Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Determinare

Centrala termica electrica Bosch ...

Recomandare amplificator wi-fi

Semnal netrimis monitor
 3000 euro gaming PC

Meta Quest 3

Ciolacu la Muzeul Holocaustului

La multi ani @sfantu.dracu!
 Boiler cu 2 serpentine

BORDEA -Teoria Conspirației ...

Probleme Dacia pe zapada cu lanturi

Mancare gatita de unde comandati?
 Huawei a lansat prima sa masina e...

Patriotismul

Cum dezactivez drag Winamp from a...

Producatorii de baterii sunt acuz...

Cum am renuntat la Apple

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
94 replies to this topic

24kpwn

24kpwn

Member

• Grup: Members
Ati observat ca in windows 8 exista un joculet la care iti spune in tutorial sa faci pinch to zoom pentru a trece la pasul urmator ? WTF ?
In plus faptul ca trebuie sa dau kill la programe din task manager deoarece nu se inchid singure este enervant. Totusi nu este nici macar beta si cu siguranta se vor schimba multe pana la versiunea finala.
Insa daca nu se renunta la interfata Metro in versiunea de pc va fi un mare fas.

Edited by 24kpwn, 21 September 2011 - 10:21.

msmihai

msmihai

Senior Member

• Grup: Senior Members

View Postandreigherghe, on 17th September 2011, 13:20, said:

Ce ma enerveaza "taberele" astea. Spun ca windows e bun, sar toti ce au Mac pe mine. Spun ca OS X e bun, sar toti cei ce folosesc windows pe mine :(

Tocmai te-ai autoproclamat flamer  :thumbup:

Edited by msmihai, 21 September 2011 - 15:16.

glumetu

glumetu

Jedi sora-mea!

E interesanta dinamica asta de grup, cum se ancraseaza unii de trecut... Win7 e chiar un SO foarte bine facut, merge uns, e ceva complet diferit de Vista (la stabilitate) si de XP (la orice altceva). Eu, ca fost Linuxar, am fost convins sa trec pe Win7 de un amic care e admin de Linux si care doarme noaptea sub perna cu Slackware... mi-am zis ca daca asta zice ca Win7 e bun, merita incercat... si asa am dat si bani pe licenta si nu-mi pare rau. Singurul repros pe care-l am este marimea lui c:\winsxs. Daca aveam un SSD mai mare, nu ma prindeam de problema.

Deci, se reiau aceleasi teme care dovedesc necunoastere din partea celui ce posteaza... ce virusi (am antivirus gratis online setat automat), ce dll-uri, ce defrag-uri (eu am setat asta la scheduler la inceput... am verificat dupa un an si HDD-urile erau contigue)...

Nu zic ca OS X e rau, nu-i deloc asa (si oricum nu-i meritul lui Genius Bar ca n-are Apple virusi, ci al arhitecturii UNIX din spate), dar sa nu traim totusi in trecut in ce priveste Windows.

BTW, Windows Defender are engine-ul de RAV cumparat de MS in 2003 de la Radu Georgescu.

Mosotti

Mosotti

Geniu umil

View Postglumetu, on 21st September 2011, 16:52, said:

BTW, Windows Defender are engine-ul de RAV cumparat de MS in 2003 de la Radu Georgescu.

de unde stii, ai vazut codu sursa?

anyway, microsoft ar trebui sa abandoneze mobilele si tablete. s-a terminat pentru ei. bye bye

evident, daca apareau cu ceva revolutionar as mai fi zis, da metro? jesus christ. asa vor ei sa se lupte de la nivelul de 2% share market cu gigantii lu peste?

Papillon_

Papillon_

2B

Nici 2 % nu mai au ci vreo 1.7 , i-a depasit si SO Bada(2.4 %).

eiffel

eiffel

BusyWorm

• Grup: Moderators

Nope. WD e doar o frectie de ceva acolo. N-are engine de antivirus in el.
Ptr antivirus - acum e MSE-ul, si Forefront, urmasele unui antivirus comercial fara succes de piata scos cu cativa ani in urma - acela se baza oarecum pe RAv, dar si pe altele achizitionate cam in aceeasi perioada - RAV nu a fost singurul.

Fratello_2007

Fratello_2007

Senior Member

View Postdacuburebista, on 18th September 2011, 13:23, said:

poate că vă meritați :)
multe succesuri și deleleuri bune
+1

Lasati-l ca o sa ii treaca lui durerea de cap. :)

Nemesis-

Nemesis-

Zeitsă

View Postrasistu, on 16th September 2011, 20:37, said:

om manipulat de marketing.

:thumbup:

Si o parte din userii windows tot asa sunt.

Parerea mea e ca trebuie sa va alegeti OS-ul in functie de nevoi:

- daca vrei eye-candy, alegi Ubuntu.
- daca vrei sa pari interesant in fata altora, alegi Mac
- daca vrei sa lucrezi pe calculator, alegi Windows
- daca vrei jocuri, iti cumperi consola

Win  8 e urat, la fel ca toate versiunile de WIndows de pana acum.
Daca vreti sa discutati despre interfata si cat de draguta e, probabil ca ar trebui s-o faceti intre celelate 2.

proxxxy

proxxxy

Senior Member

View PostNemesis-, on 30th September 2011, 17:02, said:

:thumbup:

Si o parte din userii windows tot asa sunt.

Parerea mea e ca trebuie sa va alegeti OS-ul in functie de nevoi:

- daca vrei eye-candy, alegi Ubuntu.
- daca vrei sa pari interesant in fata altora, alegi Mac
- daca vrei sa lucrezi pe calculator, alegi Windows
- daca vrei jocuri, iti cumperi consola

Win  8 e urat, la fel ca toate versiunile de WIndows de pana acum.
Daca vreti sa discutati despre interfata si cat de draguta e, probabil ca ar trebui s-o faceti intre celelate 2.

:lol:

Ubuntu arata cel mai aiurea, nefinisat dintre toate sistemele de operare (mac/windows/linux). Se poate customiza, insa nu se compara cu interfata mac de exemplu, pe care incearca sa o copieze.
Mac nu e ca sa pari interesant, la fel de interesant poti sa pari si cu un laptop tip tableta (iconia), alienware cu windows pe el.
Pentru lucrat se poate folosi orice sistem de operare, important e ce vrei sa faci pe el.
Da, pentru jocuri trebuie consola, sunt de acord.
Windows 8 nu poti spune ca e urat, cand el nu e finalizat (nici macar beta nu e). E ca si cum ai zice de viitorul logan ca e urat, dar nici nu stii cum va arata.

zoomit

zoomit

New Member

• Grup: Members

View Postandreigherghe, on 16th September 2011, 18:59, said:

Urmatorul meu computer va fi un PC. Hai sa va scriu o mica poveste :)

Cred ca marketingul te influenteaza prea usor. Asa eram si eu, am fost vrajit de pretul mic pentru features multe la telefoane Nokia / HTC / Mio. Am fost vrajit de magia unui tablet pc in care poti desenar pe ecran si cu mana si cu stylusul ( wow ) asa ca mi-am luat un hp tx2. Rezultatul: multi bani cheltuiti degeab, bani pierduti la vanzare. TX2 e misto ca concept dar ecranul era super blury, nu se putea lucra pe el, nu stiu sa desenez si in plus, te doare mana daca il folosesti mai mult de 1 min in modul touch ( asa cum zice si Steve Jobs ) . Sunt la iPhone + Macbook de aproape un an si sunt fericit :) . Sper ca experienta mea sa te ajute in alegerea care o vei face.

A, si daca ai putea sa-mi raspunzi la prima intrebare de aici - > http://forum.softped...t...18&start=18 as aprecia ( mi se pare cam rude cum ai sarit peste replyul meu ) :P

Edited by zoomit, 30 September 2011 - 17:31.

Fratello_2007

Fratello_2007

Senior Member

Ubuntu arata cel mai aiurea, nefinisat dintre toate sistemele de operare (mac/windows/linux). Se poate customiza, insa nu se compara cu interfata mac de exemplu, pe care incearca sa o copieze.
Asta e parerea ta, nu toti au aceasi parere. Ubuntu 11.10 arata bine. Mie mi-a placut si imi place si Ubuntu 10.04.
Apropo, toti copiaza unii de la altii. Si faptul ca isi copiaza concepte nu e un lucru rau.
Mie spre exemplu nu imi plac dock bar-urile, ar trebui sa critic MAC pt. asta?

Pengoon

Pengoon

Ударник

View Postandreigherghe, on 17th September 2011, 12:30, said:

Windows 8.

EDIT: Fact: Mac-uri = stabilitate, constructive superioara, very user-friendly, scump. PC-uri din piese = Putere, Putere, si iar putere. Si ieftin.

Eu vreau putere, si imi place sa-mi bag nasul prin calculatoare. :)
putere pe dreaq. pui componente echivalente intr-un PC custom, ajungi tot in regiuni de pret comparabile.  cauta sa vezi cate mainboarduri consumer gasesti cu 2 socluri de CPU. mai pui niste memorie ECC si nu "kingston value ram" si vezi la ce scoruri ajungi.

de ani de zile la un PC pentru jocuri tot la 1500 EUR ajung si inca mai fac compromisuri. intre timp is dispus sa le dau la aia de unde iau componente, bani in plus, ca sa asambleze ei sistemul, ca nu mai am absolut nici un chef sa irosesc o zi cu montrea.
numai cata-i coiala sa montezi un cooler noctua, care cantareste peste jumate de kil. dupa aia aranjarea cablurilor, harababura cu conectoarele de ventilatoare de carcasa samd. dupa aia instalat sistem de operare, instalat aplicatiile, jocurile, configurari, update firmware, update drivere samd. de-mi vine sa tremur numa cand ma gandesc. ma costa un weekend de coiala numa sa inlocuiesc un calculator. bine ca-i cazul doar o data la 3-4 ani.

Mosotti

Mosotti

Geniu umil

daca tu cheltui 150 de milioane ca sa faci un pc din piese echivalent ca putere cu un mac pro... esti nebun

Pengoon

Pengoon

Ударник

pai la 150 milioane deja iei macpro direct. nici n-ar mai avea rost.

Mosotti

Mosotti

Geniu umil

pai tu ai zis ca ajungi comparabil. io zic ca ajungi cel putin la jumate

Pengoon

Pengoon

Ударник

mainboardul e vreo 600, proceseoarele vreo 500 bucata si deja esti la jumatate. mai pui o carcasa calumea, sursa, memorie, discuri, placa video si esti pe la 2500, fara probleme. io zic ca-i comparabil cu cat costa un macpro aproximativ echivalent. d-aia spuneam ca nu-i neaparat mai avantajos ca si costuri sa faci unul custom, daca vrei putere de macpro.
de fapt singurul lucru care s-ar merita, ar fi un macpro in configuratie "minima" la care-i pui memorie si discuri in regie proprie, ca aici apple are adaosuri stufoase.
in rest, daca vrei un utilaj la nivel de workstation, cam platesti preturi de workstation, ca-l iei gata sau il faci tu.

unde ma-ntreb la sfarsit de utilitatea investitiei. un coleg d-al meu si-o luat un mac pro, configurat custom cu care a ajuns pe la vreo 4000 EUR.
justificarea era, ca are pe el mai multe VMware-uri. pentru ce i-o trebuit fix macpro cu 8 core-uri pentru asta, numa el stie :huh:
aia de la magazin l-au intrebat, daca vrea sa calculeze cu el clima pe luna viitoare.

Edited by Pengoon, 28 October 2011 - 18:36.

dan78rom

dan78rom

in omnia paratus

Ca si idee:
Macpro configuratie minima
One 2.8GHz Quad-Core Intel Xeon “Nehalem”
3GB (3x1GB)
1TB 7200-rpm Serial ATA 3Gb/s hard drive
ATI Radeon HD 5770 1GB
One 18x SuperDrive
Apple Magic Mouse
Apple Keyboard with Numeric Keypad (English) & User's Guide
la 2,499$

Macpro configuratie maxima posibila
Two 2.93GHz 6-Core Intel Xeon “Westmere” (12 cores)
64GB (8x8GB)
512GB solid-state drive
512GB solid-state drive
512GB solid-state drive
Two ATI Radeon HD 5770 1GB
Two 18x SuperDrives
Apple Magic Mouse
Apple Keyboard with Numeric Keypad (English) & User's Guide
Quad-channel 4Gb Fibre Channel PCI Express card
la 15,149$

Mosotti

Mosotti

Geniu umil

View PostPengoon, on 28th October 2011, 18:35, said:

mainboardul e vreo 600, proceseoarele vreo 500 bucata si deja esti la jumatate. mai pui o carcasa calumea, sursa, memorie, discuri, placa video si esti pe la 2500, fara probleme. io zic ca-i comparabil cu cat costa un macpro aproximativ echivalent. d-aia spuneam ca nu-i neaparat mai avantajos ca si costuri sa faci unul custom, daca vrei putere de macpro.
glumesti? tu ai idee cit e cel mai ieftin macpro in romania? :lol:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate