Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Facultatea de geologie (stat)?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
378 replies to this topic

#55
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006

Quote

[u][z][z][y]' date='May 13 2006, 12:25' post='1498678']
La ce facultate sa dau ?? Ce se cauta acum? .... Nu de alta da am bacu acum si nu m-am hotarta la ce facultate sa ma duc.....


vezi si tu unde sunt taxele mai mici. daca voiai sa faci ceva in viata,te hotarai si singur pana acum ce sa faci mai departe. daca in momentul asta inca nu stii,poti sa faci orice facultate ,ca nu are importanta.

#56
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004

Quote

[u][z][z][y]' date='May 13 2006, 12:25' post='1498678']Ce se cauta acum?
Medici. Da la medicina. Succes.

:confuzzled:

#57
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006

View Postdon_dannielo, on May 13 2006, 12:45, said:

Medici. Da la medicina. Succes.

:confuzzled:


da ce, salahori nu se cauta???  acolo sa vezi concurenta... :lol:

#58
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004

View Postdon_dannielo, on May 13 2006, 12:45, said:

Medici. Da la medicina. Succes.

:confuzzled:
zaaaau? bizar..toti imi scot ochii cu "bine ca ai dat la medicina, sa mori de foame" :P

#59
[F][u][z][z][y]

[F][u][z][z][y]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 14.04.2006

View PostEpurica, on May 13 2006, 12:36, said:

:D
1. Ce-ti place sa faci?
2. La ce te pricepi?
3. In ce domeniu ai fi dispus sa muncesti destul de mult incat sa ajungi foarte bun?


  Eu sunt hotarat la o anume facultate dar vreau sa stiu care este cea mai buna alegere pentru a-mi gasi un loc de munca usor si bine platit dupa ce o termin .... Ca sunt destui care au facultate (facultati) si ii vezi ca munceste pe santier ca nu isi gasesc loc de munca .

#60
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005
Eu sunt foarte dezamagit de facultate. Nu se invata absolut nimic folositor care sa te ajute sa obtii un loc de munca bine platit. Din cauza acestui lucru am inceput sa invat singur, sa citesc documentatii, carti si sa invat ceea ce ma intereseaza. Daca nu esti bun in ceea ce faci poti face zece facultati in care sa ai numai note mari, absolut inutil, vei sfarsi la fel ca toti ceilalti spunand cat de greu se traieste si ce salarii mici exista. Sunt student si eu insa si lucrez. Sunt absolut sigur  ca fara sa fi studiat singur n-as fi putut obtine slujba pe care o am acum, care imi permite sa traiesc decent si sa ma descurc singur fara probleme. Pe de alta parte cu scoala sunt la pamant pentru ca niciodata n-am putut sa inteleg si sa invat toate aberatiile ce se fac in facultate. E un risc pe care mi l-am asumat si bine am facut. Pe managerii firmelor nu-i intereseaza ce studii ai facut, daca ai avut numai zece in facultate sau nu, conteaza ceea ce stii. Cu testul in fata trebuie sa te descurci bine, nimic altceva nu o sa te ajute. In concluzie faceti numai si numai ce va place, invatati si fiti buni in domeniu, asta e singurul ingredient pentru succes. Nu conteaza absolut deloc ce facultate alegeti atata timp cat ceea ce invatati la facultate reprezinta si o preocupare sau o pasiune in timpul liber. Orice ai alege daca esti bun reusesti daca nu, te pierzi in multime.Asta e realitatea indiferent daca ne convine sau nu.
Dupa ce am trecut prin doua facultati, cu care nu am avut absolut deloc tangenta, am ajuns sa lucrez in singurul domeniu in care sunt bun si care nu are nici o legatura cu studiile mele din facultate. Si acum regret ca mi-am pierdut timpul prin doua facultati care m-au ajutat exact cu 0. Nu faceti aceiasi greseala.

Edited by SE7EN, 13 May 2006 - 15:55.


#61
raducutzzu

raducutzzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,917
  • Înscris: 17.02.2006
Pai,SE7EN,tu ce facultati ai facut? Si de ce ai facut DOUA?
Eu stiu un singur lucru:in vara tre` sa dau admitere...Acum un an eram sigur 100% ca vreau Jurnalism.Acum insa,dupa ce am aflat ce se face acolo si cat de inutile sunt chestiile alea,Jurnalismul nu mai e o optiune ferma.La fel am patit si cu Dreptul (credeam ca e ca in filme!:) )
Acum gandesc altfel: sa fac o facultate care sa imi "ofere" o pregatire cat mai generala.Sa nu ma pregatesc strict pt un domeniu.In Jurnalism,Publicitate,Marketing,PR (domeniile care imi plac si in care vreau sa lucrez) conteaza doar ce stii,si nu ce ai invatat.
Oricum,de o chestie sunt sigur: ma angajez din primul an!
vladdy99: epoca "becalilor" in societatea romaneasca va trece,fii sigur de asta.Tagma "bacalilor" s-a dezvoltat in anii salbatici ai capitalismului de jungla,si va disparea incetul cu incetul.

#62
vladdy99

vladdy99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 03.05.2006

View Postraducutzzu, on May 13 2006, 16:47, said:

vladdy99: epoca "becalilor" in societatea romaneasca va trece,fii sigur de asta.

Se prea poate sa ai dreptate,  acesti oameni intr-adevar sunt rezultatul societatii in care traiesc   :cursing:
   Insa, iti dau un alt exemplu ..... Din ce imi amintesc, Bill Gates nu a reusit sa isi termine facultate ...... insa asta nu la impiedicat sa ajunga acolo unde este .... si asta e doar un exemplu.
Revin la ideea mea de baza ..... TOTUL este sa iti placa ceea ce faci  ;)  
Decat sa tragi matza pe rogojina ani in sir pe carca alor tai, numai de dragul unei diplome ..... mai bine iti cauti alte optiuni

#63
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006

View Postvladdy99, on May 13 2006, 19:31, said:

Insa, iti dau un alt exemplu ..... Din ce imi amintesc, Bill Gates nu a reusit sa isi termine facultate ...... insa asta nu la impiedicat sa ajunga acolo unde este .... si asta e doar un exemplu.


in schimb cand bill gates avea varsta ta deja facuse primul milion de dolari. tu cat ai strans pana acum?
daca cealalta optiune a ta e sa stai acasa si sa te plangi cat de aiurea e la scoala,nu te vad prea realizat. daca tu crezi ca esti valoros si ca o sa te roage lumea sa lucrezi pentru ei, doar pentru ca nu ti-a placut scoala si pentru ca vrei sa faci ce-ti place e posibil sa ramai dezamagit.
de obicei scuza asta cu scoala e inutila o folosesc cei care nu sunt in stare sa termine o scoala.

#64
yoshi_656

yoshi_656

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 30.03.2006

View Postraducutzzu, on May 12 2006, 21:59, said:

Nu cred ca stiu totul despre viata,insa ceva stiu sigur: scoala romaneasca nu te pregateste pt viata...In scoala nu te invata ce sa faci ca sa iti fie bine,ca sa traiesti bine,ca sa ai o viata fericita.In Romania,elevii vor sa fie scosi drept genii din scoala.Suntem tratati ca niste roboti fara pasiuni,fara preferinte,fara idei.Ni se baga in cap informatii multe pt ca "nu e rau sa le stii".Toate documentarele de pe Discovery sunt interesante,dar asta nu inseamna ca trebuie sa stam toata ziua sa ne uitam la ele...Decat sa ne petrecem zeci  de ani asimiland incontinu informatii.mai bine sa ne petrecem jumate din timp APLICAND ceea ce am invatat.Nu conteaza sa acumulezi mult,ci sa aplici TOT.Degeaba invat eu nush ce teorema cu ajutorul careia pot afla daca o functie/matrice etc e inversabila/singulara/bijectiva/surjectiva daca sunt sigura ca nu o sa ma folosesc de onformatia respectiva.Intr-adevar,si asta e argumentul de baza,nu strica,dar nu strica nici sa ai in casa carti despre balene/crocodili etc si asta nu inseamna ca avem toti sau macar majoritatea.
O sa cred in Scoala Romaneasca atunci cand o sa ia in calcul ca poate eu stiu ce vreau in viata si nu am nevoie de toate rahaturile pe care ne obliga ei sa le invatam.
Din punctul meu de vedere sunt trei materii pe care trebuie NEAPARAT sa le stapanesti: matematica de baza (sa stim sa socotim) ,economia de baza ()pt ca traim intr-o ec de piata ,romana-macar mediu (pt a nu ne face de ras).Anatomia,subst chimice elementare,fizica de baza le consider chestii logice si/sau cultura generala.Restul materiilor (precum si gradul de perfectionare) sunt importante atat timp cat te intereseaza domeniul.
EDIT: scoala este UN MIJLOC si nu UN SCOP.(la fel ca si banii)
Scoala nici nu trebuie sa te pregateasca pentru viata ..aia o faci tu de unu singur , daca ar fi sa te pregateasca la modul asta ar fi foarte greu (imposibil poate) deoarece nu toti aleg acelasi drum pentru viitorul lor(credeam ca e evident).Nu ai cum sa ii obligi pe toti sa faca acelasi lucru in acelasi mod ....cot la cot...eu credeam ca e evident  :mellow:
Oricum cred ca ar fi o initiativa cam comunista daca ar fi sa  fie cum ai zis tu...
Teoremele pe care trebuie sa le inveti tu si de care te plangi  au totusi un scop chiar daca tu poate nu (vrei sa)l vezi : sa-i  diferentieze pe aia care se duc la un birou de aia care se duc la asfaltat/pilit  pe viitor. "Rahaturile" ,pe care nu vrei sa le inveti oricum o sa le uiti pana in al 2-lea an, asa fac toti...alta cale nu e.
Ce legatura are Discovery cu scoala?...chiar n-am inteles...si btw topicul era despre facultati( in multe facultati se face practica, acum depinde si cum te orientezi tu....).
Facultatea( sau "Scoala") nu cred ca poate fi un scop , poate diploma sa fie pentru unii (..din pacate)

#65
raducutzzu

raducutzzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,917
  • Înscris: 17.02.2006
barbosa: nu esti cel mai potrivit sa vb...tu esti la medicina,vrei sa devii medic.or,nimeni nu a zis ca TOATE se pot face fara scoala...ca sa fii medic tre` sa termini medicin,ca sa fii arhitect,tre` sa faci arhitectura etc.
DAR: ca sa faci jurnalism/publicitate/etc nu iti trebuie neaparat o facultate.
eu nu stau acasa si ma plang de scoala...eu ma duc la scoala si invat cat sa trec clasa...atat si nimic mai mult...ceea ce imi place (economia,romana) le invat si singur.eu am luat 9.90 la economie fara sa fac pregatire deloc...doar ce am invatat in 2 luni (nu intensiv) din manual.
in schimb,la restul sunt bata.
yoshi 656: ce sustii tu acolo se vede si in postul meu...daca nu porneai de la inceput cu gandul de a critica,vedeai ce se afla dincolo de vb mele.
chestia e ca sc rom asta nu intelege: ca nu toti trebuie sa ne pregatim pt acelasi lucru! daca ma duc la mate-info se pp (GRESIT!) ca imi plac mete,chimia,fizica si informatica.or,asta nu e adevarat...poti sa te duci la M-I pt ca iti plac una din ele sau pt a scapa de alte materii (latina in cazul meu).
unde vezi tu comunism in frazele mele ma surprinde.inainte sa ma faci comunist,citeste-mi mai multe din posturi despre ec.

Edited by raducutzzu, 13 May 2006 - 19:55.


#66
vladdy99

vladdy99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 03.05.2006

View Postbarbosa, on May 13 2006, 19:17, said:

daca tu crezi ca esti valoros si ca o sa te roage lumea sa lucrezi pentru ei, doar pentru ca nu ti-a placut scoala si pentru ca vrei sa faci ce-ti place e posibil sa ramai dezamagit.
de obicei scuza asta cu scoala e inutila o folosesc cei care nu sunt in stare sa termine o scoala.

Departe de mine gandul de a ma plage de facultate pe care o fac  :peacefingers:  Din contre mie imi place f mult, de aceea si tot incerc sa zic aicea caci atat timp cat iti place ceea ce face, Viitorul suna bine :proud:

Edited by vladdy99, 13 May 2006 - 20:02.


#67
raducutzzu

raducutzzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,917
  • Înscris: 17.02.2006
vladdy: ce facultate faci?

#68
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005

Quote

in schimb cand bill gates avea varsta ta deja facuse primul milion de dolari. tu cat ai strans pana acum?
daca cealalta optiune a ta e sa stai acasa si sa te plangi cat de aiurea e la scoala,nu te vad prea realizat. daca tu crezi ca esti valoros si ca o sa te roage lumea sa lucrezi pentru ei, doar pentru ca nu ti-a placut scoala si pentru ca vrei sa faci ce-ti place e posibil sa ramai dezamagit.
de obicei scuza asta cu scoala e inutila o folosesc cei care nu sunt in stare sa termine o scoala.
Da, e foarte posibil, dar la fel de posibil e sa fi grozav la scoala si repetent in viata. Eu am prieteni care au invatat bine, au terminat cu brio facultatea insa dupa aceea au plecat in Statele Unite pentru ca nu si-au gasit nimic in domeniu si pentru ca evident erau slabi pregatiti din punct de vedere profesional. Ce rost mai are atunci sa faci facultate ? Din pacate nu intelegeti ca scoala nu e un scop in sine ci numai un mijloc prin care iti atingi scopurile. Scopul meu si al tuturor, cred, e sa traiesc bine nu sa fac zece scoli si atat, dupa aceea renunt la tot si plec in strainatate. Am fost la destule interviuri pentru angajare si la nimeni nu i-a pasat ce facultate am facut eu, toti, fara exceptie mi-au pus cateva intrebari generale si apoi mi-au trantit testul in fata. In functie de punctaj si de alte criterii mi s-a propus angajarea sau nu. Simplu.
Acum sa nu credeti ca eu sustin sa nu se faca facultate si sa se invete bine, din contra, dar totdeauna sa se insiste pe abilitatile reale ale individului si nu pe alte considerente. Atata timp cat nu se schimba sistemul de invatamant vor exista intotdeauna studenti total nepregatiti cu diploma in mana si care au impresia ca si-au implinit scopul doar pentru ca au terminat o scoala. Daca cineva isi face iluzii de genul asta o sa aiba mari deziluzii pentru ca realitatea e cu totul alta si se bazeaza pe competitie, cel putin la nivelul obtinerii unor locuri de munca bune.

#69
yoshi_656

yoshi_656

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 30.03.2006

View Postraducutzzu, on May 13 2006, 20:49, said:

yoshi 656: ce sustii tu acolo se vede si in postul meu...daca nu porneai de la inceput cu gandul de a critica,vedeai ce se afla dincolo de vb mele.
chestia e ca sc rom asta nu intelege: ca nu toti trebuie sa ne pregatim pt acelasi lucru! daca ma duc la mate-info se pp (GRESIT!) ca imi plac mete,chimia,fizica si informatica.or,asta nu e adevarat...poti sa te duci la M-I pt ca iti plac una din ele sau pt a scapa de alte materii (latina in cazul meu).
unde vezi tu comunism in frazele mele ma surprinde.inainte sa ma faci comunist,citeste-mi mai multe din posturi despre ec.
pai eu nu te-am faucut comunist.. :lol: ..era vorba despre ideea ta si despre ce astepti tu de la facultate (sau liceu, nici macar nu se intelege la ce te referi...).
Eu zic sa iti alegi o facultate si sa stai putin in ea...apoi sa vii si dai replyuri cum ca unii te critica....
Daca tu vorbesti despre intr-o facultate unde nu se facea ce voiai si cum vroiai tu (nici macar pe aproape)...eu zic sa mai cauti.
Sper ca ai inteles si tu vb mele...

#70
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006

View PostSE7EN, on May 13 2006, 21:05, said:

Din pacate nu intelegeti ca scoala nu e un scop in sine ci numai un mijloc prin care iti atingi scopurile.

exact . scoala este un mijloc pentru ati atinge scopurile. este o etapa(obligatorie dupa parerea mea).
iar scopul scolii nu este doar de a te invata matematica sau latina, este de a forma un caracter,de a te invata cu responsabilitatile.
daca te duci la un interviu si iti pun aia un test in fata ,fara sa te intrebe ce facultate ai facut,cine crezi ca o sa fie angajat? tu care abia ai terminat 10 clase,pentru ca nu ai vazut rostul scolii,ca tu esti talentat din nastere; sau ala care a facut liceul si inca 4 ani de facultate,care stie sa se poarte la un interviu si care are niste experienta adunata in anii aia de scoala , si care stie sa interactioneze cu niste oameni de un anumit nivel.
cred ca m-am exprimat cam confuz,dar sper sa intelegeti. si nu marefer la tine in ce am scris. vorbesc la modul general.

#71
raducutzzu

raducutzzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,917
  • Înscris: 17.02.2006
yoshi 656: eu nu am idei comuniste...imi pare rau sa te contrazic.
cat despre faptul ca nu sunt inca la facultate,ai dreptate.insa mi se pare cam aiurea sa-mi spui sa ma duc 1 an la facultate si apoi sa vb aici.am prieteni,rude,amici,cunoscuti studenti sau care au terminat si am vb cu ei.in plus,am aflat de la un tip care are o agentie de publicitate ca degeaba fac faculatatea asta,nu ma invata nimic si pierd timpul.
se7en: sa stii ca sunt si angajatori care cer o diploma...: varul meu.absolvent de ase,s-a dus la un interviu de angajare la o firma care specificase in fisa postului ca ei vor doar absolventi de ase.de fapt,postul ala era de gestionar de depozit (cineva care sa tina o evidenta) cu un salariu dew 5 mil...varul meu ia intrebat: pai si de ce va trebuie un absolvent de ASE pt asa ceva? cica: "sa stie ce e aia o evidenta"...in curand,facultatea va deveni aproape obl ca sa te angajezi...pt orice post,chiar si de vanzator la piata....cat snobism!

#72
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006

View Postraducutzzu, on May 13 2006, 20:49, said:

DAR: ca sa faci jurnalism/publicitate/etc nu iti trebuie neaparat o facultate.


te inseli. sau hai sa spunem ca ai partial dreptate. nu ai nevoie neaparat de facultate ca sa lucrezi in publicitate sau jurnalism,insa facultatea face diferenta dintre un jurnalist bun si unul mediocru. pentru ca oricat de aiurea ar fi scoala in romania,te invata totusi lucruri pe care nu le inveti in alta parte.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate