Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masina de copt paine - pareri

Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...
 La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)
 sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...
 Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...

Cablu analog vs digital
 

Igienă pisici

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
cojocaru-diana

cojocaru-diana

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 500
  • Înscris: 17.05.2009
Nu știu cât de înjurată o să fiu că am deschis un topic nou însă, după cum am mai spus, unora le poate fi foarte greu să citească aproape 400 pag de PISICI "centralizate", așa că propun descentralizare pe teme.

Propun un nou topic de interes, zic eu. Sper ca lumea să afle lucruri interesante cum și eu sper să aflu lucruri noi, să învăt din experiența altora.

Week-end-ul ăsta am terminat stocul de 2 saci cu nisip PURA Clever Cat cu miros de trandafiri. Tot citisem despre el pe alte forum-uri și toată lumea în lăuda cât de bine miroase. Cei 2 saci (9,7 kg - am cântărit, 10 litri lichid absorbit, conform celor înscrise pe pungă) m-au ținut mai puțin de 1 luna (mai exact 3 saptamani) pentru 2 mâțe adulte, femele. Confluzia mea: chiar miroase a trandafiri, acoperă/absoarbe foarte bine mirosurile (țineți cont că e vară și temperaturile în casă la mine au fost de 27-32 grade C) și nici nu am mai fost nevoită să adaug pudră odorizantă, aspect super plăcut de nisip de plajă însă bulgării foarte sfărâmicioși (aspect care m-a deranjat foarte tare și ca urmare nu vreau să mai cumpăr acest sortiment).
Am înțeles că există și varianta cu levănțică dar cu granulație mai mare și că, totuși, ar fi mai prost calitativ ca cel cu miros de trandafiri.
Am uitat să spun că în fiecare pungă se găsește câte o lopețică simpatică, cu urechiușe de pisică (asta îmi sugerează mie aspectul), cam anemică, pe care nu am folosit-o, părându-mi-se mai bune ale mele. Preț : 19,5 lei/sac ? 21 lei.

Am spălat eu litiera cu toatecele, am uscat-o și am pus noul nisip: Cat's Best Oko Nature Gold. Iarăși foarte lăudat, am găsit și un super preț comparativ cu majoritatea petshop-urilor on-line,  100% pure organic fibres (așa scrie pe el), din lemn (nu știu de care), excelent miros (așa scrie pe pungă, mie nu îmi miroase a nimic), aspect de pelete (cum sunt bețișoarele de hrană uscată pentru rozătoare sau o descriere mai bună - mici ciclindri cu diametrul de vreo 4 mm și lungime de maximum 7 mm), cică ar absorbi 10 litri de lichid (pe cântar parcă arăta 6,7 kg - nu mai țin minte). Toate bune și frumoase, umplu litiera cu 6 cm grosime strat cum recomandă producătorul. Asta era duminică după-amiaza. Seara bag eu de seamă că ale mele pisici nu au folosit litiera. Încep să îmi pun semne de întrebare, să le bag cu forța după ce în prealabil tot am săpat eu cu mâna să le arăt cum se face, apoi cu laba lor...fugeau ca de dracu'. Nu le-a plăcut aspectul, senzația la lăbuțe. Cum am avut inspirația să nu arunc restul de nisip Clever Cat, le-am amestecat cam în proporție de 50/50%. Degeaba. Am împărțit iar cantitatea în 2 și am adăugat o cantitate mare din cel de-al 3 lea tip de nisip, preferatul meu, EXTREME CLASSIC. Cum nu mă îndur să arunc o pungă întregă, o perioadă o să le tot amestec 2 sortimente. De fapt, producătorul spune că dacă pisicii nu-i place, să se amestece nisipul. Cum la mine a fost numai curiozizatea de a încerca acest nou nisip, nu am de gând să mai cumpăr. Avantajele OKO Nature Gold sunt că poate fi aruncat în vasul de toaletă, "emană" ca să zic așa, mai puțin praf (așa e pentru sănătatea aparatului respirator al pisicii) și mai puțină mizerie (nu se ia pe labe) dar nu cred că are cum să absoarbă bine mirosurile, cam greu să îl amesteci cu o pudră odorizantă, mi s-a părut că bulgării formați sunt totuși cam sfărâmicioși, cam greu de curățat litiera (îți trebuie o lopețică cu găurele largi). Preț : parcă 40 lei ? 47 lei pe majoritatea site-urilor.

EXTREME CLASSIC are mai nou doar 2 sortimente. Înainte erau 3: unul baby powder (parfumat), unul neparfumat și unul mult mai scump, pentru mâtze cu părul lung și pui. Acum se pare că au rămas numai primele 2, iar ambalajul s-a schimbat, la fel și aspectul ca atare al nisipului. Este de tip bentonită aglomerantă (ca și PURA însă cu granule puțin mai mari), aspect de nisip de plajă însă mai nou i-au adăugat niște granule absorbante. Absoarbe 12 litri de lichid (7 kg greutatea pungii) și pe mine mă ține 3 săptămâni la 2 mâțe. Este super-clunping și asta mă încântă foarte mult și foarte economic (ca de altfel toate nisipurile de acest tip), în sensul că făcând bulgări foarte compacți cureți numai bulgărele iar caca este învelit pur și simplu într-un strat ne nisip și se curăță la fel de ușor, poate fi amestecat cu pudre odorizante.
Dezavantaje: se ia pe labe, nu poate fi aruncat în WC și ar putea fi mai bun absorbant al mirosurilor.

Pentru mine ideal ar fi EXTREME CLASSIC-ul cu mirosul nisipului Clever Cat trandafiri.
Preț: 30 lei (fac drum special o stație de metrou ca să iau la prețul ăsta) ? 35 lei sau chiar mai mult/sac. La un moment dat băgaseră în Cora cu 33 lei.

La fel de bun mi s-a părut un sortiment Friskies la cutie din carton însă s-a terminat foarte repede (2 săptămâni pentru doar o pisică la vremea aceea, și pui pe deasupra).

Am luat și Sanicat cu levănțică mai demult. Îmi fusese lăudat însă mi s-a părut o porcărie, poate cu nimic mai bun decât Miau-Miau (era un nisip în Carrefour acu? vreo 6 ani cu numele ăsta, foarte ieftin).

Am avut odată și Silicat sau ceva de genul însă nici acum nu știu cum se folosește: se curăță numai materiile fecale și granulele se amestecă până se colorează toate și apoi se aruncă complet, sau cum? Oricum nu mi-a plăcut. Nu am vazut niciun avantaj.


OK. Am aberat destul. Aștept păreri, opinii. Urmează să vă povestesc despre litiere.

Edited by cojocaru-diana, 26 July 2011 - 21:49.


#2
softpedistul

softpedistul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,515
  • Înscris: 25.01.2011
Hârtie igienică folosești?

#3
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006
Eu, din motive financiare, m-am limitat la cele mai ieftine marci de nisip pe care le-am putut gasi:

Clever (Billa) - 6 lei punga de 5 kg
Nisipur - 8 lei punga de 5 kg (punga de culoare verde)
Mitzura - 7 lei punga de 5 kg (cica cu levantica, dar nu miroase a nimic)
Kirby Cat - oferta la Carrefour, cand a fost - 6 lei punga de 5 kg (idem Mitzura)
Miau-Miau - 8 lei punga de 6 kg.

Nisipur are granulatie mai fina, dar nu ma ajuta, ca, din 4 matze, 2 au comportament de catel, sapa pana in fundul tavitei si arunca nisipul afara. Cu cat e mai fin, cu atat il arunca mai bine si il gasesc imprastiat prin toata bucataria, ceea ce ma dispera.

Absorb bine, nu pot sa spun, dar tot trebuie sa arunc tot nisipul dupa 4-5 zile, ca se imbacseste. Bulgari compacti, daca pipi nu e proaspat facut.

Mie 5 kg imi incap odata intr-o litiera, deci se termina repede... :(

Si toate fac praf fin, oricat de jos torn in litiera.

Eu nu pot pune strat de 5 cm, cum am citit ca se recomanda, din cauza "cateilor".

#4
D_FENS

D_FENS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,387
  • Înscris: 18.09.2007
Pana de curand cumparam Sanicat,cam 25 de lei 10 kg.Nu era cine stie ce si cam scump.Acum am luat Coshida de la Lidl,12 lei 10kg,deocamdata e ok,matza nu face mofturi.

Edited by D_FENS, 26 July 2011 - 21:50.


#5
pro-civilizatie

pro-civilizatie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,012
  • Înscris: 19.02.2011
Am incercat sa spal o pisica acum cativa ani.Zau daca vroia sa intre in apa.Cum o speli daca refuza apa?

Edited by pro-civilizatie, 27 July 2011 - 19:12.


#6
cojocaru-diana

cojocaru-diana

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 500
  • Înscris: 17.05.2009

 pro-civilizatie, on 27th July 2011, 20:12, said:

Am incercat sa spal o pisica acum cativa ani.Zau daca vroia sa intre in apa.Cum o speli daca refuza apa?

Dacă pisica nu a fost învățată de mică și dacă are un temperament de așa natură, nu prea văd cum o poți spăla decât cu urletele de rigoare. Ale mele au fost învățate de mici cu o baie cam la 3 luni când începe blana să le miroasă a hrană de mâțe din cauza a cât se ling, cu mișcări blânde, dus ușor la baie, în cadă, cu pupături pe drum, vorbit cu blândețe inclusiv în timp ce fac baie...Probabil vorbesc pentru mine. Ele n-or înțelege când eu le spun că gata, mai e puțin și scapă, însă e știut faptul că ele sesizează inflexiunile vocii=tonul vocii și cred eu că astfel se mai liniștesc. Toată operațiunea se desfășoară cu ajutor. Apa e fixată pe o temperatură cât mai apropiată de cea a corpului, fără presiune mare (abia să curgă). Pisica se udă încet și se evită fața și urechile. Prosopul e mereu la îndemână ca după ce se termină îmbăiatul să o usuc cât de cât. În tot acest timp cealaltă stă și se uită. Știe oare că îi va veni și ei rândul? Ale mele nu orăcăie prea mult. Una dintre ele e așa de cuminte că abia scoate un miau stins la sfârșit și stă ca bleguța în funduleț, în cadă, udă toată, mai că nici n-o țin. Cealaltă, birmaneza, e mai gălăgioasă dar așa e oricum felul ei.

Bine ar fi să aibe ghearele cât mai scurt tăiate, în cazul în care se zbate să nu se lase cu zgârieturi.

Cineva mi-a povestit odată că a avut o pisică și că într-o zi l-a găsit pe bărbată-su cu mâța în cadă, amândoi în apă, apa plină de păr, soțul plin de păr, și pisicii îi plăcea. M-am amuzat copios imaginându-mi.

Edited by cojocaru-diana, 27 July 2011 - 21:09.


#7
deeaa1989

deeaa1989

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,863
  • Înscris: 03.05.2009
Eu am fost multumita de Silicat si Friskies.

Da, la Silicat arunci doar materiile fecale. Tot "nisipul" il aruncam cand era 75% galben. Imi convenea ca pisica nu putea sa-l imprastie prin casa, iar cand il aruncam in veceu nu se impastia nimic in jur - gen praf, ca la nisipul normal. Absorbea si mirosurile.
Mi s-a parut si Friskies bun; absorbea mirosurile calumea si il schimbam mai rar fata de altele.

Dupa ce am luat pisica, am fost la cumparaturi pentru ea, ca nu aveam nimic si eu foarte nepriceputa am luat cel mai ieftin nisip - de la Winny (5 lei punga). Am zis ca e doar un nisip, la ce sa dau mai mult. :D Efectiv nu mai puteam sta in casa cand facea treaba mare, iar nisipul il schimbam o data la doua zile.

#8
D_FENS

D_FENS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,387
  • Înscris: 18.09.2007
Acum mai e o chestie,al meu cand se rahateste,nu-l acopera mereu...nu stiu de ce.Iar cand nu-l acopera...sa te tii frate! :wacko:

Edited by D_FENS, 27 July 2011 - 21:34.


#9
cojocaru-diana

cojocaru-diana

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 500
  • Înscris: 17.05.2009

 deeaa1989, on 27th July 2011, 22:25, said:

iar cand il aruncam in veceu nu se impastia nimic in jur - gen praf, ca la nisipul normal.

Cred totui că este un nisip care poate, dar nu trebuie aruncat pe calea apei menajere.
Noroc că nu înfundă WC-ul ca cel de tip bentonită. Eu am pățit-o dar apoi nu am mai repetat greșeala. M-am gândit și să nu poluez și mai mult canalizarea... :rolleyes:

Cât despre mâțe cu comportament de cățel, am și eu una și din cauza/datorită ei, am achiziționat o litieră acoperită. De mică, birmaneza a avut o plăcere nebună ca atunci când mă vedea că îi curîț litiera, să vină în fugă, să dea afară un sfert de nisip da' cu o pasiune nebună, cu degetele răsfirate, făcute lopată și să fugă. Eu o certam cică (citea ea în tonul vocii mele că sunt amuzată) și iar venea în fugă. Acum nu mai face așa însă cum mă vede că adun mizeriile, cum vine și pune curu' și face un pipi fără nicio jenă... Sau un caca.
De teamă că nu vor mai intra iîn litieră nu le-am pus ușița rabatabillă la început și nici ulterior. Au și crescut și cu toate că sunt femele, litiera e de mari dimensiuni, par că nu încap în ea. Cel puțin birmaneza își face nevoile cu capul afară. Cantitatea de nisip vânturată  în afara litierei e considerabil mai mică, fiind oprită de pereți. Doar puțin în fața orificiului unde ar trebui să fie ușița...
Eu una sunt foarte mulțumită de litiera acoperită.

Edited by cojocaru-diana, 27 July 2011 - 22:04.


#10
cojocaru-diana

cojocaru-diana

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 500
  • Înscris: 17.05.2009
Despre tipuri de nisipuri.
Mai jos este un filmulet in care o doamna care se ocupa despre ingrijirea pisicilor da detalii despre fiecare tip de nisip in parte.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/w8eyvgMQ_TU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by cojocaru-diana, 11 August 2011 - 08:30.


#11
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006
Eu o sa scriu un mic review despre nisipul Coshida, de la Lidl. Se adreseaza in special celor on a low budget, ca si mine.

10 kg la 12,99 lei.

Ce nu mi-a placut din start este ca are culoarea maro, nu-mi plac nisipurile de culoare maro.
Pe ambalaj scrie ca este extrem de absorbant, ca neutralizeaza mirosurile si ca formeaza bulgari.

Ei, eu am observat altceva.

In primul rand, granulele nu sunt suficient de grele pentru a ramane in litiera. Cum pisica isi face groapa pentru treburi si apoi acopera, granulele zboara in toate partile. Apoi, nu stiu ce miros neutralizeaza, ca eu curat seara si totusi, dimineata, pute a rahat. Deci nu asigura neutralizarea mirosului de rahat nici pentru 12 ore. Iar bulgarii formati sunt sfaramiciosi, daca ii iau cu lopatica, se rup in mai multe bucatele.

Pretul este OK pentru cei cu rezerve reduse, dar calitatea lasa de dorit. N-o sa mai iau.

#12
darkwings

darkwings

    satana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,515
  • Înscris: 06.04.2006
Eu pt motanii mei folosesc Dante,sac de 10 kg ,9 lei ,din Kaufland.Foarte faramicios,dar am observat ca acopera bine mirosul,cel putin cand urechiatii fac pipi.Un sac ma tine cam 2 saptamani,in functie de cat de mult praf are in el.Pt bugetul meu e ok,iar motanii nu fac nazuri.

#13
rekul05

rekul05

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 305
  • Înscris: 06.08.2008
eu folosesc nisipul asta:

Attached File  Friskies_Ultra_Compact.jpg   14.65K   46 downloads

am incercat si eu o gramada de sortimente, dar de asta sunt cel mai multumit, 22-25lei pe luna nu-i o paguba asa mare

#14
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006
Nisip scump=bani aruncati.
Pisici mofturoase=proprietari slugi la ele.

Psicile de rasa sunt inadaptate si vor face mereu nazuri, in plus sunt plicticoase si bolnavicioase, trebuie sa le spalati, pieptanati la foc automat. Cele europene sunt independente, se spala singure si accepta instant orice nisip si (aproape) orice tip de mancare. In plus in timp se invata cu stapanul si capata un inceput de afectiune (dar nu va faceti sperante ca daca sunt satule si cu litiera curata luati flit imediat daca nu au chef de voi:)) In schimb sunt jucause si distractive.
In afara de aspectul deosebit (nu neaparat mai frumos), pisicile de rasa nu au nici un plus, au nevoie de atentie, igiena si controale medicale. Asa ca le prefer pe cele maidaneze :)

#15
cojocaru-diana

cojocaru-diana

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 500
  • Înscris: 17.05.2009

 andreim77, on 22nd August 2011, 16:16, said:

]Nisip scump=bani aruncati.
Pisici mofturoase=proprietari slugi la ele


Sa iti spun o anecdota legata de pisici. Nu am ei talent la spus glume sau chestii de genul dar sper sa intelegi/intelegeti ideea.

Cainele: stapanul meu ma ingrijeste, ma perie, imi da sa mananc...Cred ca...este un zeu...
Pisica: stapanul meu ma ingrijeste, ma perie, imi da sa mananc...Cred ca...sunt o zeita...

Tocmai asta e treaba cu pisicile si stapanii lor. Cine are pisica ar trebui sa stie ca ele sunt stapanele noastre. Sunt buricul lumii, indiferent ca sunt maidaneze sau de rasa. Si ne place asta...

Referitor la nisipuri scumpe/nisipuri ieftine si ca sa raman in acelasi domeniu, igiena...Vrei sa spui ca nu ai observat nicio diferenta intre hartia igienica a mai ieftina care te zgarie la fund si/sau ramai cu degetele in fund de subtire/proasta ce e? Pardon de comparatie, dar asta mi-a venit in minte...

Si se pot face comparatii pentru orice produs...

Quote

Psicile de rasa sunt inadaptate si vor face mereu nazuri, in plus sunt plicticoase si bolnavicioase, trebuie sa le spalati, pieptanati la foc automat. Cele europene sunt independente, se spala singure si accepta instant orice nisip si (aproape) orice tip de mancare. In plus in timp se invata cu stapanul si capata un inceput de afectiune (dar nu va faceti sperante ca daca sunt satule si cu litiera curata luati flit imediat daca nu au chef de voi:)) In schimb sunt jucause si distractive.
In afara de aspectul deosebit (nu neaparat mai frumos), pisicile de rasa nu au nici un plus, au nevoie de atentie, igiena si controale medicale. Asa ca le prefer pe cele maidaneze :)


Orice pisica poate fi mofturoasa. Toate pisicile, indiferent de rasa trebuie duse la veterinar, au nevoie de atentier si igiena.

@rekul05
Am luat si eu o data acel tip de nisip si mi s-a parut ff bun. Insa am descoperit ca acelasi lucru il face Extreme Classic si ies mai bine la pret.

#16
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006

 Deria_Leena26, on 20th August 2011, 10:50, said:

Eu o sa scriu un mic review despre nisipul Coshida, de la Lidl. Se adreseaza in special celor on a low budget, ca si mine.

10 kg la 12,99 lei.

Ce nu mi-a placut din start este ca are culoarea maro, nu-mi plac nisipurile de culoare maro.
Pe ambalaj scrie ca este extrem de absorbant, ca neutralizeaza mirosurile si ca formeaza bulgari.

Ei, eu am observat altceva.

In primul rand, granulele nu sunt suficient de grele pentru a ramane in litiera. Cum pisica isi face groapa pentru treburi si apoi acopera, granulele zboara in toate partile. Apoi, nu stiu ce miros neutralizeaza, ca eu curat seara si totusi, dimineata, pute a rahat. Deci nu asigura neutralizarea mirosului de rahat nici pentru 12 ore. Iar bulgarii formati sunt sfaramiciosi, daca ii iau cu lopatica, se rup in mai multe bucatele.

Pretul este OK pentru cei cu rezerve reduse, dar calitatea lasa de dorit. N-o sa mai iau.

Adaug si praful. Un praf fin si inecacios... Si zau ca nu m-am suit in pod ca sa-l torn in litiera...

Edit: l-am aruncat si am luat Miau-Miau.

5 kg, 7 lei.

E alb, granulatia mai mare si deocamdata sta in litiera. :D Si n-a facut praf cand l-am turnat!

Edited by Deria_Leena26, 24 August 2011 - 22:40.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate