![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Vizita la Sintra cu masina
Last Updated: Jun 13 2019 09:13, Started by
atupi
, Aug 12 2011 21:18
·
0

Posted 12 August 2011 - 21:18

Salut,
voi ajunge si eu in 2 saptamani in Portugalia si unul din obiective va fi Sintra la care voi ajunge cu masina inchiriata. As vrea sa va intreb pe cei care ati fost cu masina si nu numai care este situatia parcarilor si dat fiind ca inteleg ca e mult de urcat/coborat unde ar trebui sa parchez si care ar fi ordinea de vizitare a obiectivelor de acolo ptr o eficientizare a efortului depus. Multumesc ! |
Posted 13 August 2011 - 07:08

ca sa vezi cat mai mult , evident ca trebuie sa ajungi cat mai de dimineata . daca esti pe la 9,30 in sintra ai toate sansele sa prinzi unul din locurile de parcare de sus , de la maur+ pena . n-am vazut nimic referitor la tarife ( sau automate de taxare ) , ar putea fi free . intre maur si pena mergi pe jos, distanta nu-i mare si risti sa nu mai gasesti alt loc de parcare .in plus , atentie ! 'strada' e cu sens unic din cate am vazut . la pena te-as sfatui sa urci pe jos de la intrare la palat ( distanta nu-i asa mare ) si sa iesi pe iesirea B , pt a diversifica traseul .
in continuare , depinde ce vrei sa mai vzitezi . in principiu , nu ai timp sa gusti cu adevarat intr-o zi toate obiectivele din sintra , insa poti incerca un tur de forta. dac-as in cazul tau , eu as vizita monserrate pt parcul absolut superb ( palatul e micut , iti ia cca. 10 min. ) . ai si aici parcare chiar vizavi de intrare, vezi ca-i 'ascunsa' in padure . apoi m-as intoarce in sintra , as vedea palatul national ( vizita aici iti ia cam 45 min. ) si apoi quinta da regaleira . intre palat si quinta mergi pe jos ( 5 min. ) . in sintra am vazut o parcare mare jos , aproape de centru , insa nu stiu exact cum se ajunge in ea ( sunt sensuri unice ) si nici ce tarife sunt . atasez o harta, poate ti-e de ajutor . http://www.starkinsi...rtugal-map1.png acum , tu vezi cum te organizezi , chiar si la fata locului , 'din mers' , prioritizandu-ti obiectivele . raman totusi la concluzia ca sintra nu poate fi facuta intr-o zi daca vrei sa te bucuri cu adevarat de frumusetile obiectivelor . daca luam in considerare si plimbarea cu tramvaiul pana la praia das macas ( posibila vineri-duminica ) , deja poti umple 2 zile lejer . |
Posted 13 August 2011 - 13:33

La o plecare de dimineata catre Sintra ma gandeam si eu ca ar fi utila. Din pacate (sau din fericire) am planificat mai multe ptr vacanta asta: 4 nopti in Algarve, 3 nopti in Lisabona si inca 4 nopti in Madeira. La sfarsitul vacantei vad unde mi-a placut si revin
![]() |
Posted 13 August 2011 - 13:45

f. putine nopti pt. fiecare dintre locatii ( zic eu ) . atunci nu rata cascais ! am stat 4 nopti acolo si ne-am simtit excelent . si nu ma refer la plaja !
|
Posted 12 September 2012 - 22:48

f. putine nopti pt. fiecare dintre locatii ( zic eu ) . atunci nu rata cascais ! am stat 4 nopti acolo si ne-am simtit excelent . si nu ma refer la plaja ! Daca 3 nopti in Lisabona si 4 in Algarve ti se par foarte putine, mi se pare aproape o crima sa pun o intrebare pe acest topic.... Ma aventurez totusi: daca ar fi vorba de o dupa-amiaza in Sintra, ce ar fi de ales? |
Posted 07 January 2013 - 18:46

Intr-o dupa amiaza la Sintra poti vizita castelul Pena si te plimbi prin gradinile acelea din jur care sunt superbe sau poti vizita Palatul Quinta da Regaleira care mie mi se pare si mai spectaculos datorita traseelor subterane care ii dau o nota de inedit.
|
Posted 08 January 2013 - 22:22

....nu rata cascais ! am stat 4 nopti acolo si ne-am simtit excelent . si nu ma refer la plaja ! Hmmm....ma tot intreb.... ![]()
Intr-o dupa amiaza la Sintra poti vizita castelul Pena.... @atupi....draguta de @fly s-a intors de mult din Portugalia... ![]() |
Posted 15 January 2013 - 11:07

Nu am fost atent la data postarii dar poate e o inf utila si altcuiva.
Mi-a placut mult de tot Portugalia si daca as gasi un zbor mai ieftin si mai rapid as mai da o fuga. |
Posted 16 January 2013 - 11:02

@atupi....draguta de @fly s-a intors de mult din Portugalia... ![]() Mea culpa..... Am avut niste probleme personale si nu am reusit sa va povestesc, dar in weekendul care vine PROMIT solemn sa fac asta. A fost o vajaiala franco-italo-spano-lusitana destul de interesanta.... ![]() |
Posted 13 September 2016 - 15:43

Mea culpa..... Am avut niste probleme personale si nu am reusit sa va povestesc, dar in weekendul care vine PROMIT solemn sa fac asta. A fost o vajaiala franco-italo-spano-lusitana destul de interesanta.... ![]() Celor care pleacă doar acum spre Sintra le-ar prinde bine orice detalii, chiar și mai târziu. ![]() Edited by miticat, 13 September 2016 - 15:44. |
Posted 13 June 2019 - 09:13

de neratat in Sintra : Quinta da Regaleira (vezi imagini pe google foto
![]() |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users