Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Salariu prea mare - ordin de mini...

Servodirectie Massey Ferguson 35x...

Izolare pod casa
 Masina buget 5000 euro

Reparare lustra led

Essilor vs. Hoya

Acces blocat / Website T5
 Medieval (2022)

Secolul XXI suna (1964)

Software pentru calculat suprafet...

Program copiere date Samsung J5 l...
 Contestatie amenda anulata in ins...

Folosire filezilla

Alegere panouri fotovoltaice

Intrare gratuita la Antipa daca a...
 

defecte majore EOS 350D

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#19
monoceros

monoceros

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 21.09.2005

bodox2, on Sep 24 2005, 09:47, said:

exista un singur model de la sigma cu 18-200 in lista asta

<{POST_SNAPBACK}>

nu difera mult:),dar difera...unul dintre ele este cel care era in lista ta:)

Attached Files



#20
AlexR

AlexR

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 07.04.2005

monoceros, on Sep 24 2005, 11:35, said:

ok,merci
te-am intrebat pt ca eu pot sa iti trimit foto. cu doua obiective distincte(diafragma difera)

<{POST_SNAPBACK}>




Nu vad unde difera diafragma, la amandoua este 3.5-6.3.

#21
bodox2

bodox2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 475
  • Înscris: 24.05.2004

monoceros, on Sep 24 2005, 11:46, said:

nu difera mult:),dar difera...unul dintre ele este cel care era in lista ta:)

ochiul meu zice ca difera doar unghiul din care a fost facuta imaginea
si ca obiectivu este acelasi...

#22
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Si amandoua au dunga rosie  :lol:

#23
HeyLupu

HeyLupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 26.09.2005
Mai, si eu am un EOS350D, care functioneaza foarte bine (ma rog, o am de doar 3 saptamani, dar sper sa nu am probleme), si ca si alti oameni de pe aici, se pare ca am aceeasi problema cand ii pun un Sigma DL 100-300mm, si anume: camera functioneaza cu acest obiectiv numai cu diafragma deschisa la maxim, iar daca ii inchid un pic diafragma, cand apas pe buton sa fac poza, in loc de poza iese Err99 :) - deci cam asta ar fi singura problema, ca nu stie sa inchida diafragma - nu o inchide nici cad apesi pe DOF preview; de mentionat ar mai fi ca acelasi obiectiv functioneaza foarte bine din toate punctele de vedere pe un mai vechi Canon EOS500N... acu' am vazut ca mai peste tot se plange lumea de Err99 in combinatia : diverse sigme + cateva DSLR-uri de la Canon, si multi vorbesc de un anume "rechip" al obiectivului ca si remediu, si ma gandeam ca poate exista cineva iscusit care ar sti cum s-ar putea realiza asa ceva (chiar daca asta presupune demontarea obiectivului) acasa, pentru cei care vor sa incerce (bineinteles)... spun asta pentruca ma gandesc ca ar putea fi doar o chestiune de innoit un pic versiunea de firmware din EEPROM-ul obiectivului, si poate e cineva acolo care are/stie de asa ceva (cine stie... :))

#24
rellyc

rellyc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 08.06.2005
Fa rost de versiunea updatata a firmware-ului si incearca la service-urile de mobile (unii mai au dracia aia cu care se rescrie, ar fi cool sa mearga caci Sigmele astea incompatibile se vand ieftin tare...).

Edited by rellyc, 07 January 2006 - 01:47.


#25
cold_fire

cold_fire

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 876
  • Înscris: 22.03.2005
hai sa-ti explic mai pe larg. Canon, din cand in cand, schimba anumite semnale pe care camera le transmite obiectivului. probabil pentru a descuraja oamenii sa cumpere obiective 3rd party. problema, intr-adevar, nu este la sigma, ci la canon, dar un update de firmware la camera nu va schimba nimic si va trebui sa vinzi obiectivul la un pret de mai nimic. totusi, daca obiectivul este un EX si nu mai merge pe noile camere, service-ul sigma iti va inlocui chip-ul gratis, dar O SINGURA DATA. aparatul vechi este 100% compatibil cu sigma ala deoarece obiectivul a fost produs in aceeasi perioada de timp. pana acum, tamronul este singurul producator 3rd party care nu a avut niciodata probleme de compatibilitate. vezi si aici: http://www.photozone...nonFAQ.htm#3Q2c e de retinut ca acest "fenomen" nu apare atunci cand folosesti un obiectiv canon vechi, cum ar fi 50-200/3.5-4.5 L sau 28-70/3.5-4.5.

am vazut cu ochii mei un caz asemanator cu al tau. un prieten a avut un sigma 28-200 (non EX) care nu-i mergea pe 300D-ul propriu, avea exact aceeasi problema pe care o ai si tu. de curiozitate mi l-a dat sa ma joc cu el. surpriza, la mine, pe D60, functiona perfect, nici vorba de err 99 sau probleme de diafragma. cand i l-am dat inapoi, obiectivul ii functiona ok, dar dupa vreo 20 de poze i-a reaparut buba... e foarte posibil ca si canon sa fi schimbat pe ici, pe colo, ceva semnale cand a trecut la 10D.

Edited by cold_fire, 07 January 2006 - 08:15.


#26
HeyLupu

HeyLupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 26.09.2005

Quote

incearca la service-urile de mobile (unii mai au dracia aia cu care se rescrie, ar fi cool sa mearga caci Sigmele astea incompatibile se vand ieftin tare...)
mhmmm... pai si stii cumva vreun service de la care s-ar fi auzit de asa ceva ? oricum, de vandut nu il vand, ca in afara de acest defect obiectivul functioneaza foarte bine (ma rog, am avut impresia la un moment dat ca pe autofocus cand ajunge la capat de cursa nu opreste motorul, si forteaza, dar se pare ca a fost o problema de contacte, ca le-am curatat, si cand l-am pus la loc nu a mai facut); ...asta este, oricum, pe tele in majoritatea cazurilor ai nevoie de diafragma deschisa, ca sa poti sa ii cresti shutter speed, si peisaje rar faci cu un ob. tele, ca sa zici ca ai avea nevoie de DOF mai mare... cu alte cuvinte nu prea ma deranjeaza decat faptul ca stiu ca are o buba, in rest... toate bune.

Quote

daca obiectivul este un EX si nu mai merge pe noile camere, service-ul sigma iti va inlocui chip-ul gratis, dar O SINGURA DATA
Pai al meu nu este EX, este DL; crezi ca m-i l-o inlocui si mie gratis o singura data ? da-mi si mie daca ai un contact, ceva prin care sa iau legatura cu ei... Merci tare mult !

#27
T.I.I.

T.I.I.

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 406
  • Înscris: 13.01.2006

Quote

se pare ca am aceeasi problema cand ii pun un Sigma DL 100-300mm, si anume: camera functioneaza cu acest obiectiv numai cu diafragma deschisa la maxim, iar daca ii inchid un pic diafragma, cand apas pe buton sa fac poza, in loc de poza iese Err99
Salut, intamplator si eu am combinatia Sigma DL 100-300 si 350D (care se manifesta identic, si vezi ca problema cu focusul, de ai zis ca ai curatat contactele, si nu a mai facut, si la mine apare aleator, si am crezut la fel, dar din pacate nu e de la contacte), si am fost cu el la reprezentanta Sigma Deutschland, in Rödemark, unde m-iau spus ca este prea vechi, si nu se mai fac kit-uri de rechip pentru el... deci nu ramane decat sa il folosesti asa (sau sa gasesti pe cineva care stie sa il faca, dar te asigur ca nu e vorba doar de firmware-ul lui, ci trebuie inlocuit tot microcontrollerul)

Quote

crezi ca m-i l-o inlocui si mie gratis o singura data
Gratis ?! mie mi-a spus la telefon - operatorul (care dupa cum a reactionat cand i-am zis ce problema am, cred ca deja s-a saturat de "incompatibilitatea" asta - ceva in genu "ah, si tu ?!" :)), inainte sa merg cu el acolo, si sa vada tehnicianul despre ce e vorba exact, ca ma costa 23€ numai piesa care trebuie inlocuita...

#28
HeyLupu

HeyLupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 26.09.2005

Quote

problema cu focusul, de ai zis ca ai curatat contactele, si nu a mai facut, si la mine apare aleator, si am crezut la fel, dar din pacate nu e de la contacte
aha, drept sa spun, nici nu l-am prea mai folosit, dar se prea poate sa ai dreptate; cat despre rechip... :( bad news, dar asta e, merge si asa...

#29
silversf

silversf

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 17.05.2005
Salut

Eu am un Canon 350D de aproximativ 6 luni in care am facut vreo 3500 de poze cu el si folosesc 3 obiective: Canon 18-55, Canon 28-80, si Tamron 70-300. Nu am avut probleme cu el pana acum, dar am observat ca dupa ce am facut upgrade-ul de firmaware recomandat de ei (1.0.2 -> 1.0.3) daca este foarte intuneric (poze pe timp de noapte) lureaza  mai greu in sensul in care masoara distanta  pana  la subiect de mai multe ori ( emite  de mia multe ori pana focalizeaza si declanseaza).

#30
Semper Pri

Semper Pri

    Wannabe photographer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,380
  • Înscris: 19.10.2006
Vignetting = vignetare
vignetare = chestia aia mov din coltzurile fotografiilor la camerele mai slabutze

#31
Cadyllac

Cadyllac

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,414
  • Înscris: 11.04.2004
Semper Pri salut si bine ai venit pe aria foto SP

chestia aia mov mai de graba este aberatie cromatica nu vignetare ;)

vignetarea apare intunecand usor colturile imaginii, nu se trage de la fotocamera, ci de la constructia obiectivului

bafta!

#32
apolodor_pinguinul

apolodor_pinguinul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 12.02.2007
Decât să deschid topic nou pentru buba mea, mai bine scriu colea. Am un 350d de circa o lună. Sunt încă convinsă că nu el este problema ci obiectivul de kit 18-55.
În urmă cu 3 săptămâni primele bube: pozat persoană pe background, poziționez punctele de focalizare pe persoană (că doar pe ea vreau s-o văd clar) și focalizează munții din spate. Mut punctele de focus pe munți și îmi focalizează persoana. Am trecut pe manual focus și apoi am dat iar pe autofocus și s-a rezolvat. De două săptămâni însă abia dacă mai pot face ceva cu el. Aceași problemă, doar că nu mai dispare orice aș face.
Nu mai piuie nici la manual focus atunci când am focalizat după părerea lui corect iar din cele văzute cu ochiul nu-mi dau totdeauna seama dacă am folosit focus bun sau dacă a ieșit blur. În fiecare seară ajung acasă, scot pozele pe calculator și constat că 90% sunt complet ratate.
Dacă are cineva habar ce l-a apucat pe amărâtul ăsta de obiectiv rog să arunce cu părerea sau măcar să-mi spună că obiectivul e bun de aruncat la gunoi și să mă pun pe economisit pentru jucărie nouă.

#33
_thunder_

_thunder_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 536
  • Înscris: 18.12.2007
Incearca mai intai sa cureti contactele de la obiectiv si cele de pe camera (montura)

#34
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006

 apolodor_pinguinul, on Oct 12 2008, 17:33, said:

Nu mai piuie nici la manual focus atunci când am focalizat după părerea lui corect ...
Sper ca nu a ramas camera pe Servo AF?

#35
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,629
  • Înscris: 29.06.2005

 apolodor_pinguinul, on Oct 12 2008, 17:33, said:

Decât să deschid topic nou pentru buba mea, mai bine scriu colea. Am un 350d de circa o lună. Sunt încă convinsă că nu el este problema ci obiectivul de kit 18-55.
În urmă cu 3 săptămâni primele bube: pozat persoană pe background, poziționez punctele de focalizare pe persoană (că doar pe ea vreau s-o văd clar) și focalizează munții din spate. Mut punctele de focus pe munți și îmi focalizează persoana. Am trecut pe manual focus și apoi am dat iar pe autofocus și s-a rezolvat. De două săptămâni însă abia dacă mai pot face ceva cu el. Aceași problemă, doar că nu mai dispare orice aș face.
Nu mai piuie nici la manual focus atunci când am focalizat după părerea lui corect iar din cele văzute cu ochiul nu-mi dau totdeauna seama dacă am folosit focus bun sau dacă a ieșit blur. În fiecare seară ajung acasă, scot pozele pe calculator și constat că 90% sunt complet ratate.
Dacă are cineva habar ce l-a apucat pe amărâtul ăsta de obiectiv rog să arunce cu părerea sau măcar să-mi spună că obiectivul e bun de aruncat la gunoi și să mă pun pe economisit pentru jucărie nouă.


Cand iti focalizeaza gresit, se aprinde punctul de focus in zona gresita, sau se aprinde punctul de focus setat de tine?
Incearca o curatare cu pompita a camerei oglinzii, ridica oglinda si sufla si pe sub ea, poate ai vreun gunoi sau par in zona senzorilor de AF.

#36
apolodor_pinguinul

apolodor_pinguinul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 12.02.2007
Nu se aprindea nici un fel de punctuleț. Se chinuia el puțin acolo și pân' la urmă păstra imaginea neclară.
Am scos obiectiv, am suflat de vreo 2 ori.. merge iar!
Thank you!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate