Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
cum se pastreaza pepenii verzi?
Last Updated: Jan 13 2017 10:58, Started by
sacos
, Aug 28 2011 20:51
·
0
#1
Posted 28 August 2011 - 20:51
Fiind sfarsit de sezon, ma intereseaza cum as putea pastra pepenii verzi mai mult timp. Stiti ceva secrete in afara de goagal. Exista un soi anume ce se preteaza la asa ceva? Eu am incercat mai acum ceva ani, dar nu mi-au reusit. Nu au putrezit, dar au fermentat.
|
#2
Posted 28 August 2011 - 20:54
Avea bunica o metoda...ceva cu gips. Nu mai retin insa prea mult...dadea pepenii prin gips si-i tinea in beci. Ma rog...povestea e de acum 20 de ani deci nu te baza foarte mult pe memoria mea. Oricum, pornind de la informatia asta poate afli mai multe.
EDIT: gips...ipsos...nu mai retin exact. Edited by December, 28 August 2011 - 21:07. |
#3
Posted 28 August 2011 - 21:08
nu stiu cat de mult ii poti conserva (sa mai aiba si gust).
dupa ce e rupt, incepe sa concentreze apa spre coaja, astfel incat partea cea mai buna se zahariseste. |
#4
Posted 28 August 2011 - 21:09
Zicea cineva ca in nu stiu ce zina a tarii se conserva fructele in saramura ca legumele (muraturi) si zicea ca bagau si pepene verde si cica era tare bun. Eu nu am vazut/mancat niciodata.
|
#5
Posted 28 August 2011 - 21:23
Nu ai mancat pepeni verzi murati pana acum? OMG nici nu stii ce pierzi.
|
#6
Posted 28 August 2011 - 21:26
Eu nu vreau in saramura. In saramura se pun pepeni verzi necopti si f mici. (max. 10 cm in diametru). Am citit si eu cum se face cu ipsos, insa mi-a mai spus cineva din zona Olteniei ca bunicul sau ii ungea cu untura su la coada ii punea chit. Nu stiu cum sa fac. Va trebui sa incerc vreo cateva metode, dar nu am decat doua variante. Ma gandeam sa-i infoliez. Acum sunt in dilema fiindca am doua informatii contradictorii: codita lebera si tinuta in nisip umed vs. cepuire totala.
|
#8
Posted 28 August 2011 - 22:28
Puferiu, on 28th August 2011, 23:08, said: De tinut in paie nu a auzit nimeni ?! |
#10
Posted 29 August 2011 - 13:26
|
#11
Posted 29 August 2011 - 18:53
#12
Posted 01 September 2011 - 09:32
#13
Posted 13 June 2014 - 13:05
se pot tine pepeni in gips si pastrati la beci pana dupa revelion si chiar spre primavara fara sa isi piarda foarte mult din calitate.
nu cunosc exact tehnica dar a fost vazuta si gustata pe viu la un revelion de un prieten. |
#14
Posted 22 March 2015 - 18:27
Pentru pastrare pe termen scurt, pepenii se rup de pe rug cu tot cu codita lor din care se mai alimenteaza vreo 2 saptamani daca sunt pastrati la racoare. Pentru o pastrare pe o perioada mai mare, se pot acoperi cu un strat subtire de ceara topita care se toarna pe ei pana se acopera in intregime si dupa ce se usuca ceara "nu-i mai da voie sa respire". Este asemanatoare metoda cu cea a acoperirii cu var sau gips.
|
#15
Posted 13 January 2017 - 10:58
Salut,
Pepenii verzi se pot pastra stare proaspata in paie intr-o camera racoroasa pe un termen foarte scurt. In rest pepeni pot fi murati sa marinati. Si uni si altii sunt foarte gustosi daca se cunosc secretele murarii sau marinarii si ulterior intretinerii. Noi am obtat pentru pastrarea lor in forma marinata. Sunt pur si simplu deliciosi. Se marineaza la fel ca rosiile si castravetii. Am atasat o poza pentru cei interesati. Attached Files |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users