Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Care este cea mai buna plaja pe litoralul Romanesc?

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
Razva

Razva

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 08.04.2006
Salutare,

As vrea sa merg, impreuna cu sotia, maine/poimaine pe litoralul romanesc (din motive financiare alegem Romania anul acesta).

Care este cea mai buna plaja pe litoralul Romanesc? Buna, din punctul meu de vedere, inseamna:
1) curata, cu nisip fin, fara alge
2) populata (adica nu "pustie")
3) cu posibilitati de mancare/distractie (un "impinge tava" e de mare ajutor la nevoie)
4) cu posibilitati de cazare prin apropierea marii (nu la o gazda/pensiune la 30 min de mers pe jos).

Ce imi recomandati?

Multumesc!

#2
Loox

Loox

    obraz fin. șmirgheluit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,290
  • Înscris: 20.01.2008
La punctul 1, nu recomand Romania. 2,3,4 - toate exista in orice statiune. Mai conteaza si norocul la punctul 4, e posibil sa fie mai toate ocupate in perioada asta.

Parerea mea (care tocmai m-am intors, si nu-s foarte pretentios): NU te duce la mare, e un jeg de nedescris si o galagie din toate directiile. Mai bine fa un traseu pe la munte, o Poiana, o Sinaia, o ceva (in caz ca nu esti din Iasi sau Maramures)

Edited by Loox, 01 August 2011 - 09:09.


#3
Tutzzu

Tutzzu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 835
  • Înscris: 24.03.2010
In Venus plaja e foarte curata si nu sunt nici alge in apa, iti garantez asta. Mancare foarte buna si ieftina. Distractie placuta!!

#4
errai

errai

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,154
  • Înscris: 08.05.2010
Neptun Olimp, nu gasesti apa mai curata ca acolo si nici nu prea e asa mare aglomeratie.

#5
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,836
  • Înscris: 06.01.2008

 Razva, on 1st August 2011, 10:03, said:

Salutare,

As vrea sa merg, impreuna cu sotia, maine/poimaine pe litoralul romanesc (din motive financiare alegem Romania anul acesta).Ce imi recomandati?

Multumesc!
Anul trecut am mers in Neptun, plaja era cat de cat curata (asta deoarece multi romani nu stiu sa foloseasca un cos de gunoi sau tomberon), iar in fiecare dimineata gaseam nisipul "periat", drumul de la hotel pana la plaja era maxim 5-10 minute de mers lejer pe jos, iar in statiune este un Springtime, cu preturi decente si mancare buna.
Pe plaja era mai aglomerat si trebuia sa cautam loc doar cand ajungeam dupa ora 10.00-10.30.

Edited by Hider141, 01 August 2011 - 09:38.


#6
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,698
  • Înscris: 27.06.2007
Camping GPM intre Navodari si Mamaia. E axat mai mult pe casute(cu AC si frigider) si bungalowuri, are ,,impinge tava'', e curat, amenajat frumos si relativ accesibil ca pret. Daca iti iei gratarul ai unde sa-l faci. Plaja e lata si suficient de populata.

#7
ivanturela

ivanturela

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 07.08.2009
,,pepsi70ro"din C-ța scria undeva, pe la mijlocul lui iunie a.c.:
... Si totusi in acest an am descoperit o multime de schimbari pe plajele litoralului nostru, de la banalele umbrelute si sezlonguri care au impanzit plajele, pana la amenajarea de cabine de dus si cabine de schimb, beach baruri sau spatii de joaca amenajate pentru copii.

Inainte de a incepe periplul meu pe nisip, doresc sa va marturisesc bucuria de a avea totusi o plaje cotata blue flag, cea de la Vega din Mamaia (vezi aici), din cate am inteles sezonul trecut ar mai fi candidat plaja Cazinou din Mamaia si 10 steaguri din Neptun. Poate la mijlocul sezonului cand cei de la organizatie vor face o noua reevaluare pe baza noilor conditii existente, vor include si aceste doua plaje.

Le vom lua pe rand, la fel ca anul trecut de la sud la nord, exact asa cum a decurs si incursiunea mea pe cele mai cautate plaje de pe litoral.

Plaja de la Vama Veche

Cea mai sudica si in acelasi timp cea mai nonconformista plaja, de la an la an s-a schimbat in bine, iar conditiile de plaja aici sunt dintre cele mai bune. Atentie, vorbim aici doar de plaja.

Practic plaja are trei sectoare bine delimitate, primul ar fi cel din sud (pe langa epava), unde terenul este ceva mai accidentat, si mai inalt, este destinata in primul rand pentru cei care vin cu corturi sau rulote, topografia zonei permitand camparea. In acelasi timp majoritatea celor campeaza aici sunt nudisti, chiar familii cu copii mici pe langa ei, insa intotdeuna se simt deranjati cand apar personaje imbracate prin preajma. Plaja este ceva mai rigida, adica exista multe scoici sparte iar nisipul este abraziv. Latimea ei nu depaseste 10 metri, pe unele sectoare fiind foarte ingusta. Intrarea in apa este lina, insa in primii 5-6 metri se intalnesc destul de multi bolovani, multi dintre ei ascutiti.

Al doilea sector de plaja este cel din centrul statiunii, plat cu nisip ceva mai fin si fara prea multe scoici. Aici intalnim puncte de salvamar si un cort de prim ajutor insa nu era nimeni acolo. Sunt amplasate din loc in loc tomberoane de gunoi, pe categorii, insa si asa am descoperit o gramada de cutii de bere sau peturi aruncate neglijent pe nisip.

Aici in general se bronzeaza familistii, plaja este deosebit de lata iar intrarea in apa este lina si cu foarte putini bolovani

Ultimul sector de plaja este cel din partea de nord care se ingusteaza considerabil iar accesul se realizeaza doar prin doua puncte: de pe promenada de unde se poate admira intreaga Vama sau pe nisip, din centrul statiunii. Plaja este dedicata in exclusivitate “singuraticilor”, cuplurilor si altor minoritati, este deosebit de ingusta si plina cu scoici, bolovani si multa mizerie, adica alge sosite la mal care s-au uscat si miros destul de urat. Intrarea in apa este ceva mai abrupta si sunt foarte multi bolovani, unii dintre ei care ies din apa.

Fata de anul trecut am remarcat lipsa corturilor de pe plaja, am inteles ca s-a luat decizia interzicerii camparii pe plaja, cel putin in partea de mijloc si spre nord, pentru majoritatea este un lucru foarte bun deoarece astfel se mai reduce un pic fenomenul de haos din statiune, practic mai exista o sansa ca la iesirea din apa sa gasesti papucii sau telefonul mobil sub prosop.

Plaja 2 Mai

Trebuie sa recunosc, catre finalul anului trecut iar dupa cum evolueaza lucrurile si in acest an, plaja va fi destul de aglomerata ca urmare a miilor de turisti care au (re) descoperit aceasta linistita localitate.

In partea de sud coasta este destul de inalta si plaja foarte ingusta, rezervata celor care doresc sa simta vantul pe intreg corpul, an de an nisipul este tot mai putin iar bolovanii tot mai numerosi, algele se usuca pe mal iar mizeria este la ea acasa. Se poate ajunge cu masina pe un drum « negru » intr-o panta deosebit de accentuata si ingusta, drum care tine pana in apropierea digului unde s-a construit o pensiune cu etaj, chiar pe plaja plina de scoici

In partea de nord lucrurile se schimba semnificativ, coasta inalta dispare, accesul pe plaja se face foarte usor, plaja este lata, curata cu nisip aproape fin si fara multe scoici. Anul trecut parca erau mai multe scoici, in schimb nu existau alge. Acum descoperim alge uscate in putrefactie care asteapta sa fie ridicate. Pe plaja intalnim cosuri de gunoi si puncte de observare pentru salvamari. Intrarea in apa este lina, insa din loc in loc se mai intalnesc bolovani acoperiti de alge, foarte alunecosi.

Anul trecut exista un beach bar, acum vad ca a disparut sau inca nu a fost construit, umbrelele si sezlongurile lipsesc cu desavarsire, asta si poate pentru simplul fapt ca plaja nu a fost concesionata de nimeni pana in prezent.

Intre cele doua portiuni de plaja din nord si din sud exista o fasie de plaja cu foarte multe scoici si bolovani, ferita de priviri indiscrete datorita inaltimii coastei, portiune de plaja preferata de nudisti.

Plaja Mangalia

Este o plaja administrata in totalitate de catre Primarie, o plaja de oras foarte bine pusa la punct din toate punctele de vedere, inclusiv cel al asistentei medicale.

Portiunea de langa portul turistic si hotel President este foarte lata, cu umbrelute, sezlonguri, beach-baruri si conditii pentru practicarea sporturilor pe nisip, cu porti de fotbal si fileu pentru volei.

Exista atat cosuri de gunoi pe plaja pe diferite categorii de deseuri, cat si tomberoane la extremitatea plajei.

Nisipul este aproape fin, mai exista din loc in loc scoici sparte, intrarea in apa este lina si fara bolovani, insa datorita golfuletului si aici s-au vazut urmele algelor invadatoare, insa Primaria a actionat pentru inlaturarea lor.

Catre partea de nord, plaja incepe sa se ingusteze, iar de la Corsa pana la Paradiso plaja este foarte ingusta, pe alocuri cu bolovani si mult pietris. Pe o portiune de plaja exista stabilopozi amplasati pentru protejarea tarmului. Aici intrarea in apa este abrupta si cu pietris destul de ascutit.

Pe faleza, de la President pana in apropiere de limita cu statiunea Saturn, exista o alee esplanada, paralela cu plaja care seara este foarte aglomerata si apreciata de turistii care doresc se se plimbe pe malul marii.

Plaja Saturn

Plaja Saturn este formata din 5 golfulete deosebit de frumoase, aproape intime, pe vremea raposatului era unul dintre cele mai cautate locuri de pe litoral datorita “arhitecturii” sale naturale, in ultimii ani plaja s-a degradat odata cu statiunea iar an de an marea si-a luat partea de tribut din nisipul fin. Ar mai fi fost nevoie de lucrari de consolidare pentru coasta, furtunile deosebit de puternice degradand digurile an de an.

Datorita lor, intrarea in apa este deosebit de lina, fara pietris sau bolovani, fara scoici si de multe ori este foarte curata si mult mai calda datorita lipsei curentilor. Nisipul este fin si curat.

Doar cateva portiuni de plaja am vazut amenajate cu umbrelute si sezlonguri, insa n-am vazut turisti, sper sa apara dupa 15 iunie cand se intra in vacanta de vara.

La iesirea din Saturn intalnim o portiune de plaja cunoscuta sub numele de Adria care tine aproape pana la intrarea in Venus, este cea mai lata din aceasta zona, aproximativ 100 metri, catre mal intalnim un nisip foarte fin, cu scoici maruntite de furia marii, in timp ce portiune de plaja catre sosea este cu nisip amestecat cu pamant provenit de la constructia soselei care leaga Saturn de Venus. Apropo de aceasta sosea, nu va puneti sperante de acces din Saturn catre Venus si celelalte statiuni, circulatia este deviata pe drumul national, adica nu faceti ca mine sa va intoarceti si sa ocoliti mai bine de 10 km, luati-o din prima pe DN39 daca doriti sa ajungeti din Saturn catre celelalte statiuni.

Trebuie remarcat la aceasta plaja dintre Saturn si Venus intrarea in apa, deosebit de lina, insa dupa cca 15-20 metri apa ajunge la inaltimea unui om, pentru ca dupa alti 10 metri apa sa revina la o adancime mica, val de nisip care nu tine foarte mult, apoi se adanceste din nou din ce in ce mai mult. Oricum nu recomand atingerea acelui prag datorita curentilor deosebiti de puternici, fiind o plaja deschisa, curentii sunt la ei acasa si cand sunt valuri devin puternici si foarte periculosi. Cer mereu tribut…

Plaja Venus

In partea de sud este ceva mai lata in timp ce partea nordica se ingusteaza considerabil.

Daca in sud intrarea in apa este deosebit de lina, fara bolovani si la adapost de cele trei golfulete, in nord, in apropiere de hotel Carmen accesul in apa este deosebit de greoi, cu bolovani imensi si alunecosi. In aceasta zona este practic imposibila plaja, se poate face plaje catre sud de Afrodita.

S-a luat in calcul construirea unor pontoane din lemn pentru turisti, insa este nevoie ca afluxul de turisti sa fie semnificativ pentru a se putea investi intr-o asemenea lucrare.

Nisipul in Venus nu este la fel de fin ca in Saturn insa am observat lipsa scoicilor si mai ales a algelor care se pare au fost duse catre sud de curentii puternici.

In dreptul hotelului Afrodita s-a construit un ponton foarte interesant intr-unul dintre golfulete, cred ca este unicul de pe litoral, aici se poate bea o bere si se pot saluta pescarusii, simtind briza unica si plina de racoare a marii.

Plaja Cap Aurora

Practic face legatura intre Venus si Jupiter, este o plaja inconjurata de multe diguri care formeaza golfulete de diferite marimi, intre diguri plaja este mult mai lata, aici sunt amplasate doar cosuri de gunoi, fara sezlonguri sau umbrelute.

Pe portinuile late nisipul este fin insa cu foarte multe scoici, intrarea in apa este lina, insa existe foarte multi stabilopozi, pietre care impiedica accesul in apa pe toata portiunea plajei...

Pe portiunile inguste, plaja este cu bolobani, foarte multe scoici si nisip abraziv, doar intr-un singur loc am vazut-o amenajata, in dreptul hotelului Capitol, cu umbrelute sezlonguri si beach baruri.

Plaja Jupiter

La fel ca anul trecut aceasta plaja m-a uimit prin dotari/utilitati/posibilitati de agrement. N-am reusit sa aflu cine o concesioneaza, insa am ramas placut surprins de modul in care este ea pregatita pentru sezon. De la marcajele pentru sky-jet-uri, de la plasele impotriva algelor si pana la podetele din lemn pentru acces pe plaja, sezlonguri, umbrelute si cabine de schimb/dusuri.

Totul este facut cu suflet iar in momentul cand patrunzi pe plaja esti intampinat de un beach boy care se intereseaza de dorintele noastre conducandu-ne catre un sezlong aproape de mare, sau aproape de beach barul a carui muzica nu deranjeaza in nici un fel.

Plaja este cu nisip fin, in apropierea golfuletului de nord exista ceva scoici suparatoare chiar si bolovani, insa in zona amenajata nu intalnim nici macar o pietricica iar nisipul este deosebit de placut la atingere…. Si tare fierbinte daca uiti papucii la sezlong.

In spatele beach barului catre terasele existente in zona exista un teren de fotbal si unul de volei si un tobogan pentru distractia doritorilor. Atentie insa, intr-un an am ramas fara elastic la slip datorita imbinarilor dintre placile din plastic. J

Catre partea de sud, in apropiere de Cometa se afla in curs de amenajare o alta plaja, posibil privata, se amenajau umbrelute din paie si sezlonguri.

Plaja Neptun

Practic face legatura intre plaja din Jupiter si plaja din Olimp, este o limba de nisip intre mare si cele doua lacuri din Neptun, delimitata pe portiuni in functie de cei care au concesionat-o.

Cea mai cunoscuta si in acelasi timp cea mai utilata este cea denumita « La steaguri », care anul trecut s-a clasat pe podium la cele mai bune plaje de pe litoralul romanesc, insa si plaja « Siam beach » devine deosebit de interesanta.

Toate portiunile de plaja consider ca sunt pregatite pentru noul sezon estival, intalnim peste tot sezlonguri cu umbrelute, cosuri de gunoi pe categorii din 20 in 20 de metri, puncte salvamar, un punct sanitar, mai toate plajele au generalizat cabinele de dus si de schimb unde ai acces gratuit daca inchiriezi sezlong de acolo.

Au fost alge si aici, acum s-au curatat, ici colo mai sunt cateva ajunse la mal, insa vorbeam cu un salvamar care imi povestea ca seara de seara umbla tractorasele si culeg algele sosite la mal.

Pentru a ajunge la plaja nu mai puteti veni pe aleea principala Aleea steaguri care face legatura dintre soseaua principala din statiune si plaja intre cele doua lacuri, soseaua este in constructie iar traficul restrictionat, se poate ajunge doar pe extremitatea celor doua lacuri sau daca doriti sa ajungeti cu masina, pe langa vilele de protocol din nordul lacului I, pe strada Crinului, insa si aici de multe ori este un politist care va intreaba de sanatate.

Intrarea in apa este foarte lina, si fara bolovani, este un loc ideal pentru familiile cu copii mici, datorita adancimii mici de la mal ii puteti tine sub observare permanenta.

Dincolo de lacul I, urmeaza vila prezidentiala cu plaja privata, este o plaja superba din pacate rezervata in intregime familiei prezidentiale care a si ingradit-o. Nisipul este fin, insa din ceea ce am remarcat nu este nimic amenajat acolo, insa exista suficient spatiu verde si foarte multi boscheti, asa incat nu este nevoie de o amenajare speciala. J

Dupa plaja prezidentiala exista o bucata de aproape 1 km lungime de plaja pana in Olimp, este o plaja ingusta cu nisip fin, dar cu scoici la mal, insa aici marea este ceva mai adanca, adica nu va plictisiti de mers prin apa pana sa va ajunga apa la gat. Nu am vazut deocamdata nimic amenajat, insa mai este timp. Este o plaja ingusta dar deosebit de curata.

Plaja Olimp

Pe vremuri era cea mai frumoasa si cautata plaja de pe litoral, eu o consider la fel si acum desi face nota discordanta cu peisajul hotelier din zona intr-un santier general.

Portiunea de plaja dintre Panoramic si Belvedere este amenajata cu absolul tot ceea ce trebuie pentru o plaja blue flag, la un moment dat chiar am zarit un steag albastru inaltat semet la intrarea pe plaja. Insa cautand pe site-ul asociatiei, plaja din Olimp inca nu apare inscrisa.

Plaja practic este sufocata de sezlonguri si umbrelute, catre partea betonata dinspre statiune apar si terasele, posibilitati pentru sporturi nu ai decat la extremele plajei.

Se pot inchiria hidrobiciclete, sky-jet-uri, se pot face cursuri pentru scufundari sau sky nautic. Plaja este curata, exista cosuri de gunoi foarte apropiate, beach baruri foarte aproape de sezlonguri, asistenta de urgenta in caz de pericol.

Intrarea in apa este deosebit de lina, fara bolovani iar plaja a fost curatata de alge.

O alta plaja este Paparazzi amplasata intre doua golfulete naturale, catre partea de nord a statiunii Olimp, an de an aici s-au organizat concerte, discoteci in aer liber, anul acesta am descoperit-o neamenajata, doar cateva umbrelute ratacite cosuri de gunoi, si cateva alge sosite la mal neinvitate. Fata de anul trecut am observat aparitia unor bolovani la tarmul marii, poate pana pe 15 iunie se va face ceva si pentru aceasta plaja foarte cautata de iubitorii de muzica buna.

Plaja Popasul Pescarilor – 23 August

Practic este o prelungire a plajei din Olimp, se ingusteaza foarte mult iar nisipul fin este inlocuit cu bolovani si foarte multe scoici, intrarea in apa este o aventura din pricina bolovanilor ascunsi, foarte ascutiti si periculosi. Aici descoperim cateva cazemate nemtesti legate printr-un tunel, pe vremuri intrarea a fost astupata deoarece se organizau ritualuri satanice. Acum una dintre ele sta sa cada in mare, valurile au erodat-o la baza si sta sa se prabuseasca.

La Popasul pescarilor plaja se largeste un pic insa nisipul este acoperit de o multime de scoici aduse de furtunile din larg, este o plaja exclusivista ca sa spun asa, nu este nimic amenajat, insa aici sosesc cei care doresc sa serveasca masa la celebrul restaurant declarat cel mai bun de pe intreg litoralul anul trecut.

Intrarea in apa este ceva mai abrupta iar nisipul marii nu este foarte prietenos, aici existand numerosi bolovani ascutiti.

Dupa aceasta plaje urmeaza satele pescaresti, practic plaja dispare lasand loc coastei care se inalta pana in apropiere de Costinesti cand revine la nivelul marii.

Plaja din Costinesti

La fel ca plaja din Vama veche, ea se imparte in 3 sectoare distincte, datorita reliefului particular din aceasta zona.

Partea de sud are coasta inalta dinspre 23August si coboara catre hotel Forum, este o plaja destul de accidentata cu multi bolovani si multe scoici, intrarea in apa este abrupta si pe fundul marii intalnim bolovani.

Plaja este ingusta si nu intalnim decat singuratici sau nudisti care doresc sa faca plaja.

Partea centrala este cea mai cautata, accesul pe plaja se face usor, descoperim sezlonguri cu umbrelute, beach baruri, salvamari, posibilitati de distractie prin inchirieri de barci, hidrobiciclete si sky jet-uri, terenuri amenajate pe plaja pentru sport, locuri de joaca pentru copii, terase, etc. Practic aceasta plaja este inima statiunii, loc preferat pentru familiile cu copii.

Partea de nord (la epava) devine mai greu accesibila, coasta se inalta din nou, exista doar cateva puncte de acces pe plaja, in multe zone intalnim scoici si bolovani pe tarm si in apa, este o zona agreata de cupluri si nudisti si practicantii MISA.

In ultimii ani in acesta zona s-au dezvoltat numeroase vile a caror turisti coboara pe aceasta plaja, primind in randurile lor si pe « textilisti ».

Plaja Tuzla

De la DN39 pana la plaja sunt in jur de 2 km pe care ii veti strabate pe un drum neasfaltat, destul de prafuit si denivelat. Se merita acest lucru doar daca doriti o natura virgina fara influenta omului. In zona intalnim doar cateva colibe pescaresti, plaja este in mare parte acoperita cu scoici, este ingusta iar intrarea in apa este abrupta. In apa intalnim foarte multi bolovani. S-a construit un barulet aproape de plaja, insa singurii meseni erau cei cativa pescari care traiesc in zona.

Plaja Eforie Sud

Pare o plaja parasita, nici un fel de umbrele sau sezlonguri, doar cateva cosuri de gunoi si puncte salvamar. Este o plaja formata din mai multe golfulete delimitate prin diguri, am descoperit insa o plaja foarte curata fara multe alge sau gunoaie.

Intre golfulete plaja este lata, cu nisip fin, te mai inteapa din cand in cand cate o bucatica de scoica, in mare intrarea este putin abrupta si exista numerosi bolovani, deci atentie la copii.

Catre partea de nord s-a lucrat la consolidarea tarmului, accesul este foarte ingust, deci in acea zona nu se poate face plaja deloc.

Plaja Azur

Este practic plaja care mie imi place cel mai mult, este la jumatatea distantei dintre Eforie Nord si Sud, este o plaja curata si utilata cu cele necesare confortului. Exista serviciu de prim ajutor, exista o terasa pe plaja si exista un serviciu de salvamar foarte bine pus la punct, uneori se face chiar exces, geamadurile sunt amplasate la 1,80 m adancime, iar eu daca am mai mult simt nevoia sa inot mai mult, insa mereu sunt fluierat sa revin catre mal. Au si ei dreptate, daca lasa pe oricine sa inoate mai mult li se desface contractul de munca. Este o plaja privata deci regulile sunt facute de patron.

Plaja este lata cu nisip aproape fin, intrarea in apa este abrupta, se ajunge dupa doar 5 – 6 metri la o adancime de aproape 2 metri, langa geamanduri. Apoi urmeaza un damb de nisip si adancimea se micsoreaza.

Din pacate s-au construit foarte multe cladiri/vile pe plaja iar Primaria din Eforie taxeaza orice masina care parcheaza pe aleea dintre cele doua Eforii, desi nu exista nimic amenajat.

Plaja din Eforie Nord

Plaja din zona lacului si a hotelului Belona este cea mai lata din aceasta statiune, practic este continuarea plajei din Eforie sud, cu un nisip fin si o intrare lina in apa.

Pe plaja Belona intalnim umbrelute si sezlonguri asezate geometric, multe cosuri de gunoi si puncte salvamar, cabine de dus. Cine inchiriaza sezlong are dreptul la dus gratuit.

Pe faleza pietonala de pe plaja intalnim o multime de terase si restaurante, iar pe plaja jocuri mecanice, tobogane, spatii de joaca pentru copii.

Fiind o plaja foarte lata, este loc suficient pentru a se organiza cate un meci de fotbal sau volei, in anii precedenti se organizau tot felul de jocuri televizate care antrenau turistii pe plaja.

Catre partea de nord, dupa Belona, plaja se ingusteaza, insa nisipul este la fel de fin, se lucreaza la montarea sezlongurilor si a umbrelelor, intalnim foarte putina lume pe plaja.

Sunt cateva portiuni de plaja unde am intalnit cateva alge neculese din apa si unde doar scheletul metalic de la cos rezista, insa probabil pana la inceperea vacantelor aceste neplaceri mici se vor elimina.

In nordul extrem al statiunii, plaja este foarte ingusta, cu multi bolovani iar intrarea in apa este foarte abrupta. Si aici exista un prag de nisip care odata trecut adancimea apei scade, insa este dincolo de geamandurile plasate strategic.

Plaja Modern – Constanta

Este plaja orasului Constanta si aici vin in general localnicii care n-au timp sa se deplaseze intr-o statiune apropiata. Fauna nu inspira deloc incredere, in permanenta trebuie sa ramana cineva la cearsaf, langa lucruri daca nu vreti sa dispara. Anul trecut au disparut multe telefoane mobile si portofele. La acest lucru concura si intrarea in apa deosebit de lina, pentru a ajunge la o adancime de 1,5 metri trebuie sa inaintezi in mare vreo 50-60 metri, deci timpul de reactie este foarte mare.

Exista punct de prim ajutor, serviciu de salvamar, insa aici nu intalnim sezlonguri sau umbrelute. In schimb plaja abunda de terase, spatii de joaca pentru copii si spatiu pentru practicarea sporturilor pe nisip.

Accesul cu masini a fost restrictionat, la intrarea pe plaja dinspre portul Tomis exista o parcare de aproximativ 200 de locuri cu taxare electronica la minut. Ora costa 3,5 lei

Plaja in general este buna, nisipul este abraziv datorita tractoarelor care il ara in permanenta, alge nu am observat iar intrarea in mare este lina, spatiu ideal pentru copii mici sa se joace la mal fara probleme.

Catre partea de nord plaja devine ingusta si apar bolovanii si scoicile, aici nimeni nu s-a ocupat de amenajarea zonei, exista cativa inteprinzatori care au deschis cateva terase si care au ecologizat oarecum zona pentru a atrage turistii, insa mai sunt multe de facut. Este vorba de plaja Trei papuci plaja de nord din asa numita zona rezidentiala a Constantei.

Intrarea in apa aici este ceva mai abrupta, insa sunt foarte multi bolovani adusi la mal de furtuni. Si mai la nord, doua plaje au disparut cu totul facand loc doar bolovanilor, marea ameninta faleza si blocurile cu cate 13 etaje din zona.

Plaja Mamaia

Intinsa pe o lungime de aproximativ 5 km, este delimitata de mai multe sectoare de plaja concesionate de diferite hoteluri sau agenti economici, fiecare se lupta pentru a castiga cat mai multi turisti care sa se bronzeze pe sezlongurile lor. De aici si ofertele interesante.

La intrarea in statiunea Mamaia nisipul este ceva mai abraziv, cu scoici sparte, daca iarna trecuta credeam ca pierdem plaja, acum descoperim sezlonguri amplasate pe doar 5 metri de plaja in zona unor terase noi construite. Aici plaja este cea mai ingusta din toata statiunea, s-au facut eforturi pentru amenajarea si ecologizarea ei, in permanenta este aglomerata datorita celor din oras care prefera zona Radio Vacanta – Perla in detrimentul partii de nord mai greu accesibila financiar.

Incepand cu sectorul din dreptul hotelului Aurora, latimea plajei se mareste, apar sezlongurile pe mai multe randuri, practic fara sezlong nu mai ai acces pe plaja decat foarte departe de malul marii, in apropierea stradutei pietonale. Si acest lucru tine pana la capatul statiunii.

In zona cluburilor celebre au aparut si plajele private, cu baldachine si sezlonguri care pornesc de la 50 de lei, la care se adauga o bautura gratuita, dotarile sunt de ultima generatie, exista animatori care te distreaza si te fac sa te simti bine.

Sunt multe asemenea portiuni pe plaja de « fite » zona de nord este renumita pentru ele, o zi de plaja poate ajunge si la 500 de lei, in functie de ceea ce isi doreste fiecare.

Plaja de la Cazinou a fost propusa pentru blue flag, anul trecut a avut dotari exceptionale, nisipul este deosebit de fin si intrarea in apa lina, insa exista doua sau trei praguri de nisip unde adancimea alterneaza, astfel poti ajunge in larg iar adancimea apei sa nu depaseasca 2 metri.

Singura plaja blue flag este cea de la Vega, aici latimea plajei este de peste 100 metri, exista numeroase dotari de la servicii medical pana la spatii de joaca moderne cu personal de supraveghere, inchirieri de ambarcatiuni si scoli pentru diferitele sporturi nautice.

De la Vega######### latimea plajei este de peste 100 metri, nisipul este foarte fin, poate cel mai fin de pe intreg litoralul, plaja este curata si intrarea in mare foarte lina.

Alege n-am observat decat in partea de sud, se lucreaza pentru scoaterea lor din apa si odata cu incalzirea apei vor dispare de la tarm, astfel incat incepand cu saptamana viitoare tarmul litoralului romanesc va fi curat.

In partea de nord, plaja se mai ingusteaza putin, insa in apropiere de Phoenicia Holiday revine la latimea maxima de la Savoy, aici intalnim sectoare de plaja amenajate alternand cu portiuni salbatice cu boscheti si multi copacei, raiul minoritatilor sexuale.

Plaja Navodari

Este o plaja lata, aproximativ 80 de metri, aici ajung cei din Navodari sau cei cazati in diferite tabere scolare.

Plaja ofera cateva spatii de joaca pentru copii dar si terase cu multa bere pentru insotitori, plaja este cu nisip fin dar cu multe scoici, intrarea in apa este foarte lina si lipsita de obstacole subacvatice.

Catre partea de nord, aproape de digul de sud al portului Midia, exista o portiune de plaja destul de retrasa, neamenajata, loc de intalnire al indragostitilor ocazionali, dar cu o apa deosebit de curata, protejata de digul portului Midia.

Cam acestea ar fi plajele litoralului romanesc, binenteles mai exista sectoare de plaja neamenajate intre statiuni, dar si plajele din Corbu, Vadu, si cele din Delta. Pe acestea nu le-am mai prezentat in acest articol, multe dintre ele intra sub incidenta legilor Rezervatiei Biosfere Delta Dunarii, din acest an s-a interzis accesul cu corturi pe plaja, cu masini, saptamana trecuta am fost la Vadu iar plaja nu mai este asa cum o stiam, acum este plina cu scoici, foarte multi tantari de la stufarisul din zona si drumuri deosebit de proaste, cu foarte multe capcane astupate de apa provenita de la ploi, incat am multumit Domnului ca am putut iesi de acolo.

Poate este bine ca aceasta zona sa fie mai putin medietizata, este singura zona salbatica, naturala care ne-a mai ramas, este bine sa o pastram asa cum se prezinta ea...

Plaja din Corbu este plina cu scoici, accesul este greoi, cam 3-4 km de la soseaua nationala, se coboara si urca accentuat catre plaja, nisipul este fin, din pacate sunt mult prea multe scoici. Nu este nimic amenajat aici, exista doar un restaurant pe plaja. Chiar si intrarea in apa este cu scoici, este necesat/obligatoriu sa purtati incaltaminte de plaja/mare pentru a nu va taia in scoicile deosebit de ascutite.

Uf, cred ca v-am plictisit teribil, insa cred ca este util pentru cei care doresc sa afle amanunte pentru un anumit sector de plaja; ca o concluzie generala, multe dintre sectoarele de plaja au suferit modificari in sens pozitiv, insa fata de anul trecut cand am scris precedentul articol (vezi aici) anul acesta am descoperit mai multa tristete pe plaja, turistii vor ajunge la mare dupa 15 iunie, cand gradul de ocupare al statiunilor va depasi 50 %, .

Voi incerca la fel ca anul trecut sa fac un top al celor mai frumoase plaje de pe litoralul romanesc, cele pe care le consider ca indeplinesc conditiile de relaxare si utilitati dpdv al turistului venit in vacanta. Va rog si pe voi daca aveti placerea, la fel ca anul trecut sa lansati un top al plajelor care v-au placut cel mai mult. Poate intre timp ati avut experiente care v-au schimbat parerea despre plaja, ar fi instructiv sa le auzim/dezbate, aici.

Topul meu este:

1. Plaja din Mamaia (Vega si Cazinou)

2. Plaja din Neptun (La steaguri)

3. Plaja din Costinesti (10 steaguri)

4. Plaja din Olimp (Panoramic)

5. Plaja din Eforie Nord (Belona)

Va multumesc pentru rabdare, va doresc intelepciune in alegerea destinatiei de vacanta si un sejur placut, oriunde se va consuma acesta.

#8
Razva

Razva

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 08.04.2006
Wohooooo, multumesc de feedback! Cred ca acest topic ar fi de pus sticky luand in considerare multitudinea descrierilor din postarea de mai sus!

#9
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,071
  • Înscris: 07.07.2006
Omul trece repede peste una dintre plajele cele mai misto, anume cea din sudul Olimpului, cea ingusta, din zona vilelor, intre vila prezidentiala si Vila Scriitorilor. Acolo esti sigur ca nu e nicio piatra in apa, e numai nisip, iar adincimea e perfecta si pentru copii, si pentru inotatori, nu se intra nici prea lin, nici prea abrupt. Problema este ca a devenit foarte populara in ultimii ani, deci si foarte populata. Chiar pe plaja se poate minca, sau cumpara un frappe, o bere, o inghetata, la Delfinul (anul asta au construit si citeva camere de cazare). Io pe asta as baga-o in top la Olimp, nu pe cea de la Panoramic, care, nu-i vorba, e foarte bine amenajata, sezlonguri, scrumiere individuale, bufet, dar are acces la un golf mizer, plin de bolovani, iar nisipul e putin, asezat peste un soi de argila.

Ca tot am pomenit de cazare, in zona te poti caza la 2 pasi de mare in 2 locuri: Egreta, deschis acum vreo 3 ani, si Delfinul, deschis anul asta (au facut un corp de cazare pe fosta terasa de la etaj, nefolosita de nimeni). Egreta nu e pe plaja, ci in dreptul unui dig, dar poti ajunge cu masina, la Delfinul nu poti, o lasi la 50 m, la parcarea de la vile.

http://delfinul-olimp.ro/#/home/
http://www.egretaneptunolimp.ro/

#10
romanianpatriot

romanianpatriot

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 342
  • Înscris: 28.06.2010
eu recomand plajele din Deltă..mai retrase,mai intime ca să zic așa,mai pitorești.. am cunoscut o româncă(vlahă)originară din Serbia care vroia să vadă Delta Dunării,printre altele(Sighișoara,Bran),și fata era studentă la turism. :thumbup:

#11
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007
A fost cineva anul asta la Saturn?Este curata plaja?Este ok zona pentru copii?Vreau sa ma duc acolo la sfarsitul acestei luni.

#12
darvla

darvla

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 04.06.2008
Tocmai ce m-am intors de la Mangalia( unde ne-am cazat) si Saturn( unde am facut plaja). Am mai fost si la Venus intr-o zi si pot sa iti spun ca toate trei plajele sunt mizerabile :deadtongue: . Milioane de mucuri de tigari, mult, mult mai multe decat scoicile. Daca aveam bani de strainatate nici nu stateam pe ganduri. Apa in schimb foarte curata la Saturn iar intarea in mare foarte lina. Din cauza asta a fost favorita copiilor mei.

#13
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,836
  • Înscris: 06.01.2008
Mucurile de tigara de pe plaja nu depind doar de cei ce intretin plaja, ci si de nesimtitii burtosi ce consuma cate 10-15 pahare de bere/zi, carora le e greu sa-si ridice fundul ala nesimtit de pe rogojina/sezlong si sa arunce paharele+mucurile de tigara la gunoi.
Anul trecut am fost la Neptun, si ori dimineata devreme (5-6), ori seara veneau si curatau plaja, dar a doua zi gunoiul era la loc. Daca macar ar umbla gardieni publici si sa-si faca meseria (legitimare nesimtiti+amenzi de 50-100RON pentru fiecare nesimtit/nesimtita) nu ai mai vedea asa mult gunoi pe plaja.

Edited by Hider141, 14 August 2011 - 11:46.


#14
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007

 darvla, on 13th August 2011, 16:51, said:

Tocmai ce m-am intors de la Mangalia( unde ne-am cazat) si Saturn( unde am facut plaja). Am mai fost si la Venus intr-o zi si pot sa iti spun ca toate trei plajele sunt mizerabile :deadtongue: . Milioane de mucuri de tigari, mult, mult mai multe decat scoicile. Daca aveam bani de strainatate nici nu stateam pe ganduri. Apa in schimb foarte curata la Saturn iar intarea in mare foarte lina. Din cauza asta a fost favorita copiilor mei.

Unii care au fost in aceasta vara la Saturn, in cursul lunii iulie, au zis ca plaja a fost curata.

#15
darvla

darvla

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 04.06.2008

 fredy2007, on 15th August 2011, 15:55, said:

Unii care au fost in aceasta vara la Saturn, in cursul lunii iulie, au zis ca plaja a fost curata.
Una(eu) care a fost in aceasta vara la Saturn, in cursul lunii august, zice ca plaja a fost murdara.

#16
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007

 darvla, on 18th August 2011, 12:25, said:

Una(eu) care a fost in aceasta vara la Saturn, in cursul lunii august, zice ca plaja a fost murdara.

Din pacate acelasi lucru l-am constatat si eu in urma cu cateva zile, la sfarsitul lunii august.Exista insa la Saturn , o plaja curata , administrata de o firma privata, situata in zona hotelului Diana, unde insa trebuie sa inchiriezi sezlong daca vrei sa stai la plaja.Cand am fost eu, costa 10 lei/zi, bucata.Plaja din Mangalia mi s-a parut mult mai curata ca si cele din Saturn, Venus sau Neptun chiar.Poate ca la Mangalia primaria se implica mai mult in curatarea plajei decat cei care administreaza celelalte statiuni.Pentru mizeria de pe plajele romanesti sunt de vina atat autoritatile locale , ca sunt delasate, indiferente chiar la starea de curatenie, cat si mai ales turistii care dau in general dovada de multa nesimtire si arunca pe plaja tot ce nu pot inghiti.Daca o data pe saptamana plaja ar fi curatata, ar fi ok.Ce mi-a placut la Saturn  este ca intrarea in apa este lina, Saturnul fiind locul ideal pentru cei cu copii mici.

#17
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,836
  • Înscris: 06.01.2008
Anul asta am constatat cu suparare ca plaja "La steaguri" de la Neptun a fost mai murdara decat tineam minte, multi lasandu-si paharele de la bere/frappe/cappuccino sau cojile de seminte pe nisip in loc sa le duca la cosurile de gunoi ce mi s-au parut mai numeroase decat anul trecut.
Pacat de plaja, ca e o statiune destul de maricica fata de Olimp, unde doar apa mi s-a parut mai curata si un pic mai calda decat in Neptun.

#18
melicii7

melicii7

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.05.2011
unde are rost sa mergem, in cazul in care nu ne place aglomeratia? care plaja ne-o recomandati? multumesc

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate