Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Hidroizolatie piscina

Am gasit un IPhone

Eveniment 14-16 iunie nZEB expo

Semnalizare incarcare Pachet acum...
 Implantologie & Cityscape (re...

Scurta sinteza a atacurilor posib...

Cel mai bun antivirus / firewall ...

Honor 200 si 200 Pro
 Sfat inchidere spatiu intre cada ...

ANCPI: Scaderi pe piata imobiliara

Dac+Amp sau DAC/AMP combo pentru ...

Camera cu panou solar 180° field ...
 Eroare F16 msh Whirlpool 6 sense

Toyota - inconveniente minore poa...

Cadere frunze la lamai

Releu protectie tensiune
 

RDS & limitarea de banda metropolitan

- - - - -
  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#37
zahei

zahei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,463
  • Înscris: 28.08.2002

Quote

Originally posted by mtest
CS: nu, n-ai nevoie de 10Mbps ci de delay/jitter mic. (banuiesc, nu joc CS)

corect. m-am repezit. tot ce voiam sa zic e ca serverele importante de CS sunt fie pe RDS fie undeva pe metropolitana. iar RDS are cele mai multe local exchange-uri. poate ma insel.

zahei.

#38
sigxcpu

sigxcpu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 22.09.2002
O mica modificare.
RDS are doar 1Mbit in metropolitana (am testat de mi-au iesit ochii) si "nici o limitare" (conform serviciului de relatii cu clientii).
Le-am spus ca eu am vazut cu ochii mei Lancity pe RDS la 5-600 kbytes/sec LEJER si mi-au zis ca "am mai auzit si noi povesti de-astea" :D

#39
jely

jely

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 20.05.2002
ba fratilor pana acum 2 zile ma dadeam pe net la greu dar de acuma s-au dus vremurile alea meseriase .Gata a bagat si astralul limitare si daca nu a ajuns pe la toti  o sa se puna .
Am un abo de 29$ la ei si stau si iau cu 16 kb doar cand e soare afara sa dus netul ala frumos a venit unu naspa care aduce a Dial-up nu a catv !!!!

#40
Cihai

Cihai

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 17.11.2002
Salutare!

De cand s-au scumpit tarifele la Rom Telecom, ma gandesc serios la a-mi pune net prin cablu tv. M-am uitat la ofertele la cativa ISP si apoi mi-am zis sa caut impresii pe forum-uri. Si am gasit acest forum care pe mine nu m-a lamurit ce si cum.
Unii sunt incantati, altii suparati. Sunt cam dezamagit. Dar suntem in Romania, trebuia sa ma astept ca serviciile oferite de diversi ISP-isti sa nu fie pe masura asteptarilor.

Stau in Baneasa si am RCS pt TV. Banuiesc ca numai cu RDS m-as putea lega la net prin cablu tv.  Doua intrebari am:
1. La RDS, daca imi fac un abonament chior de 9$, ma pot lega la orice IP din Romania, fara sa fiu taxat din cei 150MB? ( Cred ca as putea pune un proxy server pe un comp la facultate sau servici si sa ies prin el afara)
2. Am auzit de existenta unui program gen kazaa pt reteaua metropolitana numit dc++. Se gasesc programe/filme la greu in retea? Merge download-ul chiar daca mai nou, e limitat la 2.5MB/s ?
Va multumesc.
Mihai

#41
Bloom

Bloom

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 28.11.2001
Pe cablelink se contorizeaza si toata metropolitana. Deci ti se va contoriza si un proxy si traficul local pe dc++. Nu se contorizeaza traficul pe mailul dat de ei, rdslink, linkmania, cinemagia, orice pagina de pe home.ro si traficul direct cu abonati cablelink din acelasi oras. Si cred ca nici traficul cu serverul lor de IRC. Pentru mai multe detalii, vezi si forumul CG unde s-a discutat mai pe larg ce se contorizeaza si ce nu. De asemenea, pe cablelink banda e limitata in modem la 128 kbps so no chance de viteze mai mari nici macar in metropolitana. Abonamentul de 9$ cred ca nu se merita decat daca nu faci altceva decat sa stai pe IRC si sa te joci pe serverele lor, pentru ca daca te apuci sa downloadezi de pe ceva pe care faci trafic taxabil, in trei ore s-au dus cei 150MB. Singurul abonament cablelink care (poate) merita luat e cel de 3G si am inteles ca se preconizeaza si o chestie cu trafic nelimitat.

#42
Cihai

Cihai

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 17.11.2002
Mersi pt mesaj, prima fraza m-a lamurit complet.
Nu fac parte(inca) dintr-un LAN si un abonament de 100$ cu trafic nelimitat e exclus din ecuatie.
Astept momentul 1 Ian 2003. Cine stie cum vor sta lucrurile.
Bye

#43
sigxcpu

sigxcpu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 22.09.2002

Quote

Originally posted by Sammy
fx limita la 128 din modem cand am avut eu, adica mai sus de 90 nu prea treceai... nici cand faceai dwld direct de la ei.
rds nu stiu, dar am auzit ca astral nu te limiteaza pe metropolitan, ce putin nu se simte ca ar fi vreo limitare.
hehehe... sweet memories...

#44
Sammy

Sammy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 26.11.2001
mdea, asta era inainte...

#45
BlackD

BlackD

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 03.12.2002
RDS a lansat abonament cable link cu trafic nelimitat la 39$+tva
http://www.rdslink.r...bonamenteIE.htm

#46
AndreiTk

AndreiTk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 444
  • Înscris: 23.10.2003
Sybilia
In legatura cu angajatii
Deja 2 insi au fost da-ti afara pe tema asta.
da-mi un mail si spune-mi pe cine mai sti iti garantez ca nu or sa mai existe retelele ..

[email protected]

#47
sigxcpu

sigxcpu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 22.09.2002
In sfarsit, v-ati prins si voi de chestia asta, prieteni?

#48
cmidp

cmidp

    medicine for the brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,078
  • Înscris: 02.03.2003

Quote

Originally posted by arty
eu platesc 2 Mb in jos shi 384 kb in sus cu $50, mi'au dat adsl modemul free shi fara taxa de conectare. merge bine, adica cu serverul de la job (oc256) am 190 kB/s la dl shi 35 kB/s UL ... deci e in parametrii [/B]


Poate sunt in urma cu standardele, dar unde mama soare ai 'un server' cu o conexie de oc256?!?! Tu stii ce inseamna aia? Cand vorbesti de asemenea conexii te referi eventual la un DataCenter.

In alta ordine de idei, la Arcor sau T-online o fi abonamentul de 768 download, 128 upload 25 de euroi, dar la asta se mai adauga costurile de linie, apoi diverse rahaturi de ISDN pe care ti le baga pe gat si-n final (cu tot cu abonamentul la telefonul fix) iesi la 63 euro/luna. Plus ca ai parte si de-un ping de 35 ms pana-n routerul unde esti legat. Nu merci. ISP-uri pt JoeUser.

RWE se ocupa de curent electric si apa potabila. E drept ca daca nu ar fi curentul nu ar fi nici internetul, deci au si eu un merit, poate au scos o oferta.

Cat despre ish, este o firma ce ba e in stare de faliment, ba lanseaza superoferte, chestia la 44 de euro chiar exista, chestia unde aparea ISDN era o comparatie. Ce sa-i faci daca n-au oamenii site si-n engleza

#49
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,167
  • Înscris: 05.12.2002
poate oc256 e 'numele' masinii :D
acei 190 kB/s (in cazul in care sunt bytes) nu reprezinta decat un amarat de T1.

#50
Megablast

Megablast

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 12.10.2003

Quote

Originally posted by Cătălin

VA dati seama ca 1-2 Gb ii FACI lejer in cateva zile daca iti calculeaza la sange fiecare bit ! So.. dai 30-40 USD pe .. NIMIC !

Eu dau 35 USD/luna FARA TVA pentru... 300 Mb afara si MACAR  METROPOLITAN nelimitat la FX :D



Ai zis ca "tu dai dar nu iti convine". Sau sa traduc: tu dai ca n-ai la altcineva cine. Cei de afara au preturi bune, pentru ca:
1. sunt mai multi useri, deci cash flow
2. exista concurenta reala
Cand vii aici, constati ca metrul de fibra optica are acelasi pret, poate chiar mai mare ca afara, un server costa la fel, etc = sunt aceleasi costuri de infrastructura pe care le ai INCLUSIV pe trafic local, nu numai internet, deci trebuie sa iei bani SI de aici, mai ales ca 80% din userii pusti intoxicati, vor net numai pentru metropolitan.
Ma scuzi dar este absolut firesc sa vrei sa exploatezi acest zacamant.
O varianta este sa iti cumperi cablul tau, te imprietenesti cu Basescu si iti faci reteaua ta metropolitana cu Gigi si Gogu. Aaaaa, te costa? Acum probabil intelegi de ce ii platesti pe altii pentru acest serviciu. Metropolitan.

#51
Silent Thunder

Silent Thunder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 28.11.2002
Orice s-ar spune rds a limitat fibra optica la 10 mbps.
De ce nu au scos un nou tip de abonament special ptr metropolitana?
Prin simpla limitare nu se scot bani mai multi; printr-un pachet de abonamente ce ar include mai mult metropolitan s-ar scoate.

Concurenta in adevaratul sens pe piata de internet retail nu exista.
Daca Connex si Orange si-ar fi impartit piata la o mica discutie asa ca si RDS cu Astral am fi avut tot cate 3 abonamente de 20, 50 si 100 usd fara minute incluse.

#52
cmidp

cmidp

    medicine for the brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,078
  • Înscris: 02.03.2003

Quote

Originally posted by Silent Thunder

Daca Connex si Orange si-ar fi impartit piata la o mica discutie asa ca si RDS cu Astral am fi avut tot cate 3 abonamente de 20, 50 si 100 usd fara minute incluse.


Desi este aorecum off topic, nu prea am observat ca piata telefoniei mobile a fost impartita dat fiind faptul ca preturile sunt intr-o  continua scadere si (daca ai fi citit si alte  posturi) Connex lanseaza diverse capampanii regioanle. La un acord de preturi se ajunge evident, ca oamenii astia au venit aici nu  sa-l multumeasca pe JoeUser  ci sa scoata profit. Doar France Telecom are datorii pe la 70 miliarde euro (sau avea undeva pe acolo)

Astral si RDS in schimb si-au impartit piata la modul: pana la strada asta este clientul meu, de aici clientul tau. Daca clientul meu vrea sa vina la tine sau clientul tau vrea sa vina la mine: nu este posibil 'din motive tehnice'. La telefonia mobila nu exista aceasta scuza.

Faptul ca la modemurile de cablu este limitata banda in metropolitan este de inteles pt ca un headend suporta si el viteze de (sa zicem) 30 de mbiti iar cum ISP-ul pune in loc de 200 de clienti 400 este de inteles 'de ce se suge treaba'

Pe fibra optica probabil e tot problema capacitatii echipamentelor. Nu stiu ce mai foloseste RDS-ul acum dar in 2001/2002 foloseau cu multa incredere 'performantele' echipamente de la Planet.com.tw (cel putin in Cluj)

#53
cmidp

cmidp

    medicine for the brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,078
  • Înscris: 02.03.2003
Si in alta ordine de idei la ce sa-ti foloseasca mai mult de 10 mbiti in metropolitana? De la cine iei tu cu 10 mbiti? Evident ca ar fi 'unul altul' dar ti-ar conveni sa platesti nu stiu cate sute de dolari numai ca sa te mandresti cu o conexie metropolitana de 100 mbiti?

O asemenea largime de banda metropolitana nu-si prea gaseste justificarea, eventual pt retelele bancilor.

Printre altele, daca te uiti pe ronix.ro  vei vedea ca varfurile de grafice sunt pe la 65-70 mbiti si nu e vorba de-o retea de bloc ci mai multe ISP-uri la un loc. E drept ca acolo nu apar peeringurile RDS ce si le-a facut separat, dar oricum, PCnetul (ce e in top cu DSL-urile lui ce nu sunt limitate in metropolitan) abia ca ajunge la 22 mbiti

#54
Silent Thunder

Silent Thunder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 28.11.2002
Unii foloseau mai mult decat 10 mbiti. Ca si solutie tehnica 100mbiti nu reprezentau nici o problema (cel putin in bucuresti) si deodata pac - s-a taiat!

Eu as fi incercat sa scot mai multi bani de la cei CARE AU NEVOIE de mai mult de 10mbiti.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate