Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Originea românilor

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
32344 replies to this topic

#26623
Hangeonos

Hangeonos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,038
  • Înscris: 30.11.2008

 tihomir, on Mar 3 2009, 18:15, said:

Ce romani in Moravia, ce cai verzi pe pereti, trezeste-te din reverie. Tot nu am inteles unde ai gasit tu ca ungurii au venit pe valea Dunarii spre pannonia sau ca daca ar fi facut asta ar fi infirmat cu ceva continuitatea. Pai astea sunt speculatii si mistificari fara nici o baza documentara, nu existenta dacilor si daco-romanilor, de nspe mii de ori mai documentate decat elucubratiile tale.



Da dom`le asa e, dar dupa aia au stapanit si peste regiunile extracarpatice si de aia ii pomenteste cronicarul imparat in banatul de azi, zona Severinului si mai tarziu se vor bate cu bulgarii pentru Severin si Vidin, dar asta nu are nici o treaba cu migratia lor spre pannonia.
Chestiunea nu este lipsita de importanta.
Exista recensam^ntul chinez din anul 2 AD,ce pe aproximativ aceeasi suprafat ca si astazi prezenta o populatie de 60 milioane,ce arata ca ei s-au inmultit de 20 de ori in 2 mileni,i adica de aproximativ 10 ori pe mileniu.

Socoteala este simpla:
c^ti maghiari puteau veni calari intr-o singura transa,fugariti din urma de pecenegi?

Astazi maghiarii sovini din toata lumea depasesc, bine, 20 de milioane.
Toti acesti maghiari sovini, inraiti contra rom^nilor,au venit calari,acum 1000 de ani ,in numar de 2 milioane?

A vazut cineva vreodata o armata calari de 2 milioane?

Alexandru Macedon a cucerit o lume cu doar 5000 de calareti?

Daca magiarii erau 10.000 de calareti ii mai bateau pecenegii in Atelcuz?
Daca nu ,oare acesti sovini nenorociti nu sunt cumva tot niste prostovani de rom^ni. care au ingrosat r^ndurile acestor maghiari, care, in culmea gloriei lor, au avut un regent rom^n (Iancu de Hunedoara) si pe fiul lui Matei Corvin.

#26624
Fabris

Fabris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 25.11.2007

 Pierde_verile, on Mar 3 2009, 04:25, said:

De fapt ideea centrală cronicarului, care îl intristează, este distrugerea frumoasei țări bizantinești a Moraviei de către "turcoi" (unguri). Cum eu bănuiesc că Moravia diferea de Bulgaria în ce privește regimul față de români, nu este exclus ca cei care i-au adus pe maghiari să fie ceva magnați români cu turme de mii de mioare și cai învățați și câini mai bărbați, care erau deranjați de alianța voievodului slav cu Țarigradul. Cumea ghinionului a fost că ungurii au plecat în Germania, dar s-au întors gata catolicizați și - aici nu e clar - au adus și întăriri de la Kiev. Se pare că vlahii de la izvoarele Nistrului și Siretului dormeau în opinci.
De unde pana unde ajung anonimii astia maestrii marilor combinatii? Doar asa ca sunt ai nostri?..

 tihomir, on Mar 3 2009, 08:15, said:

[...] fara nici o baza documentara [...],
Pai ieri si alaltaieri mi-a dat semnale ca ti se falfaie de surse. Azi observ ca le invoci.

Edited by Fabris, 03 March 2009 - 20:24.


#26625
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

 Hangeonos, on Mar 3 2009, 19:16, said:

Nu e vorba de radacini indo-europene,pe care le-am prezentate pe blog, ci de cuvinte identice, rom^no-vedice.

Imperiile nu si-au putut impune limba,dec^t acolo unde s-au extins peste populatii care vorbeau limba "tribului" dominant inainte de imperiu.
Cel mai vechi imperiu este cel chinez si din peste 1,2 miliarde de chinezi,doar 400 milioane vorbesc limba oficiala HAN.

Daca ai urmarit ultimele mele postari, ai fi inteles rationamentul meu.

Engleza se afla in CLAR spatiu celtic dovedit istoric (Britania) si pastreaza urmele romanizarii, plus cele ale normandizarii (v-am dat un link catre un dictionar englez etimologic).

Cat priveste transformarea si schimbarea limbii unui neam, am aratat prin exemple ca se poate (in: Turcia, Anglia, Scandinavia, fostul spatiu scito-iranic transformat in spatiu turcofon, APOI Africa, Orientul Mijlociu, Tunisia, Egipt, ...).

FLORIN imi spunea ca pe el nu il intereseaza, ... ca oricum modelul nu se aplica la DACI, ... INSA el nu vede ca pica si legatura cu grupul lingvistic NEO-latin si ideea PRE-latinitatii.  B)
[ http://www.edmaps.com/Roman_empire_117.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Infinitty, 03 March 2009 - 20:57.


#26626
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
@Hangeonos: Dumnezeule, matematicianule! Deci, dupa socoteala ta chinezeasca, cati unguri, cati pecenegi si cati romani au existat la vremea respectiva? Probabil toti impreuna isi puteau imparti municipiul Lugoj! :D

Edited by alalaltu, 03 March 2009 - 20:32.


#26627
Fabris

Fabris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 25.11.2007

 Leinarius, on Mar 2 2009, 03:30, said:

Romanicii insa s-au mutat de colo-colo pe aceleasi arii (vezi Ipotesti-Candesti cu necropole fara  asezari si asezari fara necropole). A existat deci o relativa segregare, segregare care a permis populatiei romanice ca, desi in interactiune cu alogeni si sub stapaniri militare si politice, sa pastreze suficiente caraceristici distincte fata de aceste puteri pentru a se constitui in germenii unei etnii distincte.
De unde pana unde atat siguranta ca I-C a fost o cultura romanica? G.A. Niculescu, Iancu Motiu si Ioana Oltean afirma ca aceasta cultura nu este nici daca, nici romanica. Din cultura I-C (seminomadica) lipseste ceva foarte important: aspectul funerar. Poate a fost un sincretism religios cu elemente crestine, unde localnicii aveau ritualuri exotice funerare, de suflau cenusa in cele patru zari...Sau poate ca a existat un hiat de cateva secole în care societatea nord-dunareana nu a avut o viata crestina. Versiunea a doua mi se pare ceva mai plauzibila.

Edited by Fabris, 03 March 2009 - 21:04.


#26628
tihomir

tihomir

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,229
  • Înscris: 29.09.2006

 Hangeonos, on Mar 3 2009, 19:54, said:

Astazi maghiarii sovini din toata lumea depasesc, bine, 20 de milioane.
Toti acesti maghiari sovini, inraiti contra rom^nilor,au venit calari,acum 1000 de ani ,in numar de 2 milioane?

Evident ca nu tot astia ci stramosii lor, spirituali sau biologici, asta nu are nici o importanta.

 Hangeonos, on Mar 3 2009, 19:54, said:

Daca magiarii erau 10.000 de calareti ii mai bateau pecenegii in Atelcuz?

Se estimeaza ca ungurii cand au venit numarau intre 25 000 si 70 000, impreuna cu ei au mai venit si alte populatii de aceeasi origine, precum cazarii carora li se vor adauga urmasii avarilor gasiti in panonia, secuii. Estimarile sunt facute dupa descrierile cronicarului anonim care spune ca erau 12 triburi conduse de tribul Magyer (care a si dat numele natiunii) si ca fiecare trib trimitea la oaste un anumit numar de soldati, de la numarul asta se estimeaza cifrele de mai sus. O migratie medie in ceea ce priveste numarul, au fost si mai numeroase dar si mai reduse numeric (bulgarii care s-au asezat peste slavi in Bulgaria de azi).
Repet nu are nici o relevanta pentru ziua de azi sau macar pentru istoria medievala. Odata ce au reusit sa-si impuna limba si identitatea altor populatii au format o tara si o natiune, nu mai intereseaza pe nimeni daca stramosii lui Horty de acum 500 de ani or fi fost croati, slovaci sau români, Horty a fost un criminal ungur si punctum.
Ce, tu esti sigur ca acum 500 de ani unul din stramosii tai biologici nu a fost un ienicer sau altul zarzavagiu bulgar ce a innoptat in sura altor stramosi de-ai tai ca pe la 1700 sa-ti fi intrat in arborele genealogic vrun rob tigan? Bagi tu mana in foc pentru toti stramosii tai de acum 2000 de ani ca absolut toti erau daci si romani? Asa si cu ungurii aia, nu mai conteaza cine cu cine, important e cine a contat mai mult, limba si numele cui s-a impus.

Edited by tihomir, 03 March 2009 - 21:08.


#26629
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

 Fabris, on Mar 3 2009, 20:59, said:

De unde pana unde atat siguranta ca Ipotesti-Candestio a fost o cultura romanica? G.A. Niculescu, Iancu Motiu si Ioana Oltean afirma ca aceasta cultura nu este nici daca, nici romanica. Din cultura asta (seminomadica) lipseste ceva foarte important: aspectul funerar. Poate a fost un sincretism religios cu elemente crestine, unde aveau ritualuri exotice funerare, de suflau cenusa in cele patru zari...Sau poate, mai logic, ca a existat un hiat de cateva secole în care societatea nord-dunareana nu a avut o viata crestina.


Rom^nii sunt "plecati cu religia" de aceea se vad crestini de la Zalmoxe, de la Andrei, ...

Practic pana la crestinarea bulgarilor (800-900), la sud de Carpati nu avem crestinism si nici inhumare, decat in putine cazuri la ceva migratori.

In Transilvania inhumatia incepe sa fie ritul predominant abia pe la 1100-1200 (probabil prin influenta maghiarilor si bulgarilor).

ROM^NII nu aveau popa si biserica decat in ultimele secole, ei se bazau pe vraci, babe, moasa, sfatul batranilor, batranul satului.

Nici nu vad ce rost ar fi avut religia crestina la niste crestinati fortat cu putin inainte de dezmembrarea Imperiului, de la o populatie care se retrage prin munti la nord de Dunare.

Nu cred ca-si permiteau sa sape gropi (iar cand o faceau realizau bordeie) si nici sa tina in comunitate preoti care oricum nu aveau nici o legatura cu vreo entitate bisericeasca, cu vreo scoala, manastire, etc, deoarece distantele erau uriase, iar viata era dura (rom^nii nu aveau armata, nu organizau razboaie, ci fugeau, eventual incendiau si realizau ambuscade noaptea calarii cu arcul si sageata).

#26630
eleonora15

eleonora15

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 229
  • Înscris: 09.12.2008
pt prostiile de mai sus  la mine o să figurezi o vreme pe IGNORE.
Mi-e milă de tine.

#26631
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Scuze, dar daca vrei sa-l combati, fa o cu argumente. Tu practic n-ai zis NIMIC in postul anterior. No offence, insa asa e.

#26632
eleonora15

eleonora15

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 229
  • Înscris: 09.12.2008

 Infinitty, on Mar 3 2009, 20:13, said:

Rom^nii sunt "plecati cu religia" de aceea se vad crestini de la Zalmoxe, de la Andrei, ...(nu am mai auzit să fie așa.Bunici,unchi,mătuși,vecini,părinți,cunoscuți,prieteni...nici unul nu s-a văzut creștin de la Zalmoxe și nici nu au auzit cei mai mulți de Zalmoxe. fabulezi.)

Practic pana la crestinarea bulgarilor (800-900), la sud de Carpati nu avem crestinism si nici inhumare, decat in putine cazuri la ceva migratori.(ei poftim de cînd avem creștinism!! s-a discutat de atîtea ori s-au pus dovezi ,DOVEZI de creștinism, iar el vine acum cu sec 8 în bulgaria.Adică migratoti creștini(??) dar autohtoni necreștini. Ce trăznaie!!)

In Transilvania inhumatia incepe sa fie ritul predominant abia pe la 1100-1200 (probabil prin influenta maghiarilor si bulgarilor).(dute .băi,țși te pișe!! Chiar așa??Sînt la muzee morminte de înhumare mai vechi!)
ROM^NII nu aveau popa si biserica decat in ultimele secole, ei se bazau pe vraci, babe, moasa, sfatul batranilor, batranul satului.(asta e NEBUN!!,auzi că românii nu aveau popi decît în ultimele secole!)

Nici nu vad ce rost ar fi avut religia crestina la niste crestinati fortat cu putin inainte de dezmembrarea Imperiului, de la o populatie care se retrage prin munti la nord de Dunare.(nu sînt urme că ar fi fost cu forța.Nu se tot retrăgeau că nu se putea ca multă lume din cîmpie să trăiască la munte o vreme; asta pt că nu are ce mînca acolo)

Nu cred ca-si permiteau sa sape gropi (nu aveau chef de săpat!)(iar cand o faceau realizau bordeie) si nici sa tina in comunitate preoti care oricum nu aveau nici o legatura cu vreo entitate bisericeasca, cu vreo scoala, manastire, etc,(??) deoarece distantele erau uriase,(auzi argument!) iar viata era dura (rom^nii nu aveau armata, nu organizau razboaie, ci fugeau, eventual incendiau si realizau ambuscade noaptea calarii (călări cu un "i",mă,nici atît nu știi!!)cu arcul si sageata).
E de ajuns?

#26633
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006

 eleonora15, on Mar 3 2009, 23:15, said:

E de ajuns?

Vezi? Deja-i mai bine. Argumentatia mai sufera un pic:


Quote

s-a discutat de atîtea ori s-au pus dovezi ,DOVEZI de creștinism, iar el vine acum cu sec 8 în bulgaria.

Dovezi exista. In acelasi timp arheologii recunosc ca nu prea pot stabili etnia.

Quote

Chiar așa??Sînt la muzee morminte de înhumare mai vechi!

Cu duiumul. (poate nu la muzeu, insa in situri arheologice exista destule) Insa vezi mai sus.

Edited by alalaltu, 03 March 2009 - 22:27.


#26634
ego_zenovius

ego_zenovius

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,399
  • Înscris: 24.11.2006

 Pierde_verile, on Mar 3 2009, 19:12, said:

Tătarii lovesc năpraznic Ungaria în secolul al XIII-lea și apoi „se retrag inexplicabil”. Poate că tot la Constantinopol este explicația.
„se retrag inexplicabil” pare a fi un citat. de unde e, daca e citat?

#26635
Pierde_verile

Pierde_verile

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,870
  • Înscris: 10.07.2008

 Fabris, on Mar 3 2009, 20:23, said:

De unde pana unde ajung anonimii astia maestrii marilor combinatii? Doar asa ca sunt ai nostri?..
E plictiseală mare, mon șer... Măcar eu nu am scris despre continuitatea noastră între Dunăre, Nistru și Tisa, cum nu am dat noi vrabia de pe grad, și cum am luptat noi contra cotropitorilor și străinilor...

 ego_zenovius, on Mar 3 2009, 22:28, said:

„se retrag inexplicabil” pare a fi un citat. de unde e, daca e citat?
Așa este, un citat, dar nu mai știu de unde este. Altă explicație era cu plecarea căpeteniilor la o adunare de alegere a șefului cel mare. Eu, ca și alții, nu pot fi aburit cu astfel de explicații. Ca și cum americanii ar fi plecat în America în 12 aprilie 1945, că murise Franklin D. Roosevelt, și Germania ar fi rămas neocupată.

Edited by Pierde_verile, 03 March 2009 - 22:46.


#26636
ego_zenovius

ego_zenovius

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,399
  • Înscris: 24.11.2006

 Pierde_verile, on Mar 3 2009, 22:40, said:

Așa este, un citat, dar nu mai știu de unde este. Altă explicație era cu plecarea căpeteniilor la o adunare de alegere a șefului cel mare. Eu, ca și alții, nu pot fi aburit cu astfel de explicații. Ca și cum americanii ar fi plecat în America în 12 aprilie 1945, că murise Franklin D. Roosevelt, și Germania ar fi rămas neocupată.
e vorba de moartea lui ogodai (sau ogedei) la 1241. batu care tocmai ii spulberase pe unguri si se indrepta spre viena se retrage in graba pentru a participa la alegerile anticipate.
comparatia intre tatarii anului 1241 si americanii anului 1945 e total neinspirata.

#26637
Fabris

Fabris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 25.11.2007

 alalaltu, on Mar 3 2009, 13:25, said:

Argumentatia mai sufera un pic:
Eu sunt putin confuz la chestia asta cu "morminte de înhumare"... Or fi si alte tipuri?... :D

Edited by Fabris, 03 March 2009 - 23:14.


#26638
Pierde_verile

Pierde_verile

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,870
  • Înscris: 10.07.2008

 ego_zenovius, on Mar 3 2009, 23:08, said:

e vorba de moartea lui ogodai (sau ogedei) la 1241. batu care tocmai ii spulberase pe unguri si se indrepta spre viena se retrage in graba pentru a participa la alegerile anticipate.
comparatia intre tatarii anului 1241 si americanii anului 1945 e total neinspirata.
  Nu-i bai ca e neinspirată, important este ca e realistă.

#26639
C988

C988

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 609
  • Înscris: 10.12.2008

 Fabris, on Mar 3 2009, 23:10, said:

Eu sunt putin confuz la chestia asta cu "morminte de înhumare"... Or fi si alte tipuri?... :D

De incineratie?

#26640
tihomir

tihomir

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,229
  • Înscris: 29.09.2006

 Fabris, on Mar 3 2009, 23:10, said:

Eu sunt putin confuz la chestia asta cu "morminte de înhumare"... Or fi si alte tipuri?... :D

E bine ca-ti pui intrebari, asa mai afli si tu lucruri noi. Da, exista si morminte de incineratie, cenusa era depusa de obicei intr-o urna (numita funerara) si apoi urna la randul ei era depusa in mormant.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate