Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Arzator dublu aragaz.

Presiune Centrala Ariston.

DVR 4 canale functioneaza cu un ...
 Redactare CV

Limite maxime amenzi contraven...

Folie protectoare pentru ecrane (...

Spalare masina sau nu
 Alternative la "we are sunset...

Īncheiere penala dezinvestire

Traducere limba spaniola

Family Sharing "Ask to buy...
 CI+ (Telekom) și TV JVC

Umiditate Beci

Ariston decupleaza incalzire calo...

Retea interioara CATV proasta. So...
 

VPN cu IPSEC

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
username539

username539

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 07.01.2008
Salut!

Am o nelamurire, poate reusiti sa ma ajutati:

doua retele locale A si B, in orase diferite care se contecteaza la internet printr-un router linux. Routerul are doua placi de retea, una configurata cu adresa privata si cealalta cu adresa publica. Pentru o conexiune VPN cu IPSec mai am nevoie de un echipament in fiecare locatie sau pot folosi routerul configurandu-l ca router IPSec? Am citit documentatie de aici si nu prea inteleg daca mai am nevoie sau nu.

Ma puteti ajuta?

MUltumiri anticipate

#2
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,074
  • Înscris: 08.12.2008
nu ai cum sa conectezi doua locatii din orase diferite printr-un singur router/server
ai nevoie de cate un server in fiecare locatie. tunnelul vpn se face inter cele doua servere iar trafficul intre ele se ruteaza prin acesta

#3
username539

username539

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 07.01.2008

 carmenclara1, on 12th August 2011, 17:26, said:

nu ai cum sa conectezi doua locatii din orase diferite printr-un singur router/server
ai nevoie de cate un server in fiecare locatie. tunnelul vpn se face inter cele doua servere iar trafficul intre ele se ruteaza prin acesta


Este normal ca nu am cum se conectez printr-un singur server, probabil s-a inteles aiurea. in fiecare locatie este, evident, cate un server. Intrebarea era daca pot configura si routerul IPSec pe acelasi server (cate unul de locatie).
Pe mine ma debusoleaza gateway-ul, la configurarea IPSec trebuie setat getaway-ul care este de fapt acelasi IP cu adresa locala.
Concret, daca LAN A are ip 192.168.0.0/24 si serverA are ip local 192.168.0.1 si ip public a.b.c.d. pentru statiile din aceasta retea, gateway-ul este 192.168.0.1
cand configurez IPSec pentru adresa locala trebuie sa trec IP local care este 192.168.0.1, netmask 255.255.255.0 si gateway-ul care este... tot 192.168.0.1?

#4
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,074
  • Înscris: 08.12.2008
in mod normal ar trebui trecut gatewayul providerului

#5
Dedelu

Dedelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 09.01.2006
Din cate inteleg vrei sa folosesti un router software IPSec. Este solutia finala sau acum te gandesti la ea?
De ex. eu folosesc pentru IPSec un server Linux si Strongswan in sediul central, iar in locatiile din tara am cate un Cisco ASA5505-BUN-K9 (e in jur de 380 USD fara TVA).


Strongswan-ul este destul de usor de configurat, cu ASA sunt ceva batai de cap la configurare, insa isi face treaba.

Oricum cu 2 servere Linux si Strongswan cred ca se poate face acelasi lucru.

#6
redplague

redplague

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 05.09.2011
OpenSwan si ceva mai ieftin pe post de router Dlink 804HV.( foarte bune, ceva probleme cu alimentatoarele la modele mai vechi - s-au cam ars). La gateway mi se pare logic sa treci adresa de IP publica a celeilalte locatii.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate