea cu 5 % ! 12 422 H nu mai avea semnal deloc. Din pacate le'am luat cam degeaba dar am mai invatat ceva, credeam ca am ceva pierderi si cu tensiunea la lnb fiind cablul peste 50 m insa nu are probleme se pare. Cablurile sunt de calitate la ambele instalatii.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate