Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Trucuri descoperite in CV-ul lui Daniel Funeriu

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
227 replies to this topic

#1
fleoshk

fleoshk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 06.06.2011
Trucuri descoperite in CV-ul lui Daniel Funeriu
Credibilitatea ministrului invatamintului nu poate fi decit foarte mica. Nimic din ceea ce zice nu prezinta incredere.

Citind CV-ul lui Daniel Funeriu, sar in evidenta imediat niste trucuri evidente cum ar fi:

1) CV Funeriu - "Olimpiade Nationale de Chimie: Mai multe premii nationale intre 1984 si 1988"
Cum putea Funeriu sa ia premiu la nationala de chimie din 1984 cind el era atunci in clasa a 7-a, an pentru care nu se organizeaza olimpiade de chimie. Doar de la a 8-a in sus ai dreptul sa participi. Mai mult, nici macar nu precizeaza ce locuri a luat, de unde tragem concluzia ca nu s-a clasat pe pozitii fruntase, deci nu a fost distins cu vreun premiu (I, II sau III) la nici una din nationalele romanesti de chimie.

Inca ceva, cum a fost posibil ca Daniel Funeriu sa fie rasplatit cu un premiu la nationala de chimie din primavara lui 1985 cind in toamna aceluiasi an a venit la liceu "destul de slab pregatit la chimie"?!

Citat:
"Fosta dirigintă a ministrului, și profesoara sa de chimie timp de trei ani, Delia Puntokcy, are, de asemenea, numai cuvinte de laudă la adresa fostului elev. ... "A venit în clasa a noua destul de slab pregătit (n.a. la chimie), dar cu o dorință fantastică de reușită. A muncit enorm”, a spus Delia Puntocky." (Ziarul Adevarul)

2) CV Funeriu - "1998-1999 : Conferentiar, College de France, Paris, Franta."
Cum putea fi Funeriu Conferentiar in 1998 cind el si-a terminat doctoratul in 1999?

3) CV Funeriu - "Publicatii Stiintifice majore
- Funeriu, Eppinger, ... Determination of
Inhibition Constants Based on Affinity-Label Detection of Enzymatic Activity. Nature Biotechnology 2005.
- Eppinger, Funeriu, ... On-Chip Determination of
Inhibition Constants Based on Affinity-Label Detection of Enzymatic Activity. Angew. Chem. 2004"


Acelasi articol cu autori inversati este publicat de doua ori in reviste diferite. Funeriu incearca sa-si umfle numarul de articole. Oricum nu are decit maxim 5, cu el drept autor principal, ceea ce reprezinta un numar foarte modest.

4) CV Funeriu - "Olimpiada de chimie a Franței, 1989: Premiul II;"

Totusi, in acord cu informatiile profesoarei sale de biochimie acesta nu ar fi obtinut in final diploma de loc II, deci nu s-a clasat oficial pe pozitia secunda. Cu alte cuvinte nu poseda o diploma care sa ateste acest premiul doi.

Citat:
"Silvia Vert (profesoara de biochimie a lui Funeriu) a mărtusit că plecarea lui Daniel Funeriu în Franța, la sfârșitul clasei a 11-a s-a făcut în condiții bizare. „Și-a finalizat clasa a 11-a la noi, a plecat în vacanță în Franța și nu s-a mai întors. Am înțeles că a fost prezentat la un colegiu unde a fost testat, au constatat că e bun și a rămas acolo. Din ce știam noi, în clasa a 12-a a participat în lotul Franței, la Olimpiada Internațională de Chimie și a luat locul unu sau doi, dar pentru că nu era cetățean francez i s-a dat un loc mai mic”, a mai spus Silvia Vert. Profesorul mărturisește că intrarea în politică a lui Funeriu a surprins-o." (Ziarul Adevarul)

5) Funeriu pretinde ca a dat bacalaureatul la Strasbourg in 1989 si l-a luat. Cu toate acestea, din CV rezulta ca a mers la facultate, in acelasi oras, incepind cu 1991 interval de timp in care, unele din CV-urile sale, nu toate, scriu ca actualul ministru al invatamintului ar fi absolvit o scoala de doi ani, pregatitoare pentru facultate.

Citez dintr-unul din CV-urile lui Daniel Funeriu:

"1989-1991 – Classes Preparatoires aux Grandes Ecoles (n.n. CPGE), Lycée Kléber, Strasbourg;"

Aceasta institutie de invatamint numita Lycée Kléber ofera atit ultimele doua clase de liceu (sau chiar tot liceul pentru cei interesati) cit si o calificare postliceala de 2 ani (dupa absolvirea liceului) destinata celor care doresc sa se pregateasca serios pentru admiterea la facultate.

Este neclar ce anume a absolvit Funeriu la Lycée Kléber. Din faptul ca nu vrea sa-si arate diploma de bacalaureat (presupus luata in 1989) corelat cu neaparitia in unele din CV-urile sale a perioadei 1989 - 1991 nu rezulta ca ministrul invatamintului ar fi urmat si finalizat acele cursuri postliceale numite CPGE. Trebuie sa arate un certificat de absolvire pentru aceasta scoala de doi ani.

6) Declaratie de presa a ministrului Daniel Funeriu:
"Am predat la Universitatea din Bucuresti si apoi am fost solicitat sa candidez pentru un post de profesor" ( ZiareCom 4 Ian. 2011)

Cum putea preda fara studii echivalate?! A fost cumva invitat la Universitatea Bucuresti pentru a tine cursuri ca un mare professor occidental recunoscut pe plan mondial?

7) Din CV-ul tatalui ministrului Funeriu rezulta in mod evident ca a activat la o universitate din Strasbourg, in intervalul 1984 - 1987, unde a si predat.
Plecarea lui Funeriu Jr. din Romania a fost aranjata de tatal sau care avind experienta si relatii la Strasbourg l-a trimis acolo la studii. Povestile lui Daniel Funeriu, cum ca ar fi luat singur decizia raminerii in Franta nu stau in picioare.

CV IONEL FUNERIU ...
Specializări, documentări :
• Universitatea din Strasbourg (Franța) — 1984–1987 ; ...
- Lector de limba și civilizația română la Université des Sciences Humaines, Strasbourg (1984–1987) ; ...
Cursuri universitare :...
• Cours de langue et civilisation roumaines, Université des Sciences Humaines, Strasbourg, 1985 ;
Volume multiplicate ca unic autor :
- Cours de langue et civilisation roumaines, Tipografia Universității de Științe Umaniste, Strasbourg, 1986. ...
Conferințe :
• Latinitatea limbii române — Strasbourg (Franța), 1985 ;"

Edited by fleoshk, 16 July 2011 - 16:18.


#2
tc2007

tc2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,198
  • Înscris: 12.03.2008
Voi sunteti pe bune?Stati sa despicati firul in patru,poate-poate gasiti ceva sa-l descretiza-ti pe omul asta :puke:
Nimanui nu-i pasa ce a facut in trecut,ci ceea ce face in prezent

Edited by tc2007, 16 July 2011 - 16:21.


#3
gdans

gdans

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,306
  • Înscris: 20.05.2005

View Postfleoshk, on 16th July 2011, 17:07, said:

. . .

Lasa aburerile, de fapt ce vrei ?
Sa copiezi la bacalaureat.

Eject !

#4
fleoshk

fleoshk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 06.06.2011
Pai tocmai ca in prezent Daniel Funeriu nu face nimic bun.
Rata de promovabilitate a bacalaureatului 2011 in Franta a fost de peste 70%. Statistic Romania trebuia sa fie cam la acelasi nivel deoarece grupuri mari de oameni din tari diferite au acelasi coeficient de inteligenta mediu.

In Romania 55% au picat ceea ce arata ca sunt nereguli mari cu ideile reformatoare ale lui Funeriu care mai degraba pare un frustrat ce vrea sa se razbune pe actuala generatie de elevi pentru niste nerealizari ale sale din trecut.

Dai la BAC subiecte de intrare la facultate, te plimbi cu politia dotata cu ciini printre banci si sa vezi ca nu mai trec nici 10% la examen.

Orice profesor bun care isi cunoaste elevii stie inca inainte de lucrarea de control sau examen cam ce note vor exista, citi de 10, de 9, ... de 5, de 4. etc..
Funeriu a avut la dispozitie mai mult de un an in care putea da teste de proba pentru bac, prin sondaj, la diverse licee, cu camere, ciini de paza etc., pentru a vedea cum se comporta elevii si ce note obtin. Nu a facut-o. Rezultatele se vad.

Din experienta mea personala profesorii care picau pe rupte la examene urmareau in general scopuri ascunse si din cursurile lor nu am ramas cu nimic. Deci picatul in masa nu este o solutie si nu va duce la imbunatatirea rezultatelor scolarilor. Ba dimpotriva, acestea se vor inrautati, multa lume decizind sa abandoneze scoala stiind ca oricum nu va lua bacul deci liceul este facut degeaba.

Edited by fleoshk, 16 July 2011 - 16:43.


#5
GigiMaciuca

GigiMaciuca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 940
  • Înscris: 27.01.2010

View Postfleoshk, on 16th July 2011, 17:41, said:

In Romania 55% au picat ceea ce arata ca sunt nereguli mari cu ideile reformatoare ale lui Funeriu care mai degraba pare un frustrat ce vrea sa se razbune pe actuala generatie de elevi pentru niste nerealizari ale sale din trecut.
Ca sa faci omleta, trebuie sa spargi niste oua ;)

#6
OriOn20

OriOn20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,676
  • Înscris: 07.04.2010
si eu sunt de parere ca trebuia sa anunte forma de organizare a bacului de anul acesta din septembrie cand a inceput scoala.
sa le spuna fratilor anul asta nu se mai copiaza vor fi camere de supravegere, cei care nu invata nu au nici o sansa si poate promovabilitatea era mai mare.

si parintii si elevii si profesorii, sistemul toate sunt elemente care au dus la aceste rezultate slabe, eu zic ca aici s-a vazut lipsa reformei pe care tot o anunta cu fast funeriu la inceput de mandat.

funeriu va fi un ministru bun daca reuseste sa faca ceva pentru a imbunatati sistemul educational din romania pana la final de mandat pt. ca nu a facut nimic pana acum.

Edited by OriOn20, 16 July 2011 - 16:59.


#7
gdans

gdans

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,306
  • Înscris: 20.05.2005

View Postfleoshk, on 16th July 2011, 17:41, said:

. . .
Din experienta mea personala profesorii care picau pe rupte la examene urmareau in general scopuri ascunse si din cursurile lor nu am ramas cu nimic. Deci picatul in masa nu este o solutie si nu va duce la imbunatatirea rezultatelor scolarilor. Ba dimpotriva, acestea se vor inrautati, multa lume decizind sa abandoneze scoala stiind ca oricum nu va lua bacul deci liceul este facut degeaba.

Exista in unele cazuri si fenomenul acesta din timpul anului in care profesorii isi "constrang" elevii sa vina la meditatii.

Dar, era neaparata nevoie de corectitudine la bac, mai ales in conditiile cand la facultate se intra "cu dosar", o aberatie.
Gandesti ca trebuie sa treaca 100% si tot 100% sa fie "intelectuali" chiar si cei mai tampiti pe baza de copiat, pile si bani ?
Eronat !
Pe vremea mea (in toata lumea) erau 3-10 pe loc (CONCURS) si maxim 10% care faceau o facultate.
Atunci erau intelectuali, acum poti sa le spui manelisti.

Eu am un copil care a trecut intr-a XII-a si era deosebit de ingrijorat deoarece majoritatea colegilor visau la note mari la bac prin copiere.
Visul lor, din fericire, a devenit un cosmar si singura alternativa de a lua bac-ul este de a invata.
Asa ca vorbesc si eu tot din experienta, mai multa.

Edited by gdans, 16 July 2011 - 17:02.


#8
fleoshk

fleoshk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 06.06.2011
Daca tu ai pretentia ca la BAC, elevii de la Giuagiu Bai sectia agricola sa rezolve la matematica urmatoarea problema:

Dindu-se ecuatia cu m real:

X^3-2X^2-5X+m=0 cu a,b,c solutii, sa se calculeze

1) a^2+b^2+c^2

2) sa se determine m pentru care a+b+c=1/a+1/b+1/c

3) sa se arate ca determinantul
|a b c|
|b c a|
|c a b|
este numar intreg.

atunci inseamna ca nu cunosti potentialul oamenilor si iti bati joc de ei.

Daca Funeriu va continua cu asemenea subiecte date la asemenea elevi atunci liceul pentru multa lume nu isi mai are sens.

#9
gdans

gdans

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,306
  • Înscris: 20.05.2005

View Postfleoshk, on 16th July 2011, 18:00, said:

Daca tu ai pretentia ca la BAC, elevii de la Giuagiu Bai sectia agricola sa rezolve la matematica urmatoarea problema:
Dindu-se ecuatia cu m real:
. . .

Desfiintarea Scolilor de Meserii a facut-o Andronescu, cearta-te cu ea.
Am inteles ca subiectele au 3 parti cu grad de dificultate crescator, a.i. o nota de trecere (prin rezolvarea primei parti) este foarte facila.

Probabil ca vrei sa sugerezi ca toti elevii sa ia 10.
Eu iti spun ca nu este normal, pentru ca si in societate, nu vor fi toti directori si ministrii.
Sunt si care nu iau bac-ul sau iau nota mica si vor face o munca onorabila, calificata, fizica nu intelectuala.

Edited by gdans, 16 July 2011 - 17:10.


#10
GigiMaciuca

GigiMaciuca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 940
  • Înscris: 27.01.2010

View Postfleoshk, on 16th July 2011, 18:00, said:

Daca tu ai pretentia ca la BAC, elevii de la Giuagiu Bai sectia agricola sa rezolve la matematica urmatoarea problema:

Dindu-se ecuatia cu m real:

X^3-2X^2-5X+m=0 cu a,b,c solutii, sa se calculeze

1) a^2+b^2+c^2

2) sa se determine m pentru care a+b+c=1/a+1/b+1/c

3) sa se arate ca determinantul
|a b c|
|b c a|
|c a b|
este numar intreg.

atunci inseamna ca nu cunosti potentialul oamenilor si iti bati joc de ei.

Daca Funeriu va continua cu asemenea subiecte date la asemenea elevi atunci liceul pentru multa lume nu isi mai are sens.
Cei care vor sa ia 10 la mate TREBUIE sa stie sa rezolve asa ceva ;)

#11
fleoshk

fleoshk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 06.06.2011
Da rezolvarea pentru punctul 1 al problemei. Timp de gindire 12 minute. Atit era alocat pentru punctul respectiv.

Daca nu faceai problema nota era de la 7 in jos. Adica dintr-o data nota ta la matematica era pe muchie de cutit.

Edited by fleoshk, 16 July 2011 - 17:19.


#12
GigiMaciuca

GigiMaciuca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 940
  • Înscris: 27.01.2010

View Postfleoshk, on 16th July 2011, 18:16, said:

Da rezolvarea pentru punctul 1 al problemei. Timp de gindire 12 minute. Atit era alocat pentru punctul respectiv.
Nene, pune toate subiectele daca vrei sa demonstrezi ceva.
Noi zicem aici ca asta era un subiect pe care sa piarda timpul doar cei care vor 10. Pentru cei care vor doar sa treaca bacul, inseamna doar mai mult timp de gandire pentru celelalte subiecte.

#13
vladma

vladma

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,257
  • Înscris: 18.10.2007

View Postfleoshk, on 16th July 2011, 18:00, said:

Daca tu ai pretentia ca la BAC, elevii de la Giuagiu Bai sectia agricola sa rezolve la matematica urmatoarea problema:

Dindu-se ecuatia cu m real:

X^3-2X^2-5X+m=0 cu a,b,c solutii, sa se calculeze

1) a^2+b^2+c^2

2) sa se determine m pentru care a+b+c=1/a+1/b+1/c

3) sa se arate ca determinantul
|a b c|
|b c a|
|c a b|
este numar intreg.

atunci inseamna ca nu cunosti potentialul oamenilor si iti bati joc de ei.

Daca Funeriu va continua cu asemenea subiecte date la asemenea elevi atunci liceul pentru multa lume nu isi mai are sens.

La ce profil este asta  ? M1-1 , M1-2 , M2 , M3 ?

#14
tc2007

tc2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,198
  • Înscris: 12.03.2008

View Postfleoshk, on 16th July 2011, 17:41, said:

Pai tocmai ca in prezent Daniel Funeriu nu face nimic bun.
Rata de promovabilitate a bacalaureatului 2011 in Franta a fost de peste 70%. Statistic Romania trebuia sa fie cam la acelasi nivel deoarece grupuri mari de oameni din tari diferite au acelasi coeficient de inteligenta mediu.

In Romania 55% au picat ceea ce arata ca sunt nereguli mari cu ideile reformatoare ale lui Funeriu care mai degraba pare un frustrat ce vrea sa se razbune pe actuala generatie de elevi pentru niste nerealizari ale sale din trecut.

Dai la BAC subiecte de intrare la facultate, te plimbi cu politia dotata cu ciini printre banci si sa vezi ca nu mai trec nici 10% la examen.

Orice profesor bun care isi cunoaste elevii stie inca inainte de lucrarea de control sau examen cam ce note vor exista, citi de 10, de 9, ... de 5, de 4. etc..
Funeriu a avut la dispozitie mai mult de un an in care putea da teste de proba pentru bac, prin sondaj, la diverse licee, cu camere, ciini de paza etc., pentru a vedea cum se comporta elevii si ce note obtin. Nu a facut-o. Rezultatele se vad.

Din experienta mea personala profesorii care picau pe rupte la examene urmareau in general scopuri ascunse si din cursurile lor nu am ramas cu nimic. Deci picatul in masa nu este o solutie si nu va duce la imbunatatirea rezultatelor scolarilor. Ba dimpotriva, acestea se vor inrautati, multa lume decizind sa abandoneze scoala stiind ca oricum nu va lua bacul deci liceul este facut degeaba.

Pai despre astea ar trebui sa deschizi subiecte si dezbatut,nu ce scrie in cv-ul lui Funeriu

#15
fleoshk

fleoshk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 06.06.2011
1) Ce scrie in CV-ul lui Daniel Funeriu si cit se suprapune textul de acolo peste realitate este foarte important deoarece numai asa vezi ce fel de om este si ce grad de sinceritate are.
Cum poti cere corectitudine de la elevi cind tu insuti, ministru al invatamintului, esti un laudaros si mincinos de mina intii?

2) Au trecut deja 12 minute si nu am vazut pe nimeni cu rezolvarea punctului 1. Nici macar o sugestie vaga despre cum s-ar obtine rezultatul. Mai astept insa deja se pare ca rata de promovabilitate va fi foarte scazuta.

Edited by fleoshk, 16 July 2011 - 17:41.


#16
umilboc

umilboc

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,053
  • Înscris: 18.08.2010
prea putin ma intereseaza chestiile astea despre funeriu, oricum este un ministru destul de imbecil, poate chiar mai imbecil decat igas

ceea ce imi sare mai mult in ochi este faptul ca securistii si copiii acestora au reusit sa puna mana pe putere

- tatal lui funerariu nu putea sa lucreze in occident decat daca era inrolat in secu
- dupa ce a ramas funebru in acelasi loc unde a lucrat tatal sau ... tatal lui ar fi fost out, ar fi ajuns bibliotecar in ceva comuna daca nu avea legaturi cu secu

#17
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004

View Postfleoshk, on 16th July 2011, 17:41, said:

In Romania 55% au picat ceea ce arata ca sunt nereguli mari cu ideile reformatoare ale lui Funeriu care mai degraba pare un frustrat ce vrea sa se razbune pe actuala generatie de elevi pentru niste nerealizari ale sale din trecut.
+1
Funeriu este un mare parsiv pentru ca a procedat exact ca orice cretinoid de profesor care nu face nimic tot semestrul la ore si se trezeste zmeu la final cand le da lucrare elevilor: "ha, acum v-am spart, o sa luati 2 cu totii". Funeriu avea timp in cei 2 ani sa se ocupe de modul in care profesorii isi fac treaba la ore, de promovabilitatea si mediile enorme ale elevilor de parca am fi fost o tara de Einsteini. Nu ii lasi sa faca ce vor, ii pupi in fund pe profesorii care nu isi fac treaba si trec elevii ca la clasa intai si apoi te dai zmeu si iti arati muschii de retard cu probleme psihice. Un copil ti-l educi nu il lasi sa-si faca de cap si sa se educe singur si apoi ii dai cu bata in cap pe principiul "eu te-am facut eu te omor". Foarte bine ca nu i-a lasat sa copieze, asa ar trebui sa fie orice examen, dar acum sa vedem si noi ce masuri se iau impotriva celor cu promovabilitate 100% in liceu si 0% promovabilitate la BAC.

@fleoshk
In alta ordine de idei acel exercitiu este un exercitiu clasic de manual, care se si gasste in manuale, fara un grad de dificultate sporit. Relatiile lui Viette se invata si la clasa a opta la polinoame cu gradul pana la 3. Niste proprietati elementare ale determinantilor cine vrei sa le invete? Pana la urma tu ce ai vrea sa le dea: "cat face 1+1"? Era chiar banal si acel subiect.

Edited by daddy, 16 July 2011 - 17:44.


#18
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,290
  • Înscris: 13.01.2011
Am vãzut accidental o emisiune cu el și niște personalitãți din Franța, nu este relevant postul tv sau alte amãnunte...

Vorbea în francezã,j zic eu perfect cu intonație și graseiaj specific.

Mai bunghesc și eu franceza și am fost plãcut surprins, fãrã sã fiu obligatoriu fanul/simpatizantul lui.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate