Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Compatibilitate Switch - Telefon ...

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...
 C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...
 Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...
 Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...
 

WLAN essentials

- - - - -
  • Please log in to reply
163 replies to this topic

#19
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008

View Postvad, on 11th October 2011, 22:04, said:

am pus un programel ce scaneaza retelele din jurul meu si constat ca aprope toate retelele sunt pe canalul 11. Eu am setat la indicatiile tale pe canalul 11, insa in program imi apare ca ar fi atat 11 cat si 7, plus ca ar mai fi un vecin a carui device e setat tot pe 11,7 ... asta ar putea sa reduca din performantele retelei mele ?
raspunsul este da. seteaza canalu 6 sau 1. sfatul meu ar fi sa verifici inca odata situatia actuala cu inssider sau vistumbler.

View Postroponcea, on 12th October 2011, 23:42, said:

stie careva cum pot face sa maresc puterea de receptie a pc.ului sau puterea de emisie a router.ului?  eu sunt la et 2 si router.ul la parter,plus ca e mai e si pe diagonala putin... m`ar ajuta sfaturile practice,ceva concret.
antene cu castig mai mare pe router si adaptor wireless de calitate pe pc.

Edited by Ravy, 13 October 2011 - 09:27.


#20
vad

vad

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 25.12.2004
multumesc pentru raspuns, am pus pe canalul 6, insa folosind programele indicate de tine am sesizat ca sunt mult mai multe retele in zona decat imi arata gadget-ul pus de win7 si mai sunt si alte retele in 6 si chiar in 1 insa mult mai putine decat in 11.
Attached File  inssider.jpg   158.73K   260 downloadsAttached File  vistumber.jpg   157.39K   268 downloads

off topic: ce inseamna la vistumber acele retele ce au Dead in fata (retele ce au fost active?) de unde ia aceste informatii daca nu sunt active?

#21
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008

View Postvad, on 13th October 2011, 22:42, said:

off topic: ce inseamna la vistumber acele retele ce au Dead in fata (retele ce au fost active?) de unde ia aceste informatii daca nu sunt active?

e un fel de mini baza de date cu retele de la care la un moment dat a receptionat semnal. daca nu receptioneaza semnal sunt reprezentate ca dead.

#22
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,004
  • Înscris: 21.08.2008
Hm, am un Huawei 655b de la RTc si in urma unor probleme de conectivitate am invatat in ultimele 3 zile cit nu credeam.
Asadar in Basic arata ca pot alege intre 2 SSID:
Attached File  1.jpg   198.76K   114 downloadsAttached File  2.jpg   194.14K   111 downloads
SSID1 nu poate fi debifat si este WEP iar SSID era default bifat si este WPA.
Acum sint WEP si vreau sa trec pe WPA. As vrea sa schimb denumirea SSID si dupa ce ma conectez cu dispozitivele mobile sa o ascund.
In zona am detectat inca 3 retele, prima (RTc) e a mea:
Attached File  F_r__titlu.jpg   127.11K   102 downloadsAttached File  F_r__titlu_2.jpg   120.94K   80 downloads
Am lasat pe AUTO insa am mutat-o ba pe 4 ba pe 6... acujm este pe AUTO si arata canalul 10.
Comentarii?

#23
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
postarea ar fi trebuit facuta in topicul dedicat huawei hg655b.

seteaza un canal fix -> de exemplu 11.  in captura cu inssider se vede clar ca security type e wpa2-aes.

deci ai securitate wpa2-aes pe ambele ssiduri.

#24
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,004
  • Înscris: 21.08.2008
Asta e topicul pe care personal mi l-ai recomandat... aici am spus despre canale si am pus si acele poze din meniul de baza.
Dupa ce am facut modificarea nu mai arata un singur canal ci o suma de doua...
Conteaza daca sintem 4 retele pe canalul 11? Am observat ca 1, 6 si 11 sint ocupate, nu permanent dar sint alese.

#25
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
topic recomandat sa-l citesti.

seteaza canalul 11 fix.

suma de doua canale se datoreaza latimii de banda   setate la 40Mhz.

conteaza daca sunteti 4 retele pe acelas canal si faceti trafic simultan. viteze maxime generale mai mici.

Edited by carmenclara1, 31 July 2012 - 15:19.


#26
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,004
  • Înscris: 21.08.2008
L-am citit dar desi am setat pe 11 imi apare ca mai jos. In rest am semnal toata casa minim 3 linii din 5 unde inainte nu aveam deloc, am pus modemul in centru deoarece arhitectura casei permite si sint multumit. Cu powerline iar era o problema deoarece eu am si trifazic si am vrut sa elimin orice problema, in plus m-a costat 100 lei toata distractia (cabluri, manopera) desi mi-a cerut 50 lei, mi-a placut cum a iesit. Am trecut toate cele 3 dispozitive mobile pe SSID1 si am ales WPA.
Attached File  F_r__titlu11.jpg   131K   115 downloads

#27
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
e si normal deoarece Huaweiu este setat sa emita doua retele wireless simultan ssid1 si ssid2

#28
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,004
  • Înscris: 21.08.2008
Pai inainte, cind eram doar pe WEP arata doar un singur canal, vezi pozele puse ca-s destule... Pot sa setez doar un SSID vad.
In fine, nu mai am probleme cu el, am facut si upgrade la firmware.

#29
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
mai mult ca sigur ssid era deactivat atuncea. sau vreun bug in firmware

#30
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,004
  • Înscris: 21.08.2008
Am pus poze in ambele situatii, nu am facut nimic altceva decit sa modific pozitia modemului. Acum in inSSIDer am doua canale aratae ca o suma, inainte aveam doar unul. Acum am doar SSID1 activat, cele 3 deviceuri mobile conectate si arata tot 1+5 sau 11+7 sau orice ca o suma nu o singura cifra.
Nu ma deranjeaza atita timp cit merge si am semnal mai mult decit ok in toata casa, nu a mai fost nevoie de powerline sau altceva.
Deci ACUM am un singur SSID activ si arata exact ca mai sus, suma de doua cifre.

#31
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
afirmatiille tale se bat cap in cap.   "update de firmware" si "nu am facut nimic altceva decit sa modific pozitia modemului"

la al doilea punct -> ma repet din nou ca vad ca nu ai inteles: suma de doua canale, afisate de inssider, se datoreaza channel bandwith-ului setat la 40Mhz.
                                                                                         daca ai seta doar 20Mhz vei vedea ca v-a fi afisat doar un singur canal si nu suma a doua.

un channel bandwith mai mic, se traduce in cele mai multe cazuri intr-o viteza maxima de transfer pe wireless mai mica

Edited by carmenclara1, 02 August 2012 - 12:37.


#32
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,004
  • Înscris: 21.08.2008
Nu se bate nimic cap in cap, upgradeul de firmware s-a facut dupa ce am modificat pozitia routerului si alocarea unui canal 1/6/11 imediat dupa asta arata ca o suma de doua canale ca dealtfel cum e si pe la altii. E adevarat ca la mine era pe auto iar retelele din vecini sint pe 1, 6 si 11 dar au semnal slab.
Probabil de aceea apare si la mine asa dar nu ma deranjeaza deloc, voi lasa pe auto deoarece nu am observat vreo modificare.

#33
lyka59

lyka59

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 14.02.2010
Ma adresez dv cat si altor membri ptr ca observ ca santeti  buni cunoscatori in ce priveste ruterele wireles si va cer un ajutor mare. Am doua rutere HUAVEI hg655g as vrea sa ma ajutati sa le leg inpreuna pentru a mari raza de actiune a wirelesului si in al doi-lea nivel al casei mele .Acum avand unul montat de la romtelecom si am semnal doar in nivelul unu.Daca exista aceasta posibilitate as dori pasii de urmat pentru setari . Multumesc anticipat.

Edited by lyka59, 27 August 2012 - 17:05.


#34
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
ar fi trebuit sa deschizi un topic nou dedicat problemei tale.

acum am o intrebare: poti conecta cele doua huaweiuri intre ele prin cablu de retea? daca nu atunci recomandarea ea ar fi un wireless range extender (TPlink TL-WA730RE) sau un wisp client (Tplink TL-WR743ND)

#35
Hazard

Hazard

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,587
  • Înscris: 11.01.2004
Eu am facut acest lucru cu 3 AP-uri legate intr-un switch. Trebuie sa le dai aceleasi setari pe partea de SSID, criptare si PSK. Singurul lucru care trebuie sa difere (in afara de ip-urile locale ale AP-urilor) este canalul. Eu am setat pentru cele 3 AP-uri canalele 1, 6, 11. Functioneaza ireprosabil in sensul ca un device se conecteaza la primul AP gasit (cel cu semnal mai puternic).

Totusi, nu am reusit sa le fac sa functioneze pe sistemul celulelor GSM, adica sa sara de la un AP la altul in timpul functionarii. Daca m-am conectat la AP1 va ramane agatat de el chiar daca ma duc langa AP3. Se va conecta la AP3 doar daca nu mai simte deloc semnal de la AP1... Sa zicem ca e o chestie cu care poti sa traiesti.

Daca are cineva o idee as fi interesat sa o pun in practica.

PS: Totusi varianta cu wifi extending, adica un AP folosit ca repeater nu e foarte fiabila, deoarece calitatea semnalului primit in zona de actiune a repeaterului depinde de cel putin 2 deviceuri wireless. Daca ai posibilitatea sa mergi cu cablu la fiecare atunci vei avea si o redundanta a echipamentelor. Chiar daca iti crapa unul vor functiona celelalte.


Ceva interesant am observat la un Linksys wrt160nl cu dd-wrt. Daca ii maresti latimea canalului la 40 MHz, singurele posibilitati pentru canal sunt Auto si 4... :death:

Edited by Hazard, 28 August 2012 - 09:19.


#36
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
verifica in driverul placii de retea cum este setat roaming agressivity

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate