Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Transferuri instant intre bancile...

player video

Carefur Act for good

Parcare gratis in Bucuresti pentr...
 Rovinieta prin SMS pentru masina ...

Viteza mica Usb 3.2 gen.1 header

Cerificat atestare fiscala pentru...

Schimbare destinatie imobil din l...
 Dorsalgie

Recomandare brand cheie dinamomet...

Divorț la notar

Vechime vs km reali
 Android 12 : "Yahoo Mail s-a ...

Bloc Favorit cu RS2

Ce extractor audio (analogic) pen...

Cine suporta cheltuielile de jude...
 

Probleme semnal? U.P.C.

- - - - -
  • Please log in to reply
223 replies to this topic

#19
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,441
  • Înscris: 24.05.2010
Nu am vrut sa intru in polemica....dar pana la urma.......cred ca are dreptate @plictisitul.
Sunt unele programe care sunt....comprimate bine...si nu de UPC ci de......
Nu pot garanta 100% dar.........daca cele HD merg impecabil......iar cu exceptia a 2-3 canale care nu sunt in parametrii.....pot spune ca "vina" este undeva intre cei doi.
La un moment dat am postat(nu mai stiu pe ce arie) grila digitala pe DVB-C cu tot cu frecvente si acolo se poate vedea ce canale mai sunt inghesuite cu Kanal D pe aceasi frecventa.Daca ar fi o problema de semnal atunci si respectivele canale de pe aceasi frecventa ar trebui sa se vada ca si Kanal D.
Pe o frecventa "digitala" sunt "inghesuite" cam 8-10 canale tv.........

PS. Voi cauta grila digitala dupa frecvente....sa vad cine mai este pe frecventa unde se afla KanalD

Edited by feribalint, 10 June 2011 - 15:00.


#20
Macrobloc

Macrobloc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 788
  • Înscris: 16.10.2005

 feribalint, on 10th June 2011, 15:59, said:

Nu am vrut sa intru in polemica....dar pana la urma.......cred ca are dreptate @plictisitul.
Sunt unele programe care sunt....comprimate bine...si nu de UPC ci de......
Nu pot garanta 100% dar.........daca cele HD merg impecabil......iar cu exceptia a 2-3 canale care nu sunt in parametrii.....pot spune ca "vina" este undeva intre cei doi.
La un moment dat am postat(nu mai stiu pe ce arie) grila digitala pe DVB-C cu tot cu frecvente si acolo se poate vedea ce canale mai sunt inghesuite cu Kanal D pe aceasi frecventa.Daca ar fi o problema de semnal atunci si respectivele canale de pe aceasi frecventa ar trebui sa se vada ca si Kanal D.
Pe o frecventa "digitala" sunt "inghesuite" cam 8-10 canale tv.........

PS. Voi cauta grila digitala dupa frecvente....sa vad cine mai este pe frecventa unde se afla KanalD
Foarte corecta remarca ta feri. In plus cred ca era mai potrivit sa deschida un subiect separat pe aceasta tema. Din ce am citit, multe probleme sesizate sunt gresit interpretate si se face un pic de offtopic

PS
Treaba cu macroblocurile de la ciclisti se datoreaza camerei wireless. Sunt frecvente asemenea anomalii la cursele de ciclism...

Edited by Macrobloc, 10 June 2011 - 15:26.


#21
Mad_Turnip

Mad_Turnip

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 172
  • Înscris: 19.04.2006
@feribalint - corect, ei asa il iau, insa de ce mie si inca unui user ne-a aparut aceasta problema brusc si cam in acelasi timp ?
@Macrobloc - mersi de info, m-ar fi incantat sa primesc acest raspuns si de la cei care au tot venit sa vada problemele.

Intre timp a mai venit cineva de al ei, asa cum au promis. Oameni seriosi si cu care chiar am putut discuta despre problema. S-a concluzionat prin faptul ca exista undeva o problema. A ramas sa mai testam si cu un alt televizor. Au venit cu un Cisco DVR si se vedea la fel.

@marcopolo80 - sunt curios cum se rezolva la tine ....

#22
DIVX2006

DIVX2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,598
  • Înscris: 15.07.2007
rezolvarea e simpla....reducerea numarului de programe transmise pe o singura frecventa

#23
Mad_Turnip

Mad_Turnip

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 172
  • Înscris: 19.04.2006
ei spun ca nimic din factorii de transmisie nu s-a modificat, fapt ce ar fi dus la aparitia acestor probleme. semnalul este transmis, prelucrat, modificat etc la fel cum era si acu 3 luni, si inainte de aparitia problemelor.

#24
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,441
  • Înscris: 24.05.2010
Ca tot am intrat in aceasta discutie....si sa fiu corect...
Am urmarit si eu Kanal D si este adevarat ca se vad niste mici patratele(mai ales la imagina in miscare rapide) la o vizionare foarte atenta si foarte aproape de televizor.
Consider(din punctul meu de vedere) ca este o problema de transmisie si nu de retransmise.....asa cum am promis chiar acu' ma apuc sa caut ce posturi TV se mai afla pe aceasi frecventa cu Kanal D pe digital.
Atata timp cat pe HD nu se manifesta aceste patratele....cred ca nu este o problema de semnal....mai ales ca HD este mult mai sensibil.

PS. A nu se confunda aceste mici patratele cu macroblocuri....este o diferenta....
Revin imediat cu raspunsuri....

LE.Am gasit si grila digitala dupa frecvente......KanalD este pe aceasi frecventa cu Disney....dar daca ne uitam si la restul programelor de pe aceasi frecventa.....ma refer la BBC care merge impecabil la mine.

Attached Files


Edited by feribalint, 10 June 2011 - 16:35.


#25
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,083
  • Înscris: 08.10.2015
De Kanal D, ai dreptate feribalint, dar de A.X.N.-uri chiar nu stiu ce sa zic. :ermm:

Pe R.C.S. nu am vazut macro-blocuri, patratele si alte minunatii din astea la A.X.N.-uri, dar s-ar putea sa fie comprimate de la U.P.C.! Nu are cum sa fie de la semnal in nici un caz! Am vzut recent 'U.P.C.'-ul, iar pe Minimax si M6 aparea Semnal Slab, Verificati conexiunea., se vedeau impecabil, fara patratele sau pixeli, desi sareau mult cadrele!

Edited by alfa_alfa, 10 June 2011 - 16:51.


#26
SebyD

SebyD

    Radio de la A la... Play!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,432
  • Înscris: 20.11.2010

 feribalint, on 10th June 2011, 17:24, said:

Ca tot am intrat in aceasta discutie....si sa fiu corect...
Am urmarit si eu Kanal D si este adevarat ca se vad niste mici patratele(mai ales la imagina in miscare rapide) la o vizionare foarte atenta si foarte aproape de televizor.
Consider(din punctul meu de vedere) ca este o problema de transmisie si nu de retransmise.....asa cum am promis chiar acu' ma apuc sa caut ce posturi TV se mai afla pe aceasi frecventa cu Kanal D pe digital.
Atata timp cat pe HD nu se manifesta aceste patratele....cred ca nu este o problema de semnal....mai ales ca HD este mult mai sensibil.

PS. A nu se confunda aceste mici patratele cu macroblocuri....este o diferenta....
Revin imediat cu raspunsuri....

LE.Am gasit si grila digitala dupa frecvente......KanalD este pe aceasi frecventa cu Disney....dar daca ne uitam si la restul programelor de pe aceasi frecventa.....ma refer la BBC care merge impecabil la mine.
E normal ca acele patratele mici din timpul miscarii, sa apara. Asa sunt transmise posturile pe satelit. E vorba de compresia pe care o aplica cei care urca posturile TV pe satelit. Un exemplu concret, este postul TV Boomerang, pe care la unele animatii mai vechi, in timpul miscarilor, patratelele devin sacaitoare. Aceleasi patratele apareau si la vechiul meu furnizor de tv cablu. Deci, nu e o problema de la UPC, e o problema legata strict de cum sunt urcate pe satelit acele posturi, bitrate, etc. Totusi, este SD, nu HD.
Principiul televiziunii digitale SD e simplu. O companie urca un post TV pe satelit, la un anumit bitrate. Semnalul este preluat de operator prin recievere direct din satelit, si e transmis ca atare, mai departe pe digital. Nu mai spuneti ca operatorul modifica semnalul, pentru ca vorbiti prostii. Aici nu vorbim de analogic, ci de digital la care trebuie sa se mentina anumite standarde.

Problemele pe care le are colegul nostru de forum, vin de undeva de pe retea... cel mai probabil ar trebui sa verifice nodul optic din care pleaca magistrala principala la care este racordata zona lui.

Edited by SebyD, 10 June 2011 - 16:57.


#27
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,083
  • Înscris: 08.10.2015

 SebyD, on 10th June 2011, 17:54, said:

... Nu mai spuneti ca operatorul modifica semnalul, pentru ca vorbiti prostii. Aici nu vorbim de analogic, ci de digital la care trebuie sa se mentina anumite standarde.

...

Te referi la Bit-Rate?

#28
SebyD

SebyD

    Radio de la A la... Play!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,432
  • Înscris: 20.11.2010
In principal la bitrate. Sa ne amintim totusi ca UPC a facut niste upgrade-uri. Deci banda este garla. Nu are de ce sa apara congestii, deci sa modifice bitrate-ul (adica sa-l faca mai mic).

Edited by SebyD, 10 June 2011 - 16:59.


#29
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,441
  • Înscris: 24.05.2010

 alfa_alfa, on 10th June 2011, 17:50, said:

De Kanal D, ai dreptate feribalint, dar de A.X.N.-uri chiar nu stiu ce sa zic. :ermm:
Uite acum m-am uita pe AXN si merge impecabil,deasemenea la Kanal D la transmisie directa din studio nu am mai observat acele patratele.
Mentionez ca aceste info le am de pe un TV LG37LE5300(LED),la plasma de 106CM Panasonic aceleasi imagini(este doar HD,dar la canale SD...E OK) ca pe astea am digital....restu'....din pacate analogic

Edited by feribalint, 10 June 2011 - 17:00.


#30
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,083
  • Înscris: 08.10.2015

 feribalint, on 10th June 2011, 17:59, said:

Uite acum m-am uita pe AXN si merge impecabil,deasemenea la Kanal D la transmisie directa din studio nu am mai observat acele patratele.
Mentionez ca aceste info le am de pe un TV LG37LE5300(LED),la plasma de 106CM Panasonic aceleasi imagini(este doar HD,dar la canale SD...E OK) ca pe astea am digital....restu'....din pacate analogic

Eu am probleme cu C. N. si A.T.V. HU.. :P

Dar nu pe U.P.C.. :)

#31
Mad_Turnip

Mad_Turnip

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 172
  • Înscris: 19.04.2006
pe celalalt forum cineva mi-a raspuns ca a cedat satelitul si le-au ingramadit pe toate.

@feribalint, ce diagonala ai ? inainte se vedeau patratelele ? incerc sa-mi dau seama daca este o situatie noua sau asa era dinainte. foarte aproape nu stau, 3.5metri la 119 diagonala. am inteles ca de fapt nu sunt macroblockuri. voi incerca sa ma uit pe toate posturile si voi reveni cu o lista care la mine se vad prost. mi-e greu de crezut ca multe canale, si de la noi si de afara au diverse probleme exact in acelasi timp.

@SebyD, nu sunt as in domeniu, dar cam stiu cu ce se mananca un digital si stiu ca inainte nu apareau aceste patratele. ce anume masoara echipele cand vin cu aparatul acela ? este posibil ca un nod optic sa transmita semnal perfect la calitate si putere dar sa "introduca" aceste patratele ?

LE: acum am dat si eu pe KanalD, parca nu mai sunt atat de stridente, dar exista. revin cu detalii.

Edited by Mad_Turnip, 10 June 2011 - 17:04.


#32
SebyD

SebyD

    Radio de la A la... Play!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,432
  • Înscris: 20.11.2010
Nu. Nodul optic poate foarte bine sa dea exact cat trebuie nivelurile, dar problema sa fie din echipamentul din nodul respectiv. Tu nu mai ai vecini abonati la UPC Digital? Daca da, du-te si intreaba (sau vezi) daca au aceleasi probleme ca si tine. Daca da, e clar ceva in neregula cu echipamentul din nodul optic.

Ti-ai schimbat de curand televizorul?

Edited by SebyD, 10 June 2011 - 17:06.


#33
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,441
  • Înscris: 24.05.2010
Sa recunosc nu am inca diagonala asa mare la TV....chiar intentionam sa-mi cumpar unul de 127 sau 150...ca am unde sa-l pun.
Led-ul este de 94cm iar plasma este de 106 cm...restu' televizoarelor nu le mai pun.....
@Mad Turnip
Cum se vede RTL?

LE. Mi-ati vazut semnatura(avatarul)....m-am autonumit "Il Consigliere" de UPC.....a ramas vacant postul de "Don Corleone" de UPC.....cine se baga.....

Edited by feribalint, 10 June 2011 - 17:12.


#34
SebyD

SebyD

    Radio de la A la... Play!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,432
  • Înscris: 20.11.2010
@feribalint, daca insinuezi ceva, nu ma bag :D Imi sar ultrasii RDS in cap si deja am destui dusmani in randul lor :lol:

Apropo de subiectul nostru. Vorbeam intr-o zi cu un tehnician, care avea o varsta respectabila si mi-a spus ca daca vreodata sunt probleme cu nivelurile de semnal, primul afectat este Kanal D. Probabil este pe o frecventa mai sensibila la niveluri mici de semnal.
Eu n-am avut niciodata probleme cu postul ala. Bine, reteaua de aici are vechime de 2 ani si stau cam la maxim 30 de metri de un amplificator... :D

Acele mici patratele mai apar de regula la TV-urile cu diagonala mare. De aceea, nu recomand TV-uri cu diagonala mare daca urmariti in special posturi SD.
Eu o ard batraneste cu un CRT Panasonic, care se vede impecabil.

Edited by SebyD, 10 June 2011 - 17:18.


#35
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,441
  • Înscris: 24.05.2010
Am avut ocazia sa vad canale digitale si in afara tarii(Germania) si crede-ma ca si acolo am vazut acele patratele mici la imagini in miscare"rapida")la anumite posturi TV.
Nu sunt expert in domeniu....dar probabil diagonalele astea mari te pot dezavantaja.
Dar in moment ce pe Kanal D exist acele patratele iar pe BBC nu exista...nu cred ca se mai pune problema semnalului...atata timp cat ambele programe sunt pe aceasi frecventa pe digital.....
Corectati-ma daca gresesc.

Edited by feribalint, 10 June 2011 - 17:20.


#36
SebyD

SebyD

    Radio de la A la... Play!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,432
  • Înscris: 20.11.2010
Exact ce spuneam si eu. Operatorul trimite pe cablu semnalul ca atare. Nu are nici macar un singur motiv sa il modifice. Problema vine de la companiile care urca televiziunile pe satelit. Cele urcate la un bitrate mai mic, au acele patratele cand e multa miscare. Calitatea costa cand e vorba de urcat pe satelit, iar un satelit bun, este implict mai scump.

Un exemplu concret, am de pe vremea retelei radio MIX FM. Semnalul ajungea prin fibra optica, deci foarte OK, la cei care il urcau pe satelit, iar in tara, din satelit, se auzea ca un mp3 comprimat la 96 kbps. Depinde mereu de bitrate-ul cu care este urcat semnalul pe satelit si ma gandesc ca cu cat e mai ieftin pentru postul de radio sau TV, cu atat semnalul pe satelit e mai prost.

Edited by SebyD, 10 June 2011 - 17:25.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate