Tigai ceramice ...
Last Updated: Apr 28 2021 15:46, Started by
ecoa
, Jun 19 2011 13:37
·
0
#1
Posted 19 June 2011 - 13:37
Propun un post unde sa vorbim de tigai ceramice si tot felu de vase si cratite ceramice , care sunt bune si rezista in timp ??
Am luat tigaie ceramica 80 lei si gratarul ceramic 107 lei de la dmail dar dupa 2-3 utilizari vopseaua de pe margini sa ars , ceramica la margini sa desprins , e deja cu noante de galben , are defecte , nu e neteda, e cu mici zgrunturi nu stiu cum sa zic mai exact ca si cum ar fi un fir de nisip peste care sa vopsit... dejamagit ... sunt made itali si cica au 5 ani garantie, si pare ca nu mai rezista mult si se cam prinde ... Grataru are deja ceramica pe suprafata de gatire luata de la ce pare o lovitura cu ceva ascutit , o folosito mama care e cam brutala si tigaia are 4 locuri pe suprafata de gatit unde sa desprins ceramica , din care 1 pare clar lovitura made in mama , totusi daca ceramica era tare ar fi trebuit sa fie niste zgarieturi mici nu sa ajunga la aluminiu cu tot cu ciobanimea mamei !!! Attached Files |
#2
Posted 19 June 2011 - 14:16
Ceramica e foarte sensibila la ciobire.
Curiozitatea mea este daca nu se lipeste. Se apropie cat decat de tigaile de teflon in privinta acestui aspect (ca sa se poata gati fara ulei/grasime) ? Edited by Kaskadoru, 19 June 2011 - 14:18. |
#3
Posted 19 June 2011 - 14:50
fara ulei nu merge totusi pare mai oc decat teflonul dar pare mai slaba decat emailul , am sa revin cu poze ... peste cateva zile
|
#4
Posted 14 July 2011 - 16:51
ecoa, on 19th June 2011, 14:50, said: fara ulei nu merge totusi pare mai oc decat teflonul dar pare mai slaba decat emailul , am sa revin cu poze ... peste cateva zile |
#5
Posted 14 July 2011 - 18:49
mi sa stricat laptopul..., inca sunt oc dar trebuie folosite cu grija ca ceramica e sensibila
|
#6
Posted 29 July 2011 - 14:18
se arde repede , daca vrei sa faci imediat unul dupa altul grataru se inegreste ceramica , e f sensibila nu cum se lauda producatori, si cutitele ceramice se ciobesc chiar numai taind legume... se ciobesc chiar cand cureti o ceapa cand tai radacina ...
la gratar e si mai urat in realitate dar nu se vede clar in poza.... Attached FilesEdited by ecoa, 29 July 2011 - 14:19. |
#7
Posted 29 July 2011 - 16:44
poate si la acest tip de vase este aceeasi situatie ca la cele teflonate : sunt si vase "de doi lei" si de "doua milioane de lei".
e posibil ca vasele cumparate de tine sa nu fie de cea mai buna calitate. am vazut in carrefour si selgros vase cu interior de ceramica, mult mai scumpe decat cele cumparate de tine (pret de 2-2,5 ori mai mare) |
#8
Posted 01 August 2011 - 13:33
asa... am cumparat pana acuma 5 astfel de tigai. experienta ar fi urmatoarea:
prima, o marca italiana, cu interior alb si exterior rosu, luata din selgros, aproximativ 100ron (nu e din cele care le au acum la promotia cu punctele). rezultat: nu se lipeste de ea, se comporta ca o tigaie teflonata, dar uleiul ars se depune in timp pe marginea interioara, daca o vreau curata trebuie s-o bag la cateva folosiri in masina de spalat vase unde detergentul puternic care-l foloseste masina o scoate din boale, daca nu a apucat sa se inegreasca prea tare. ceramica din interior arata oarecum asemanator cu coaja de portocala si cred ca asta contribuie la problema. am dus-o in pod ca era si un model mare (28cm) si incomod. a doua o tigaie tot rosie cu interior alb, luata tot din selgros, o marca ieftina, cu ceramica de pe interior lucioasa. isi face f. bine treaba, nu se prind de ea alimentele prajite, face probleme totusi la maner, se cam topeste de la caldura flacarii si trebuie strans din timp in timp. i-am dat-o mamei ca ea are aragaz electric si nu cred ca o sa mai aiba probleme cu manerul. cei care aveti si voi aragaz electric puteti s-o luati ca-si face treaba bine, am vazut ca sunt in auchan, e modelul de tigaie ceramica mai ieftin de la ei. (au doua modele acum la vanzare) un model cu exterior negru, si interior gri inchis cumparat din metro: initial a fost ok treaba, dar dupa ce o bagam in masina de spalat vase se prindeau alimentele de ea ca dracu. am urcat-o in pod. acu am doua modele luate din auchan (modelul mai scump care-i acum la vanzare). arata bine, interiorul e lucios si manerul pare de calitate. le folosesc de doar doua sapt, se tin bine, nu se lipesc de ele alimentele (sa nu va asteptati la ceva revolutionar, se comporta ca o tigaie teflonata in privinta asta). n-am apucat sa le bag in masina de spalat vase sa vad cum se comporta dupa. revin cu impresii dupa prima spalare. |
#10
Posted 03 August 2011 - 10:02
@Fane multumesc de informatii.O s-a incep sa caut in Cora,Metro etc ce tigai de ceramica au si s-a ma decid ce sa cumpar ca tigaia Tefal pe care o am sa facut praf dupa 1 an de folosinta.Dupa ce dai o caruta de bani ca a ramas doar numele Tefal se comporta ca una de ,,doi lei,, vorba lui @corinadaniela.Si daca vrei pune si cateva poze cu tigaia care este cea mai buna luata din Auchan ca trebuie urgent s-a cumpar.
Edited by bogdangelu, 03 August 2011 - 10:02. |
|
#11
Posted 10 August 2011 - 08:01
de tigaile ceramice bergner, delimano care se gasesc pe net , nimeni nimic ??
|
#12
Posted 23 August 2011 - 11:37
ecoa, on 10th August 2011, 07:01, said: de tigaile ceramice bergner, delimano care se gasesc pe net , nimeni nimic ?? Edited by bogdangelu, 23 August 2011 - 11:38. |
#13
Posted 14 December 2011 - 17:17
Tigaie 28 cm din aluminiu cu strat ceramic.In real 37 ron.Marca tigaii poarta numele magazinului.interior gri,exterior verde deschis,maner gri dintr-un plastic/cauciuc soft.Isi face treaba.Pana acum nu s-a zgariat,innegrit.Clatite si omleta fara ulei si nimic care sa se lipeasca(poate astea doua merita mai mult mentionate).
|
#14
Posted 15 December 2011 - 12:05
Cu naivitate am experimentat toate inventiile culinare.
Nimic nou sub soare. Concluzia? Gratar de aragaz: Fonta. Din fonta cinstita si curata, fara teflo si ceramicus din era spatiala. Tigaie? E, concesie vremurilor: teflonata, una de 20 RON care zboara la primul semn de suparare (ce naiba, costa cat 2 pachete de tzighi) Cratite din inox cu manere fixate cu nituri nu prin punct-electric. Doar bomba H le distruge si, poate, laserul martian. In rest cautarea asta de vase perfecte seamana cu adulmecarea Sfantului Graal. Tot ce merita a fost deja inventat. Attached FilesEdited by cuculili, 15 December 2011 - 12:07. |
#15
Posted 22 December 2011 - 13:03
cuculili, on 15th December 2011, 12:05, said: Cu naivitate am experimentat toate inventiile culinare. Nimic nou sub soare. Concluzia? Gratar de aragaz: Fonta. Din fonta cinstita si curata, fara teflo si ceramicus din era spatiala. Tigaie? E, concesie vremurilor: teflonata, una de 20 RON care zboara la primul semn de suparare (ce naiba, costa cat 2 pachete de tzighi) Cratite din inox cu manere fixate cu nituri nu prin punct-electric. Doar bomba H le distruge si, poate, laserul martian. In rest cautarea asta de vase perfecte seamana cu adulmecarea Sfantului Graal. Tot ce merita a fost deja inventat. Ma bucur ca mai intalnesc si oameni care sunt cu picioarele pe pamant si nu alearga dupa materiale spatiale. Bravo tie, tata. |
|
#16
Posted 22 December 2011 - 19:16
Cred ca cea mai buna tigaie este cea de 5 lei (mai nou parca s-a mai scumpit) de la Ikea. Fiind atit de ieftina, nevasta a cumparat trei bucati, insa nici pe prima n-am aruncat-o, deoarece este ca si noua. Minerul este, cum a mai scris cineva nituit, teflonul nu s-a exfoliat deloc, desi o folosim aproape zilnic de vreo trei ani.
|
#17
Posted 26 December 2011 - 00:55
Mie nu mi s-a stricat nici un vas de teflon sau ceramic.
Folosesc plastice de orice fel. Si vase obisnuite, ceramice. :coolspeak: |
#18
Posted 17 January 2012 - 13:10
Kaskadoru, on 19th June 2011, 14:16, said: Ceramica e foarte sensibila la ciobire. Curiozitatea mea este daca nu se lipeste. Se apropie cat decat de tigaile de teflon in privinta acestui aspect (ca sa se poata gati fara ulei/grasime) ? eu am cumparat de la selgros in primavara o tigaie din ceramica de 24 cm si am mai dat bani si pe capac ,apoi acasa am pregatit-o cum scrie in instructiuni cu mare grija si atentie ,si de la prima utilizare sa prins omleta de ea,am pus o felie de paine si sa prins, Am fost FFFFF.dezamagit si dupa cateva incercari nereusite in care imi venea sa o arunc pe pereti am cumparat o tigaie Tefal de vreo 130 lei si nu mai am nici o problema. Cei de la magazin mi-au zzis ca nu se poate asa ceva ,ca tigaia de ceramica e buna si clientii revin si mai cumpara.Incredibil cum numai a mea se prinde.....Acu vad si reclame la TV ,cat sunt de bune si minunate dar.......deja am dat vreo 200 lei pe o tigaie si capac si ...dezamagire totala Edited by Nicu-Luceanu, 17 January 2012 - 13:12. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users