Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum v-a apucat dragostea pentru p...

Intrebare hdmi laptop lenovo

Fezabilitate - Adaugare microinve...

inmatriculare autoturism reprezen...
 2 aere conditionate pe un singur ...

Intarzietor de priza zahar

Oprire update Asus ZenFone 10

Concediu Canada - Gestiunea banil...
 Folii faruri - plastic sau sticla...

Alternative, reducere costuri, pa...

SUMMER HITS!

Conducta pluviala sparta la bloc....
 Medii admitere 2023 UPB - Faculta...

Cum pot crea o iluzie de tipul Fa...

Cand crezi ca le-ai vazut pe toat...

Damsel (2024)
 

Putere semnal slab - ce se poate face?

- - - - -
  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#1
danc2007

danc2007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 13.02.2007
Momentan, semnalul TV RDS este de de o putere de 61% la receptorul Simplu Digital si 30% la cel HD Digital, prea putin ca sa pot vedea HBO HD..

Aceste procente le primesc direct de la RDS, fara sa folosesc vreun splitter.

As vrea sa rezolv problema fara sa apelez la ei, pentru ca sigur nu ii intereseaza aceste detalii..  

Care ar fi cea mai buna solutie sa cresc acest semnal, exista vreun amplificator de semnal care sa chiar functioneze? As avea nevoie de un 45% putere pe receptorul HD..

Si inca o intrebare: care ar fi cel mai bun splitter de semnal TV care chiar nu pierde semnal, ci poate chiar il amplifica?

Va multumesc!

#2
alexa32

alexa32

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,304
  • Înscris: 12.08.2006
Schimba mufele sau cablul.
  Cum sunt amplasate televizoarele?

#3
danc2007

danc2007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 13.02.2007

View Postalexa32, on 13th August 2011, 22:38, said:

Schimba mufele sau cablul.
  Cum sunt amplasate televizoarele?


Cablul TV vine prin peretii blocului, eu ma conectez la priza din perete. La una din prize am un decodor digital simplu, cu putere 61%, iar la cealalta priza am decodor HD cu putere 30% a semnalului. Cablurile coaxiale sunt groase, mufate cu mufe de calitate, fara improvizatii, altfel nu as fi scris pe forum. Poate se pierde semnal in prizele de perete sau e normala puterea semnalului ce o am acum?

Am gasit un amplificator de semnal cu urmatoarele specificatii: (am atasat si poza)

Bandwidth (MHz): 45-860
Input: AC 220V ±15%, 50 - 60Hz (US Plug)
Sound amplification: 30±2dB
Total gain (dB): 30 +/-2
Gain adjustment (dB): 0-10
Flatness in band (dB): +/- 0.75
Slop (dB): 5
Noise factor (dB): </= 5
Power consumption (W): 3
output number: 4
Weight: 310g
dimension: 13 x 7.1 x 3.5cm
Cable length: 85cm


Bandwith-ul (46-860 MHz) este suficient pentru receptia tuturor canalelor RDS, sau exista unele si in afara acestor frecvente?

M-ar ajuta acest device?

Attached Files



#4
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007
Sau pui un stecher la cablu si il bagi in priza.  Dupa lasi sa stranga plicurile cu facturi in cutia postala, tu intre timp le dai un mail ca te caci pe serviciile lor si ii cauti pe altii. Pana unii retarzi nu inteleg ca de fapt tu esti zeul lor ca le faci consumatie la mizeria aia cand normal puteai sa te duci la biblioteca sau sa iesi in aer liber mai mult. Am dreptate sau nu am?   Povestea e asa, ei dau mizerie dar tu tre sa platesti ca esti prost si ai facut contract cu ei.  Nu sari in sus, citeste in continuare. Tu cand gresesti ceva la serviciu ce reprcursiuni sunt? Te ascult. Same here, pui mana pe telefon si ii suni si le explici problema de la cap la coada si le dai termen 2 saptamani sa remedieze treaba. Punct. Dupa care tu , legal, poti renunta la un serviciu care nu intruneste un minim calitativ. poa sa vina ei cu armata. Tu iesi si te pisi de la geam sa le rugineasca la aia tancurile. Nu mai plecati capul.


LE Termina danc cu sfaturi din astea. Un amplificator bun costa de te rupe. Nu ai ce sa cauti cu asa ceva in casa. Suntem in seolul 21, exista laser frate, fibra optica. Terminati odata cu improvizatiile. Capul sus.

Edited by Super Chief, 13 August 2011 - 22:03.


#5
beavis03

beavis03

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,745
  • Înscris: 10.04.2009
cheama-i sa rezolve problema !

la mine au venit azi si de la 57% (pe unele posturi aveam si 60%) cat aveam puterea semnalului, acum a crescut la 75-80%

au inlocuit cablul care face legatura intre stalp si casa :)

Edited by beavis03, 14 August 2011 - 11:45.


#6
danc2007

danc2007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 13.02.2007

View Postbeavis03, on 14th August 2011, 12:45, said:

cheama-i sa rezolve problema !

la mine au venit azi si de la 57% (pe unele posturi aveam si 60%) cat aveam puterea semnalului, acum a crescut la 75-80%

au inlocuit cablul care face legatura intre stalp si casa :)


I-am chemat seara pe la ora 20 si in dimineata urmatoare la ora 10 au si venit! Acum, puterea de 70% e suficienta.
Oricum, am comandat si splitterul cu amplificare ce l-am exemplificat in postul anterior.. Cand o sa il am, va anunt daca mai creste puterea cu ceva.

#7
danc2007

danc2007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 13.02.2007
Am montat dispozitivul de amplificare a puterii semnalului TV, cel descris mai sus.

Puterea a crescut de la 71% la 100% la toate TV-urile (detectare semnal cu receptoarele HD si standard de la RDS).

Attached Files



#8
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,471
  • Înscris: 24.05.2010
Mufele alea din poza sunt puse de tine?
Pt ca sunt mufe super ok :OK:

#9
DIVX2006

DIVX2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,598
  • Înscris: 15.07.2007

View Postferibalint, on 1st September 2011, 15:20, said:

Mufele alea din poza sunt puse de tine?
Pt ca sunt mufe super ok :OK:
mufe...ca la upc :w00t:

#10
aurelmanu

aurelmanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 954
  • Înscris: 03.07.2010

View PostDIVX2006, on 1st September 2011, 13:37, said:

mufe...ca la upc :w00t:
asa am si eu la upc..
la rcs erau alt model..mult mai jalnic..alea de gasesti in targ..
la cablare au aruncat baietii tot..  :naughty:  

preturi mici , piese ieftine....iti cumperi tu amplif ca sa mearga..  :thumbdown:

Edited by aurelmanu, 01 September 2011 - 14:57.


#11
florianro

florianro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,405
  • Înscris: 03.07.2007
Pai probabil ca a fost abonat UPC, a reziliat si domnii de la RCS nu s-au mai "obosit" sa schimbe cablurile.

#12
danc2007

danc2007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 13.02.2007

View Postflorianro, on 1st September 2011, 16:07, said:

Pai probabil ca a fost abonat UPC, a reziliat si domnii de la RCS nu s-au mai "obosit" sa schimbe cablurile.

Exact !

Dar despre amplificator, nimic?

#13
florianro

florianro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,405
  • Înscris: 03.07.2007

View Postdanc2007, on 2nd September 2011, 00:12, said:

Exact !

Dar despre amplificator, nimic?

Decit ca in mod normal nu ar fi trebuit sa apelezi la amplificator.

#14
DIVX2006

DIVX2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,598
  • Înscris: 15.07.2007

View Postflorianro, on 2nd September 2011, 00:26, said:

Decit ca in mod normal nu ar fi trebuit sa apelezi la amplificator.
pe coaxialul dintre fibra si tv se pierde foarte mult semnal....

#15
californiadreamin

californiadreamin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 214
  • Înscris: 04.11.2008
Salutare.
Am urmatoarea problema:
Detin 2 televizoare, abonament RCS Digital. La unul am Receiver SD, la unul HD. La cel cu HD am observat ca nu am in grila postul KanalTV. Pe cel cu SD il am. I-am dat o rescanare automata si mi l-a gasit. Problema e ca nu il pot vizualiza mai mult de 1-2 secunde, apare mesajul Lipsa semnal. Acest lucru se intampla doar la postul Kanal. Celelalte nu au aceasta problema. Am revenit la setarile initiale, dar rezultatul e acelasi.
Va rog o idee daca se poate.
Multumesc anticipat.

#16
cristi0304

cristi0304

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,059
  • Înscris: 31.05.2010
Verifica splitterele, mufele, cablurile. Daca totul este OK, chemi baietii sa iti ajusteze semnalul - la mine si multi altii a functionat. Ultima solutie: cea a userului @danc2007.

Bafta. :peacefingers:

#17
californiadreamin

californiadreamin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 214
  • Înscris: 04.11.2008
Totusi, un singur post TV care are problema asta si sa fie vorba de mufe, cablu..etc?

#18
cristi0304

cristi0304

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,059
  • Înscris: 31.05.2010
Mda, curios. Io cand am avut o pb. similara, era vorba de de vreo 8 prg. (o frecventa intreaga)... Ia du rec. HD la celalalt tv (si implicit celalalt cablu) sa verifici daca se manifesta anomalia si acolo.  B)

Edited by cristi0304, 02 September 2011 - 13:03.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate