Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Tigai ceramice ...
Last Updated: Apr 28 2021 15:46, Started by
ecoa
, Jun 19 2011 13:37
·
0
#37
Posted 10 January 2013 - 17:52
grija, on 04 ianuarie 2013 - 11:25, said:
La Multi Ani dragilor! Apropo de tigaile de ceramica. Eu le distribui de 1,5 ani. Folosesc una si acasa, am facut si cadouri si am obtinut pareri foarte bune. Recomand cu caldura si incredere tigaile de ceramica de pe site la mine www.grija.ro, iar cei nemultumiti pot returna fara nicio obiectie produsul, urmand sa isi primeasca banii inapoi in cel mai scurt timp. Apropo de pret: el este de depozit, cu adaos de 5% pentru activitatea comerciala a noastra si cu transportul prin posta sau curier. Probabil iese cel mai mic pret de pe piata. Bună, dragilor. Tigaia aia vândută de grija pare chiar că este vândută la 165,23 lei cu adaos de doar 5% față de prețul de depozit lucru care se vede din prețul de 105 lei cerut de alții pe același produs: http://www.bazalshop...r-BG-1998-Capac Ca să concluzionăm, trebuie să fii bou să dai 165 de lei pe o tigaia Bergărbier, fie ea cu ceramică emailată diamantată și descântată de un brahman cu 3 picioare, când poți lua una Tefal care o fi chiar mai ieftină sau una de la Ikea: http://www.ikea.com/...ducts/00131727/ , tigăi cunoscute pentru calitate lor ! Dacă ți se strică Bergăbier ce faci? Edited by albastru, 10 January 2013 - 17:58. |
#38
Posted 11 January 2013 - 14:00
N-am nimic cu tigaile de la Ikea, sunt chiar bune, dar sa stii ca de cand mi-am luat un set de 3 tigai Bergner (am luat de 20, 24 si 28 marime parca) mi se par excelente. Adica chiar nu simt ca mi-ar trebui ceva mai bun, manerul de silicon e super, iar suprafata lor n-a patit nimic, nu se lipeste nimic de ele cand prajesc, ceea ce ma face multumit. N-am nimic cu nici o firma, oricat de buna sau proasta poate fi ea, atata timp cat mi se ofera produse de calitate. Nu stiu altele cum sunt, dar cele pe care le-am luat eu le-as recomanda oricui.
|
#39
Posted 08 April 2013 - 20:02
Mi s-a dus teflonata.
Gatesc rar. Pentru prajit snitel, peste, sunca, ochiuri, omleta, clatite, placintele din branza de vaci, cartofi prajiti samd este ok aceasta tigaie ? http://www.shopmania...c93505-47330405 Edited by Thair, 08 April 2013 - 20:04. |
#40
Posted 14 April 2013 - 07:08
Si eu sunt dezamagita de tigaile de ceramica...
Am cumparat de la Top Shop (precizez ca din magazin cu factura) un wok Delimano. Dupa trei luni de folosire se lipeste tot in el. Lucreaza exact ca un vas smaltuit. Daca vreti sa achizitionati vase cu invelis de ceramica nu va sfatuiesc sa luati fara o documentare buna. Nu luati reclamele “de buna”. Nu-s de calitate… sau, cine stie, poate ca pentru Romania sunt trimise rebuturi. Stiu ce vorbesc, cand am vazut cum se comporta am rugat un prieten cu aparatura si a masurat temperatura din vas. Am costatat ca senzorul este rosu la sub 200grC (in prospect spun ca rezista pana la 450grC) si eu nu am depasit niciodata aceasta temperatura. Oricum am folosit-o “ca la carte” deoarece la inceput eram incantata de wok. In cuptor nu am bagat-o. Am gatit numai pe gaz, deci nu puteam depasi 350grC. Sfatul meu este sa va achizitionati de la o firma serioasa astfel de vase. Prietenul meu mi-a aratat cum se poate verifica usor daca mai este asa cum trebuie suprafata de ceramica (mi-a si demonstrat pe a lui, cumparata insa din Italia si folosita mai mult fata de a mea). O inclini la 60gr si torni apa pe suprafata de ceramica; daca se formeaza picaturi este ok, daca apa se prelinge este ca un vas smaltuit. Wok-ul meu nu are pete, nu are zgarieturi, dar albul suprafetei s-a mai inchis (wok-ul amicului meu este tot alb - nu stiu ce sa zic ca nu o "cocoloseste" ca mine, el este rece, "o tigaie..."). Revin la reclama la tigaile Biolux, sunt patzita asa ca am fost atenta la temperaturi… ceva nu era in regula asa ca am intrebat prietenul care se pricepe… concluzia… si astea sunt de proasta calitate… Sa ma explic. In reclama se incalzesc doua tigai cu doua arzatoare portabile. Uitati-va atent la flacara acestora. La cea care se strica, arzatorul este reglat la temperatura maxima (flacara este albastruie si scurta) si se tine dirijata intr-un singur loc pentru a concentra teperatura mare acolo. La tigaie Biolux, arzatorul este reglat la temperatura mica (flacara este rozalie si lunga) si se roteste pentru a distribui temperatura pe toata suprafata… Pe scurt, reclama este o tzeapa. Mai spun ca atunci cand scrii pe un produs "WOK" faci trimitere prin forma vasului la metoda "Stir-frying" de preparare, metoda cu temperaturi peste 450grC (atat cat scrie in prospectul lui Delimano). Concluzia, wok-ul trebuie sa fie din otel. |
#41
Posted 24 April 2013 - 10:22
Dar pana la urma, a cumparat cineva tigai biolux? As vrea o parere la concret.
Lasand la o parte faza de prost gust cu lampile de puteri diferite pe care si eu am remarcat-o, pe mine m-au convins reclamele video la Biolux mai mult decat contactul direct cu Delimano (in Brasov sunt magazine (top-shop cred) care vand Delimano, dar BIoLux nu am gasit inca) - ma intereseaza si aspectul ca au fundul mai gros, si manerele din silicon, etc. Ce se mai vinde prin Selgros, Real, etc , nu m-au incantat absolut deloc si voi ati confirmat deja calitatea lor slaba. Mersiii |
#42
Posted 24 April 2013 - 10:52
Soața a luat ceva tigaie ceramica, clonă de Delimano. Sub 30 de lei, deci și fară mari așteptări de la ea. Funcționează brici, e albă și frumoasă. Nițeluș pe fund s-a mai zgâriat vopseaua, dar abia se vede. Nu se prinde nimic de ea, cu sau fără ulei. Deci e superbună, la pretul plătit pentru ea.
La teflonate, alea de la IKEA sunt imbatabile ca preț/calitate. Aici am luat o tigaie de-aia de 3 lei, că doar nu oi căra-o cu mine când termin cu țara asta. Își face treaba satisfăcător, așa că e bună Edited by buntzi, 24 April 2013 - 10:53. |
#43
Posted 25 April 2013 - 11:31
Doua tigai ceramice incercate de mine, vreme de 4 luni: Carrefour Home si Delimano. Acum am luat de la MediaShop tigaia cu efect de lotus. Pare un pic mai buna decat celelalte concurente, insa timpul va demonstra daca e asa.
Attached Files |
#44
Posted 25 April 2013 - 11:58
Mersi de raspuns,
Poti sa imi mai spui te rog de la care mediashop ai comandat? ca eu am gasit vero 2-3 site-uri, am incercat sa comand de pe cel din Bucuresti si le moare formularul mai spre final.... Multumesc, gvincentiu, on 25 aprilie 2013 - 11:31, said:
Doua tigai ceramice incercate de mine, vreme de 4 luni: Carrefour Home si Delimano. Acum am luat de la MediaShop tigaia cu efect de lotus. Pare un pic mai buna decat celelalte concurente, insa timpul va demonstra daca e asa. |
#45
Posted 26 April 2013 - 13:32
De aici: http://www.mediashop...d&pid=183&cid=4 , iti faci cont (cu adresa de email samd) si scoti ceva din transport.
|
#46
Posted 27 April 2013 - 16:15
ma, ce ma uimeste pe mine e urmatorul lucru:
teoretic stiti toti cat de scumpa e reclama la tv. acele "jdamiidaieuro" de se cheltuie pe reclama tv (si de aici in buzunarele fotbalistilor de sute de milioane de euro) de unde vin? din buzunarul fraierului care se uita si da fuga si-si ia un produs ieftin dar cu adaos de 50 de ori mai mare decat unul identic dar "netembelizat" si atunci ce dreq bagati in discutie achizitia de bunuri cu care esti bombardat permanent la tv??? eu consider ca cea mai buna reclama e insasi "neprezenta" la 'teveuri"... voi? |
|
#47
Posted 28 April 2013 - 22:12
@gvincentiu:
Mersi, s-a rezolvat intre timp, m-au sunat vineri dimineata cei din Bucuresti, le-am confirmat comanda si sambata dimineata am avut pachetul si cu reducere de pret pt ca intre timp se schimbase pretul: 251 ron cost final pt setul de 3 tigai de 20/24/28cm si 2 capace. Ceilalti imi dadusera cam 2 saptamani timp de asteptare asa ca i-am sarit, oricum, teoretic ar fi cam acelasi lucru.... Pana in prezent sunt super mega incantat, acum pot sa imi incalzesc...de fapt pot sa incing pilaful de orez fara sa se lipeasca/arda, Si ochiurile s-au rumenit frumos cu doar cativa stropi de ulei ramasi de la incalzirea pilafului Tigaile au fundul gros, se lipeste si magnetul de ele, incalzirea pare uniforma (am uitat sa masor distribuirea temperaturii) . Pacat ca nu vine cu capac si tigaia mica, pe aia o vom folosi cel mai des, noroc ca mi se potriveste capacul de sticla de la o oala complet ceramica. Acum sper sa isi si pastreze caracteristicile si peste cateva saptamani si peste cativa ani .. ca sa pot arunca si ultimele teflonate din casa @evatryme: Da, ai dreptate in ceea ce priveste valoarea reala a produselor. Multe le poti gasi pe alibaba cu cativa dolari bucata...daca cumperi 100, 500, 1000 sau mai multe bucati. Gelul abexine (parca asa ii zice) cu 199 ron seamana f mult cu clasicul nostru apireven care de curand s-a scumpit la 17-20 ron /30 grame si pe care nu l-as inlocui cu nimic altceva. Credeam ca este destul de clara motivatia mea pt care eu am indraznit sa bag "dreq" o astfel de discutie pe un forum unde sunt permise intrebari din atat de multe domenii, la fel mi s-au parut si motivele celorlalti. Voi reveni cu poze si impresii in urmatoare luni, sper sa fie doar pro dar si contra daca va fi cazul. In rest, candva candva poate vei cumpara si tu ceva cat de marunt din "vazut la tv" si atunci poate iti vei aminti ca i-ai facut fraieri pe cei care cumpara... Bafta la cumparaturi tuturor! |
#48
Posted 28 April 2013 - 22:58
Eu am cumparat nu de multa vreme o tigaie Delimano de 28cm din Selgros si deocamdata pot sa spun ca sint extrem de multumit de ea...nu stiu cit va tine, dar momentan, nu am nimic sa-i reprosez...nu se lipeste nimic de ea, indiferent ce am gatit, iar de spalat...e vis.
Recunosc ca am grija de ea ...adica nu folosesc decit linguri de lemn pt amestecat in ea. Nu am observat (desi m-am uitat cu atentie) daca s-a schimbat ceva la aspectul ei odata cu utilizarea la temperaturi inalte si nu am observat nimic...nici macar pe exterior nu s-a schimbat la culoare. |
#49
Posted 09 May 2013 - 16:51
gvincentiu, on 25 aprilie 2013 - 11:31, said:
Doua tigai ceramice incercate de mine, vreme de 4 luni: Carrefour Home si Delimano. Acum am luat de la MediaShop tigaia cu efect de lotus. Pare un pic mai buna decat celelalte concurente, insa timpul va demonstra daca e asa. Frate da cum ai reusit sa le aduci in halul ala, ai fost la razboi cu ele? E clar ca le-ai folosit cu picioarele, pe tigaia delimano se vad clar urme de zgarieturi. De cealalta nu mai zic... arsa in ultimul hal, pun pariu ca o puneai pe foc si uitai de ea. |
#50
Posted 10 May 2013 - 06:24
Am vut ocazia sa incerc tot felul de tigai (cu ceramica ,cu teflon etc)dar cred ca niciuna nu se comporta ca si gratarul clasic de fonta neagra in care poti gatii linistit cat vrei ca nu se intampla nimic.Ca si tigaie cel mai bun rezultat l-am obtinut cu teflonul .Aici se utilizeaza tigaile in mod intensiv fara sa se poarte cineva ,,dragut''cu ele
|
#52
Posted 02 July 2013 - 10:45
Dupa o experienta de-o viata in bucatarie (53 ani) concluzia este clara:
- Fonta bate de departe orice alt material cind e vorba de prejeli / gateli clasice - necesita o minima intretinere ; - Conform @cuculili pentru chestii care se lipesc cel mai potrivit este inoxul ; Daca tineti la sanatate si bani uitati de tefloane si portelanuri (astea-s bune doar pentru cestile de cafea). |
#53
Posted 24 September 2013 - 00:40
Thair, on 08 aprilie 2013 - 20:02, said:
Mi s-a dus teflonata. Gatesc rar. Pentru prajit snitel, peste, sunca, ochiuri, omleta, clatite, placintele din branza de vaci, cartofi prajiti samd este ok aceasta tigaie ? http://www.shopmania...c93505-47330405 Ca sa vezi treaba! Tefal scoate la bataie tigaia ceramica fara PTFE sau PFOA. Cu alte cuvinte recunosc singuri ca alea cu teflon sunt cele mai cancerigene, lucru deja stiut si dovedit. In tarile cu apa calda, pana in 2015 se vor scoate de la vanzare toate tigaile ce contin Al, Pb sau Teflon. Eu am aruncat toate Tefloanele, chit ca erau Tefal si in stare perfecta si folosesc vase ceramice. Am si doua tigai acoperite cu ceramica, dar nu pot sa ma plang de ele, nici nu le utilizez prea des, doar la ochiuri si omlete, de prajeli m-am lasat de ceva vreme. Nu le-am luat din Hipermarket sau de la Bahmutencele de la Tv si fac toti banii. Asa cum cafeaua are un gust cand o bei din pahar de plastic sau din ceasca ceramica (e o chestie cu ionii care interactioneaza cu alimentele si le schimba proprietatile si gustul) asa si alimentele au gusturi diferite in functie de vasele in care le prepari. Exista vase ceramice pentru foc (nu sunt ieftine deloc) dar care fac o mancare...cum numai la tara mai mancai ciorba in castroanele de lut cu lingura de lemn (care esti de prin oltenia) si te mirai c-are gust asa de bun. Ceramica este un material organic, nonreactiv, ce emite o caldura tip infrarosu, cea mai benefica pentru gatit si cea mai sanatoasa. Cred ca idealul nostru in viata ar fi cat de sanatos este ce bagam in gura si nu cat de patat este un vas sau cat de usor e de curatat. C-asa putem sa le ungem si cu ulei de motor ars, ca sa nu se mai prinda schnitzlelul, dar asta nu-nseamna ca va fi si gustos si sanatos. Ca peste tot produsele sunt "cat dai atata face". Multe din tigaile alea minune, ceramice din Cora si alte hypermarketuri sunt niste facaturi chinezesti care n-au nicio treaba cu ceramica, ci este doar un smalt ordinar facut dintr-o vopsea toxica cu niste urme de ceramica intr-insa. Rahaturile alea Delimano sunt la fel de bune ca orice tigaie de 30 de lei din comert, doar ca sunt imbuteliate frumos ca sa dea bine pe rafturi. Asa ca, in topul celor mai sanatoase sunt: -ceramicele (cele mai organice) merg si la cuptor si unele si pe foc -inox (dar adevaratul inox) care trebuie manuite cu grija pentru ca odata zgariate se depoziteaza bacterii -fonta sau fier smaltuit (musai smaltuit) pentru ca altfel, la temperaturi mari ionii de fier incep sa fie asimilati de catre mancare, iar dupa ce sare smaltul trebuiesc aruncate -jena, care sunt bune doar la cuptor. cam atat, restul, tefloane, aluminiu, pet-uri si alte cele nu intra in compozitia chimica a organismului nostru, ergo, nici n-au ce cauta (daca era nevoie de ele ne nasteam cu ele-n sange). |
#54
Posted 24 September 2013 - 23:20
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users