Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Fallout (2024 _ ...)

Vacanta in Slovenia - calatorie c...

Far aprins pe o singura parte can...

Euro 24 Germania
 Camera auto GPS........

Xiaomi watch S 1

perdele si draperii automate

Inregistrare iPhone + microfon Bl...
 Ce fac cu bancnotele de 500 euro?

Problema centrala termica Romstal...

Alegere radio player PNI

Alcool la volan
 sursa diferentiala

Termo-Higrometru ethernet

MacBook Air cu M3

Forța de 1N

pareri AdSense

- - - - -
  • Please log in to reply
94 replies to this topic

necromanc

necromanc

Senior Member

• Grup: Senior Members

dacă ai făcut contul înainte de 19 ianuarie 2005, nu vei primi nici un pin și nici nu îți va fi cerut vreunul.

De ce ?

Contul l-am deschis pe la mijlocul lui Iulie 2005 si pe la sfarsitul lui Septembrie am inceput sa castig ceva mai "serios" , adica incepand de la 30 de centi pe zi. Banii i-am strans pana acum din 2 site-uri, unul gazduit la myx care ofera serviciu de mail si altul axat pe domeniul telefoanelor mobile, aflat pe un webhost gratuit, ambele in engleza si romana. Cam atat despre micul meu experiment cu site-uri si AdSense  .

Sa ne tii la curent cu ceea ce se intampla privind primirea baniilor.

MembruAnonim

MembruAnonim

MembruAnonim

• Grup: Banned

De ce ?
pentru că așa zice google :w00t:

necromanc

necromanc

Senior Member

pentru că așa zice google

Eu de exmplu mi-am facut in 17 sau 18 un cont Adsense, doar pentru a vedea cum merge, si pentru a testa piata.Sa spunem ca din greseala in 9 luni adun 100$.Nu ii voi primi pentru ca l-am creeat inainte de 19 ?

MembruAnonim

MembruAnonim

MembruAnonim

• Grup: Banned
cred că ori nu m-am făcut înţeles, ori nu ai citit bine :w00t: nu vei primi PIN!
deoarece trebuia să-mi vină check-ul de ceva timp, le-am trimis un mail să-i întreb de sănătate :naughty: trecând peste faptul că nu mi-au răspuns la întrebare şi că reply-ul lor a fost copy/paste din help, permite-mi să spicuiesc puţin din mail:

My account was created before January 28th, 2005. Do I need to enter a PIN?

If your account was approved before we began issuing PINs on January 28th, 2005, we will not send you a PIN for your account and you won't be required to enter one in order to receive your future payments.
oups... era 28 ian :death: mama ei de memorie...
capisci? :w00t:

Edited by i0nutzb, 22 January 2006 - 09:59.

necromanc

necromanc

Senior Member

Alte siteuri gen Adsense sau affiliates folositi ? Eu nu (deocamdata)!

Edited by necromanc, 22 January 2006 - 15:58.

sergiu.halauca

sergiu.halauca

Junior Member

• Grup: Members

View Postnecromanc, on Jan 22 2006, 15:58, said:

Alte siteuri gen Adsense sau affiliates folositi ? Eu nu (deocamdata)!
he he
din curiozitate am incercat si eu adsense si am facut 0.30$ intr-o zi ...si am incercat si un mic modul php care te "ajuta " sa iti pui toate balariile de la adsense , php facut de un nene care credea ca pacaleste pe cineva , in locul "Property info"  (adica  AdSense for Content:  ca-pub-7465464146467687  bla bla ) aparea  codul lui de identificare , nicidecum al meu .
poate unii au si strans banuti pt respectivul  :(
Asa ca fiti cu bagare de seama ce puneti pe site-uri (asta e recomandare pt incepatori) , adica sa nu puneti nici o chestie "ajutatoare" ca sigur e teapa , ci doar ce zice google .

sergiu.halauca

sergiu.halauca

Junior Member

pana la urma pe ce criteriu platesc astia ?  
asa cum am zis ...am incercat de curiozitate , pe aprox 500page impresions & 1 click  mi-au dat ~0.45$  iar pe vreo 5000 & 50 click-uri =0$  :(
nu se platesc toate astea la modul    page impresions x eCPM/2  =$$$ mei :D
  ?
unele au eCPM =0 ...asta inseamna ca publicitatea aia nu a platit-o nimeni ?
:)

Effective CPM - Cost per 1000 impressions. From a publisher's perspective, CPM is a useful way to compare revenue across different channels and advertising programs. It is calculated by dividing total earnings by the number of impressions in thousands. For example, if a publisher earned $180 from 45,000 impressions, the CPM would equal $180/45, or $4.00.

OKT

OKT

Junior Member

Am folosit Neogen dar n-am fost multumit. Site-urile care au reclama de la Neogen inspira mai degraba neincredere fata de cele care au AdSense data fiind asemanarea celor 2 tipuri de programe.Intre timp am depasit $100 si PIN-ul tot nu a sosit asa ca am cerut alt plic. Se interpreteaza ca greseala daca am scris la oras in adresa 'Bucuresti' si nu 'Bucharest' ?

adrianna

adrianna

Member

dureaza 2-3 saptamani pana primesti plicul

carbacorp

carbacorp

New Member

[quote name='sergiu.halauca' date='Feb 2 2006, 08:50' post='1220907']
pana la urma pe ce criteriu platesc astia ?  
asa cum am zis ...am incercat de curiozitate , pe aprox 500page impresions & 1 click  mi-au dat ~0.45$  iar pe vreo 5000 & 50 click-uri =0$  :(
nu se platesc toate astea la modul    page impresions x eCPM/2  =$$$ mei :D
  ?
unele au eCPM =0 ...asta inseamna ca publicitatea aia nu a platit-o nimeni ?
:)

Daca toate impresiunile de pagina si clickurile vin de la un singur IP, e normal, prima data a fost si singurul click valabil.
Conteaza, cred si de unde e IP-ul, adica daca are relevanta de potential client sau nu pentru site-ul link.
Eu am un site pe yahoo(server), am Ip din state (nu proxy) si evident adresa de plata tot in state.
In conditiile astea de exemplu la 200-300 impresiuni pe zi pe paginile din site si cam 80-90 clickuri, adsense plateste intre 29-45$/zi. Recunosc, ca ii mai ajut si eu cu clickuri de pe un browser netscape cu java disabled prin proxyuri exclusiv din state(transparente sau anonime). Si am mai remarcat ca platesc mai bine pentru linkurile care au obiect de activitate similar cu cel al site-ului meu, probabil sunt considerate mai relevante.
Una peste alta, este un venit bun, chiar daca banii iti vin abia dupa 15 ale lunii urmatoare.

again

again

WEB DUDE

deci tu dai teapa google-ului ?

Courage

Courage

Founder

Pentru edificare va rog cititi aici cu atentie

http://www.adsensegu...ion-vt1457.html

This is a quite complicated area to explain, but here goes a shoot at it - and surely NOT what you'd expect!

The price you see in the top paying keyword lists, and even from google are the bid needed from advertisers to get 1st postition.

Let's take an working example here:

Let's assume you are an advertiser that want to bid for the term "dog food". Google tells you that you need to pay $5.00 to get first position in the ads.

Sofar so good.

Now, as an advertiser you have several options to choose from regarding where you want your ad to be displayed:

1. Google's search results (google domains).
2. Publisher network (adsense)
3. -> there are probably some I forgot, not important.

What is important however, is the following assuming that you want to display your ad on the adsense network:

You can choose what countries, sites (site targeting), language to display your ad.

So, for arguments sake, we are going to say that you want to display your ad on the adsense network, without targetting specific sites, and to all countries and languages.

Now, let's switch over to the adsense publisher role.

In our example you have a site that has content focused on dog food and dog diets.

This is a "perfect" content match for the ad we are talking about, so the ad is likelly to display on your site.

Now, a visitor clicks the ad, and it is time to figure out what portion of the $5.00 you are going to get from google..

Still with me ? [ http://www.adsenseguide.info/forum/images/smiles/icon_wink.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

There are many parameters that google uses to determine the amount you get, some are more or less official, others are well protected secrets that only google knows:

1. Site relevance - is your page content deemed relevant?
2. Pagerank and link popularity (pure speculation on my part!).
3. Age of the page (speculation!)
4. What X number of ads did the visitor click, and within what timeframe? (speculation!).
5. How did the visitor find your page (speculation!).
6. Is the visitor "blacklisted" by google for clickfraud, or from an "inappropriate country"? (part speculation!)
7. How long did the visitor stay on the ad target (advertiser url) (speculation!).
8. Google pockets x % of the click value paid.

All these factors, and probably many more decides the click price you get paid.

Now, to make the confusion complete... [ http://www.adsenseguide.info/forum/images/smiles/icon_lol.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Google has a advertiser feature called "smart pricing", which means that advertiser's can have google set the click price on auto pilot. This is cool for advertisers, but makes things very difficult to figure out for us adsense guys. Heck, i'll take a crack at it while i'm still going strong:

Let's assume that we have 4 advertisers that all want to bid for our "dog food" ad, and the number 1 spot is set at $5.00 again. And all advertisers are using smart pricing.

For the sake of argument, we are going to place the 4 ads next to each other in a leaderboard unit (shows 4 ads).

Each advertiser is ranked by what could be called "bid power".

What this means is bidpower(bp) = bid price x ctr for the ad.

Google calculates the bidpower for all advertisers in real time, before showing the ad.

Now, let me try to demonstrate this by ranking the advertisers by bid amount:

advertiser #1: bid price $5.00, ctr 1% = 500 BP
advertiser #2: bid price $3.00, ctr 5% = 1500 BP
advertiser #3: bid price $2.00, ctr 2% = 400 BP
advertiser #4: bid price $1.00, ctr 1% = 100 BP

Now if we rank the advertiser by BP instead of bid price :

advertiser #2
advertiser #1
advertiser #3
advertiser #4

The next interesting "twist" google uses, is that the smart pricing sets you to pay 1 BP above the highest
competitor.

So in our scenario, advertiser #2 wins the 1st ad spot, but only "pays" 501 BP compared to the amount of
1200 BP that he was "willing" to pay.

Much of this is speculation, but well documented by the community.

Final step, is to figure out just exactly what advertisers are going to pay Google for the click.

Assuming that 1BP = 1 cent.

Here the advertisers ctr comes back into play:

advertiser #2 cost = 501BP ~ 501 cents * 5 = $1.02
advertiser #1 cost = 401BP ~ 401 cents * 1 = $4.01
advertiser #3 cost = 101BP ~ 101 cents * 2 = $2.02
advertiser #4 cost = 100BP ~ 100 cents * 1 = $1.00

So when we think that the "highest" bid value of $5, is what we can get part of,
this is actually somewhat far from the truth in this example.

Basically, the actual amount that we can get part of for a click on the 1st ad in the ad unit
is $1.02, and a click on the second ad is actually the most valuable one for both the advertisers,
and also the largest "pot" we can take part in.

Credits goes to william charlwood for initially explaining the BP concept.

I'm not sure if I ahve confused you more then you allready where, and as i'm writing this long post,
I wonder what kind of reactions these examples will give from the other members on the forum.

I may or may not have made some calculation mistakes, but please let's argue about this [ http://www.adsenseguide.info/forum/images/smiles/icon_smile.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

carbacorp

carbacorp

New Member

View Postagain, on Feb 3 2006, 16:09, said:

deci tu dai teapa google-ului ?

E urat spus.
Sa va spun cum se vad lucrurile de aici. Google e o afacere(si ce mai afacere). Din punctul de vedere al unui SEO(de la orice site), teoretic, orice metoda e acceptat care sa-ti aduca trafic, ranking, publicitate si bani. din punctul de vedere al lui google, cred ca functioneaza principiul(printre multe altele)  = eu iau banii pentru ad-urile platite, si le livrez un raport care sa fie multumitor pentru webmasterul care a facut comanda. Google se asigura ca click-urile sa nu fie generate automat de softuri, respectiv sa nu existe nici o repetabilitate sau secventionalitate in ele. Cele generate manual se considera reale atata timp cat sursa lor este un IP cu relevanta. Nu mai este problema lui Google daca click-urile aduc toate clienti reali sau nu. Am mai remarcat ca ad-urile se schimba in pagina in functie de proxy, cu oferte din zone (state) diferite, semn ca Google recunoaste zona unde e Ip-ul respectiv si se straduie sa-si castige banii. Majoritatea linkurilor sunt de la companii mai mici(nu giganti), care isi cauta clientii din statul respectiv.
Altceva ar fi ca, daca in Romania orice tanar are cunostiinte avansate de web, americanul obisnuit , habar nu are de IP, proxy, SEo...si tot asa. Numai cei ce lucreaza in domeniu. Si nimeni care e in domeniu IT, nu se oboseste sa muncasca manual pentru banii astia (va imaginati de ce) :puke:

cam atat
Daca pot sa va fiu de folos cu orice informatie care sa va dea perspectiva de aici a lucrurilor, cu placere
P.s nu sunt un guru in domeniu, asa ca un romanas cat de cat istet si citit   :peacefingers:

sergiu.halauca

sergiu.halauca

Junior Member

ai mare dreptate . am observat si eu lucrurile astea :) .
acum jumatate de ora am pus o reclama de la neogen pe o pagina nu prea accesata si vad ca am deja 0.5 euro :)  ..o mai las cateva zile sa vad ce se intampla ...desi cred ca sistemul este identic cu cel de la adsense

OKT

OKT

Junior Member

Ma intreb cat castiga Softpedia pe luna ? :) . Eu cred ca oamenii au o relatie mai 'speciala' cu cei de la Adsense. Am vazut pe unele pagini in acelasi timp reclame si de la Adsense si de la alti advertiseri + un banner adsense destul de suspect, de un format care nu l-am mai vazut. Este localizat in partea dreapta sus,  are link catre 'pagead2.googleyndication.com....', nu este AdLink pentru ca in acelasi timp mai exista un adlink de tip 'patrat' pe pagina....si nici nu are scris 'Ads by Google' ci doar 'Sponsored Links' deasupra... strange.

Monitoxus

Monitoxus

Back!

View PostOKT, on Feb 5 2006, 23:52, said:

Ma intreb cat castiga Softpedia pe luna ? :) . Eu cred ca oamenii au o relatie mai 'speciala' cu cei de la Adsense. Am vazut pe unele pagini in acelasi timp reclame si de la Adsense si de la alti advertiseri + un banner adsense destul de suspect, de un format care nu l-am mai vazut. Este localizat in partea dreapta sus,  are link catre 'pagead2.googleyndication.com....', nu este AdLink pentru ca in acelasi timp mai exista un adlink de tip 'patrat' pe pagina....si nici nu are scris 'Ads by Google' ci doar 'Sponsored Links' deasupra... strange.

Destul ca sa ne dezvoltam. Daca nu era Adsense nu cresteam atat. Ne-a oferit resursele necesare atunci cand ne era mai greu si pt. asta vesnica recunostinta  :) Sunt peste 30 de oameni acum aici si totul a fost posibil datorita faptului ca IN SFARSIT cineva ne-a dat si bani pentru munca prestata. Nu doar... integrare  :D

Vorbesti de un format special... disponibil daca ai o relatie ceva mai speciala cu Google. That's all.

Doua reclame pot aparea simultan pe o pagina DACA reclama care nu este de la Google NU imita formatul Google. Adica daca e un banner conventional...

Din fericire piata se dezvolta si acum exista si alternative. S-a dat drumul la robinetul de bani pe net si de acum va urma probabil o perioada foarte buna pt site-urile de continut. Lucru care se vede si din explozia de site-uri OK care apar dar si din explozia de gunoaie care sfarsesc oricum prost pt ca nu fac decat sa polueze web-ul cu clone nereusite.

Atunci cand faci un SITE pentru ca iti pasa de o chestie vor veni si banii mai devereme sau mai tarziu. Totul este sa ai ambitie, putere de munca si mult curaj. Cei care fac site-uri doar pt. bani sfarsesc repede prin a vinde sau a disparea... Parerea mea.

adrianna

adrianna

Member

Cine face siteuri doar ca sa cheltuie bani?  :lol: si sa nu faca nici de un suc.
Asta e un fel de frectie la piciorul de lemn.
Nici guvernul nu o face, nici camera de comert, nici nimeni.

Softpedia de ce pune reclame pe site? Nu pentru bani?

Hai sa nu o mai dam asa aiurea. Totu e pe bani, in afar de sanatate.

tommasino

tommasino

Junior Member

adsense e cel mai bun pay per click affiliate
evolutia pe anul trecut a fost de aprox. 45 usd/zi (10 luni lucrate)
anul asta a trecut de 60 / zi

cu toate astea va sugerez sa rulati in paralel si programe pay per lead, la mine astea scot mult mai mult... bineinteles depinde de traficul pe care il aveti

cecurile se pot depune in felul urmator :
1. BCR - nu stiu cum voi nu depuneti garantie pentru ele, eu si alte persoane depunem o garantie de 15 USD / fila CEC , garantie care o poti retrage odata cu banii. Termenul e de maxim 5 saptamani, si nu te anunta nimeni cand iti vin banii, te duci frumos si intrebi daca au venit.

2. ING - remitere expresa, dureaza maxim 10 zile. Se plateste transportul prin curier rapid 50 EUR + comision minim 30 EUR, in caz ca 1,5% nu inseamna mai mult.

3.Orice banca in sua elibereaza echivalentul cecului pe loc, sau maxim in o zi. Acuma depinde cum v-ati deschis voi contul si daca aveti acces la un astfel de serviciu.

Informatiile mele sunt verificate pe o perioada de 3 ani, in care am incasat lunar cecuri de la mai multe firme din state, incluzand google.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate