Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Instalatii sanitare

Program de slabire cu succes gara...

Reconditionare cada baie din fonta

Problema imprimanta
 Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...

Sfat alegere parbriz
 EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai

Semnal bun da'... prost
 De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice
 

Transfer fisiere de pe PC pe laptop!

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
maladetz1

maladetz1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 29.05.2011
Salut,
Tot incerc de ceva timp sa transfer niste date de pe pc pe laptop cu un cablu crossover si nu reusesc. Acum am si un router la care conectez si laptop-ul si pc-ul pt net. Cum as putea face transferul de pe pc pe laptop sau invers prin router?
Sunt incepator in retelistica si nu prea stiu ce setari ar fi de facut.
Multumesc anticipat!

#2
danutHD

danutHD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,909
  • Înscris: 17.06.2009
Daca ai router e foarte simplu. Ambele echipamente (PC si laptop) le conectezi la router prin cablu. Zic prin cablu pentru viteza mai mare, transferul realizandu-se si prin wifi la fel de bine, dar mai lent. Pasul urmator este sa dai share la folderele de pe PC pe care vrei sa le transferi (poate fi o partitie, un folder sau o selectie de foldere). Ulterior, in retea, vei vedea pc-ul, pe care daca il accesezi vei vedea folderele respective.

Din moment ce ai postat la aria mac si ai un "pc", presupun ca pe pc ai windows si laptopul e un macbook, nu? Da mai multe detalii pentru a putea intra in mai multe detalii.

#3
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003

View Postmaladetz1, on 18th June 2011, 22:46, said:

Salut,
Tot incerc de ceva timp sa transfer niste date de pe pc pe laptop cu un cablu crossover si nu reusesc. Acum am si un router la care conectez si laptop-ul si pc-ul pt net. Cum as putea face transferul de pe pc pe laptop sau invers prin router?
Sunt incepator in retelistica si nu prea stiu ce setari ar fi de facut.
Multumesc anticipat!


nu folosi cablu crossover :)
cei de la apple ai fost mai deștepți, calculatorul se decurca cu un cablu banal, fara fire inversate
:thumbup:

#4
danutHD

danutHD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,909
  • Înscris: 17.06.2009

View Postdacuburebista, on 19th June 2011, 09:41, said:

nu folosi cablu crossover :)
cei de la apple ai fost mai deștepți, calculatorul se decurca cu un cablu banal, fara fire inversate
:thumbup:

asta nu tine de desteptaciunea celor de la apple cat despre driverul placii de retea. Am avut ocazia sa folosesc si pe windows sau linux niste laptopuri lenovo care iti permit sa folosesti cablu straight intre doua statii de lucru.

Mai mult de atat, in contextul in care in ecuatie exista un router, nici nu mai e nevoie de alte artificii, in afara de a da share la informatiile dorite.

#5
maladetz1

maladetz1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 29.05.2011

View Postdacuburebista, on 19th June 2011, 09:41, said:

nu folosi cablu crossover :)
cei de la apple ai fost mai deștepți, calculatorul se decurca cu un cablu banal, fara fire inversate
:thumbup:
Si ce setari ar trebui sa fac sa pot conecta cele doua printr-un cablu UTP normal?

#6
ghitapg2

ghitapg2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,534
  • Înscris: 07.04.2005

View Postmaladetz1, on 20th June 2011, 17:19, said:

Si ce setari ar trebui sa fac sa pot conecta cele doua printr-un cablu UTP normal?

Sa-ti definesti manual ip-urile. Pe PC iti pui de exemplu 10.0.0.1 iar pe laptop 10.0.0.2 (nu mai tin minte daca in cazul mai trebuie sa bagi si gateway, nu cred ca e necesar; daca totusi nu merge foloseste unul dintre cele 2 ip-uri pe ambele ca default gateway).

Mai departe
i) faci share si copiezi prin retea (vezi la setarile de la firewall, s-ar putea sa nu te lase sa copiezi).
sau
ii) ti-am atasat programul asta pe care il copiezi pe ambele calculatoare : settings -> la direct connection IP introduci ip-ul de la celelalt PC -> connect.  La filename daca introduci calea folderului si dai send iti copiaza identic. Nu stiu daca merge si pe MAC soft-ul, l-am testat doar pe windows.

Attached Files


Edited by ghitapg2, 21 June 2011 - 12:33.


#7
danutHD

danutHD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,909
  • Înscris: 17.06.2009
Daca omul are router, deci are ip-uri prin dhcp, de ce il mai puneti sa le lege direct?? :huh:

#8
ghitapg2

ghitapg2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,534
  • Înscris: 07.04.2005
N-am vazut ca a zis si el ca are router. My bad

#9
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003

View Postmaladetz1, on 20th June 2011, 17:19, said:

Si ce setari ar trebui sa fac sa pot conecta cele doua printr-un cablu UTP normal?

ai aici doi pași

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate