Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema pornire

Inlocuire "pornire cu cheie&#...

Peleti amestecati cu boabe porumb...
 Reparatie acoperis din sindrila b...

Multifunctional color 1000 RON max

Nu merge sunetul pe cablu

Am și eu un porcușor ca...
 Black Friday Pro pentru echipamen...

Amplificatoare IPRS Baneasa (cod ...

Montare Jante noi si problema de ...

Rabla pentru becuri.
 Permis suspendat 3 luni

Calculatorul nu mai afiseaza

Recomandare piersic

Sfat instalare termosemineu lemne
 

EU CE ROUTER ALEG? Wireless, pentru acasa

* * * * - 8 votes
  • Please log in to reply
7360 replies to this topic

#19
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,208
  • Înscris: 01.01.2010
Cum se poate asta? Dbi astia reprezinta intensitatea semnalului radio, nu? Sper sa nu ma insel. In cazul asta, antena nu este un emitator radio? 2 antene, ar trebui sa emita semnal mai slab decat 3.

#20
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,298
  • Înscris: 06.09.2004
d-link-ul dir-615 e o pocnitoare. acum stau cu cablul in laptop ca mi-e scarba sa ma apuc iar sa-l resetez, sa-i fac vreun upgrade de firmware, sa stau 2 zile pana il conving sa mearga 2 sapt. dupa care o iau de la 0 iar....
sfatul meu - orice in afara de d-link.

#21
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,208
  • Înscris: 01.01.2010

 born2lose, on 19th August 2011, 16:26, said:

d-link-ul dir-615 e o pocnitoare. acum stau cu cablul in laptop ca mi-e scarba sa ma apuc iar sa-l resetez, sa-i fac vreun upgrade de firmware, sa stau 2 zile pana il conving sa mearga 2 sapt. dupa care o iau de la 0 iar....
sfatul meu - orice in afara de d-link.
Aici e problema. 300-le meu s-a ars pana la urma, dupa ce m-a amarat doi ani. Nu-mi mai trebuie. Si lasa-l in mama lui de router, nu stiam ca pentru o panarama de 100 lei, imi trebuie placa de retea de 300. Daca router-ul e bun, merge si pe o placa dentara...

#22
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,000
  • Înscris: 08.12.2008
sfatul meu avand in vedere bugetul ar fi tplink wr941nd.

#23
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 21.04.2005
Ce legatura are nr. de antene cu intensitatea semnalului in dB? Poate sa aiba si 6 antene si sa mearga mai prost decit 1 antena.Oricum,e stiut ca routerele astea cu 3...4...6.. antene merg mult mai prost ,la acoperire ma refer,decit un router cu 1 antena.E doar chestie de marketing nr ala de antene.Daca ar avea cite un final radio pentru fiecare antena ar fi cu totul alceva,dar alea intra in categoria de routere profi.Iar chestia asta cu mimo pe 2 sau 3 antene omni de 3 db puse la 5 cm una de alta e jalnica.Dar da bine in casa si in poze.

#24
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,000
  • Înscris: 08.12.2008

 d4m4g3, on 19th August 2011, 14:59, said:

De unde si pana unde au ambele routere antene de 3dBi? Primul are 3 antene de 3dBi, degeaba.
Al doilea, postat de mine, are doua antene de 5dBi. Si face ce face si cel cu 3, la bani mai putini.
Adica cel putin se incadreaza in buget si merita mult mai mult decat cel cu 3 antene care e cu ~50% mai scump.


da-mi voie sa te contrazic putin la acest capitol. sunt folosite procesoare diferite cat si chipseturi wireless diferite. in functie de revizia hardware difera si antenele (3dbi si 5dbi) cu care vine
vandut wr841nd. plus ca nu e o diferenta de 50% la pret 27€ vs 33.4€.

-> scenariu de test  echipezi ambele routere cu aceleas atnene si le pozitionezi si setezi coresüunzator wr941nd va avea semnal mai puternic

#25
mviorel

mviorel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 819
  • Înscris: 29.06.2009
Ca sa nu deschid alt topic doresc sa stiu daca are cineva astfel de router sau ce imi recomanda pentru internet cablelink de la rds, pana acuma am avut de la rtc cu modem wifi de la ei si am fost multumit de prestatie mai ales ca in 2 ani nici macar de un reset sau reconfigurare plus ca nici update nu i-am facut, unde l-am pus acuma doi ani intre geamuri :)) a stat pana acuma, singurul lucru ca nu mai ii alb mai mult ii gri  <_<. Daca s-a mai discutat pe un alt topic va rog indrumati-ma. Multumesc.

#26
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,208
  • Înscris: 01.01.2010
Nu ma lua de sus. Nu sunt un expert, dar m-am jucat cu ceva electronica la viata mea. Ma-m gandit ca fiind modele asemanatoare, cel cu 3 antene sa aibe putere de emisie proportionala. Banuiesc ca este logic sa crezi ca un emitator cu doua antene, bate mai putin decat unul cu 3, chiar daca nu are fiecare antena legatura separata.
In fine, daca spui ca este doar marcheting, desi colegul de mai sus sutine ca nu prea, te cred pe cuvant si o sa testez maine unul ca sa ma conving. Deci TP-Link astia fac lucruri bune...da? Adica, peste D-Link. Vad eu maine. C u! Si multumesc pentru ajutor.

#27
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 21.04.2005
Scuze dar nu am avut intentia de a lua pe cineva pe sus prin ceea ce am zis.Am vrut sa inteleaga toata lumea ce inseamna nr de antene.De exemplu,poate avea 1 antena ,finalul sa aibe o putere de 200mW (23 Db) ,o sensibilitate de -90/54 mbps si acopera 1km in aer liber fara obstacole.Si poate fi si mimo 1R1T.Sau sa ai un echipament care are un final de 50mW si o sensibilitate de -73/54mbps,are 2 antene si acopera doar citiva metrii in jurul lui.O alta conditie esentiala in mimo ar fi ca separatia intre chain-uri,in mimo se poate transmite pe 1,2,sau mai multe chain-uri in aceesi frecventa,sa fie de cel putin - 20dB,ceea ce cu 2 antene omni de 3-6 dB,asezate una linga alta la max.5 cm si cu aceesi polarizare ,este imposibil de obtinut.Ar fi foarte multe aspecte de discutat dar nu cred ca au rostul aici.Concluzia ar fi sa nu va mai luati dupa nr de antene ci sa cititi specificatiile date de producator in data sheet-ul echipamentului.

#28
sanntos

sanntos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 377
  • Înscris: 08.10.2008

 ndor, on 19th August 2011, 20:16, said:

Cam avansata explicatia pentru utilizatorul de rand. Eniuei, nu conteaza numarul de antene, e drept.
Ce fac unele cu 3 antene fac altele cu  1, da. Numai ca datele respective nu prea se cunosc, sau cel putin nu cunosc multi, asadar e foarte usor sa se ia fix dupa lucrul cel mai simplu, numarul de antene. Marketing. Daca i-ar pune o antena pasiva, a patra, sa fie si atat, poate multi ar cumpara, ca-i mai bine.
Oricum, pentru utilizatorii normali aproape orice router este ok.

#29
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,182
  • Înscris: 23.05.2013

 carmenclara1, on 19th August 2011, 18:21, said:

Nu ai de ce sa ma contrazici. Nu am zis ca sunt identice inauntru. Daca am spus ca toate sunt "cam la fel" nu inseamna ca folosesc acelasi hardware. Iar daca ar fi, ce ar mai ramane diferit, numele si carcasa? E clar ca nu.
Ideea era ca acele lucruri nu sunt vizibile pentru oricine asadar nu multi se uita la chipseturi si alte lucruri. Vorbeam strict de ceea ce apare pe site-ul oficial.
Ca ar fi 2 revizii, nu stiam, pe site apare doar una, cea cu 2x5dBi. Si diferenta de 50% la pret este: 115lei vs 173lei.

#30
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,000
  • Înscris: 08.12.2008

 d4m4g3, on 20th August 2011, 08:11, said:



La tplink wr841nd exista defapt trei revizii mari   v3 , v5 si v7.

[ http://www.tplink.com/resources/images/products/large/TL-WR841ND-03.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://www.excaliberpc.com/images/resources/595177/8c1e13b8f7884775ab87737a15739ca4.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


si inca o data afirmatia ta cu 50% e valabila pentru pcgarage si emag.   daca cumperi de la unul din importatori in ro diferenta e mai mica undeva la doar 20-25%

#31
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,208
  • Înscris: 01.01.2010
Multumesc. L-am gasit la 180 lei. Il iau pe acesta.

#32
ct03nut

ct03nut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,309
  • Înscris: 29.06.2006
Doresc un router N 300 Mbps.

Momentan eu zic ca am de ales intre tp-link tl-wr941nd si asus rt-n12. Amandoua au suport dd-wrt.

Pretul e cam acelasi intre produse. Care sa il aleg ?

#33
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,000
  • Înscris: 08.12.2008
mergi linistit pe mana tplink

#34
ct03nut

ct03nut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,309
  • Înscris: 29.06.2006
TP-LINK pare o alegere mai ok, nu stiu cat de fiabil e. Il aleg din cauza procesorului la 400 Mhz fata de 300 ai Asus-ului si al chipsetului Atheros care in teste iese mai bine decat Broadcom al Asus-ului.

#35
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,000
  • Înscris: 08.12.2008
primul meu tplink wr941nd are deja aproape 3 ani de functionare aprope nonstop.  eu sunt foarte multumita de ele.

#36
quatra

quatra

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 13.11.2006
quatra:
          exista pe piata (si la un pret decent) router wireless care sa nu fie nevoi sa-l bag in priza? Mai in detaliu doresc sa fac o conexiune wireless in apartament (3 camere / pereti de beton) si as vrea sa pun router-ul pe hol (oarecum sa acopere toata zona) problema mea este ca in hol nu am priza !
          deci gasesc un router care macar sa fie pe baterii (nu stiu cat de fiabila e solutia)

multumesc

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate