Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Impozite și contribuții...

Cum isi poate face acte o persoan...

La multi ani @Yoda!

La multi ani @karax!
 La multi ani @OvidiuNS!

Valabilitate asigurare mașin...

Legare lampa exterioara lipsa imp...

Gard intre vecini
 GR-1 - primii roboti umanoizi pro...

Geaca piele Elon musk

Interpretare radiografie

Cum se ascut burghiele ?
 Filme, seriale SF

Numere prime

Vecin problematic

Instalare lustra (realizare legat...
 

Digi 24 HD.

* - - - - 1 votes
 • Please log in to reply
5061 replies to this topic

#19
Lyvyoo

Lyvyoo

  Membru espressoman

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,388
 • Înscris: 10.01.2005
Din prima ar trebui sa avem trei noi posturi HD: 10TV HD, DigiFilm HD si Zeus TV HD.
10TV va emite ce trebuie din februarie si poate atunci va trece si in HD. La inceput doar filme si....Nasul :)
DigiPLay nu cred ca apare anul asta. Probabil ii mai asteapta pe Romtelecom sa se incurce in IPTV-ul lor.
DNews nu cred ca mai apare. A spus Radu Moraru astazi ca inca doua televiziuni de stiri se vor relansa (Vox si nu mai stiu cine) si ca a cincea televiziune de stiri nu prea isi mai are rostul!

Edited by Lyvyoo, 30 November 2010 - 23:41.


#20
crematoryro2005

crematoryro2005

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,362
 • Înscris: 27.12.2006

View PostLyvyoo, on 30th November 2010, 23:40, said:

Din prima ar trebui sa avem trei noi posturi HD: 10TV HD, DigiFilm HD si Zeus TV HD.
10TV va emite ce trebuie din februarie si poate atunci va trece si in HD. La inceput doar filme si....Nasul :)
DigiPLay nu cred ca apare anul asta. Probabil ii mai asteapta pe Romtelecom sa se incurce in IPTV-ul lor.
DNews nu cred ca mai apare. A spus Radu Moraru astazi ca inca doua televiziuni de stiri se vor relansa (Vox si nu mai stiu cine) si ca a cincea televiziune de stiri nu prea isi mai are rostul!
Intotdeauna e bine sa existe concurenta. Se vor lansa Romania TV si Adevarul TV. Despre Vox News nu a spus ca se va relansa...ci ca in 7-10 zile vor hotara ce vor face cu acest proiect. Au avut 2 oferte de preluare a pachetului majoritar de la Vox News...si se gandesc ce vor face, daca vor ramane ca televiziune de stiri, daca vor vinde sau se vor reprofila.

Eu nu exclud nici urmatorul scenariu: RDS preia pachetul majoritar de la Moraru, si transforma Vox News in Digi News. Domeniul de internet www.digi-news.ro este deja luat de RDS si la data la care se vorbea de lansarea unui canal de stiri Digi News se stia deja ca se lanseaza Romania Ta si Adevarul TV. Scenariul de mai sus mi se pare foarte probabil. Insa vedem ce va fi.

#21
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

  *Pro-Digital*

 • Grup: Moderators
 • Posts: 21,750
 • Înscris: 07.04.2006

Radu Moraru, la "100%": "Toată lumea vrea să facă televiziune. E un miraj".

Radu Moraru, invitat astăzi la o ediție specială a emisiunii "100%", a explicat că propunerea de a realiza un post TV generalist la R.C.S-R.D.S a venit din partea unor prieteni apropiați cu care a mai lucrat și în urmă cu 17-18 ani. El a povestit că unul dintre lucrurile care l-au convins să se alăture acestui proiect a fost un casting organizat pentru viitoarea televiziune la care au venit 700 de tineri. "Toată lumea vrea să facă televiziune. E un miraj", a completat Radu Moraru.

Cele mai importante declarații ale lui Radu Moraru în emisiunea "100%":


- În mediul în care lucrăm noi, lucrurile se schimbă uneori foarte repede. Eu mi-am dat seama de mult timp că Bobby Păunescu e pornit pe calea asta a filmului, deci e “pierdut” pentru noi, jurnaliștii de televiziune.

- Acum 10 ani am pornit cu ideea să construim un post de televiziune care să fie o ușă deschisă pentru oricine, din orice partid, să nu fie acuzat că face jocurile unuia sau altuia. Până la urmă, a cam ieșit acest post. Când mă uit la B1 TV, dacă Adrian Năstase e supărat pe mine și nu vrea să vină în emsiunea mea, îl văd totuși la B1 TV, chiar dacă la altă emisiune. L-am văzut la “2+1”. 

- Cu cei de la R.D.S-R.C.S sunt în relații de 20 de ani. Acum 17-18 ani aveam la ei un talk-show care se numea “Discuții amicale” și unde l-am avut ca prim invitat pe Ion Cristoiu. Așadar, propunerea a venit din partea unor vechi amici. Am avut vreo două săptămâni de ezitare, pentru că nu știam dacă mai am destulă energie pentru un proiect atât de mare, o televiziune generalistă. Ne-am întrebat dacă este oportun. 

- Am făcut un casting la care au venit 700 de copii, tineri. Toată lumea vrea să facă televiziune. E un miraj. Eu nu pot să le predau decât modelul meu de viață, am pornit de la nimic, i-am scris lui Ion Cristoiu o scrisoare și am avut noroc în primul rând că a citit-o. Am luat-o de jos, în Pro TV am învățat partea de industrie. Am învățat că dacă muncești și ai un parcurs sănătos și nu te combini în tot felul de combinații oribile, poți să ajungi la un nivel la care să câștigi bine din televiziune. Asta le-am spus și acestor copii.

- Noi am fost învățați de la școală că dacă toți dau în unul, tu să fii primul care nu-l mai lovești. Noi am fost primii care l-am taxat pe Băsescu în anul 2005 pentru greșelile lui. De asta s-a și supărat Adriana Săftoiu pe noi și, pe atunci,  mergea președintele Traian Băsescu  la toate televiziunile, dar la B1 nu venea. Băsescu ne-a devenit simpatic în momentul suspendării, când părea că toată lumea îl părăsise, chiar și aliații lui. Pe noi ne-a deranjat, am considerat, din punct de vedere jurnalistic,  că acea suspendare nu a fost corectă și de aceea l-am susținut. 

- Înainte de alegeri, ni s-a părut mult mai cinstit față de telespectatori să spunem că din trei bărbați care vor să ajungă la conducerea acestei țări, noi credem că unul, acesta, este mai potrivit. Am rămas în relații bune și cu Crin Antonescu și cu Mircea Geoană.  

- Cât timp reușim să menținem dialogul, pe orice ton, înseamnă pace, înseamnă că nu e război. Când nu mai avem dialog, e nasol.

- Pentru "Nașul" am avea energie să-l mai facem încă vreo cinci ani de zile pe puțin, dar schimbat puțin. Vrem să fie mai interactivă, cu public. Să fie "Nașul-spectacol". Vrem să punem și ceva divertisment, să nu mai fim chiar atât de încrâncenați. Hai, să te superi când mai afli câte o furăciune în prima parte a emsiunii, dar în a doua parte să fie ceva mai relaxat. Să te culci relaxat seara, după emisiune.  

- Proiectul nostru se cheamă Zece TV. Suntem optimiști.

Robert Turcescu l-a invitat pe Radu Moraru, astăzi, de la ora 20.00, într-o ediție specială a emisiunii "100%".

"VOX News a intrat în umbră, mă gândesc, avem oferte să vindem partea noastră de acțiuni majoritare. În ceea ce privește B1 TV voi lăsa acțiunile mele, probabil, lui Boby Păunescu", a declarat realizatorul, într-o conferință presă, precizând că "Boby ne-a dat marca și logo-urile pentru emisiunea "Nașul", evident și noi vom renunța la cele între 22 și 30 la sută din acțiunile de la B1".

Anchetele inițiate de echipa emisiunii lui Radu Moraru, de-a lungul timpului, au avut un impact național, iar temele abordate, de fiecare dată extreme de actuale și de mare interes, au clasat constant postul B1 pe primul loc în preferințele românilor.

"B1 este un post politic cu taxele la zi, o ușă deschisă pentru orice om politic", a spus Moraru, menționând că "nici Boby Păunescu nu se va mai implica în B1, rămânând proprietar, dar executiv va lăsa pe altcineva să se implice în zona asta".

Din data de 1 decembrie, B1 va programa filme artistice în intervalul 21.00-23.00. 
Radu va continua să realizeze "Nașul", emisiunea care l-a consacrat, la postul generalist "Zece TV", pe care îl va lansa în curând R.C.S&R.D.S. 

"Zece TV", televiziunea generalistă a companiei R.C.S&R.D.S, va fi lansată la data de  10 decembrie, când vor fi anunțate și alte vedete. Lansarea propriu-zisă va avea loc în februarie-martie.
Sursa: http://www.evz.ro/de...-b1-914184.html  

-----------------------------------------------------------------------------------------

Radu Moraru: Televiziunea 10 TV va fi lansată la data de 10 decembrie

Postul de televiziune al celor de la R.C.S&R.D.S, denumt "10 TV", se va lansa la data de 10 decembrie în urma unor investiții de circa zece milioane de Euro, a anunțat Radu Moraru, project manager al viitoarei televiziuni.

"10 TV" va fi lansat la data de 10 decembrie. Un ultim pas este obținerea licenței audiovizuale prin satelit de la Consiliul Național al Audiovizualului (C.N.A.).

Dosarul a fost deja depus de către R.C.S&R.D.S.   "Mi se pare o formalitate, având în vedere proiectul. Structura acestei fundații este bine făcută", a explicat Moraru.

Primele două luni de emisie vor fi unele în regim de sărbători, cu multe cadouri, premii pentru telespectatorii, filme bune și nelipsitul «Nașul».

Radu Moraru a precizat că întreaga grilă a postului generalist 10 TV va fi lansată la sfârșitul lunii ianuarie - începutul lunii februarie.  "Ne dorim să fim o televiziune care să unească oamenii, să iubească viața și în care știrile să nu fie nici de stânga, nici de dreapta, să fie știri.

Este un produs pentru următorii zece ani de zile", a mai spus Radu Moraru despre profilul viitorului post de televiziune. 

Radu Moraru a precizat că marți este ultima emisiune în direct la "Nașul" la postul de televiziune patronat de Bobby Păunescu.

Cum va arăta 10 TV:  

Televiziunea celor de la R.C.S.&R.D.S. urmează s ăfie lansată la data de  10 decembrie cu o investiție inițială de 1.17 milioane Euro.

Potrivit lui Radu Moraru, investiția în primii ani de funcționare a televiziunii 10 TV se va ridica la zece milioane de Euro.  

Potrivit dosarului depus de R.C.S&R.D.S la C.N.A., postul 10 TV va difuza filme (50%) și programe de divertisment (50%).

În luna decembrie, nu vor exista pauze de publicitate. Principala emisiune din grila televiziunii 10 TV este talk-show-ul "Nașul", difuzat de luni până vineri și duminica între orele 20.00 - 23.30 și, în reluare, în prima parte a zilei, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 - 13.30.  În afară de emisiunea "Nașul", în luna decembrie, grila 10 TV va mai cuprinde, printre altele, o emisiune matinală, filme și emisiuni dedicate sărbătorilor.

Potrivit proiectului depus la C.N.A, în prima etapă, la 10 TV nu vor fi difuzate programe de informare (știri), dar pot să apară informații cu această conotație în talk-show-urile difuzate la post, informează "Mediafax". 

Din echipa lui Radu Moraru, project manager al proiectului 10 TV, mai fac parte: Adrian Bucă, directorul general 10 TV, Cătălin Chirilă, director editorial, și Andi Râpan, director financiar.

În plus, Radu Moraru a spus că de la postul B1 la 10 TV va pleca întreaga echipă de la emisiunea "Nașul", respectiv circa 25-35 de persoane.

Sursa: http://www.adevarul...._381562410.html

----------------------------------------------------------------------


"Nașul" reapare pe 10 decembrie, la Zece TV.

Radu Moraru pregătește emisiunea care l-a consacrat într-o nouă formulă, mai atractivă, ce va fi transmisă pe postul generalist deținut de R.C.S&R.D.S.


Televiziunea generalistă Zece TV își va începe emisia în data de 10 decembrie, a anunțat ieri Radu Moraru, deși nu a obținut încă licența de funcționare de la Consiliul Național al Audiovizualului (C.N.A). 

"Dosarul pentru licența postului a fost depus la C.N.A., acum așteptăm ca membrii să se întâlnească și să ia o decizie. Nu îmi fac griji, nu cred că este o problemă în a obține o licență în ziua de azi, mai ales că, în ultima vreme, chiar am fost în relații bune cu oamenii de acolo. Noi suntem pregătiți să emitem", a declarat Radu Moraru. 


Proiectul Zece TV este condus de Radu Moraru (project manager), urmat de Adrian Bucă (director general), Cătălin Chirilă (director editorial) și Andi Râpan (director financiar).

Radu Moraru: "Zece TV nu va dezbina oamenii"

Grila de programe de start va cuprinde filme, emisiuni de Crăciun, cadouri pentru telespectatori și o emisiune "Nașul" cu mai puțină politică și mai mult umor. "Un «Naș» de Sărbători", a spus Moraru.

"La sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, vom lansa postul generalist propriu-zis. Va fi o televiziune care va plăcea mult, nu va dezbina oameni, îi va uni", a completat el.

Varianta finală a grilei de programe pentru Zece TV va fi alcătuită din emisiuni cu format internațional, fie ele și de tabloid, iar știrile "nu vor fi nici de stânga, nici de dreapta", a precizat Moraru. "Pentru început vom emite pe R.C.S&R.D.S, iar dacă va fi un post bun, toți operatorii de cablu vor încerca să-l preia. Asta depinde doar de oamenii care vor lucra aici", a mai adăugat realizatorul TV. 

În ceea ce privește vedetele care vor face parte din noul post generalist, realizatorul emisiunii "Nașul" nu a dezvăluit niciun nume, dar a spus că după 10 decembrie, în fiecare săptămână, va fi anunțat câte unul.

Bugetul estimat pentru perioada 2010-2011 ajunge la 10 milioane de Euro.

Sursa: http://www.evz.ro/de...-tv-914223.html


Edited by megafanro, 01 December 2010 - 02:23.


#22
Ghepardi

Ghepardi

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 812
 • Înscris: 23.02.2009

Quote

"Pentru început vom emite pe RCS&RDS, iar dacă va fi un post bun, toți operatorii de cablu vor încerca să-l preia. Asta depinde doar de oamenii care vor lucra aici."

Meciul de Liga I de pe Antena 1 se va muta la 10 TV după noua licitație (dacă o vor câștiga tot ei), sau poate chiar din primăvară. :naughty:

Edited by Ghepardi, 01 December 2010 - 08:53.


#23
KLMN

KLMN

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,916
 • Înscris: 21.09.2003
Sper sa nu ajungem la concluzia ca postul "10 TV" este un canal de nota "0". Printre filmele bune anuntate de ei si emisiunea "Nasul" care va fi mai mult de divertisment, au anuntat si "emisiuni unde telespectatorii care intra in direct primesc premii". Asta din urma ma face sa cred ca va fi un fiasco total. Am mai vazut noi emisiuni cu premii in direct. Mai bine lasau emisiunea "Nasul" asa cum era pe B1tv, unde atunci cand era invitat Grigore Cartianu, ieseau emisiuni foarte bune.
Sper sa nu ma dezamageasca si sa-i spun lui Radu Morar ca mai bine ramanea la B1tv. Atentie Radule, sa nu intrii intr-un con de umbra ! E 1 Decembrie, cu 10 zile inainte de data lansarii postului TV.

#24
ciprax

ciprax

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 272
 • Înscris: 25.11.2009
pe ce frecventa va emite 10tv? pe frecventa lu digitv info sau va fi introdus in locul altui canal???/

#25
estropy

estropy

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,676
 • Înscris: 22.02.2010
Mai bine fac si ei emisiuni concurs, cu premii relativ mari, o "roata norocului", "stii si castigi", "intrebari pentru un campion(tv5)".
Reteta Pro-tv-ului de la lansarea din 1995 cred ca inca mai functioneaza in romania cu concursuri multe, filme si seriale bune, concerte live ..

#26
a_d_y

a_d_y

  Hobby Telecom & Mass Media

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 11,342
 • Înscris: 05.09.2005
corect, mi-ai luat cuvintele de pe tastatura. ar fi fain, roata norocului , alea alea alea :D . Un the simpson, o treaba

#27
Koal

Koal

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,948
 • Înscris: 21.08.2008
RCS-RDS are deja experiență în piața audiovizualului prin posturile DigiFilm și DigiSport, acest lucru garantează că noul post de televiziune va avea din start un conținut deosebit.

Mă aștept să văd în fiecare seară un film nou, fie că e vorba de un serial sau de un film artistic.

Cred că o parte din transmisiunile sportive pentru care RCS-RDS are drepturi de retransmisie vor fi difuzate și pe acest post.

Și în fine, pentru fanii emisiunii, Nașul va încheia fiecare zi a postului ce deocamdată își spune 10Tv și nu TV Digi, probabil pentru că dorește să fie o televiziune preluată și de alți operatori și nu o televiziune transmisă doar prin DigiTV.

Jocurile și concursurile sunt emisiuni frumoase care și-ar câștiga rapid audiență, însă sunt emisiuni destul de scumpe pentru care trebuie să găsești în permanență sponsori. Mă îndoiesc că vom avea astfel de emisiuni pe noul post de televiziune.

--

Radu Moraru ar putea să obțină un pachet suplimentar de acțiuni Vox News in schimbul acțiunilor B1 deținute, Vox News este un proiect inutil pentru familia Păunescu dar o televiziune care ar completa cu succes portofoliul Digi mai ales dacă acționarul majoritar al ei va rămâne Radu Moraru, acum în contract cu RCS-RDS.
Vox News poate fuziona cu Digi TV Info și poate difuza pentru început ghidul TV actual și alte informații de interes pentru abonații RCS-RDS, precum și buletine de știri din oră în oră, asemenea lui TVR Info.

Edited by Koal, 01 December 2010 - 13:51.


#28
o_p_2005

o_p_2005

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,779
 • Înscris: 08.03.2010

View PostKoal, on 1st December 2010, 14:49, said:

RCS-RDS are deja experiență în piața audiovizualului prin posturile DigiFilm și DigiSport, acest lucru garantează că noul post de televiziune va avea din start un conținut deosebit.

Mă aștept să văd în fiecare seară un film nou, fie că e vorba de un serial sau de un film artistic.

Cred că o parte din transmisiunile sportive pentru care RCS-RDS are drepturi de retransmisie vor fi difuzate și pe acest post.

Și în fine, pentru fanii emisiunii, Nașul va încheia fiecare zi a postului ce deocamdată își spune 10Tv și nu TV Digi, probabil pentru că dorește să fie o televiziune preluată și de alți operatori și nu o televiziune transmisă doar prin DigiTV.

Jocurile și concursurile sunt emisiuni frumoase care și-ar câștiga rapid audiență, însă sunt emisiuni destul de scumpe pentru care trebuie să găsești în permanență sponsori. Mă îndoiesc că vom avea astfel de emisiuni pe noul post de televiziune.

--

Radu Moraru ar putea să obțină un pachet suplimentar de acțiuni Vox News in schimbul acțiunilor B1 deținute, Vox News este un proiect inutil pentru familia Păunescu dar o televiziune care ar completa cu succes portofoliul Digi mai ales dacă acționarul majoritar al ei va rămâne Radu Moraru, acum în contract cu RCS-RDS.
Vox News poate fuziona cu Digi TV Info și poate difuza pentru început ghidul TV actual și alte informații de interes pentru abonații RCS-RDS, precum și buletine de știri din oră în oră, asemenea lui TVR Info.

În ultima lui emisiune la B1 TV, R. Moraru zicea că 10TV va putea fi vizionat de "mulți români", nu numai de abonații RDS. Oare îl va prelua și UPC?

#29
Koal

Koal

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,948
 • Înscris: 21.08.2008
Acum la lansare mă îndoiesc, ulterior depinde de politica postului, dacă se merge pe linia DigiFilm și DigiSport, nu va fi preluat, numele postului ne spune însă altceva (nu conține Digi).

#30
dreaQ

dreaQ

  I'm too old for this shit

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,372
 • Înscris: 02.06.2005

View Posto_p_2005, on 1st December 2010, 14:01, said:

În ultima lui emisiune la B1 TV, R. Moraru zicea că 10TV va putea fi vizionat de "mulți români", nu numai de abonații RDS. Oare îl va prelua și UPC?

Iti dai seama ca daca vrei un post "generalist" trebuie sa il pui si pe dolce si pe upc mai ales daca vrei sa te hranesti din publicitate.
Cat despre radu moraru am numai impresii proaste. Un jurnalist de seral care linge unde poate - ca majoritatea celor din bransa indiferent de trust.

#31
Ghepardi

Ghepardi

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 812
 • Înscris: 23.02.2009
http://www.paginadem...cul-de-parcare/

Quote

Carmen Andronache: Când ai început negocierile cu cei de la RCS-RDS?

    Radu Moraru: Să zicem, în urmă cu două luni.

Cum de te-ai hotărât atât de repede?

    Noi oricum lucram la un proiect era chestiunea doar unde parchezi proiectul respectiv. Noi lucram pentru Vox și a venit această întrebare, dacă n-am vrea să facem acest produs, dar să fim mai diversificați. Adică să fie generalist, pentru că noi nu puteam să-l facem generalist, noi am fi făcut tot un post de nișă.

Pe știri?

    Nu neapărat pe știri, ci un post generalist pe zona de reality, nu show, ci reality.


#32
Grelper

Grelper

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 389
 • Înscris: 22.01.2007

View PostKoal, on 1st December 2010, 13:49, said:

Și în fine, pentru fanii emisiunii, Nașul va încheia fiecare zi a postului ce deocamdată își spune 10Tv și nu TV Digi, probabil pentru că dorește să fie o televiziune preluată și de alți operatori și nu o televiziune transmisă doar prin DigiTV.
Consider ca puteau sa il numeasca Digi TV, chiar daca ar fi preluat si de alti operatori. In felul acesta se facea reclama la RCS&RDS chiar prin numele canalului.

Edited by Grelper, 01 December 2010 - 15:55.


#33
mike2044

mike2044

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,549
 • Înscris: 27.02.2010
''Ce îmi puteți spune despre emisiunile de forță ale postului?

Preferăm ca din 1 decembrie să lansăm produsele rând pe rând.''

...adica sa intelegem ca de azi ar trebui sa vedem,sa aflam cate ceva sau...?

#34
costi_ionita79

costi_ionita79

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,366
 • Înscris: 18.08.2009

View Postmike2044, on 1st December 2010, 16:17, said:

''Ce îmi puteți spune despre emisiunile de forță ale postului?

Preferăm ca din 1 decembrie să lansăm produsele rând pe rând.''

...adica sa intelegem ca de azi ar trebui sa vedem,sa aflam cate ceva sau...?
Nu. Cel care a scris textul a mancat un "0" de la data. Pentru ca din 10 decembrie va emite postul. 

Edited by megafanro, 01 December 2010 - 17:02.


#35
mike2044

mike2044

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,549
 • Înscris: 27.02.2010
 

View Postcosti_ionita79, on 1st December 2010, 16:28, said:

Nu. Cel care a scris textul a mancat un "0" de la data. Pentru ca din 10 decembrie va emite postul.

asa m-am gandit si eu dar avand in vedere ca e posibil sa emita in teste mai devreme de 10 dec......
totusi cred ca vor emite de proba putin mai devreme

Edited by megafanro, 01 December 2010 - 17:03.


#36
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

  *Pro-Digital*

 • Grup: Moderators
 • Posts: 21,750
 • Înscris: 07.04.2006

 Cum l-a cunoscut Moraru pe patronul R.C.S.: “I-am luat locul de parcare”.

Radu Moraru l-a cunoscut pe patronul R.C.S., Zoltan Teszari, la începutul anilor 90. Pe atunci, Moraru (acum șeful 10TV) era colaborator la TVS Holding din Brașov.  

TVS a fost, de fapt, punctul de plecare al companiei R.C.S., deținută de Zoltan Teszari. Și Adrian Bucă, producătorul Nașului și director, acum, al 10TV, a fost printre primii colaboratori ai lui Zoltan Teszari, a declarat Moraru într-un interviu pentru paginademedia.ro.

Negocierile pentru 10TV a început în urmă cu două luni, spune Nașul în interviu.

Carmen Andronache: Când ai început negocierile cu cei de la R.C.S-R.D.S?

Radu Moraru: Să zicem, în urmă cu două luni.  

Cum de te-ai hotărât atât de repede?  


Noi oricum lucram la un proiect era chestiunea doar unde parchezi proiectul respectiv. Noi lucram pentru Vox și a venit această întrebare, dacă n-am vrea să facem acest produs, dar să fim mai diversificați. Adică să fie generalist, pentru că noi nu puteam să-l facem generalist, noi am fi făcut tot un post de nișă.  

Pe știri?

Nu neapărat pe știri, ci un post generalist pe zona de reality, nu show, ci reality. Ca să așezi o televiziune pe piață ai nevoie de minim 18 luni.

Ce va avea diferit 10TV față de celelalte posturi generaliste din portofoliul altor operatori de cablu?  

Eu cred că prin suflu. Va avea un suflu proaspăt, va avea o amprentă, mă refer și la oamenii care vor fi, producțiile pe care le vom face, care vor fi cu totul și cu totul diferite de ce se întâmplă acum pe piață. Și eu zic că ne vom duce foarte aproape de ceea ce e România de astăzi, pentru că din punctul meu de vedere România de astăzi și românii nu sunt arătați la televizor. Dacă te uiți la televizor ai impresia că trăiești într-o altă lume, într-o altă țară și oamenii ai impresia că sunt ba unii sălbatici, ba unii proști. Noi o să încercăm să prezentăm România așa cum e, să facem un RMN și CT. Vom face RMN-ul și CT-ul României.  

Spuneți că în prima fază vă doriți să ajungeți în primele 3-4 televiziuni generaliste din România. Ce înseamnă prima parte, ca timp?  

Ca să așezi o televiziune pe piață ai nevoie de minim 18 luni. După 18 luni poți să ai surprize foarte plăcute să constați că ai așezat-o atât de bine că ea deja concurează cu celelalte posturi sau poți să ai și surprize neplăcute să constați că un perete a fost proiectat strâmb, ai igrasie într-un colț, e ca la o casa. În general nu e bine să te muți într-o casă, repede atunci, imediat după ce a fost construită sau să o cumperi atunci pentru că atunci nu-ți poți da seama că are multe hibe ascunse. Noi, având în vedere că suntem cei care o construim, o să încercăm să o construim fără nicio greșeală, de aceea nici nu o să ne grăbim. Nu suntem presați de timp, ăsta-i cel mai important lucru.  

Cum veți reuși să vă bateți cu posturi care sunt deja preluate de multe companii de cablu?  

Păi, sunt două variante. Dacă e un post care place, care e bun, eu nu văd de ce … Chiar nu scrie nicăieri că acasă nu poți să vezi și alt post decât ți le oferă compania la care ai abonament.  Adică, să ai abonament la două companii de cablu?  Să ai două companii, de ce nu?

Eu cred că Românii nu fac rabat de la două lucruri, de la telefonul mobil și de la antenele de acasă  Ce o să-mi ofere 10TV, astfel încât să vreau să-mi mai fac un abonament la cablu?

Asta depinde de noi, dacă vom veni cu filme bune, dacă vom veni cu emisiuni bune, dacă vom veni cu o împachetare frumoasă. Eu cred astăzi că Românii nu fac rabat de la două lucruri, de la telefonul mobil și de la antenele de acasă. Așadar, dacă treci pe toate străzile României, o să vezi căminele alea ieftine, du-te și în Ferentari, du-te și în cartiere mărginașe ale României și ai să vezi că blocurile sunt pline de antene. Și eu sunt maniac, eu la mine acasă am toate antenele posibile, vreau să văd orice fel de program, vreau să mă uit la orice program pe care nu îl am neapărat pe o singură antenă.

RCS&RDS dorește să distribuie acest canal și către alte companii de cablu? Sau prin acest post dorește să atragă și alți clienți și astfel să-și mărească numărul de abonați?  

Mă depășește întrebarea pentru că asta chiar nu am discutat-o. Pentru noi e important doar proiectul, faptul că facem o televiziune cu toate ingredientele necesare, faptul că avem cu ce s-o facem și aici mă refer și la partea financiară și mai ales la partea de oameni și în rest, mai încolo sunt lucruri de studiat.  

Când vom vedea prima ediție "Nașul" la 10 TV?

La data de 10 decembrie 2010.

Ce îmi puteți spune despre emisiunile de forță ale postului?  

Preferăm ca din data de 10 decembrie să lansăm produsele rând pe rând.

Dar, despre prezentatori?  

Strategia pe care o avem este ca începând din data de 10 decembrie, în fiecare săptămână să anunțăm vedetele care se alătură proiectului.  

Cum l-ai cunoscut pe Zoltan Teszari?  

Din ce îmi aduc eu aminte, eu colaboram cu TVS Holding (Brașov), care atunci era o parte a acestui grup, care atunci era mult mult mai mic și mi-am parcat o dată mașina pe locul unde parca el, eu nu știam obiceiurile, eram de 2-3 zile acolo. M-a chemat cineva “repede, repede locul de parcare e al șefului de aici” și știu că el a și zi “nu, nu, las-o acolo”, atunci n-am mai mutat mașina. Însă colegul meu, Adrian (Adrian Bucă –n.r) e unul din primii oameni pe care R.C.S.-ul i-a avut angajați. La postul acesta de televiziune am lucrat cam doi, trei ani.

Sursa: http://www.paginadem...cul-de-parcare/


Edited by megafanro, 01 December 2010 - 17:34.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate