Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @Robert201!

La multi ani Romania!

La multi ani @Forumului Softpedia...
 Majoratu lu' Bebe de acum 23 ...

Skoda Octavia 2, temperatura apa ...

Samsung A33 5G sau Motorola G42 4G

Christine McVie nu mai este... vie
 Cocaine Bear (2023)

Test presiune cu apa traseu condu...

Cum schimb anvelopele - prima data

Problema cu CPU cores.
 ITP in alta tara

BMW AFR

Iesire cu familia pe 2 decembrie....

Defecțiune servodirectie ATV
 

Se poate face din FireWorks?

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#19
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
In css:

body {
text-align: center;
}

#20
kleampa

kleampa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 349
  • Înscris: 04.06.2005
nu textul

div-ul in sine,tabelul

#21
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Ai incercat macar?

#22
kleampa

kleampa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 349
  • Înscris: 04.06.2005
aha... work it...

nu m-am uitat eu atent in cod.... oricum e un truc.... div-ul cred ca nu merge centrat fara acest truc

#23
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
De ce truc?

Div-ul se afla intre <body> si </body>, si in css spui ca tot ce e intre astea sa fie centrat. "text" ala e la misto  ;)

#24
ada80ro

ada80ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 16.05.2005

mircea13, on Sep 24 2005, 12:28, said:

Asta ma doare si pe mine. Tocmai am studiat codul de la un site, care sta cuminte pe centru, dar n-are nicaieri nici un center, nici un margin-left care sa-l impinga pe centru, nimic. Dar sta pe centru. Si eu, orice as face, nu sta siteul frumos centrat. Na, ca ma repetat centru de 100 de ori  :)

Add, dar din css cum se face?

<{POST_SNAPBACK}>



Valabil ce a zis don_dannielo.
Mai multe detalii:
CSS Centering
http://www.maxdesign...ntation/center/

#25
add

add

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,074
  • Înscris: 09.09.2003
daca ai chestii pozitionate absolut intr-un div de 800px sa zicem... poti sa centrezi divu ala ciu tot cu ce aveai pozitionat in el? adica sa fie pozitionate la div nu la x(0,0) -> coltul paginii?

#26
ada80ro

ada80ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 16.05.2005

add, on Sep 24 2005, 18:25, said:

daca ai chestii pozitionate absolut intr-un div de 800px sa zicem... poti sa centrezi divu ala ciu tot cu ce aveai pozitionat in el? adica sa fie pozitionate la div nu la x(0,0) -> coltul paginii?

<{POST_SNAPBACK}>


Da, daca pozitionezi divul principal (cel de 800px) relativ. Atunci elementele pozitionate absolut se vor pozitiona relativ la el, nu la body.
Exemplu
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

<html>
<head>
<title>Untitled</title>
<style type="text/css">
<!--
body { text-align: center; }

/*container pozitionat relativ*/
div#container
{
margin-left: auto;
margin-right: auto;
width: 500px;
text-align: left;
position:relative;
border:1px solid #333;
padding-left:180px;
}

/*div pozitionat absolut*/ 
div#menu{
position:absolute;
top:15px;/*relativ la div-ul pozitionat absolut*/
left:25px;/*relativ la div-ul pozitionat absolut*/
border:1px solid #dde;
width:150px;}
-->
</style>
</head>
<body>
<div id="container">
<div id="menu">
Link
</div>
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Phasellus fringilla pede sed velit. Nullam porta placerat urna. Sed vulputate libero nec metus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In felis elit, malesuada at, mollis ac, rutrum quis, nulla.
</div>
</body>
</html>


#27
Irulan

Irulan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 22.11.2003

kleampa, on Sep 24 2005, 11:41, said:

am 5 imagini de facut rollover si nu as vrea sa fac div-uri din fiecare

<{POST_SNAPBACK}>


Daca nu vrei sa folosesti div-uri pt meniu poti folosi o lista.

Te joci cu margin padding si pui pe li float:left

Cred ca este un exemplu de meniu cu liste pe www.alistapart.com

Edit: Uite aici 2 articole interesante:
http://www.alistapar...les/taminglists
http://www.alistapar...s/practicalcss/

Edited by Irulan, 24 September 2005 - 21:41.


#28
tchocksoo

tchocksoo

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,218
  • Înscris: 20.01.2004
Blurul de care vorbesti este aliasul textului renderizat de un motor grafic al unu editor grafic, textul html nu este aliasat deci  "blurul ala este imposibil in html


deasemenea ala nu cred ca este un font default

deci solutia este sa faci roll over la niste imagini, fireworks-ul it poate face asta si  chiar etse f simplu

trebuie sa faci 2 frame-uri ma rog nu intru in detalii asupra procedeului. important e ca se poate si mai important ca noua versiune fireworks 8 exporta aceste hover-uri sau roll over-uri cum le denumesc ei in css din cate stiu eu.

celalta varianta e cu js

#29
Takeshy

Takeshy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,705
  • Înscris: 04.03.2005
<div id="1"><a href="#" id="1">link</a></div>

#1 {
width: 17px;
height: 16px;
background:  url(imagine.gif) top left no-repeat;
overflow: hidden;
display: block;
}
#1:hover{
background:  url(imagineover.gif) top left no-repeat;
}

Vezi asta

#30
add

add

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,074
  • Înscris: 09.09.2003
intrebare:

cum aliniez contentul unui div Bottom de exemplu?  am spre exemplu un div inalt de 200 si in el unul de 100 pe care il vreau bottom. se poate? sau doar daca il pun eu absolut?

#31
ada80ro

ada80ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 16.05.2005

add, on Sep 25 2005, 12:48, said:

intrebare:

cum aliniez contentul unui div Bottom de exemplu?  am spre exemplu un div inalt de 200 si in el unul de 100 pe care il vreau bottom. se poate? sau doar daca il pun eu absolut?

<{POST_SNAPBACK}>


Daca stii dimensiunea div-urilor poti sa dai celui din interior un margin-top:
Ex:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

<html>
<head>
<title>Untitled</title>

<style type="text/css">
<!--
div#main{
border:1px solid #dde;
weight:200px;
height:200px}

div#bottom{
border:1px solid #333;
margin-top:100px;/*100px inaltime #bottom+100px margin-top=200 inaltime #main*/
height:100px;}
-->
</style>
</head>
<body>
<div id="main">
<div id="bottom">
</div>
</div>
</body>
</html>


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate