Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

România TV HD.

* * * - - 1 votes
  • Please log in to reply
1601 replies to this topic

#37
superdigital

superdigital

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,031
  • Înscris: 12.02.2008

View Postscorpyo, on 12th October 2011, 13:35, said:

Sebastian Ghiță: Noua televiziune RTV emite pe satelit începând de marți

Sebastian Ghiță, patronul Asesoft, a declarat pentru MEDIAFAX că noua televiziune RTV emite începând de marți pe satelit, iar cabliștii au fost informați că pot să preia noul post, ale cărui programe sunt realizate de fosta echipă Realitatea Media.

"RTV emite pe satelitul Eastern Space Systems și a informat toate societățile de cablu că ne pot prelua gratuit contentul pe care îl producem noi", a spus Sebastian Ghiță.

RTV emite pe satelit "din studiourile noastre de la Casa Presei Libere", a mai precizat Ghiță. "Conținutul îl producem noi, cu toată echipa care înainte a lucrat la Realitatea Media", a spus Sebastian Ghiță.

Acesta nu a precizat pe ce licență audiovizuală emite noua televiziune RTV și prin ce companie deține licența. Totodată, Ghiță nu a precizat dacă în momentul de față pe Realitatea TV și pe RTV este difuzat același conținut.

Pe de altă parte, Sebastian Ghiță a comentat pe scurt, pentru MEDIAFAX, și decizia Tribunalului București care, printr-o sentință pronunțată luni, a decis să oblige Asesoft, RA-APPS și Compania Coresi să permită accesul Rovigo SPRL și al administratorului statutar Irina Chirică, președintele Consiliului de Administrație al Realitatea Media, în spațiul în care funcționează societatea Realitatea Media din Piața Presei Libere.

Astfel, Sebastian Ghiță a declarat că "Rovigo și doamna Chirica au avut tot timpul acces în spațiile de la Piața Presei Libere". "Ne pot vizita oricând în sediul închiriat de noi (Asesoft, n.r.) de la Piața Presei Libere", a mai spus Ghiță.

Pe de altă parte, potrivit informațiilor publice disponibile pe site-ul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Sebastian Ghiță și compania Asesoft nu apar între persoanele și societățile care dețin licențe audiovizuale. Ghiță și Asesoft nu apar nici în acționariatul altor societăți care dețin licențe audiovizuale.

Totodată, reprezentanții CNA au declarat, în 11 octombrie, pentru MEDIAFAX, că nu există solicitări primite de CNA, din partea vreunei persoane sau societăți, de acordare a unei licențe pentru o televiziune cu numele Realitatea TV sau RTV.

Sebastian Ghiță, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunțat atunci că intenționează să facă o investiție de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat la acel moment de Sorin Ovidiu Vîntu.

După mai multe luni de conflict între Sorin Ovidiu Vîntu și Sebastian Ghiță, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anunțat, pe 29 aprilie, că a cumpărat 91% din acțiunile la Bluelink Comunicazione, acționarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri deținând în prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu au anunțat că că tatăl lor nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

În ultima perioadă, presa a scris că Sebastian Ghiță ar fi interesat să-și lanseze propria televiziune de știri, care ar putea să se numească RTV și pentru lansarea căreia ar urma să folosească o parte din echipa de la Realitatea TV. Ulterior, presa a scris că sute de angajați ai Realitatea Media au semnat contracte cu societatea RTV SAtellite Net, controlată de Sebastian Ghiță.

Totodată, Rovigo, administratorul judiciar al Realitatea Media, a cerut, pe 28 septembrie, Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să nu autorizeze servicii de programe care folosesc mărcile Realitatea TV sau RTV, deținute în fapt de Realitatea Media.

Pe de altă parte, în trecut, CNA a acordat două licențe audiovizuale: o licență prin rețele de comunicații RTV Galați (deținută de societatea RTV Partener Media SRL, ai cărei asociați sunt: Stancu Aurel - asociat principal - 70% și Caramaliu Gabriel Bogdan - 30%) și o licență prin satelit RTV din Târgu Jiu (deținută de societatea Ridzone Computers SRL, ai cărei asociați sunt: Răitaru Ionuț Daniel - asociat principal - 95% și Răitaru Maria Mădălina - 5%).

Pe de altă parte, potrivit site-ului Tribunalului București, instanța a decis, printr-o sentință dată luni, 10 octombrie, să oblige SC Asesoft International SA, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat și Compania Națională a Imprimeriilor Coresi SA să permită accesul administratorului judiciar Rovigo SPRL și al administratorului statutar Irina Chirica, în spațiul în care funcționează societatea debitoare SC Realitatea Media SA, situat în Piața Presei Libere nr 1, București.

Totodată, instanța obligă Asesoft, RA-APPS și Coresi "să permită desfășurarea activității curente a debitoarei (Realitatea Media, n.r.), în perioada de observație, sub supravegherea administratorului judiciar Rovigo SPRL".

Sentința pronunțată în sedința publică de luni poate fi atacată cu recurs odată cu fondul.

Rovigo a fost desemnat administrator judiciar al Realitatea Media SA printr-o decizie din 7 septembrie a Tribunalului București - Secția a VII-a Comercială. Atunci, Tribunalul București a admis deschiderea procedurii generale de insolvență în cazul societății Realitatea Media SA, în urma cererii insolvenței făcute de aceasta. Potrivit site-ului Tribunalului București, dosarul prin care SC Societatea Media SA și-a cerut insolvența a fost înregistrat pe 2 septembrie.

Decizia Tribunalului București vine după ce, pe 7 octombrie, Rovigo SPLR, administratorul judiciar al Realitatea Media, a făcut plângere penală împotriva Asesoft, controlată de Sebastian Ghiță, fostul manager al Realitatea, și a firmei care asigură paza televiziunii, reclamând că i s-a interzis accesul în sediul Realitatea TV, împiedicându-se actul de justiție. Plângerea penală a fost trimisă vineri la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 București, fiind îndreptată împotriva SC Asesoft International SA, în calitate de fost manager al Realitatea Media SA, societate aflată în insolvență, pentru "săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 214 C.pen.- Gestiunea Frauduloasă".

Potrivit documentului, în conformitate cu Contractul de management din 24 octombrie 2010 (denunțat de Rovigo în 6 octombrie 2011, n.r.), încheiat între Realitatea Media în calitate de beneficiar și Asesoft International SA în calitate de manager, aceasta din urmă se obliga să asigure printre altele serviciile de administrare și management (conducerea activității Realitatea Media). În exercitarea obligațiilor asumate prin contractul de management, Asesoft avea acces direct și nelimitat în locația din Piața Presei Libere nr. 1 Corp A et.2, sector 1, unde Realitatea Media își desfășoară activitatea, precum și la echipamentele Realitatea, necesare aducerii la îndeplinire a prevederilor contractuale.

"Pentru spațiul în care și-a desfășurat și își desfășoară activitatea curentă, Realitatea Media a avut încheiate contracte de închiriere cu proprietarii, C.N.I. Coresi și RA-APPS. Aceste contracte au fost reînnoite de managerul de la acea dată al S.C. Realitatea Media S.A., respectiv S.C. Asesoft International S.A., în nume personal, transformând cu bună știință debitoarea Realitatea Media în consumator captiv", se mai spune în document.

"În prezent, Realitatea Media SA se găsește în imposibilitate obiectivă de a muta bunurile într-o altă locație fără a întrerupe activitatea curentă și fără a aduce diminuări importante averii sale, precum și fără a prejudicia creditorii săi și circuitul economic", se mai spune în document.

"S.C. Asesoft International S.A. a luat măsuri vizând interzicerea pătrunderii în sediul în care își desfășoară activitatea S.C. Realitatea Media S.A., atât a administratorului judiciar (Rovigo, n.r.) în vederea desfășurării atribuțiilor specifice prevăzute de art. 20 din Legea 85/2006, cât și a administratorului special. Precizăm că, administratorul judiciar își exercită atribuțiile prevăzute de Legea 85/2006 în cadrul unei proceduri publice, dispusă și supravegheată de instanța de judecată prin intermediul judecătorului sindic", se mai spune în document.

Astfel, în data de 6 octombrie, "ca urmare a unei noi obstrucționări de către reprezentanții Asesoft a pătrunderii în incinta spațiului a persoanelor acreditate să intre în incinta Realitatea TV în vederea desfășurării activității, s-a apelat la forța coercitivă a organelor de poliție".

"Trist este faptul că, însăși firma de paza DGM System Guard Protections, care avea cel puțin teoretic atribuții de pază a spațiului respectiv, a permis accesul unor persoane neidentificate
în spațiul din Piața Presei Libere, care nu aveau nici o legătură cu Realitatea TV, și care la solicitarea fostului Manager au sustras din bunurile aparținând Realitatea Media SA", se mai spune în plângerea Rovigo împotriva Asesoft.

Pe de altă parte, Rovigo a făcut plângere penală, vineri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, împotriva firmei de pază SC DGM Protection Guard Systems SRL, ai cărei agenți de pază au acționat "în dauna" societății Realitatea Media SA, săvârșind "infracțiuni de abuz în serviciu". Totodată, Rogivo a sesizat, vineri, Inspectoratul General de Poliție - Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, cerând "anularea licenței de funcționare" a firmei de pază DGM Protection Guard Systems.

De cealaltă parte, Sebastian Ghiță, cel care controlează Asesoft, a declarat, în 8 octombrie, pentru MEDIAFAX, că Asesoft le-a permis reprezentanților Rovigo accesul în sediul Realitatea TV, pentru discuții, însă aceștia din urmă au refuzat dialogul. Sebastian Ghiță a spus că, atunci când reprezentanții Rovigo s-au prezentat la sediul Realitatea TV de la Piața Presei Libere, atât reprezentanții Asesoft, cât și agenții de poliție le-au propus celor de la Rovigo să intre în incinta televiziunii și să poarte discuții. Cu toate acestea, reprezentanții Rovigo au refuzat dialogul, a precizat Ghiță.

Sebastian Ghiță a mai declarat, în 8 octombrie, că sediul de la Piața Presei Libere este închiriat de Asesoft. "Spațiul de la Piața Presei Libere este închiriat de noi. Sediul Realitatea Media este în clădirea domnului Vântu de pe Splaiul Unirii, conform actelor de la Registrul Comerțului", a spus Sebastian Ghiță.

Totodată, Sebastian Ghiță a precizat că reprezentanții Rovigo nu se comportă în conformitate cu legea. "Cei de la Rovigo nu se comportă în conformitate cu legea, iar pentru plângerilor lor există și instituția denunțului calomnios", a spus Sebastian Ghiță. "Dacă cei de la Rovigo doresc să se întâlnească cu noi, o facem oricând. Ar fi trebuit făcută această întâlnire de mai mult timp, ar fi înțeles mai bine cu ce ne confruntăm. Acum Rovigo va falimenta Realitatea Media SA", a mai spus Ghiță.

Rovigo SPRL, administratorul judiciar al societății Realitatea Media, a anunțat, pe 6 octombrie, într-o notificare, că denunță "contractul pentru prestări servicii de consultanță și management strategic și asigurarea resurselor de finanțare ale activității", încheiat în data de 24 octombrie 2010, între SC Realitatea Media SA, în calitate de Client, și SC Asesoft International SA, în calitate de Manager.

De cealaltă parte, Sebastian Ghiță a declarat, pe 6 octombrie, pentru MEDIAFAX: "Cuplul Vîntu - Schwartzenberg dorește să-și păcălească partenerii și creditorii prin metoda FNI. Cu Asesoft nu merge așa ușor. Am mai primit astfel de notificări și, dacă dânșii doresc ceva de la compania Asesoft, să meargă în instanță. Asesoft va asigura funcționarea stației TV cu sau fără încurcăturile stârnite de domnul Vîntu și de domnul lichidator Vasile Căciulă. Asesoft are licență și poate asigura continuitatea emisiei, chiar dacă Realitatea Media va ajunge în faliment". "Astăzi, Asesoft este cel mai mare creditor și-și va impune punctul de vedere cu privire la această companie".

În schimb, într-o scrisoare transmisă, pe 7 octombrie, către personalul Realitatea Media și MEDIAFAX, Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea, a anunțat că avocații lui depun "multiple plângeri penale" la adresa lui Sebastian Ghiță, care a încercat "fraudulos" să utilizeze angajații, sigla, licența, studiourile și echipamentele Realității "pentru a naște fără niciun drept" alt post TV.

Totodată, în 10 octombrie, Elan Schwartzenberg a anunțat că a depus plângere penală împotriva Asesoft Internațional SA, a lui Sebastian Ghiță și a RTV Satellite Net SRL, prin care se solicită declanșarea urmăririi penale pentru săvârșirea "infracțiunilor de concurență neloială".

http://www.mediafax....-marti-8856529/

http://www.romaniali...rti-240697.html

http://www.jurnalul....ere-593304.html

ca la nebuni

#38
djreluk

djreluk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 31.01.2011

View Postsuperdigital, on 12th October 2011, 12:47, said:

ca la nebuni
imi poate spune cineva daca a prins noul post rtv pe satelit ce logo are si daca e acelasi continut ca pe realitatea ?

#39
iDorin

iDorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,327
  • Înscris: 28.06.2010

View Postdjreluk, on 12th October 2011, 14:04, said:

imi poate spune cineva daca a prins noul post rtv pe satelit ce logo are si daca e acelasi continut ca pe realitatea ?
Sa inteleg ca deja emit pe satelit sau ca urmeaza incepand cu ziua de marti a saptamanii urmatoare ?

#40
ramiz

ramiz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,897
  • Înscris: 25.12.2010

View Postdjreluk, on 12th October 2011, 14:04, said:

imi poate spune cineva daca a prins noul post rtv pe satelit ce logo are si daca e acelasi continut ca pe realitatea ?

E la fel  acelasi continut si aceiasi sigla         !  coordonatele de pe satelit :         Satelit Thor 1 V, 12 456 v,sr 28000!

#41
chaosss

chaosss

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,730
  • Înscris: 24.10.2005
Ceva online avem ?

#42
iDorin

iDorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,327
  • Înscris: 28.06.2010

View Postchaosss, on 12th October 2011, 14:17, said:

Ceva online avem ?
Vei gasi RTV Gorj ...  :coolspeak:

#43
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
Deocamdata sunt la fel... design & continut identic!

Attached Files



#44
chaosss

chaosss

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,730
  • Înscris: 24.10.2005

View PostiDorin, on 12th October 2011, 13:32, said:

Vei gasi RTV Gorj ...  :coolspeak:


Cam da. :)

#45
jeolis

jeolis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,270
  • Înscris: 27.08.2007
eu din cate am observat nu cred ca va emite nici un RTV Gorj ci va ramane Realitatea pentru ca in timpul programelor de stiri daca observati pe banda de jos a Realitatea TV se anunta aceste noi coordonate de receptie a postului Realitatea. Cred ca este destinat mai mult pentru cei de peste Prut pentru ca pe 1W emite si Publika tv. parerea mea

#46
chaosss

chaosss

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,730
  • Înscris: 24.10.2005

View Postjeolis, on 12th October 2011, 23:36, said:

eu din cate am observat nu cred ca va emite nici un RTV Gorj

Noi ne refeream daca deja emite online, pe internet iar la un search RTV gasim RTV Gorj. Nu au nicio legatura una cu alta.

Edited by chaosss, 12 October 2011 - 23:42.


#47
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,770
  • Înscris: 14.10.2008
La Slatina se aude incet Realitatea TV de vreo cateva zile, nu cumva au mutat receptia pe 1 W?

#48
musso

musso

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 901
  • Înscris: 27.06.2005
C.N.A.: Semnalul Realitatea TV este ridicat de doua ori la satelit. Postul RTV Targu Jiu transmite in continuare programele proprii

Eastern Space Systems, societatea care, dupa cum spunea marti patronul Asesoft Sebastian Ghita, ridica la satelit semnalul "RTV" transmite, de fapt, tot programul Realitatea TV, a constatat, joi, C.N.A. Potrivit reprezentantilor Consiliului, postul RTV din Targu Jiu, operat de societatea Ridzone Computers, transmite in continuare propriile programe, la nivel local, iar semnalul Realitatea TV este cel ridicat, de fapt, de doua ori la satelit.


Membrii C.N.A. au spus ca pana saptamana viitoare, cand doresc sa lamureasca situatia conflictuala de la Realitatea TV, Rovigo/Realitatea Media trebuie sa informeze Consiliul de ce semnalul postului este transmis, in prezent, de doua ori la satelit.

O avocata care reprezinta Realitatea Media a precizat, la sedinta de joi a C.N.A., ca Realitatea Media a facut o adresa catre Eastern Space Systems, societatea care de marti ridica la satelit semnalul Realitatea TV pe noi frecvente, dar si catre Telenor, detinatorul satelitului Thor 6, cerandu-le acestora sa opreasca emisia pe frecventele respective.

Realitatea Media mai cere Eastern Space Systems si Telenor sa lamureasca in ce temei transmite semnalul Realitatea TV pe noi coordonate, in conditiile in care Realitatea TV ridica semnalul prin statia proprie, prin satelitul Amos 2, asa cum de altfel arata si documentatia depusa la C.N.A.
  • Sebastian Ghita, care pana recent a avut contractul de  management cu Realitatea Media, dar care dupa intrarea in insolventa a  acestei companii a intrat intr-un conflict deschis cu actionarul  majoritar Elan Schwartzenberg si administratorul judiciar Rovigo, a spus  marti pentru Mediafax ca "noua televiziune" RTV emite "din studiourile  noastre de la Casa Presei Libere", prin satelitul Eastern Space Systems,  iar "continutul il producem noi, cu toata echipa care inainte a lucrat  la Realitatea".
Reprezentantii C.N.A. au mai spus, joi, ca  firma Ridzone Computers, ce detine licenta pentru postul RTV din Targu  Jiu, care saptamana trecuta trimisese C.N.A. o informare ca si-a schimbat  actionariatul si administratorul, nu a oferit inca precizarile  solicitate de Consiliu referitoare la schimbarile de actionariat, pana  la nivel de persoana fizica. C.N.A. a spus ca trebuie sa verifice si  marcile inregistrate de RTV Targu Jiu/Ridzone la O.S.I.M. si a mentionat ca  acest post, in conditiile actuale, are dreptul sa transmita pe satelit  doar cu programul actual, anuntat la C.N.A.
Sursa: http://economie.hotn...ele-proprii.htm

Edited by megafanro, 13 October 2011 - 15:20.


#49
erkcor

erkcor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 30.01.2007

View Postmusso, on 13th October 2011, 11:34, said:

CNA: Semnalul Realitatea TV este ridicat de doua ori la satelit. Postul RTV Targu Jiu transmite in continuare programele proprii

Eastern Space Systems, societatea care, dupa cum spunea marti patronul Asesoft Sebastian Ghita, ridica la satelit semnalul "RTV" transmite, de fapt, tot programul Realitatea TV, a constatat, joi, CNA. Potrivit reprezentantilor Consiliului, postul RTV din Targu Jiu, operat de societatea Ridzone Computers, transmite in continuare propriile programe, la nivel local, iar semnalul Realitatea TV este cel ridicat, de fapt, de doua ori la satelit.


...
http://economie.hotn...ele-proprii.htm

View Postchaosss, on 13th October 2011, 00:40, said:

Noi ne refeream daca deja emite online, pe internet iar la un search RTV gasim RTV Gorj. Nu au nicio legatura una cu alta.


Deci pana la urma au sau nu vreo legatura RTV Ghita si RTV Gorj? :confused:

Edited by erkcor, 13 October 2011 - 11:41.


#50
dondhanny

dondhanny

    Master of WebTV

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,461
  • Înscris: 09.03.2007
Nicio legatura.

#51
micu_vali

micu_vali

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 322
  • Înscris: 14.07.2009

View Postrz, on 12th October 2011, 14:37, said:

Deocamdata sunt la fel... design & continut identic!
alt rahat pe satelit

#52
maistoru

maistoru

    ex

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,752
  • Înscris: 10.05.2008
alt comentariu de rahat.

ce treaba are continutul televiziunilor
cu disputa dintre asesoft si realitatea si dedublarea postului ?

#53
micu_vali

micu_vali

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 322
  • Înscris: 14.07.2009

View Postmaistoru, on 13th October 2011, 15:31, said:

alt comentariu de rahat.

ce treaba are continutul televiziunilor
cu disputa dintre asesoft si realitatea si dedublarea postului ?
ma refer la faptul ca suntem plini de programe care nu aduc nimic nou, iar ce merita ridicat pe satelit este...la altii. mai mult de 80% din ce avem pe satelit este umplutura

#54
gestt

gestt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,874
  • Înscris: 09.10.2009
Mie treaba asta imi aduce aminte de Atomic  :naughty:  avea N variante care nici acum nu stiu in ce s-a reincarnat: TV K-alumea ,Kiss ,Aktiv  :confuzzled:

Edited by gestt, 13 October 2011 - 22:50.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate