Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Boxe wifi

Modem WiFi Huawei

Recomandare scaun de birou
 E mai bine sa te dai de alta nati...

Cosmin Seleși, la Pro TV, di...

The Men Who Sold the World Cup (2...

La multi ani @WestPoint!
 Problema joc de pe Steam

Inteligența artificiala la l...

La multi ani Finlanda !

Servicii de streaming cu accent p...
 R.I.P. Kirstie Alley

Ce lupa de cap cu lumina si lenti...

Card cumparaturi venituri alte su...

Cot PPR in loc de cot PT tub rigid?
 

Problema in excel...

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
adriano

adriano

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 24.09.2003
Banuiesc ca problema asta mai poate aparea si la alte prog. Office XP. Mie mi se intampla pe PC-ul sefei doar la Excel:
Daca deschid un fisier Excel, mi se deschide aplicatia, dar nu apare nici un fisier (doar fond gri).
Cu aplicatia deschisa, open file, nici o problema. Merge.
Am dezinstalat si reinstalat Office XP (la munca, cu licenta). Degeaba.
Si mai bizar: dau pe fisier "open with" merg pe browse in c:/program files/microsoft office/office10/excel.exe, dau OK si in momentul ala imi spune ca fisierul pe care am vrut sa-l deschid nu exista; si totusi: open file cu aplicatia Excel deschisa, merge fara probleme...
Va rog sa ma ajutati; recunosc, nu e o problema sa deschid Excel mai intai si sa deschid fisierul apoi, dar trebuie neaparat sa fac hatarul sefei mele care vrea raspuns la orice problema. Stiti si voi cum e cu sefii...
PLZ astept ajutor.  :worthy:  Multumiri.

#2
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,813
  • Înscris: 26.11.2001
1. ai un fisier/macro care pleaca la start si este ascuns. Incearca asa :

Din meniuri - Windows - Unhide ... in fereastra aia trebuie sa existe ceva ..click pe el si Unhide. Daca nu mai exista nimic la startarea excel-ului va deschide singur un workbook.

Locurile de unde porneste automat fisiere daca le gaseste sunt :

- Tools - Options - General si de jos At start open all file from location
- din explorer - C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\XLSTART (asta ca si locatie standard)
- pot exista si addinuri ce le poate incarca de oriunde dar nu cred sa fie cazul la tine

2. Problema cu deschiderea fisierelor din excel dar refuzate la dubluclick pe ele in explorer cateodata apare daca se pune bifa in Tools - Options - General si acolo Ignore other applications ...incearca sa o scoti.

#3
adriano

adriano

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 24.09.2003
Mersi Celestin.
Punct ochit, punct lovit. Era de vina bifa in "ignore other applications".
Sefa e multumita acum.
Esti mare :photo: , mersi mult.

#4
gaskoe

gaskoe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 573
  • Înscris: 02.09.2004
Salutare. Am si eu o intrebare pentru cunoscatori in Excel.

Am o coloana in care sint insiruite sute de nume, iar multe dintre ele se repeta. Pentru a afla de cite ori imi apare aceeasi persoana in coloana respectiva, folosesc functia "filtrare automata". Dezavantajul in acest caz este ca trebuie sa fac filtrare pentru fiecare nume din coloana,  iar la cite persoane sint in lista, imi ia o groaza de timp. Mai pot afla si prin alte procedee de cite ori apare acelasi nume in coloana respectiva? Am gasit pe undeva o chestie cu functia "pivot", am facut citeva exercitii si nu prea imi iese. Altfel, se poate? Multumesc.

#5
TIC

TIC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,695
  • Înscris: 05.03.2003
o mica solutie ar fi countif.

vezi atasat

Attached Files



#6
gaskoe

gaskoe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 573
  • Înscris: 02.09.2004

TIC, on Sep 27 2005, 20:13, said:

o mica solutie ar fi countif.

vezi atasat

<{POST_SNAPBACK}>



Este interesanta solutia ta. Voi incerca sa vad cit timp imi ocupa in comparatie cu functia de filtrare. Multumesc.

#7
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,813
  • Înscris: 26.11.2001
pivotul este ce iti trebuie tie, iti calculeaza instant.

Acelasi fisier de mai sus cu pivot

- coloana trebuie sa aiba cap de tabel
- selectezi tot inclusiv capul
- pui pivot
- adaugi numele coloanei la Row Area
- adaugi numele coloanei in centru si automat va folosi functia Count

#8
gaskoe

gaskoe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 573
  • Înscris: 02.09.2004
Multumesc, Celestin. Solutia oferita de tine m-a lamurit si este ceea ce cautam.

Edited by gaskoe, 27 September 2005 - 21:45.


#9
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,813
  • Înscris: 26.11.2001

gaskoe, on Sep 27 2005, 22:42, said:

Ajuta-ma, te rog, ca aici m-am impotmolit. Unde, mai exact, trebuie sa adaug numele coloanei?

<{POST_SNAPBACK}>


:) am scris o tampenie, ai dreptate

deci ai jos buton ... ADD to

1. prima data to Row Area
2. aceeasi coloana to Data Area ...si o sa apara contorizarea si sus, se va numi Count of Tabel

Daca datele sunt string sau mixte se aplica automat Count daca sunt exclusiv numerice se aplica Sum.

#10
ReKo

ReKo

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,893
  • Înscris: 24.10.2004
eu foloseam inainte funcita count.
prefer varianta lui TIC.

#11
gaskoe

gaskoe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 573
  • Înscris: 02.09.2004

ReKo, on Sep 27 2005, 21:52, said:

eu foloseam inainte funcita count.
prefer varianta lui TIC.

<{POST_SNAPBACK}>



Cum a spus si Celestin mai devreme, varianta "pivot" este instant, spre deosebire de "count" sau countif. Nu spun ca cele din urma nu sint functionale, insa in cazul meu, chestia cu pivot ma scuteste de adunari, selectari, filtrari, etc.

#12
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,892
  • Înscris: 08.10.2015
merci pt sfat , mi-a fost de folos

#13
ioviyahoo

ioviyahoo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 21.02.2006
Salut,

As dori sa fac un buton de comanda intr-un fisier excel, care sa-mi selecteze (si eventual sa le stearga continutul) anumite celule prestabilite din mai multe sheet-uri. Nu gasesc solutia. Va rog ajutati-ma !

#14
valentin66

valentin66

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 20.02.2005

 ioviyahoo, on Dec 2 2007, 21:22, said:

Salut,

As dori sa fac un buton de comanda intr-un fisier excel, care sa-mi selecteze (si eventual sa le stearga continutul) anumite celule prestabilite din mai multe sheet-uri. Nu gasesc solutia. Va rog ajutati-ma !

Gasesti in cod mai multe variante, fie pentru celule separate, fie pentru o zona.

Attached Files

  • Attached File  Test.rar   10.23K   30 downloads


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate