Visual Basic
Last Updated: Oct 01 2005 11:11, Started by
ryady
, Sep 29 2005 18:57
·
0

Posted 29 September 2005 - 18:57

Salut, am facut un program cu o baza de date in access, care i-mi printeaza un report...daca schimb locatia programului, chiar daca il readuc la locatia initiala reportul isi pierde conexiunea cu baza de date. ... cum se poate rezolva aceasta problema, daca se poate.
|
Posted 29 September 2005 - 19:59

Posteaza secventa de cod cu ajutorul careia realizezi conectare la baza de date.
|
Posted 29 September 2005 - 20:09

Pentru conexiune folosesc o optiune permisa de Visual Basic ...
atasez un screen mai jos... Attached Files |
Posted 29 September 2005 - 21:00

Fa click dreapta pe Connection1 se alege Properties.
Edited by Marmota, 29 September 2005 - 21:01. |
Posted 29 September 2005 - 21:13

da..asa merge..dar de cate ori ii schimb locatia...si o aduc inapoi..isi pierde din nou conexiunea...trebuie sa o reinoiesc..si sa compilez programul din nou...
|
Posted 29 September 2005 - 21:23

aici este poza...asa cum am procedat eu la realizarea conexiunii..
Attached Files |
Posted 29 September 2005 - 21:30

Presupunand ca formularul de start (Project > Properties > Startup object) este Form1 atunci in procedura aferenta evenimentului Load(faci duclu click pe formularul Form1) se scrie:
Private Sub Form1_Load() DataEnviroment1.Connection1.ConnectionString = "DSN=MS Access Database;DBQ=" + app.path + "\db1.mdb ................." <-aici vei scrie restul textului din Use connection string - Connection string DataEnviroment1.Connection1.Open End Sub Conditia este ca baza de date Access sa fie in acelasi folder/director cu executabilul creat de Visual Basic. Edited by Marmota, 29 September 2005 - 21:33. |
Posted 30 September 2005 - 08:49

wrong area... o god please give me the power to move this topic
![]() |
Posted 01 October 2005 - 11:11

ryady, ceea ce vrei tu sa faci se numeste mod de lucru "bounded". Nu este recomandabil.
Incearca sa lucrezi "unbound" adica in loc sa setezi in design time proprietatile conexiunii, sa le faci din cod. Uite mai jos un exemplu. Global gconData As ADODB.Connection Public Sub Connect(strVersion as String, myPath as string, myPass as string) ' strVersion = "Access97" / "Access2000" ' myPath - calea catre mdb ' myPass - parola bazei de date Set gconData = New ADODB.Connection With gconData .CursorLocation = adUseClient Select Case strVersion Case "Access97" 'Access 97 .Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;Persist Security Info=False;User ID=Admin;Data Source=" & myPath & ";Mode=Share Deny None;Jet OLEDB:Database Password=" & myPass & ";" Case "Access2000" 'Access 2000 .Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Persist Security Info=False;User ID=Admin;Data Source=" & myPath & ";Mode=Share Deny None;Jet OLEDB:Database Password=" & myPass & ";" End Select End Sub |
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users