Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Colaps traheal catel

IKEA Pallady situatie absurda

HYUNDAI HiE-S400VG, monocristalin...
 Înca are utilitate

Romanii si masinile de spalat vase

Functionare anormala combina frig...

Probleme cu front speaker-ul
 Tár (2022)

modificare setari implicite camer...

Unde gasesc whiskey Macallan 12 a...

Cana filtranta
 Concret: Cat ai platit pt rca? 2022

Convertirea religioasa.

Transformator electric

Intrerupator cap scara si cap cru...
 

WLAN essentials

- - - - -
  • Please log in to reply
163 replies to this topic

#37
Hazard

Hazard

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,587
  • Înscris: 11.01.2004
nu. trebuie sa fie ceva independent de client. si aplicabil pt orice device wifi.

#38
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,000
  • Înscris: 08.12.2008
eu zic sa te mai documentezi putin.

#39
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 21.04.2005

View PostHazard, on 01 septembrie 2012 - 08:37, said:

nu. trebuie sa fie ceva independent de client. si aplicabil pt orice device wifi.

Ce vrei tu sa faci se numeste topologie mesh.
Aplicabil pentru orice device wifi ?! Ma indoiesc ca e posibil.Asa cum a spus si carmenclara mai documenteaza-te in legatura cu standardele 802.11 si protocoalele de comunicare in wireless.

#40
Hazard

Hazard

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,587
  • Înscris: 11.01.2004
Ma indoiesc ca m-am facut inteles suficient de bine. Acest lucru nu are nicio legatura cu topologia mesh. Este vorba despre topologie wired star. (punctul central este switchul) iar punctele finale sunt AP-urile. Fiecare AP este la randul sau punct central, creand astfel cate o noua retea star. Aceasta topologie se numeste tree Posted Image Cea mai potrivita comparatie este cea cu reteaua de telefonie mobila.

O descriere succinta este aici.

[ http://media.wiley.com/Lux/26/298526.image1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Situatia aparuta, asa cum se vede si din schita retelei, este a device-ului inregistrat la AP1, pe Ch1, care calatoreste in zona de influenta a lui AP2, pe Ch6. Zona hasurata cu gri mai inchis. In aceasta suprafata, device-ul va ramane in continuare agatat in Ch1, adica de AP1, pentru ca nu a pierdut inca semnalul acestuia, desi daca ar sari pe Ch6, noul semnal ar fi mult mai puternic. Este clar ca povestea asta nu este influentata de intercalarea canalelor, fiind vorba de 1-6-11 pe 20 MHz, care ar putea duce in cel mai rau caz doar la micsorarea throughput-ului.

Edited by Hazard, 05 September 2012 - 13:27.


#41
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,000
  • Înscris: 08.12.2008
pentru ca adaptorul wireless sa comute pe AP cu semnal mai puternic, trebuie cum am mai specificat ca Wi-Fi roaming aggressiveness sa fie setat la un nivel cat mai mare

#42
Neaceasca85

Neaceasca85

    Forumist din Slatina, Olt

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 81,783
  • Înscris: 14.10.2008
E vreo diferenta de conectivitate intre o retea Wi-Fi parolata si una neparolata in conditii de semnal foarte slab? E mai bine sa fie neparolat wireless-ul in astfel de conditii?

La birou unde am schimbat un router IP Time neparolat cu un D-Link DIR-615 parolat am mai multe probleme de conectare/picare pe placa integrata unui laptop Lenovo din 2008, pica mai des, merge mai prost, se conecteaza mult mai greu, deseori nu i se aloca IP-ul si-mi da Limited or No Connectivity. Locatia e la parter de bloc si am zis ca totusi sa fie parolat sau ma rog, prietenul care mi-a configurat routerul in lipsa mea a pus parola, eu poate ca nu-i puneam.

Imi mai pica conexiunea si cu IP Time dar se reconecta rapid, acum e doar o idee mai rau, un plus de rau care pare sa fie adus de parola. Cand merge isi ia rate de conectare de 2-5 si 11 mbps, tot ca pe IP Time.

Dar au mai aparut 1-2 semnale de la vecini pe care le am tot la nivel de 1 liniuta ca pe routerul meu, si astea par sa fi inrautatit situatia inca de pe vremea lui IP Time.

Lipsa MIMO de la placa laptopului pentru ca este standard B/G cred ca are contributia ei si face ca degeaba sa mai aibe routerul MIMO.

Edited by Neaceasca85, 12 October 2012 - 17:02.


#43
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,000
  • Înscris: 08.12.2008
problema e data de sembalul mai slab al dlink si/sau din cauza driverelor

#44
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,572
  • Înscris: 24.09.2006
Steteaza routerul pe wireless G only, fa-i un update de firmware, ai topic pt. dir615 in care sunt prezentate si problemele versiunilor mai vechi de firmware + modalitatile de update

#45
Neaceasca85

Neaceasca85

    Forumist din Slatina, Olt

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 81,783
  • Înscris: 14.10.2008
D-Link-ul e nou, e din iulie 2012, la chestii cu firmware nu ma bag. IP Time avea o singura antena mai mare decat cele 2 antene ale lui DIR-615, sa conteze asta?

Respectivul laptop e folosit si acasa tot pe un DIR-615 din mai 2012, dar aici e in camera alaturata celei cu routerul si are semnal full si 54 mbps rata de conectare, 20 mbps troughput-ul pe speed test, conexiune neparolata acasa ca e vila care e departe de blocuri si vecini.

Merge fara probleme fara sa umblu la router, la birou intre router si mine este o usa de aluminiu, un hol cu faiantza si mozaic pe jos, alta usa de aluminiu a biroului meu (usile stau deschise dar cand se plimba pe hol sau sta in usa cate cineva se alege praful de semnal, troughput 0 sau conectare picata).

Ma gandeam ca DIR-615 o fi mai putin potent pe puterea de emisie (e setata la High) decat IP Time, dar doream sa stiu daca parola influenteaza cu ceva. Ar fi mai putin de negociat intre laptop si router fara ea si cred ca in Wi-Fi DX-ing conexiunile neparolate merg mai bine. Solutia ar fi un adaptor USB cu wireless N dar sunt zgarcit sa-mi iau si m-ar incomoda antena lui, lucrez pe o masutza mica.

Edited by Neaceasca85, 13 October 2012 - 01:18.


#46
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,572
  • Înscris: 24.09.2006
Daca nu te bagi, ramai cu el asa si nu te mai plange ca nu functioneaza corespunzator...

#47
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 21.04.2005
Schimba antenele de la router.Pune niste antene directionale cu cistig mai mare si o sa mearga.
Nu rezolvi nimic cu update de firmware.Cu usi de aluminiu si alte fiare pe acolo..e normal sa ai semnal prost. Ce ai acolo se pare ca e similar cu http://en.wikipedia....ki/Faraday_cage,cusca lui Faraday.

#48
hemTT

hemTT

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,443
  • Înscris: 18.07.2011

View PostNeaceasca85, on 12 octombrie 2012 - 16:34, said:

parolat am mai multe probleme de conectare/picare pe placa integrata unui laptop Lenovo din 2008, pica mai des, merge mai prost, se conecteaza mult mai greu, deseori nu i se aloca IP-ul si-mi da Limited or No Connectivity.
Aceasi problema o am cu un tp-link 841n, am rascolit tot netul , am schimbat tot ce se poate inafara de eticheta de pe carcasa - nu merge parolat de nici o culoare , cum scot parola merge brici .
M-am hotarit sa trimit maill la firma producatoare si sa le scriu daca au ceva impotriva firmei samsung de nici un telefon (gio, ace, mini) nu se pot conecta .
Nu ma am cu setarile la routere dar mi se pare ca ce scrie in cartea tehnica trebuie sa fie si pe teren , sa aiba parte producatorii de cutiute toata viata lor de asa masini precum fabrica ei minunile astea .

Spuneti-mi un router home use b/g/n fara batai de cap , multumesc .

#49
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 21.04.2005
Si de ce trebuie neaparat sa fie parolat routerul ? Restrictionezi accesul la net cu o tabela ARP care orice router amarit o are.
Mie mi se pare mult mai ok asa,plus ca nu mai stresezi procesorul ala cu interogari de parole .

#50
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,000
  • Înscris: 08.12.2008
partea ciudata ii ca la mine functioneaza foarte bine acest router cu toate dispozitivele mobile samsung

#51
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,572
  • Înscris: 24.09.2006

View Postndor, on 30 octombrie 2012 - 17:02, said:

Si de ce trebuie neaparat sa fie parolat routerul ? Restrictionezi accesul la net cu o tabela ARP care orice router amarit o are.
Mie mi se pare mult mai ok asa,plus ca nu mai stresezi procesorul ala cu interogari de parole .

Poti detalia putin cum se face asta? Multumesc!

#52
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,000
  • Înscris: 08.12.2008
tabela arp adica mac filtering

#53
hemTT

hemTT

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,443
  • Înscris: 18.07.2011

View Postcarmenclara1, on 30 octombrie 2012 - 22:04, said:

partea ciudata
Nu e ciudat, la mine e defect, asta e clar, problema e ca nu pricep ce ...La vecinul am instalat stock routerul (al lui cumparat nou) si merge de rupe criptat in ce stil vrei .
Criptat e mort , la liber rupe normele ???
Voi lua alt router dar deja ma intereseaza si pe mine ce poate fi , de fiecare data cind intreb ramine lumea cu semne de intrebare , sunt obisnuit cu defectiuni dinastea tip Iozefini, doar din pura intimplare gasesti ce e .

"tabela ARP" -am gasit sectiunea numai ca de fiecare data cind aduc un dipozitiv nou trebuie intrat in meniul router-ului

Edited by hemTT, 30 October 2012 - 22:21.


#54
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,000
  • Înscris: 08.12.2008
ce rom ai pe telfoane?
ce firmware ai pe router?
ce setari de securitate?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate