Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 

Notiunea de suflet

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
269 replies to this topic

#1
errai

errai

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,154
  • Înscris: 08.05.2010
Imi pare rau pentru religie, dar notiunea de suflet a fost incurcata, intentionat sau nu, cu notiunea de constiinta de-a lungul timpului.
Daca din punct de vedere religios sufletul este ceva unic, constiinta se poate schimba in timp. Factorii care o pot schimba sunt o gramada: diferite reactii chimice la nivel neuronal, accidente etc.
Sa fie clar, ma refer la toate tipurile de constiinta, care in viziunea religioasa formeaza sufletul.
Asadar, daca constiinta depinde de anumiti factori existentiali ca sa aiba o forma, care se poate mula in diferite circumstante, ajungem la o concluzie simpla, toti avem acelasi suflet! :thumbup:  Ceea ce ne face diferiti sunt factorii existentiali, nu spirituali!
Deci, daca ajungi in iad sau rai cu sufletul, nu iti vei da seama de existenta ta din cauza ca  nu vei avea constiinta  :thumbup: . Asta doar daca dumnezeu iti va da un creier identic cu cel in care ti s-a dezvoltat constiinta in timpul vietii, dar cum va face asta dumnezeu, care constiinta ti-o va da??? Luam cazul unui criminal, care 20 de ani omoara oameni, iar in urmatorii 20 se va ruga la dumnezeu zi de zi, sau invers, se roaga 20 de ani la dumnezeu si in urmatorii 20 de ani omoara oameni. Ce constiinta i se cuvine??? :roflmaofast:

Mai plauzibil e faptul ca ne putem reincarna in animale daca sufletul este un fel de scanteie de viata, decat ca vom suferi la infinit in rai sau iad  :roflmaofast: .

#2
Sorin84k

Sorin84k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,682
  • Înscris: 17.02.2008
Nu exista rai-ul si iad-ul biblic.
Eu cred ca constiinta este parte a sufletului.
Cand mori, cred ca pleci cu constiinta din momentul mortii.

#3
errai

errai

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,154
  • Înscris: 08.05.2010
Da ma, dar e ceva stupid, daca esti batran senil, activitatea neuronala e de 0.000001%  asa pleci???

#4
edy_3dz

edy_3dz

    Rau sau bun

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,241
  • Înscris: 30.08.2008
Ai o logica pe care oamenii de rand nu o pot percepe, sa moara Gibilan.

#5
opo

opo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,591
  • Înscris: 24.08.2006
Depinde ce intelegi prin suflet ...  Tocmai ma uitam dupa niste muzica cand iaka pe ce-mi cazura ochisorii : Manele care ajung la suflet :D.
Iaca ce mai gasii pe net :

Quote

Cand trebuie sa spun ceva despre Tatiana Stepa cuvintele devin dintr-o data sarace.De ce? Pentru simplul fapt ca este aproape imposibil sa spui ce simte sufletul tau cand aude vocea ei, cand aude cantecele ei minunate.Imi aduc aminte ca atunci cand am ascultat-o prima data cantand am ramas inmarmurita si m-am indragostit pe loc(si pentru totdeauna) de acea voce care parca era desprinsa din ireal.Din acel moment, in momente de tristete sau de bucurie, muzica ei mi-a fost mereu alaturi. Si pentru ca sunt convinsa ca sunt multi alti oameni carora muzica si vocea Tatianei Stepa le-a incalzit sufletele atatia ani la rand, va astept pe toti aici sa impartasim ganduri, impresii, melodii si multe alte lucruri legate de folk-ista noastra de suflet.
Deci ca sa stii ce-i sufletul, asculti muzica Tatianei si se incalzeste sufletul. ce-i sufletul ... partea care se incalzeste desigur.

E usor sa te pierzi in cuvinte si metafore, @erai.. tu ce vrei cu topicul asta? Sa afllii de la altii ce  sufletul? Sa le zici altora ceva ce habar nu ai? Sa faci filosofii ieftine? Sa faci misto de un concept pe care nu il intelegi?

Daca te intreb ce e aia o mana o sa stii pentru ca ai una si ai vazut-o de atatea ori. Daca te intreb ce e sufletul sau ce e constiinta, poti sa faci vre-o afirmatii pertinenta din propria experienta si nu din definitiile citita prin cine stie ce carte?
Ada-ti aminte ce zicea Eminescu : " E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune ... "

#6
blacktiti89

blacktiti89

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,635
  • Înscris: 25.05.2009
http://www.bluelette...m?strongs=H5315
  citeste acolo ce inseamna ,,suflet”,denumirea originala fiind ,,nephesh”...uneori se confunda cu ,,viata”,tradus fiind ca ,,suflare de viata”.Se pare ca atat oamenii,cat si animalele au fost inzestrate cu aceasta ,,suflare de viata”,iar uneori fiind tradus cu ,,care se misca”...e mai dificil,si are multe sensuri(la fel ca si in ziua de astazi)...oricum,este curioasa asocierea ,,suflare(respiratie” cu ,,viata”.O fiinta este moarta daca nu respira.Intrebare retorica:din ce este facuta respiratia?(nu neaparat fizic)

#7
archaeus5

archaeus5

    The voice of reason

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,730
  • Înscris: 03.12.2006

 errai, on 21st August 2011, 13:33, said:

Imi pare rau pentru religie, dar notiunea de suflet a fost incurcata, intentionat sau nu, cu notiunea de constiinta de-a lungul timpului.
.....

Sufletul e de fapt o instanta idealizata a personalitatii umane spre care majoritatea membrilor unei societati aspira, dar la care nu se poate ajunge in realitate din cauza structurii naturale a fiintei umane. Aceast conceput de "suflet" a evoluat dupa vremuri dupa cum au evoluat si oamenii. La fel a evoluat si conceptul de divinitate ... Nu e o idee noua.

Edited by archaeus5, 04 September 2011 - 19:42.


#8
gi_fubar

gi_fubar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,502
  • Înscris: 26.12.2007
sufletul este totalitatea activitatii cerebrale a unui om din momentul nasterii si pana la moarte

#9
theteacha

theteacha

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 507
  • Înscris: 29.06.2011
Lectura placuta:

Definiție: În Biblie, cuvântul „suflet“ este redarea termenului ebraic néphesh și a termenului grecesc psykhé. Sensul cu care este folosit în Biblie este fie de persoană, fie de animal, fie de viață a unei persoane sau a unui animal. Pentru mulți însă, „suflet“ înseamnă partea imaterială sau spirituală a unei ființe umane care supraviețuiește morții corpului fizic. Pentru alții, el reprezintă principiul vieții. Dar aceste ultime două concepții nu sunt biblice.

Cum ne ajută Biblia să înțelegem ce este sufletul?

Gen. 2:7: „Iehova Dumnezeu l-a făcut pe om din țărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viață și omul a devenit un suflet viu“. (Să observăm că în acest verset nu se spune că omului i-a fost dat un suflet, ci se spune că el a devenit un suflet, o ființă vie.) (Cuvântul ebraic redat aici prin „suflet“ este néphesh. BC și BS îl redau la fel. BG, BO, Carol II și SS 1874 îl redau prin „ființă“.)
1 Cor. 15:45: „Chiar așa este scris: «Primul om Adam a devenit un suflet viu». Ultimul Adam a devenit un spirit dătător de viață“. (Așadar, cuvântul „suflet“ este folosit cu același sens atât în Scripturile grecești creștine, cât și în Scripturile ebraice.) (Cuvântul grecesc psykhé, tradus aici prin „suflet“, este în cazul acuzativ. BC, BG, BO, BS, Carol II și SS 1874 îl redau toate prin „suflet“.)
1 Pet. 3:20: „În zilele lui Noe, ... puțini, adică opt suflete, au fost salvați prin apă“. (Termenul grecesc tradus aici prin „suflete“ este psykhái, pluralul de la psykhé. BC, BG, BO, BS, Carol II și SS 1874 îl redau toate prin „suflete“.)
Gen. 9:5: „Mai mult, voi cere înapoi sângele sufletelor voastre [sau „viața“; în ebraică néphesh]“. (Aici se spune că sufletul are sânge.)
Ios. 11:11: „Ei au lovit cu ascuțișul sabiei toate sufletele [în ebraică néphesh] din el“. (În acest verset se arată că sufletul poate fi lovit cu sabia, deci aceste suflete nu puteau fi spirite.)


Unde se spune în Biblie că animalele sunt suflete?

Gen. 1:20, 21, 24, 25: „Și Dumnezeu a mai zis: «Să mișune apele de o puzderie de suflete* vii . . .» Și Dumnezeu a creat monștrii marini uriași și tot felul de suflete vii care se mișcă și de care au început să mișune apele, după specia lor, și tot felul de creaturi zburătoare, înaripate, după specia lor. ... Și Dumnezeu a mai zis: «Să dea pământul suflete vii după specia lor . . .!» ... Dumnezeu a făcut animalele sălbatice ale pământului după specia lor, animalele domestice după specia lor și toate celelalte creaturi care se mișcă pe pământ, după specia lor“. (*Termenul ebraic folosit aici este néphesh. BC îl redă prin „viețuitoare“, BG prin „jivine“, BO și Carol II prin „vietăți“, BS prin „ființe“, iar SS 1874 prin „animale“.)
Lev. 24:17, 18: „Dacă un om omoară vreun suflet [în ebraică néphesh] de om, trebuie să fie omorât negreșit. Iar cine a omorât un suflet [în ebraică néphesh] de animal domestic să dea despăgubire pentru el, suflet pentru suflet“. (Să observăm că același termen ebraic redat prin „suflet“ este folosit și cu privire la oameni, și cu privire la animale.)
Rev. 16:3: „Ea s-a făcut sânge ca de mort și orice suflet* viu a murit, da, lucrurile din mare“. (Așadar, și Scripturile grecești creștine arată că animalele sunt suflete.) (*Termenul grecesc folosit aici este psykhé. BC îl redă în text prin „făptură“, iar la nota de subsol prin „suflet“, BG, BO, BS și Carol II prin „suflare“, iar SS 1874 prin „suflet“.)

Recunosc și alți cercetători, care nu sunt Martori ai lui Iehova, că acesta este sensul biblic al cuvântului suflet?

„În V[echiul] T[estament] nu există nicio dihotomie [separare în două]: corp și suflet. Israelitul vedea lucrurile concret, în ansamblul lor, considerând omul o persoană, nu o ființă compozită. Termenul nepeč [néphesh], deși este tradus prin corespondentul nostru «suflet», nu înseamnă niciodată suflet distinct de corp sau de persoană. ... Termenul [psykhé] din N[oul] T[estament] corespunde cuvântului nepeč. El poate însemna principiul vieții, viața însăși sau ființa vie.“ — New Catholic Encyclopedia (1967), vol. XIII, p. 449, 450.
„Termenul ebraic pentru «suflet» (nefesh, ceea ce respiră) a fost folosit de Moise . . .; el înseamnă «ființă însuflețită» și se poate referi în egală măsură la celelalte ființe, nu doar la om. ... Psychē («suflet») este folosit în Noul Testament cu sensul pe care îl are nefesh.“ — The New Encyclopædia Britannica (1976), Macropædia, vol. XV, p. 152.
„Concepția că sufletul continuă să existe după descompunerea corpului este mai degrabă o speculație filozofică și teologică decât o profesiune de credință și, drept urmare, nu este exprimată în mod expres nicăieri în Sfintele Scripturi.“ — The Jewish Encyclopedia (1910), vol. VI, p. 564.

Poate muri sufletul omenesc?

Ezec. 18:4: „Iată că toate sufletele sunt ale mele. După cum sufletul tatălui este al meu, tot așa și sufletul fiului este al meu. Sufletul* care păcătuiește, acela va muri“. (*În ebraică este néphesh precedat de articol hotărât. BC, BG, BO și Carol II îl redau prin „sufletul“, iar SS 1874 prin „omul“.)
Mat. 10:28: „Să nu vă fie frică de cei care ucid corpul, dar nu pot ucide sufletul [sau „viața“], ci temeți-vă mai degrabă de cel care poate să distrugă atât sufletul*, cât și corpul în Gheenă!“ (*Termenul grecesc psykhé este în cazul acuzativ. BC, BO, BG, Carol II și SS 1874 îl redau prin „suflet“.)
Fap. 3:23: „Da, orice suflet [în greacă psykhé] care nu va asculta de Profetul acela va fi distrus din mijlocul poporului“.

Sunt sufletul și spiritul unul și același lucru?
Ecl. 12:7: „Atunci țărâna se întoarce în pământ, cum a fost, iar spiritul [sau forța de viață; în ebraică rúach] se întoarce la adevăratul Dumnezeu, care l-a dat“. (Să remarcăm că termenul ebraic pentru „spirit“ este rúach; dar cuvântul tradus prin „suflet“ este néphesh. Acest verset nu vrea să spună că, la moarte, spiritul călătorește până ajunge în prezența lui Dumnezeu, ci transmite ideea că speranța de viață a persoanei respective depinde de Dumnezeu. Noi ne exprimăm în mod asemănător atunci când spunem că, dacă un cumpărător nu achită prețul bunului achiziționat, acesta „se întoarce“ la vechiul proprietar, adică îi este returnat.) (BC redă termenul rúach prin „duh“, iar BS prin „suflare“.)
Ecl. 3:19: „Sfârșitul fiilor oamenilor este ca sfârșitul animalelor; au același sfârșit. Cum moare unul, așa moare și celălalt; toți au același spirit [în ebraică rúach]“. (Este clar deci că și omul, și animalul au același rúach, sau spirit. Informații cu privire la versetele 20 și 21 se găsesc la paginile 359, 360.)
Evr. 4:12: „Căci cuvântul lui Dumnezeu este viu și puternic; este mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri și pătrunde până acolo încât desparte sufletul [în greacă psykhés] de spirit [în greacă pneúmatos] și încheieturile de măduva lor și poate să discearnă gândurile și intențiile inimii“. (Să observăm că termenul grecesc pentru „spirit“ nu este același ca pentru „suflet“.)

Care este originea credinței creștinătății într-un suflet imaterial și nemuritor?

„Conceptul creștin potrivit căruia sufletul spiritual este creat de Dumnezeu și introdus în corp la concepere pentru a-l face pe om un tot unitar viu este rodul unei îndelungi elaborări în cadrul filozofiei creștine. Numai începând cu Origene [care a murit în jurul anului 254 e.n] în Orient și cu Sf. Augustin [care a murit în 430 e.n.] în Occident, sufletul a fost definit ca substanță spirituală și a fost formulată o concepție filozofică privitoare la natura lui. ... Doctrina lui [Augustin] ... datorează mult (inclusiv unele greșeli) neoplatonismului.“ — New Catholic Encyclopedia (1967), vol. XIII, p. 452, 454.
„Conceptul nemuririi este rodul gândirii grecești, în timp ce speranța învierii ține de gândirea ebraică. ... După cuceririle lui Alexandru, iudaismul a asimilat treptat concepte grecești.“ — Dictionnaire Encyclopédique de la Bible (Valence, Franța; 1935), editat de Alexandre Westphal, vol. II, p. 557.
„Nemurirea sufletului este o noțiune grecească apărută în cultele mistice ale antichității și elaborată de filozoful Platon.“ — Presbyterian Life, 1 mai 1970, p. 35.
„Noi ce zicem? Admitem că există ceva numit moarte? ... Și acest ceva să fie altceva decât despărțirea sufletului de trup? Nu asta înseamnă oare a fi mort: despărțit de suflet, trupul să rămână singur în el însuși, iar sufletul, despărțit de trup, să rămână singur în el însuși? Nu e așa că moartea este tocmai acest lucru?“ „Sufletul primește în sine moartea așadar? Nu, n-o primește. Deci sufletul este ne-muritor? Ne-muritor.“ — „Phaidon“, de Platon, secțiunile 64c, 105e, traducere de Petru Creția, editura Humanitas, București, 1994, p. 46, 132.
„După cum am văzut, teologii babilonieni au abordat cu toată seriozitatea problema nemuririi. ... Nici poporul, nici conducătorii religioși n-au luat vreodată în calcul posibilitatea unei dispariții totale a ceea a venit odată în existență. Moartea reprezenta trecerea la un alt fel de viață.“ — The Religion of Babylonia and Assyria, M. Jastrow jr (Boston, 1898), p. 556.

#10
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,884
  • Înscris: 16.03.2004
1 Cor 15:53. Caci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se imbrace in neputrezire, si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire.
54. Cand trupul acesta, supus putrezirii, se va imbraca in neputrezire, si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, atunci se va implini cuvantul care este scris: "Moartea a fost inghitita de biruinta.


De ce spuneti voi ca sufletul este ceva imaterial care iese din trup, cand Pavel explica cu totul altfel, in sensul ca trupul acesta va fi imbracat (in nemurire) si astfel, "vom fi acasa la Domnul" ?

2 Corinteni 5
1. Stim, in adevar, ca, daca se desface casa pamanteasca a cortului nostru trupesc, avem o cladire in cer, de la Dumnezeu, o casa care nu este facuta de mana, ci este vesnica.
2. Si gemem in cortul acesta, plini de dorinta sa ne imbracam peste el cu locasul nostru ceresc,
3. negresit, daca atunci cand vom fi imbracati nu vom fi gasiti dezbracati de el.
4. Chiar in cortul acesta deci gemem apasati; nu ca dorim sa fim dezbracati de trupul acesta, ci sa fim imbracati cu trupul celalalt peste acesta, pentru ca ce este muritor in noi sa fie inghitit de viata.


#11
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,884
  • Înscris: 16.03.2004
Voi știți că ortodocșii, catolicii dar și pocăiții baftiști, penticostaliști, cred că sufletul fiecărui om este nemuritor ??!! Da, ei asta cred. Și fiind nemuritor, sufletul fiecăruia își va petrece eternitatea cu Dumnezeu sau cu diavolul în iad, unde diavolul se va delecta chinuind aceste suflete ale păcătoșilor! Așa cred aceștia, contrar Scripturilor.
Deci, la acești ”religioși”, nu trebuie să obții prin credință viața veșnică, asta o ai de la sine, fiindcă sufletul este nemuritor, trebuie să obții ...o destinație, respectiv Cerul și nu Iadul. La ei, asta este. Nu moare nimeni, toți, buni sau răi, vor trăi veșnic. Așa cum Satana a păcălit pe Adam și Eva...”nicidecum nu veți muri”, așa sunt și ei păcăliți...

#12
Travertin

Travertin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,066
  • Înscris: 04.10.2015

 errai, on 21 august 2011 - 13:33, said:

Imi pare rau pentru religie, dar notiunea de suflet a fost incurcata, intentionat sau nu, cu notiunea de constiinta de-a lungul timpului.
Daca din punct de vedere religios sufletul este ceva unic, constiinta se poate schimba in timp. Factorii care o pot schimba sunt o gramada: diferite reactii chimice la nivel neuronal, accidente etc.
Sa fie clar, ma refer la toate tipurile de constiinta, care in viziunea religioasa formeaza sufletul.
Asadar, daca constiinta depinde de anumiti factori existentiali ca sa aiba o forma, care se poate mula in diferite circumstante, ajungem la o concluzie simpla, toti avem acelasi suflet! :thumbup:  Ceea ce ne face diferiti sunt factorii existentiali, nu spirituali!
Deci, daca ajungi in iad sau rai cu sufletul, nu iti vei da seama de existenta ta din cauza ca  nu vei avea constiinta  :thumbup: . Asta doar daca dumnezeu iti va da un creier identic cu cel in care ti s-a dezvoltat constiinta in timpul vietii, dar cum va face asta dumnezeu, care constiinta ti-o va da??? Luam cazul unui criminal, care 20 de ani omoara oameni, iar in urmatorii 20 se va ruga la dumnezeu zi de zi, sau invers, se roaga 20 de ani la dumnezeu si in urmatorii 20 de ani omoara oameni. Ce constiinta i se cuvine??? :roflmaofast:

Mai plauzibil e faptul ca ne putem reincarna in animale daca sufletul este un fel de scanteie de viata, decat ca vom suferi la infinit in rai sau iad  :roflmaofast: .

Ai vreo intrebare?

#13
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,884
  • Înscris: 16.03.2004
Dacă sunt întrebați creștinii tradiționali, dar și pocăiții, ce speranță au, știți ce vor răspunde? Ca după moartea lor, sufletul să iasă din trup și să se ducă în Rai, nu în Iad. Pur și simplu, o astfel de ”speranță” nu găsim în tot Noul testament. Creștinii biblici așteptau revenirea Domnului Isus când cei vii vor aștepta pe cei morți ca să învie nesupuși putrezirii și atunci și ei vor fi schimbați, luați fiind toți împreună, cei vii schimbați și cei morți înviați în noile trupuri, pe norii Cerului întâmpinând pe Cristos, și așa vor fi toți cu Cristos pentru totdeauna.

Edited by dark, 24 August 2016 - 16:58.


#14
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

 dark, on 24 august 2016 - 16:57, said:

Dacă sunt întrebați creștinii tradiționali, dar și pocăiții, ce speranță au, știți ce vor răspunde? Ca după moartea lor, sufletul să iasă din trup și să se ducă în Rai, nu în Iad.
cam asa crezi si tu, in mod eronat, desigur.Posted Image
crestinul autentic crede in invierea carnii nesupusa putrezirii . aici pe pamant, ca si in ceruri.Posted Image

#15
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

 errai, on 21 august 2011 - 13:33, said:

Mai plauzibil e faptul ca ne putem reincarna in animale daca sufletul este un fel de scanteie de viata, decat ca vom suferi la infinit in rai sau iad  Posted Image .
vom suferi infinit in rai? rili? Posted Image

#16
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

 Dude_2nd, on 24 august 2016 - 17:29, said:

vom suferi infinit in rai? rili? Posted Image
infinit ca durata nu si ca intensitate , singura suferinta care ii va fi anulata e frica de moarte si vesnicia ei . Trupul va fi ciopartit de o infinitate de ori , vor mai fi suferinte de foamete si sete sau frig si fierbinteala insa vor trebui ignorate, fata de viata vesnica toate acestea sunt nimicuri .Posted Image

Vorba lui isus " imparatia cerurilor nu e mancare si bautura " ci e jertfire de sine , daruire , optimism nu ca va fi mai bine ci faptul ca slujesti cu toata fiinta un dumnezeu ce iti da viata eterna . Adica mai pe sleau spus, va avea roboti "inteligenti"  pentru o vesnicie care il vor si iubi din toata inima .Posted Image

#17
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

 pacopaco1967, on 24 august 2016 - 17:50, said:

" imparatia cerurilor nu e mancare si bautura
rili?Posted Image
"Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul: "Celui ce va birui ii voi da sa manance din pomul vietii, care este in raiul lui Dumnezeu." (Apoc.2:7)"

imparatia cerurilor = viata vesnica = mancare din pomul vietii Posted Image

 pacopaco1967, on 24 august 2016 - 17:50, said:

infinit ca durata nu si ca intensitate ,
rili? in rai? cum ai ajuns la concluzia asta eronata?Posted Image

#18
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,884
  • Înscris: 16.03.2004

 Dude_2nd, on 24 august 2016 - 17:29, said:

vom suferi infinit in rai? rili? Posted Image
Probabil de plictiseală...Posted Image

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate