Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 

Cazare Chamonix

- - - - -
  • Please log in to reply
67 replies to this topic

#55
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View Postmdt, on 18 octombrie 2021 - 21:44, said:

... Ovidiu, ati avut super bafta de vreme, v-ati putut bucura de peisaj si ti-au iesit niste poze foarte frumoase ...

Mare adevăr ai grăit !
Exact așa am zis și eu. Dar, vorba lui taică-meu (D-zeu să-l odihnească), sunt "născut în zodia porcului", am baftă cam mereu.


View Postmdt, on 18 octombrie 2021 - 21:44, said:

... Eu ma gandesc sa stam vreo 7 nopti in Chamonix si asa sa ne crestem sansele sa prindem o zi frumoasa in care sa urcam la Aiguille du Midi ...

Te gândești foarte bine și logic !


View Postmdt, on 18 octombrie 2021 - 21:44, said:

... am mai fost la 3000 si ceva de metri si nu am avut probleme. E adevarat ca 3800 e altceva ...

Diferența e enormă, veți vedea.

Apropo, ați reușit să vă recuperați complet după covid ? Știu că recuperarea durează mult după ce ieși din boală. Și e posibil să conteze la 3800m. Să fiți prudenți.


View Postmdt, on 18 octombrie 2021 - 21:44, said:

... In zilele alea as vrea sa facem si cate o drumetie, vad ca sunt multe posibilitati, am sa le studiez.

O idee ar fi la Plan du l'Aguile, cum zice și Brainie. Altitudinea e mică.
Plus pe versantul celălalt (Le Brevent), care e cam la altitudinea Făgărașilor.
În fine, vedeți voi ...


Sănătate și cât mai multe vise îndeplinite !

Edited by OvidiuNS, 18 October 2021 - 22:49.


#56
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Multumim!
Din fericire nu am ramas cu sechele dupa covid; am mai fost la munte de atunci si am putut urca normal, ca si inainte. Sa vedem, am sa va povestesc!

#57
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Revin tot eu: aici: https://www.montblan...om/en/randonnee
am gasit descrise posibile trasee in zona, am sa le studiez si am sa fac o selectie.

Edited by mdt, 19 October 2021 - 13:56.


#58
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Aveti idee de unde se iau biletele pentru Panoramic Mont Blanc? Am citit ca in iulie si august primesti tichetul de coborare de la Aiguille du Midi pentru dupa 1h30 din momentul sosirii. Ma gandesc ca daca mergi si cu Panoramicul ai nevoie de mai mult timp sus si te “pasuiesc” ei.

Edited by mdt, 01 August 2022 - 19:32.


#59
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,522
  • Înscris: 14.04.2008
So cei care au carduri/zile ce fac, dupa ce criterii coboara?
Noi (acum n ani) am luat biletele pt panoramic de sus (e o casa si acolo). Cardul/zile l-am luat chiar de jos, de la casa de bilete. Nu stiu de ce nu au vrut sa ne vanda: pt ca nu vand deloc jos sau pt ca nu stiau exact daca va functiona). Toti au cumparat biletele pt panoramic de sus, indiferent daca aveau bilete sau carduri.
Cel mai bine intrebi la casa de bilete de jos.

#60
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Multumesc!
Pe site scrie ca biletele pt Panoramic sunt “cashdesk only”, probabil pentru ca in functie de vreme le mai inchid.

Tichetul pt intoarcere am inteles ca il primesti cand ajungi la Aiguille du Midi indiferent cu ce tip de bilet ai urcat.

Eu am cumparat deja cardurile (online) pentru 7 zile si am facut deja rezervare online pt Aiguille du Midi in ziua 2 si pt tramvai in ziua 3. In caz ca vremea va fi proasta mergem in alta zi, am preferat sa-mi fac deja rezervare pt o ora care imi convine pana sunt disponibile. In prima zi, de introducere/acomodare ma gandeac sa urcam la Brevent cu telecabina si apoi sa coboram la Planpraz si sa mergem pe Grand Balcon Sud pana la Flegere, sa coboram cu cabina si sa ne intoarcem in statiune in plimbare pe jos.

Pentru Mer de Glace merge si o zi mai ploioasa. Totul e in functie de vreme dar avand 7 zile am un pic de spatiu de manevra. Ghinionul ar fi ca singura zi frumoasa sa fie prima; sper sa nu se intample asta dar voi sta cu ochii pe prognoza si la o adica mai modific rezervarea.

Edited by mdt, 01 August 2022 - 21:12.


#61
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,522
  • Înscris: 14.04.2008
Si la tramvai trebuie sa va faceti rezervare pt intoarcere.
Noua, pe unde am avut de facut rezervari pt intoarcere, nu ne-a impus nimeni ora, am ales-o noi. S-ar putea ca ala sa fie timpul optim recomandat? Altfel, daca treci cu panoramic si mai si mananci la italieni, altul ar fi timpul necesar!

#62
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
M-am intors, am despachetat, ar fi timpul de-o poveste :)

Incep cu concluzia: a fost superb, cred ca e statiunea de munte care ne-a placut cel mai mult pana acum. Am mai fost in cateva dar Chamonix cumva ne-a intrat la suflet, o combinatie de peisaj wow, cladiri frumoase, raul Arve care o traverseaza, albastru si tumultuos, posibilitati de plimbare in multe directii si mai ales atmosfera foarte vie, foarte misto. Restaurante/terase/baruri/cofetarii (salon de the) o gramada, pe toate gusturile si mai ales misto ca desi pareau pline, gaseai loc la masa fara rezervare. E clar ca e mai mare capacitatea statiunii, probabil pentru sezonul de iarna cand e de fapt varf de sezon.

Am stat 8 nopti in Chamonix, zbor la Lyon de acolo masina inchiriata. In dupa amiaza sosirii am facut doar o plimbare de recunoastere prin statiune si ne-am luat cardurile precomandate, am mancat niste super prajituri de la o cofetarie si ne-am culcat devreme pentru ca eram rupti dupa zborul foarte matinal.

Am avut Montblanc multipass-uri pe 7 zile cumparate de acasa. Cu QR code-ul primit pe mail se putea merge la unul din multele aparate (aflate in general la statiile de telecabina) si acolo se generau cardurile. Informatii mai detaliate despre multipass pe site-ul oficial aici: https://www.montblan...blanc-multipass . Pe baza cardului am putut face rezervari de acasa pentru telecabina de Aiguille du Midi si pentru tramvai. Pe site scrie ca rezervarea online e obligatorie, nu e chiar asa, de fapt am citit pe undeva ca jumatate din nr de locuri e "pus la bataie" online, restul se dau la fata locului cui nu are rezevare. Nu se pot face doua rezervari pentru aceeasi zi. Eu am avut rezervari pentru duminica si luni la Aiguille si pentru marti la tramvai, gandindu-ma ca daca vremea va fi proasta in una din aceste zile mai fac apoi rezervari pentru una din zilele spre finalul sejurului (am avut card duminica -> sambata).

Prognoza era asa si asa toata saptamana, singura zi cu soare clar - marti, cand aveam deja rezervare la tramvai. Posted Image

Duminica dimineata ne-am trezit si am vazut ca vremea pare buna, prognoza la fel (urmaream zilnic prognoza aici: https://www.montblan...m/en/infos-live si aici: https://www.chamonix...eather-forecast ) asa ca ne-am hotarat sa ne folosim rezervarea de la 8:40 la Aiguille du Midi. Am urcat pana sus, am mers direct cu ascensorul pe platforma de sus pentru a merge la Step into the void pana nu se face coada prea mare. Tot am stat vreo jumatate de ora dar nu a fost problema pt ca intre timp ne-am mai uitat in jur si am mai facut poze, o parte din coada fiind afara, cealalta inauntru. Erau nori pe cer din loc in loc, exact Mont Blanc-ul nu se vedea dar se vedea foarte frumos Matterhorn-ul si multi alti munti indepartati. Pana am terminat noi cu Step into the void a aparut si Mont Blanc-ul dintre nori, in toata splendoarea lui, ocazie de extra poze. Apoi am coborat la nivelul telecabinei, ne-am uitat la una din expozitiile de acolo si apoi am decis sa luam Panoramic-ul pentru ca vremea parea suficient de buna. Biletele pentru Panoramic se iau (se pot lua) chiar de acolo, se plateste parca 34 euro in plus de adult peste multipass, respectiv ceva mai putin pentru copii (fetita de 10 ani se incadra la copii, cea de 16 la adulti). Am luat Panoramicul, am stat eu cu sotul intr-o gondola iar cele 3 fete separat in alta, s-au vazut superb ghetarii, muntii, foarte frumos si impresionant. Doar ca o data ajunsi in Italia nu s-a mai vazut Mont Blanc-ul insusi, a intrat iar in nori. In Italia ne-am dus pe platforme, ne-am uitat prin jur, am baut un cappuccino/ciocolata calda, cand eram pe terminate cu tratatia am vazut ca incepe sa ninga. Am iesit iar pe platforma sa ne bucuram si de ninsoare. Am stat ce am stat, facut poze, hlizit, cand am intrat inapoi in cladire am auzit anuntul: ultima gondola catre Franta pleaca in 15 minute! Viteza spre gondola (chiar nu ne suradea ideea de a cobori in Courmayeur si de a lua de acolo autobuzul mai ales ca vazusem anunturi ca e si coada la tunel). Ne-am urcat in gondole, ninsoarea se intetea, vantul batea, gondolele se cam leganau Posted Image Posted Image . La un moment dat ne-au oprit multicel (binisor mai mult decat la opririle de la venire, pentru poze), a fost un picut spookie, altfel foarte frumos si spectaculos atat natura cat si lucrarea omului. Erau bineinteles si niste "pietoni" (alpinisti) pe ghetar, printre crevase, nu stiu cum le-o fi fost pe vant + ninsoare + nor. Intr-un final au repornit gondolele si am ajuns inapoi in Franta. La Aiguille du Midi mult mai gol, toata lumea se cam evaporase, ne-am mai uitat pe la ceva expozitie, am mai urcat pe inca o platforma dar apoi am decis sa coboram in statiune. Planul initial era sa ne oprim la Plan d'Aiguille, sa mancam la refugiu si sa ne ducem pana la lac Bleu si putin pe Grand Balcon Nord dar din cauza vremii am renuntat si am preferat statiunea. Jos tocmai incepuse sa ploua putin, altfel era frumos si bine, lume pe strada, am mers la un restaurant si am mancat fondue. Pana am terminat de mancat s-a inseninat si am decis ca ar fi timpul si de putina miscare cu picioarele, nu doar pe cablu Posted Image  asa ca am facut o plimbare lunga pe Petit Balcon Sud si am coborat departe, dincolo de Le Praz si telecabina de Flegere, apoi ne-am intors prin statiune pana la hotel.

#63
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Luni dimineata vremea parea foarte frumoasa mai putin Aiguille du Midi care parea in nor (il vedeam dimineata din balconul camerei asa ca ne faceam si propria "prognoza") asa ca am decis sa mergem pe Grand Balcon Sud. Am luat gondola pana la Planpraz si de acolo telecabina pana la Brevent. Foarte spectaculos, intre Planpraz si Brevent telecabina a trecut printr-o mare ceata/nor dar sus la Brevent era soare. Pana ne-am invartit putin pe acolo a plecat si norul asa ca am putut vedea in toatre directiile. Apoi am coborat cu telecabina la Planpraz si de acolo am luat-o pe jos pana la Flegere, pe Grand Balcon Sud, o plimbare foarte frumoasa, se vedea absolut superb masivul Mont Blanc de visavis. Se merge in general pe curba de nivel, se mai urca si coboara pe alocuri dar nimic dificil. La Flegere am mancat la refugiu/restaurant ce-o fi, apoi ne-am facut socotelile de timp (era 14 cand am terminat pranzul) si am decis sa urcam cu telescaunul la Index, de acolo pe jos pana la Lac Blanc (traseu f frumos si asta), apoi de la Lac Blanc la Lac de Cheserys. Din pacate am apucat sa mergem doar la primul lac Cheserys pentru ca voiam sa prindem gondola la coborare din Flegere. De la lacul Cheserys am luat-o practic pe continuarea Grand Balcon Sud-ului pana la Flegere. Lacul Blanc, f f frumos, cel mai frumos de fapt din tot concediul.

Marti a fost ziua tramvaiului. Vremea insorita, superba, ar fi fost o zi foarte buna de Aiguille du Midi, din pacate insa nu am putut sa anulez programarea asta la tramvai si sa o inlocuiesc cu una la Aiguille si nici nu am putut face "peste" una la Aiguille. Asa ca ne-am urmat "soarta" si am luat tramvaiul, rezervare la 9:45. Cand am ajuns in La Fayet, pe la 9:20 (scria ca trebuie sa te prezinti cu minim 20 minute inainte) mai era o gramada de lume la coada si era afisat ca mai sunt locuri doar la tramvaiul de 11. Asa ca am apreciat rezervarea pe care o aveam. Drumul cu tramvaiul ni s-a parut foarte lent, mai ales prima parte, pana cand iese in golul alpin. La sosirea la Nid d'Aigle era afisat ca trebuie sa mergem la ghiseu si sa ne luam tichete pentru ora de coborare, am luat pentru 13:30 (parca), adica ne-am lasat vreo 2h de stat acolo. Am mers pana la marginea ghetarului in doua puncte (pe 2 mici trasee care imi apareau pe maps.me) apoi pentru ca ne ramanea timp am decis sa si mancam la refugiu. Ceea ce ne tenta sa facem era sa ne plimbam prin zona Bellevue unde ni s-a parut cel mai frumos si am cochetat cu ideea de a cobora acolo din tramvai, a faci plimbarea si a lua alt tramvai mai tarziu dar pentru ca nu ne era clar daca mai prindem rezervare si cum merge treaba cu rezervarile la statiile de mai jos am decis sa coboram pana la La Fayet, sa inchidem "afacerile" cu tramvaiul, sa luam masina din La Fayet pana la Les Houches si sa folosim gondola si cabina de acolo. Directia traseului am ales-o in functie de ora de inchidere, asa ca am urcat cu gondola la Prarion, ne-am plimbat pe platou pe jos si apoi am coborat cu cabina la Bellevue. Am avut timp si de o pauza de cafea/inghetata la Col de Voza. Masina o lasasem in parcare in Les Houches la urcarea spre Prarion dar distanta de la telecabina la telegondola in Les Houches este mica.

Edited by mdt, 27 August 2022 - 15:27.


#64
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Miercuri era ultima zi frumoasa inainte sa se strice vremea. Fetele mele si-au dorit mult sa ajunga pe Via Feratta iar miercuri parea o zi potrivita. Pentru ca nu au mai fost pana acum pe asa ceva am considerat ca e mai bine sa o faca cu ghid, luasem cu vreo 2 seri inainte un pliant de la Compagnie de guides (site-ul cred ca este asta: https://www.chamonix-guides.com/en ); iar marti seara sotul meu a facut rezervarea la ghid si a inchiriat separat echipamentul. S-au dus cele 3 fete si cu sotul meu, eu ma stiu ca nu e de mine asa ceva deci am folosit dimineata ca sa ma plimb prin statiune. Traseul a fost la Evrettes, se mergea cu gobdola pana la Flegere si de acolo un pic pe jos pana la inceperea traseului, iar coborarea s-a facut prin alta parte ajungand in final tot la gondola de Flegere. A fost un succes, le-a placut mult.
Dupa amiaza am mers cu masina la Servoz de unde am mers la Gorge de Diosaz (traseu usor prin chei, multe familii cu copii), apoi la passarelle du Nant Bordon (spectaculoasa pasarela peste o vale) si voiam sa mergem pe pasarela pana la Lac Vert. Din pacate era cam problematic cu parcarea la inceputul dinspre pasarela a Rute de Lac Vert, asa ca ne-am multumit sa mergem doar pana la pasarela si inapoi si sa mergem apoi cu masina spre Lac Vert. Mai exact masina se lasa la domeniul schiabil Passy Plaine-Joux si de acolo se merge putin pe jos pana la lac. Pana am ajuns la domeniu a inceput ploaia (la pasarela auzisem primele tunete). Am asteptat sa se mai domoleasca apoi, cu gecile pe noi ne-am dus pana la lac, am dat turul lacului si am venit inapoi. Pe parcurs ploaia s-a oprit de tot. Inainte de a pleca inapoi spre Chamonix ne-am oprit si la Cascade du Coeur.

Joi desi era prognoza de ploaie ziua a inceput doar cu nor si chiar un pic de soare, oricum era o zi buna pentru Mer de Glace. Drumul cu trenul mult mai rapid decat cu tramvaiul; o data ajunsi sus am facut niste mici trasee in imprejurimi pana la viaduct si am mers la Glaciorium sa vedem expozitia. Apoi am luat gondola spre grota de gheata. Gondola te coborara putin apoi cobori cu piciorul trepte, din pacate tot mai multe an de an :( pe masura ce ghetarul se topeste. Anul asta au fost parca 520 de trepte. Din loc in loc, pe traseu, sunt marcati anii cu pe locurile unde era nivelul ghetii, Imediat sub gondola este 1985, mai jos 1990 si tot asa. Grota in gheata este sapata in fiecare an intr-un loc nou. Foarte frumos si spectaculos, a meritat. Am urcat la loc si am decis sa mancam pe terasa la restaurantul Montenvers, sa mai ramanem un pic in atmosfera locului. Se cam plimba un nor pe acolo, nu vedeai mai nimic in jur, ne-am bucurat ca am facut micile trasee la sosire. Dupa masa am coborat in Chamonix si ne-am dus direct la domeniul schiabil Planards unde ne-am dat 2 ture cu totii pe Alpin Coaster (a fost si ceva coada dar nu ingrozitor) si apoi s-a mai dat cea mica in niste atractii pentru copii. Cat am stat la Planards era chiar soare si frumos. Seara ne-am dus intr-o plimbare pana la lacurile Gaillands, acolo este si un parc de aventura cu trasee prin copaci dar din pacate era inchis pentru ca incepuse sa picure un pic, Sunt si ceva trasee de catarare pentru copii tot acolo.

Vineri a fost cea mai ploioasa zi, era clar ca nu avem ce face pe la inaltime, trebuia sa ne gasim ceva activitati jos, la nivelul padurii. Asa ca am luat-o spre Elvetia. Prima data ne-am oprit in Argientiere, sa "incercam" si gondola de Lognan sa vedem care e treaba sus :D. Grand Montets e inchisa, e in renovare totala. Am urcat cu gondola si ne-am invartit putin pe sus, prea mare lucru nu aveam de facut pt ca ploua si erau nori/ceata si nu se vedea mare lucru. Asa ca am continuat drumul, am trecut in Elvetia si ne-am oprit la Tete Noire unde am mers pe Gorges de Tete Noir (Gorges Misterieuses). Aici accesul e mai greut se coboara ceva pana la chei, eram aproape numai noi pe acolo si era ploaie si ceata, nu se vedea la prea mare distanta :D. Cu toate astea cheile in sine au fost f spectaculoase, se cobora sub niste stanci, f tare. Accesul e gratuit probabil pt ca e ceva mai dificil de ajuns. Apoi am trecut prin Col de la Forclaz (vazut 0, doar ceata) si am coborat in Martigny pana la cascada Pissevache. Spectaculoasa si chiar langa drum, intre timp statuse si ploaia. Am mai avut o tentativa sa mergem la Gorges du Trient (aici se platea intrarea 8 sau 9 franci de adult) dar din pacate erau inchise din cauza vremii - pericol de caderi de pietre. Apoi ne-am oprit in Martigny sa mancam de pranz si ne-am intors in Chamonix unde vremea se reparase si ne-am petrecut dupa amiaza in cautare de suveniruri (fetele) si plimbare prin statiune.

Pentru sambata mai facusem intre timp o rezervare la Aiguille du Midi la 8:40 pentru ca ne ramasesera restanta cateva expozitii de acolo de vazut plus traseul de la Plain d'Aiguille. Vremea era din nou asa si asa, deci am decis sa profitam de rezervare. Situatia total schimbata sus: zapada (era curatata de pe platforme sau in curs de curatare, oricum ninsese in zilele in care jos plouase, plus noaptea) si nor de jur imprejur, nu se vedea mai nimic. Am vazut in schimb expozitiile care ne interesau si am incercat sa ne mai lalaim in speranta ca se mai muta norii si reusim sa vedem ceva. Norii nu s-au mutat asa ca am coborat la Plain d'Aiguille  unde era cat de cat OK asa ca am mers pana la Lac Bleu si apoi de la lac am coborat spre Grand Balcon Nord. Pe parcurs s-a lasat din nou ceata/norul si nu se vedea nimic la mai mult de cativa m/zeci de m distanta. Highlight- ul plimbarii a fost ca am vazut 5 marmote, una de aproape, una mai departe iar apoi 3 una langa alta. Mancau afine :D si se harjoneau, nu au fugit, e drept ca si noi am stat cat de cuminti am putut, sa nu le deranjam. Odata ajunsi in Grand Balcon Nord am decis ca nu mai are rost sa continuam pt ca era prea ceata si nu se vedea nimic asa ca am luat-o spre Plain d'Aiguille, am coborat in Chamonix unde am si mancat de pranz. Intre timp vremea s-a mai reparat asa ca am luat masina si ne-am dus din nou in Elvetia, la Col de la Forclaz, care se vedea superb de data asta, iesise si soarele. Acolo am facut si un mic traseu f frumos si usor, practic o plimbare, din col pana la Buvette du Glacier, din punct in punct erau amenajate si panouri explicative pentru copii, "gazda" fiind Charlotte la Marmotte, care le explica copiilor diverse lucruri despre munte/ape/ghetar, etc. Era targetat pentru varsta 8-12 ani deci ni s-a potrivit la fix.

Cam atat. Duminica dimineata am plecat mai departe spre Annecy, Yvoire, Evian, Chambery, Perouges, Lyon si apoi Bucuresti. Restul calatoriei e off topic aici  :).

Ca o concluzie organizatorica: pentru vacantele astea la munte e bine sa fii pregatit pentru toate tipurile de vreme, atat ca haine/echipament cat si ca idei de activitati. Nu poti face un plan prea strict de acasa pentru ca e putin probabil sa iasa la fix dar o buna informare ajuta. Din fericire site-urile oficiale https://www.montblan...uralresort.com/ si https://www.chamonix.net/ au multe informatii si idei. Pe altele le-am luat de aici (mai ales la categoria impresii) sau de pe Google Maps unde am observat diverse obiective si trasee "secundare" dar care au fost frumoase si au meritat deplasarea. Nu in ultimul rand, ca de obicei, maps.me mi-a fost foarte utila de multe ori ca sa confirm ca suntem pe traseul bun, mai ales cand eram in ceata. Am incercat si mapy.cz dar tot cealalta mi-e mai la indemana.

#65
camelia19

camelia19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,032
  • Înscris: 31.01.2010
Cred ca a fost o super vacanta! Asa i ca o sa ne incanti si cu niste poze? :) Eu am fost la Aiguille in 2017, am prins o vreme superba. In ziua anterioara urcasem in Elvetia la Gornergrat sa vedem Matterhorn...ce amintiri...

#66
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
In drum spre Chamonix:
Attached File  86BC0863-829D-4A69-B597-E3E864CE5864.jpeg   328.89K   12 downloads

Masivul Mont Blanc vazut de la Brevent:
Attached File  847C6604-D6DD-4D06-8659-F973E2108B9B.jpeg   201.16K   12 downloads

De la index spre Lac Blanc:
Attached File  3AF768E8-ED82-4692-9DA3-774A723319B8.jpeg   646.29K   13 downloads

Platoul cu Flegere vazut de undeva de sus(tot spre Lac Blanc)
Attached File  690F5A71-31EF-46B0-9170-52D735735499.jpeg   420.32K   13 downloads

Lac Blanc:
Attached File  47E9CA81-4619-45F9-8FF6-369032ADDFA6.jpeg   311.11K   11 downloads

Lac Cheserys:
Attached File  C4A4676F-2B6F-4EFF-9C9D-DB18374F6957.jpeg   477.86K   12 downloads

Prin Chamonix:(seara)
Attached File  B6D3F922-85FC-4141-AD4E-9C8AC994C888.jpeg   374.14K   11 downloads

Attached File  411B5EF6-B8B6-410E-B9EC-D6A6A1112486.jpeg   325.26K   16 downloads

Ceva mancare pe baza de Reblonchlon topit - portie pentru o persoana (familia mea s-a saturat mai repede decat mine de mancaruri savoiarde bazate pe branza asa ca nu am mai putut sa-mi iau chestii pt doua persoane gen fondue sau raclette)
Attached File  A3225255-F246-4478-845B-C6215A6E1BB8.jpeg   412.61K   14 downloads

In pestera de gheata
Attached File  7D43D715-1F01-4FA7-B18D-3ADD81935DDE.jpeg   196.74K   13 downloads

Attached File  F279AE47-1AB2-4EEB-9597-83CCD1596251.jpeg   257.72K   9 downloads

Edited by mdt, 02 September 2022 - 22:01.


#67
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Tarta cu afine Posted Image cred ca la restaurantul de la Montenvers
Attached File  516B93B2-450B-4726-9A77-CD66AE03C016.jpeg   294.79K   7 downloads

Lacul Gaillands pe ploaie
Attached File  3F330F75-F8D8-4287-89CE-8E3EA7E8EB6E.jpeg   355.43K   7 downloads

Un gite (un fel de pensiune) prin Chamonix
Attached File  8F3456C6-9FDC-4065-BBD0-9A3E8B5F0F9D.jpeg   399.33K   9 downloads

Marmota
Attached File  A0ABE5B9-5AA1-4918-87D3-CB04B55E6F64.jpeg   470.09K   9 downloads

Marmota + ceata Posted Image
Attached File  48F13B7C-C79D-416A-8223-813B1C3A3EF8.jpeg   416.24K   14 downloads

Masivul Mont Blanc (cu Aiguille du Midi in prim plan) in dimineata plecarii Posted Image
Attached File  0B1BB256-8E25-4D01-A4B8-E9B8F72C14F5.jpeg   167.54K   14 downloads

Edited by mdt, 02 September 2022 - 22:25.


#68
Brainie

Brainie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,745
  • Înscris: 18.04.2007
Super excursie ! Am fost și eu 6-7 ore pe acolo, voi 6-7-8 zile. Avantaj voi.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate