Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @karax!

La multi ani @Yoda!

La multi ani @OvidiuNS!
 Cuvinte care contin cel putin ...

Tastatura silentioasa profi

Castrarea cocosului (clapon)

Instalație ornamentala lumin...
 probleme conectare wifi de pe tel...

Probleme cu alegerea facultatii

Cont Facebook spart

Modul GSM cu numarator de impulsuri
 Leduri de 12v la polițe de s...

Intrerupator bec

Recomandari Colagen

Recomandari Ciocolata Neagra 70-85%
 

Problema cu aplicatiile in Puppy Linux

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
altai

altai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 04.04.2007
Povestea e cam asa: am instalat Puppy pe un flash USB, booteaza, aplicatiile merg, am net, totu bine pana aici.

Numai ca nu imi vede hardurile din interiorul aplicatiilor.
Daca vreau sa ascult o melodie, ma duc pe hardul respectiv dau clic si porneste playerul.

Dar daca deschid playerul si vreau sa ii dau open nu vede decat ce e in root.
La fel si daca deschid aplicatia de vizualizat fisiere, tot rootul imi arata.

Mentionez ca hardurile sunt toate "mount".


Poate stiti voi o solutie.

#2
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
Pai vezi unde sunt montate.
Partitiile in linux sunt montate sub root, vezi de exemplu in directorul /media sau in /mnt, nu e ca in windows.

Edited by ear1976, 06 September 2011 - 17:41.


#3
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Asta pt. ca se mounteaza doar dupa ce dai click pe partitia respectiva.
Incearca sa dai click pe partitie apoi mount.
Dupa incearca din player si vezi daca vrea sa porneasca asa.

#4
altai

altai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 04.04.2007

View Postear1976, on 6th September 2011, 17:40, said:

Pai vezi unde sunt montate.
Partitiile in linux sunt montate sub root, vezi de exemplu in directorul /media sau in /mnt, nu e ca in windows.

am cautat si nu am gasit partitiile pe acolo.
ele sunt pe desktop si sunt "mount"

doar ca nu se vad in aplicatii uite screenshot

Attached Files



#5
tavitu

tavitu

    Fii și tu un super-erou: Vaccinează-te!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,163
  • Înscris: 16.02.2009

View Postaltai, on 6th September 2011, 20:20, said:

am cautat si nu am gasit partitiile pe acolo.
ele sunt pe desktop si sunt "mount"

doar ca nu se vad in aplicatii uite screenshot



Cauta in media sau mnt din File sistem nu din root.

#6
x37t1

x37t1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 04.09.2011

View Postaltai, on 6th September 2011, 17:03, said:

Poate stiti voi o solutie.
Daca vrei sa ti le monteze automat, trece-le in /etc/fstab. Iti dau un exemplu:
/dev/sda2 /media/sda2 ext4 defaults 0 0

P.S. Trebuie sa creezi folderul respectiv in /media.
Era sa uit. "fdisk -l" e comanda pentru a vedea ce dispozitive ai, trebuie sa o dai ca root, dar in Puppy e root default. Ai grija ca e L, nu 1.

Edited by x37t1, 06 September 2011 - 21:40.


#7
altai

altai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 04.04.2007
am cautat in filesystem/media si nu e.
oricum manageru de fisiere nici nu imi arata filesystem
am pus prinscreen

mai pun unul dupa executarea comenzii de listare a dispozitivelor.

oricum cunostintele mele in linux sun cam... inexistente :D

Attached Files



#8
Mestesugar

Mestesugar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 05.07.2011
După ce ai accesat partițiile respective (dacă reușești să le accesezi prin click pe desktop pe iconița care le montează), scrie în consolă comanda "mount" și pune output-ul aici. Îți vom spune noi unde sunt montate.

#9
x37t1

x37t1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 04.09.2011

View Postaltai, on 7th September 2011, 09:15, said:

am cautat in filesystem/media si nu e.
oricum manageru de fisiere nici nu imi arata filesystem
am pus prinscreen

mai pun unul dupa executarea comenzii de listare a dispozitivelor.

oricum cunostintele mele in linux sun cam... inexistente :D
Daca vrei sa intri in "filesystem" din rox, da sageata sus sau backspace pana nu se mai poate. :)
Acolo vei vedea toate alea.
Daca vrei sa montezi automat partitiile, trebuie sa editezi /etc/fstab. Ti-am mai zis o data. Ai exemplul meu mai sus. Tu l-ai pus in terminal, trebuie pus in fstab, intelegi?
Totusi, nu pune aiurea, cum vrei sa pui, daca partitia e ntfs, nu incerca sa o montezi ca ext4, nu va functiona.
In cazul tau trebuie sa pui
/dev/sda1 /media/sda1 ntfs-3g defaults 0 0
/dev/sda5 /media/sda5 ntfs-3g defaults 0 0
/dev/sdb5 /media/sdb5 ntfs-3g defaults 0 0
Poti sa creezi folderele cu mkdir (in terminal), in cazul tau:
mkdir /media/sda1 /media/sda5 /media/sdb5
Cand dai click pe ele ti le monteaza probabil in /mnt.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate