Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat cumparare auto sh/noua

Romania interzice din vara pungil...

Dezinstalare Linux

Motorola Moto G4 Plus sau Xiaomi ...
 calcul concediu odihna ultimii 4 ...

Guvernul Dancila nu se mai face c...

Sfat achizitie cooler (I7 8700 no...

vibrator masa turnare beton
 Laptop pt utilizare Office pana i...

Placa video Nvidia pentru reț...

combat boots

Ofertele Superstar ale Iernii
 Ajutor formatare text

Mutarea Capitalei Administrative ...

Ajutor cu Archer C7 v4, NAT Boost...

suspendare societate care detine ...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Poporul ales

- - - - -
 • This topic is locked This topic is locked
20 replies to this topic

#1
pllictissitt4

pllictissitt4

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 66
 • Înscris: 26.05.2011
 • ID membru: 689,668
 • Locație: Nirvanaa
De curand am auzit o parere a cuiva care spunea ca "poporul ales" Israelul este salvat indiferent daca ei cred sau nu in Noul Testament. Mi-a spus ca ei nu cred.

L-am intrebat daca d.p.d.v crestin e gresit sau bine ce fac, ca ei nu cred ca Isus a venit si asteapta in continuare pe Mesia. Mi-a spus ca e gresita o astfel de abordare pentru noi, dar lor li se permit, ca sunt "poporul ales".

Mi se pare ca se face diferenta si nu cred ca un D-zeu adevarat ar avea favoritisme.

Nu prea ma pricep la asta cu poporul ales si cu necredinta lor in Noul Testament...

Voi ce parere aveti ?

Edited by pllictissitt4, 08 June 2011 - 11:23.


#2
rasistu

rasistu

  Troll

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,715
 • Înscris: 20.03.2011
 • ID membru: 674,445
 • Locație: Where the grass is green and the girls are pretty
eu cred ca au dat spaga la sefu cel mare.

Edited by rasistu, 08 June 2011 - 11:58.


#3
zengaro2

zengaro2

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 218
 • Înscris: 12.07.2010
 • ID membru: 607,283

View Postpllictissitt4, on 8th June 2011, 12:17, said:

De curand am auzit o parere a cuiva care spunea ca "poporul ales" Israelul este salvat indiferent daca ei cred sau nu in Noul Testament. Mi-a spus ca ei nu cred.
Dumnezeu nu e drept in viziunea alora?

#4
caesarB

caesarB

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 101
 • Înscris: 19.10.2007
 • ID membru: 238,333
Eu cred ca Dumnezeu e rasist.

#5
dulgherul

dulgherul

  Active Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,420
 • Înscris: 28.02.2008
 • ID membru: 295,535
 • Locație: Gherla

View PostcaesarB, on 10th June 2011, 19:34, said:

Eu cred ca Dumnezeu e rasist.
Adică? Este bărbier?!!

#6
7culori

7culori

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,467
 • Înscris: 19.02.2010
 • ID membru: 564,428
 • Locație: Bucuresti
Israelul , l-a respins pe Meshia acum 2000 de ani ,ca popor, dar l-au primit citeva persoane ,anume cei 120 de crestini peste care la Rusalii a cazut Duhul Sfint, acestia apoi au raspindit Vestea mai departe si 3000 de suflete s-au cait de uciderea lui Meshia.

D-zeu lucreaza cu Israelul ca popor , pe cind cu restul popoarelor ca indivizi .

Lucrarea pe care urmeaza D-zeu ca sa o desfasoare cu poporul ales este descrisa aici in mod profetic,
Zaharia 12
1. Prorocia, cuvantul Domnului despre Israel. Asa vorbeste Domnul care a intins cerurile si a intemeiat pamantul, si a intocmit duhul omului din el:

2. "Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusalimului.

3. In ziua aceea, voi face din Ierusalim o piatra grea pentru toate popoarele. Toti cei ce o vor ridica, vor fi vatamati, si toate neamurile pamantului se vor strange impotriva lui.

4. In ziua aceea, zice Domnul, voi lovi cu ameteala pe toti caii si cu turbare pe cei ce vor calari pe ei; dar voi avea ochii deschisi asupra casei lui Iuda si voi orbi toti caii popoarelor.

5. Capeteniile lui Iuda vor zice in inima lor: "Locuitorii Ierusalimului sunt taria noastra, prin Domnul ostirilor, Dumnezeul lor."

6. In ziua aceea, voi face pe capeteniile lui Iuda ca o vatra de foc sub lemn, ca o faclie aprinsa sub snopi; vor mistui in dreapta si in stanga pe toate popoarele de jur imprejur, iar Ierusalimul va fi locuit iarasi la locul lui cel vechi.

7. Domnul va mantui mai intai corturile lui Iuda, pentru ca slava casei lui David si fala locuitorilor Ierusalimului sa nu se inalte peste Iuda.

8. In ziua aceea, Domnul va ocroti pe locuitorii Ierusalimului, asa ca cel mai slab dintre ei va fi in ziua aceea ca David; si casa lui David va fi ca Dumnezeu, ca Ingerul Domnului inaintea lor.

9. In ziua aceea, voi cauta sa nimicesc toate neamurile care vor veni impotriva Ierusalimului.

10. Atunci voi turna peste casa lui David si peste locuitorii Ierusalimului un duh de indurare si de rugaciune, si isi vor intoarce privirile spre Mine, pe care L-au strapuns. Il vor plange cum plange cineva pe singurul lui fiu, si-L vor plange amarnic cum plange cineva pe un intai nascut.

11. In ziua aceea, va fi jale mare in Ierusalim, ca jalea din Hadadrimon, in valea Meghidonului.

12. Tara se va jeli, fiecare familie deosebit: familia casei lui David deosebit, si femeile ei, deosebit; familia casei lui Natan, deosebit, si femeile ei, deosebit;

13. familia casei lui Levi, deosebit, si femeile ei, deosebit; familia lui Simei, deosebit, si femeile ei, deosebit;

14. toate celelalte familii, fiecare familie, deosebit, si femeile ei, deosebit.

Posted ImagePosted Image

#7
costin3

costin3

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,000
 • Înscris: 17.03.2010
 • ID membru: 573,588
 • Locație: Bucuresti
Isaia 62
1. "De dragostea Sionului nu voi tacea, de dragostea Ierusalimului nu voi inceta, pana nu se va arata mantuirea lui, lumina soarelui si izbavirea lui, ca o faclie care s-aprinde.
2. Atunci neamurile vor vedea mantuirea ta, si toti imparatii, slava ta; si-ti vor pune un nume nou pe care-l va hotari gura Domnului.
3. Vei fi o cununa stralucitoare in mana Domnului, o legatura imparateasca in mana Dumnezeului tau.
4. Nu te vor mai numi "Parasita" si nu-ti vor mai numi pamantul un pustiu, ci te vor numi: "Placerea Mea este in ea", si tara ta o vor numi "Beula", "Maritata", caci Domnul Isi pune placerea in tine, si tara ta se va marita iarasi.
5. Cum se uneste un tanar cu o fecioara, asa se vor uni fiii tai cu tine; si cum se bucura mirele de mireasa lui, asa Se va bucura Dumnezeul tau de tine.
6. Pe zidurile tale, Ierusalime, am pus niste strajeri care nu vor tacea niciodata, nici zi, nici noapte! Voi care aduceti aminte Domnului de el, nu va odihniti deloc!
7. Si nu-I dati ragaz, pana nu va aseza din nou Ierusalimul si-l va face o lauda pe pamant.
8. Domnul a jurat pe dreapta Lui si pe bratul Lui cel puternic, zicand: "Nu voi mai da graul tau hrana vrajmasilor tai, si fiii strainului nu vor mai bea vinul tau pentru care tu te-ai ostenit.
9. Ci cei ce vor strange graul, aceia il vor manca si vor lauda pe Domnul, si cei ce vor face vinul, aceia il vor bea in curtile Locasului Meu celui Sfant."
10. Treceti, treceti pe porti! Pregatiti o cale poporului! Croiti, croiti drum, dati pietrele la o parte! Ridicati un steag peste popoare!
11. Iata ce vesteste Domnul pana la marginile pamantului: "Spuneti fiicei Sionului: "Iata, Mantuitorul tau vine; iata, plata este cu El, si rasplatirile merg inaintea Lui."
12. Ei vor fi numiti "Popor sfant", "Rascumparati ai Domnului". Iar pe tine te vor numi "Cetate cautata si neparasita".

Daca Romania va fi asa cum prorocesc unii, noul Ierusalim, atunci ar trebui sa fie curatata serios de criminali, preacurvari, betivi, hoti, mincinosi, etc.
Va trebuii pustiita, spus mai pe scurt.
Va fi nevoie de un cataclism mai mare ca cel patit de Japonia, ca sa fuga sau sa piara toate jigodiile din tara si sa ramana doar cei neprihaniti si amarati care au puterea de a infrunta un necaz asa mare.

___________________________________

Cam seamana Romania cu Ierusalimul nu-i asa ?

Ezechiel 22:23
Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel:
Ezechiel 22:24
"Fiul omului, spune Ierusalimului : "Ești o țară necurățată și neudată de ploaie în ziua mâniei."
Ezechiel 22:25
Mai marii lui uneltesc în mijlocul lui ca să înghită sufletele ca un leu care răcnește și își sfâșie prada; pun mâna pe bogății și lucruri scumpe și măresc numărul văduvelor în mijlocul lui.
Ezechiel 22:26
Preoții lui calcă Legea Mea și Îmi pângăresc lucrurile Mele sfinte, nu fac nicio deosebire între ce este sfânt și ce nu este sfânt, nici nu învață pe oameni să facă deosebire între ce este necurat și ce este curat, își întorc ochii de la Sabatele Mele, și sunt pângărit în mijlocul lor.
Ezechiel 22:27
Căpeteniile lui sunt în mijlocul lui ca niște lupi care își sfâșie prada, varsă sânge, pierd sufletele, numai ca să-și potolească lăcomia de bani.
Ezechiel 22:28
Prorocii lui au pentru ei tencuieli de ipsos, vedenii înșelătoare, prorocii mincinoase. Ei zic: "Așa vorbește Domnul Dumnezeu!" Și Domnul nu le-a vorbit!
Ezechiel 22:29
Poporul din țară se dedă la silnicie, fură, asuprește pe cel nenorocit și pe cel lipsit, calcă în picioare pe străin împotriva oricărei dreptăți!
Ezechiel 22:30
Caut printre ei un om care să înalțe un zid și să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru țară, ca să n-o nimicesc; dar nu găsesc niciunul!
Ezechiel 22:31
Îmi voi vărsa urgia peste ei, îi voi nimici cu focul mâniei Mele și le voi întoarce faptele asupra capului lor, zice Domnul Dumnezeu."

Edited by costin3, 11 June 2011 - 10:31.


#8
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,356
 • Înscris: 30.04.2010
 • ID membru: 586,080

View Postpllictissitt4, on 8th June 2011, 12:17, said:

De curand am auzit o parere a cuiva care spunea ca "poporul ales" Israelul este salvat indiferent daca ei cred sau nu in Noul Testament. Mi-a spus ca ei nu cred.

L-am intrebat daca d.p.d.v crestin e gresit sau bine ce fac, ca ei nu cred ca Isus a venit si asteapta in continuare pe Mesia. Mi-a spus ca e gresita o astfel de abordare pentru noi, dar lor li se permit, ca sunt "poporul ales".

Mi se pare ca se face diferenta si nu cred ca un D-zeu adevarat ar avea favoritisme.

Nu prea ma pricep la asta cu poporul ales si cu necredinta lor in Noul Testament...

Voi ce parere aveti ?
Punctul pe "i":
Evreii nu cred in Cristos, altminteri erau crestini.

#9
pro-civilizatie

pro-civilizatie

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,206
 • Înscris: 19.02.2011
 • ID membru: 666,461
 • Locație: Belgravistan
Deocamdata Dumnezeu binecuvanteaza America

#10
7culori

7culori

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,467
 • Înscris: 19.02.2010
 • ID membru: 564,428
 • Locație: Bucuresti

View Postpro-civilizatie, on 12th June 2011, 00:44, said:

Deocamdata Dumnezeu binecuvanteaza America


D-zeu pedepseste USA, caci au respins un profet. Judecata a inceput pentru USA, vinturile bat tarmul coastei de vest, pina cind se va prabusi in ocean.

#11
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,356
 • Înscris: 30.04.2010
 • ID membru: 586,080

View Post7culori, on 13th June 2011, 12:11, said:

D-zeu pedepseste USA, caci au respins un profet. Judecata a inceput pentru USA, vinturile bat tarmul coastei de vest, pina cind se va prabusi in ocean.
Habotnicia bate filosifia.

#12
edikup

edikup

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 823
 • Înscris: 10.05.2006
 • ID membru: 76,991
 • Locație: Bucuresti

View Post7culori, on 13th June 2011, 12:11, said:

D-zeu pedepseste USA, caci au respins un profet. Judecata a inceput pentru USA, vinturile bat tarmul coastei de vest, pina cind se va prabusi in ocean.

Nu ca as fi un mare fan al SUA, dar... care ar fi tari care sa nu merite o judecata? Adica, mai pe inteles... opusul SUA? Ceva exemple, daca se poate?

#13
genius

genius

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,644
 • Înscris: 23.11.2004
 • ID membru: 26,140

View Post7culori, on 13th June 2011, 12:11, said:

D-zeu pedepseste USA, caci au respins un profet. Judecata a inceput pentru USA, vinturile bat tarmul coastei de vest, pina cind se va prabusi in ocean.
Vântul bate țărmul costei de vest și tu bați câmpii .
Tu ai citit de ce se va prăbuși ???

#14
7culori

7culori

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,467
 • Înscris: 19.02.2010
 • ID membru: 564,428
 • Locație: Bucuresti

View Postedikup, on 15th June 2011, 23:16, said:

Nu ca as fi un mare fan al SUA, dar... care ar fi tari care sa nu merite o judecata? Adica, mai pe inteles... opusul SUA? Ceva exemple, daca se poate?


SUA au fost privilegiate prin prezenta unui profet, Rusia nu, nici alte tari , SUA ca si Israelul se poate spune ca au fost tara fagaduita , toti crestinii s-au refugiat in state in urma prigoanei romano-catolice, pina in ziua de azi tarile ortodoxe au de suferit enorm ca nu sunt catolice.
Romania sufera cel mai rau .
Banii sunt la catolici si evrei, investitiile se fac in functie de interesele spirituale. La fel se repartizeaza si banii acestei europe unite-imperiu catolic.

Stii cum a zis Iisus , vai de tine Capernaume ,caci daca s-ar fi facut in alte tari ce s-a facut in tine de mult s-ar fi pocait.
Minunile din vremea noastra au fost facute in SUA care a prosperat la maxim in toate , acum vor pierde tot ,iar profetul William Marrion Branham a zis ca vor fi cratere in urma bombardarii aviatiei ruse.

#15
sext

sext

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,360
 • Înscris: 28.12.2009
 • ID membru: 543,787
 • Locație: București
Dumnezeul lui Israel tre' sa fie cel mai imbecil zeu de pe planeta asta, daca si-a putut alege asa un popor, care i-a tot dat migrene galactice, constant. :wacko:

Individul putea sa renunte demult la cretinii "alesi", dupa cate tepe si-a luat de la ei. Dar nu, de ce sa se faca de ras sa se razgandeasca. Imprastiem cacatul pe toti peretii.

Dumnezeu cred ca e manager roman.

#16
7culori

7culori

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,467
 • Înscris: 19.02.2010
 • ID membru: 564,428
 • Locație: Bucuresti

View Postsext, on 20th June 2011, 13:46, said:

Dumnezeul lui Israel tre' sa fie cel mai imbecil zeu de pe planeta asta, daca si-a putut alege asa un popor, care i-a tot dat migrene galactice, constant. :wacko:

Individul putea sa renunte demult la cretinii "alesi", dupa cate tepe si-a luat de la ei. Dar nu, de ce sa se faca de ras sa se razgandeasca. Imprastiem cacatul pe toti peretii.

Dumnezeu cred ca e manager roman.

Uite aici un medicament la vreme de nevoie.


2 Corinteni 5
1. Stim, in adevar, ca, daca se desface casa pamanteasca a cortului nostru trupesc, avem o cladire in cer, de la Dumnezeu, o casa care nu este facuta de mana, ci este vesnica.

2. Si gemem in cortul acesta, plini de dorinta sa ne imbracam peste el cu locasul nostru ceresc,

3. negresit, daca atunci cand vom fi imbracati nu vom fi gasiti dezbracati de el.

4. Chiar in cortul acesta deci gemem apasati; nu ca dorim sa fim dezbracati de trupul acesta, ci sa fim imbracati cu trupul celalalt peste acesta, pentru ca ce este muritor in noi sa fie inghitit de viata.

5. Si Cel ce ne-a facut pentru aceasta este Dumnezeu, care ne-a dat arvuna Duhului.

6. Asadar, noi intotdeauna suntem plini de incredere; caci stim ca, daca suntem acasa in trup, pribegim departe de Domnul -

7. pentru ca umblam prin credinta, nu prin vedere. -

8. Da, suntem plini de incredere, si ne place mult mai mult sa parasim trupul acesta, ca sa fim acasa, la Domnul.

9. De aceea ne si silim sa-I fim placuti, fie ca ramanem acasa, fie ca suntem departe de casa.

10. Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul pe care-l va fi facut cand traia in trup.

11. Ca unii care cunoastem deci frica de Domnul, pe oameni cautam sa-i incredintam; dar Dumnezeu ne cunoaste bine, si nadajduiesc ca si voi ne cunoasteti bine in cugetele voastre.

12. Cu aceasta nu ne laudam singuri iarasi inaintea voastra, ci va dam un temei de lauda cu privire la noi, ca sa aveti cu ce raspunde acelora care se lauda cu ce este in infatisare, si nu cu ce este in inima.

13. In adevar, daca ne-am iesit din minti, pentru Dumnezeu ne-am iesit; daca suntem intregi la minte, pentru voi suntem.

14. Caci dragostea lui Hristos ne strange; fiindca socotim ca, daca Unul singur a murit pentru toti, toti deci au murit.

15. Si El a murit pentru toti, pentru ca cei ce traiesc sa nu mai traiasca pentru ei insisi, ci pentru Cel ce a murit si a inviat pentru ei.

16. Asa ca, de acum incolo, nu mai cunoastem pe nimeni in felul lumii; si, chiar daca am cunoscut pe Hristos in felul lumii, totusi acum nu-L mai cunoastem in felul acesta.

17. Caci, daca este cineva in Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi.

18. Si toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a impacat cu El prin Isus Hristos si ne-a incredintat slujba impacarii;

19. ca adica, Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine, netinandu-le in socoteala pacatele lor, si ne-a incredintat noua propovaduirea acestei impacari.

20. Noi, dar, suntem trimisi imputerniciti ai lui Hristos; si, ca si cum Dumnezeu ar indemna prin noi, va rugam fierbinte, in Numele lui Hristos: impacati-va cu Dumnezeu!

21. Pe Cel ce n-a cunoscut niciun pacat, El L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El.

Posted ImagePosted Image

#17
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,356
 • Înscris: 30.04.2010
 • ID membru: 586,080

View Postsext, on 20th June 2011, 13:46, said:

Dumnezeu cred ca e manager roman.
De aceea nu a ales pe roman, caci stie EL ce stie.

#18
Trestiana

Trestiana

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 565
 • Înscris: 29.12.2009
 • ID membru: 544,342
 • Locație: Dorohoi

View Postpllictissitt4, on 8th June 2011, 12:17, said:

De curand am auzit o parere a cuiva care spunea ca "poporul ales" Israelul este salvat indiferent daca ei cred sau nu in Noul Testament. Mi-a spus ca ei nu cred.

L-am intrebat daca d.p.d.v crestin e gresit sau bine ce fac, ca ei nu cred ca Isus a venit si asteapta in continuare pe Mesia. Mi-a spus ca e gresita o astfel de abordare pentru noi, dar lor li se permit, ca sunt "poporul ales".

Mi se pare ca se face diferenta si nu cred ca un D-zeu adevarat ar avea favoritisme.

Nu prea ma pricep la asta cu poporul ales si cu necredinta lor in Noul Testament...

Voi ce parere aveti ?

Evrei (iudei, israeliți)

Definiție: Așa cum sunt folosiți astăzi, acești termeni se referă la persoane de origine evreiască sau convertite la iudaism. Biblia atrage atenția și asupra faptului că unii creștini sunt iudei spirituali și formează „Israelul lui Dumnezeu“.

Sunt evreii de astăzi poporul ales al lui Dumnezeu?

Așa cred mulți evrei. O enciclopedie spune: „POPOR ALES, denumire folosită deseori pentru poporul Israel, exprimând ideea că poporul Israel se bucură de o relație unică și specială cu Dumnezeul universului. Acest concept a jucat un rol important în toată istoria gândirii ebraice“. — Encyclopaedia Judaica (Ierusalim, 1971, vol. V, col. 498); vezi și Deuteronomul 7:6–8; Exodul 19:5.

Mulți membri ai creștinătății sunt de aceeași părere. La rubrica „Religie“, un ziar afirma următoarele: „Contrar învățăturilor pe care bisericile le-au propagat de secole, și anume că Dumnezeu «a respins poporul Israel» și l-a înlocuit cu un «nou Israel», el [Paul M. Van Buren, teolog la Universitatea Temple din Philadelphia] spune că în prezent bisericile susțin că «legământul făcut de Dumnezeu cu poporul evreu este veșnic. Această surprinzătoare schimbare de opinie a fost observată atât la protestanți, cât și la catolici, de ambele părți ale Atlanticului»“ (Journal and Constitution, Atlanta, 22 ianuarie 1983, p. 5-B). The New York Times din 6 februarie 1983, p. 42, remarca: „«Aripa dreaptă evanghelică este fascinată de Israel și consideră că Israelul trebuie sprijinit în tot ce face, fiindcă Dumnezeu este de partea Israelului», a declarat Timothy Smith, profesor de teologie la Universitatea Johns Hopkins și discipol evanghelist al lui Wesley“. Unii membri ai creștinătății se așteaptă la convertirea și, în cele din urmă, la salvarea întregului Israel natural. Alții consideră că între Dumnezeu și Israel a existat întotdeauna o legătură indestructibilă, de aceea ei susțin că numai neiudeii ar avea nevoie să se împace cu Dumnezeu prin Cristos.

Gândiți-vă: După exilul babilonian, când Israel s-a întors în patria sa, poporul a trebuit să restabilească închinarea adevărată în țara pe care le-a dat-o Dumnezeu. Unul dintre primele proiecte a fost reconstruirea templului lui Iehova în Ierusalim. Dar, după ce romanii au distrus Ierusalimul în 70 e.n., templul n-a mai fost reconstruit. Pe locul lui se află în prezent un sanctuar islamic. Dacă evreii, care spun că se află sub legea mozaică, ar fi astăzi în Ierusalim ca popor ales al lui Dumnezeu, n-ar fi reconstruit ei templul dedicat închinării aduse lui?

Mat. 21:42, 43: „Isus le-a zis [preoților principali și bătrânilor iudeilor din Ierusalim]: «N-ați citit niciodată în Scripturi: „Piatra pe care au respins-o zidarii a devenit piatra din capul unghiului; de la Iehova a venit lucrul acesta și este minunat în ochii noștri“? Iată de ce vă spun: Regatul lui Dumnezeu va fi luat de la voi și va fi dat unei națiuni care va face roadele lui»“.

Mat. 23:37, 38: „Ierusalime, Ierusalime, care-i omori pe profeți și-i ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine, de câte ori am vrut să-i adun pe copiii tăi, cum își adună cloșca puii sub aripi! Dar voi n-ați vrut! Iată! Casa vă este părăsită și lăsată vouă“.

Garantează legământul lui Dumnezeu cu Avraam că evreii sunt în continuare poporul ales al lui Dumnezeu?

Gal. 3:27–29: „Toți care ați fost botezați în Cristos v-ați îmbrăcat cu Cristos. Nu există nici iudeu, nici grec, nu există nici sclav, nici om liber, nu există nici bărbat, nici femeie, pentru că toți sunteți una în unitate cu Cristos Isus. Mai mult, dacă sunteți ai lui Cristos, sunteți într-adevăr sămânța lui Avraam, moștenitori potrivit promisiunii“. (Astfel, din punctul de vedere al lui Dumnezeu, nu faptul de a descinde din Avraam determină cine este sămânța lui Avraam.)

Se vor converti toți evreii la creștinism și vor obține toți salvare veșnică?

Rom. 11:25, 26: „Fraților, nu vreau să fiți în neștiință despre acest secret sacru, ca să nu fiți înțelepți în ochii voștri: unei părți din Israel i s-a tocit sensibilitatea până va intra numărul complet al oamenilor națiunilor, și, în felul acesta [astfel, BG, BO, Carol II; așa, SS 1874; în greacă hoútos], tot Israelul va fi salvat“. (Să observăm că „tot Israelul“ va fi salvat nu prin convertirea tuturor evreilor, ci prin ‘intrarea’ unora dintre neiudei. Unii traducători redau versetul 26 în felul următor: „Și atunci tot Israelul va fi salvat“. Dar A Manual Greek Lexicon of the New Testament [Edinburgh, 1937, G. Abbott-Smith, p. 329] redă cuvântul grecesc hoútos prin: „în modul acesta, astfel“.)

Pentru a înțelege corect textul din Romani 11:25, 26 trebuie să avem în vedere ce s-a spus mai înainte în Romani: „Iudeu nu este cel ce e așa pe dinafară și circumcizie nu este cea dinafară, din carne, ci iudeu este cel ce e așa pe dinăuntru, iar circumcizia lui este aceea a inimii, prin spirit și nu printr-un cod scris“ (Rom. 2:28, 29). „Nu toți cei care provin din Israel sunt cu adevărat «Israel».“ — Rom. 9:6.

Trebuie evreii să manifeste credință în Isus Cristos pentru a fi salvați?

În Isaia 53:1–12 s-a profețit că Mesia avea să moară pentru ‘a purta păcatul multora și a interveni pentru cei ce încalcă legea’. În Daniel 9:24–27, venirea și moartea lui Mesia sunt puse în legătură cu momentul când ‘se va pune capăt păcatului și se va face ispășire pentru nelegiuire’. Ambele texte arată că evreii aveau nevoie de această mijlocire și de iertare. Se puteau ei aștepta ca, respingându-l pe Mesia, să obțină aprobarea Celui ce l-a trimis?

Fap. 4:11, 12: „[Vorbind despre Isus Cristos, apostolul Petru a fost îndemnat de spiritul sfânt să le spună conducătorilor iudeilor și bătrânilor din Ierusalim]: El este «piatra pe care voi, zidarii, ați considerat-o un nimic și care a devenit capul unghiului». Și în nimeni altul nu este salvare, căci nu este sub cer niciun alt nume care să fi fost dat printre oameni prin care putem fi salvați“. (Cu toate că națiunea Israelului natural nu se mai bucură de o favoare divină specială, evreii pot beneficia în mod individual de salvare prin Isus, Mesia, la fel ca oamenii din toate națiunile.)

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users