Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT(20...

Casti, DAP-uri, dongles si DAC/AM...

Cum fac reclama pe youtube?
 Pedichiurist(a) la domiciliu

Nisi 9mm F/2.8 pentru APS-C&MFT

Cum se poate metamorfoza o imagin...

Pas cu Pas: Cum se poate face o a...
 Cum se pot uni calitatile unui co...

Depistare IP-uri duplicate

Presiune laser = presiune hidrost...

Șomer cu indemnizație v...
 Radio mp3 player auto =recomandare

Solutii alternative incalzire cen...

La multi ani @Serafim606!

Eternul neg de pe deget
 

Taverne Thassos

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
102 replies to this topic

#73
raducut123

raducut123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 12.09.2013
Eu am mancat si la Elena o data si la Platanos de 2 ori, cred...Oricum, merg des in Thassos, cateva zile in fiecare an...Mie mi-a parut maincarea la Platanos mai buna.

#74
doru_64

doru_64

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 02.02.2010
Ca tot veni vorba, va impartasec si eu experienta de la Stelios, ce e drept cam veche, din 2014, poate intre timp lucrurile s-au schimbat. Desi era aglomerat, am fost primiti foarte bine, ne-au facut loc sa parcam, ne-au condus la masa, in plus ne-au oferit din partea casei cate o portie de organe de miel foarte bine preparate, un deliciu. La felul principal lucrurile s-au schimbat, mielul a fost uscat si atos. Am vazut si de ce: era preparat la rotisor electric (aveau o baterie de cel putin cinci, nu mai retin exact). Mai mult, sunt convins ca nu erau din productie proprie, dupa frecventa cu care alimentau rotisoarele si pentru ca am observat ca mieii erau stampilati. Probabil din cauza cererii foarte mari au devenit mai "comerciali", nemaiputand sustine necesarul din productie proprie.
In schimb am avut o experienta foarte placuta cu taverva Vasilios din Kazaviti, unde am ajuns intamplator, si unde am fost serviti cu un miel la cuptor excelent pregatit.

Edited by doru_64, 19 June 2019 - 23:17.


#75
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,587
  • Înscris: 04.07.2010
Doru, şi noi tot în 2014 am mâncat la Stelios, când tipul mi-a confirmat că mieii sunt din ferma proprie. Iar treaba cu ştampila e uşor de explicat, zic eu. Tipul era nemulţumit că din 2014 nu mai era voie să se sacrifice miei pe insulă. În consecinţă erau obligaţi să-i ducă la abator în Kavala, probabil ca să existe un control atât în ce priveşte sănătatea, cât şi în ce priveşte impozitele. Iar în urma controlului apare ştampila, inevitabil. Sunt convins că asta e explicaţia ştampilei, nu că ar fi mieii din import.

Să ştii că Vasilios din Kazaviti figurează în recomandările din ghidul meu Lon-ly Pl-net din 2006, ca şi O Andreas dealtfel. În 2010 noi am parcat chiar lângă Vasilios, dar terasa era pustie, iar tipa care era acolo de planton avea o figură acră, care a făcut-o pe nevastă-mea să plece instantaneu de acolo. Degeaba i-am zis eu de recomandarea din ghid, ea nu şi nu, că nu-i place tipa aia, de parcă pe ea o mâncam, nu ce găteau înăuntru. Dar tot răul a fost spre bine, fiindcă am urcat scările şi am ajuns la ... O Andreas, sub platanii din piaţa centrală. "Restul e can-can". Am povestit în 2010 cum am mâncat atunci cel mai bine de pe insulă, şi cum am înţeles ce este kleftiko şi ce este kotsi, se poate citi pe topicul "Mâncarea în Grecia". Păcat că s-a închis taverna O Andreas ...


Sănătate şi tcb !

#76
doru_64

doru_64

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 02.02.2010
Salut Ovidiu,
Daca socotesti ca in decurs de aproximativ o ora, cat am stat acolo, au reincarcat rotisoarele cu minimn 5 miei/iezi, inmultit cu cateva ore cat servesc pranzul, inmultit cu minim 120 zile cat tine sezonul, ce ferma ar trebui sa aiba pentru a acoperi necesarul? Ia in calcul ca noi am fost in iunie, cand sezonul abia incepe. Eu sunt convins ca au fost coplesiti de cerere, in urma multor aprecieri pozitive, pe care le-au avut in anii anteriori, si a trebuit sa se adapteze. Cat despre Vasilis, chiar nu azisem (mea culpa, nu m-am documentat suficient), si am fost foarte placut surprins de calitatea preparatelor, mai ales ca taverna era aproape goala (am avut loc sa parcam pe locurile din fata).

#77
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,587
  • Înscris: 04.07.2010

 doru_64, on 20 iunie 2019 - 00:28, said:

... Daca socotesti ca in decurs de aproximativ o ora, cat am stat acolo, au reincarcat rotisoarele cu minimum 5 miei/iezi, inmultit cu cateva ore cat servesc pranzul, inmultit cu minim 120 zile cat tine sezonul, ce ferma ar trebui sa aiba pentru a acoperi necesarul? ...

Da, ai şi tu dreptate, ar trebui să fie mulţi miei/iezi. Totuşi, stau şi mă gândesc că la rotisorul ăla sunt 5 ţepuşe, dacă mi-amintesc bine, şi un miel/ied ei îl rotisează în 4 ore. Aşa încât cred că doar 10, poate maximum 20 de miei/iezi rotisează pe zi, altfel nu prea ajunge timpul. Adică 4 rotisări ar însemna 16 ore pe zi, suficient pentru prânz şi cină.
Aşadar la 20 de animale pe zi, înmulţit cu 120 ar însemna 2400 de animale pe an. Nu ştiu dacă e mult, cred că e posibil să fie din producţie proprie, eventual în colaborare cu încă alte câteva ferme din zonă. Adică e foarte probabil să nu fie din import. Şi când spun asta mă gândesc că şi în iunie (voi), şi în august (noi) am mâncat miel cam aţos şi uscat. Ar fi fost mult mai fraged şi gustos dacă erau miei de vârstă mai mică (congelaţi în Australia), cum am mâncat la Augustos, în 2010.
Chiar crezi că raţionamentul acesta e greşit şi tipul cu care am vorbit m-a minţit ? Îmi place să cred că nu ...


Sănătate şi tcb !

#78
etre

etre

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 01.10.2007
Nu sunt un expert in cele culinare, nu-mi plac specialitatile marine asa ca mancarea in Thassos nu m-a dat peste cap.
Partea buna, peste tot pe unde am mancat (iunie 2019, sunt inca aici) mancarea a fost proaspata. Preturile cam aceleasi cu mici variatii.

Remarca, portiile variaza in functie de client. Adica am vazut un mix de carne cu cartofi prajiti la 8,50 euro care la o masa alaturata se revarsa dintr-un platou iar noi cumparam gyros, acelasi pret, si cauti cartofii prin tava. Diferenta, aia erau greci si noi romani. Asta mi s-a intamplat de 2-3 ori. Oricum, nu e ca si cum am ramas flamanzi.

Singurul loc unde am fost in mod special multumit de portii si preparare, a fost Pefka Golden Beach.

Ca experienta generala, Kekes Beach Skidia Tavern. O proprietate maricica, cu o taverna pe o faleza. 100% afacere de familie. Preferata de grecii localnici din ce am observat (din 5 mese ocupate, 3 erau cu greci).

#79
cristiany

cristiany

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,191
  • Înscris: 16.04.2007

 etre, on 23 iunie 2019 - 20:24, said:

Remarca, portiile variaza in functie de client. Adica am vazut un mix de carne cu cartofi prajiti la 8,50 euro care la o masa alaturata se revarsa dintr-un platou iar noi cumparam gyros, acelasi pret, si cauti cartofii prin tava. Diferenta, aia erau greci si noi romani. Asta mi s-a intamplat de 2-3 ori. Oricum, nu e ca si cum am ramas flamanzi.
Pai sunt 2 produse diferite: mix carne vs gyros, nu cred ca are legatura cu faptul ca voi sunteti rom^ni, iar ceilalti greci. Niciodata nu am vazut in Gr sa se faca diferente intre greci si alte natii.
De curiozitate, ce scrie in meniu, care este cantitatea de cartofi la un produs si care este la celalalt ?

P.S. 8,5 euro un gyros la farfurie ?

Edited by cristiany, 24 June 2019 - 08:33.


#80
claz

claz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,861
  • Înscris: 10.06.2005
Am ajuns acasa acum o ora. Condus aproape 13 ore cu doua opriri scurte, asa ca va spun pe scurt unde am mancat, urmand sa detaliez zilele urmatoare.
Theologos: Stelios
Panagia: O Platanos, Elena
Limenas: Zorbas, Tzaki (azi dimineata - mic dejun)
Pachis: Sentido si Pefkospilia
Limenaria: Kostis
Am mai mancat in cateva taverne, dar nimic special.

Cam toate preparatele au fost fotografiate si evaluate.
Dati-mi un pic de timp sa ma adun de pe drumuri si revin cu amanunte. :)

#81
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,587
  • Înscris: 04.07.2010

 cristiany, on 24 iunie 2019 - 08:32, said:

... 8,5 euro un gyros la farfurie ?

Păi da, cam aşa costă, între 7 şi 9 euro. Asta la farfurie, ceea ce presupune că-ţi pune masa, foloseşte farfuria, tacâmurile, te serveşte la masă etc.
Altceva e dacă iei gyros - pita, adică la lipie rotită, cum mănânci la arabi shaorma şi la turci kebab. La pită gyrosul e între 2 şi 3 euro, poate mai scump unde e de "fiţe", Dar mai mult de 4 euro nici în Santorini nu e, darămite în Thassos. Eu adineauri am mâncat unul cu 3 euro, dar în Syfnos.

@claz: Bine ai revenit ! Faci şi tu o comparaţie Elena versus O Platanos, acum că ai proaspete în minte gândurile ? Te rog eu !


Sănătate şi toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 01 July 2019 - 14:42.


#82
cristiany

cristiany

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,191
  • Înscris: 16.04.2007
Noi anul trecut, in Sarti, am platit 6 euro pe un gyros la farfurie. Si era maaare.
Inseamna ca am platit mai putin decat in alte locatii.
Iar la pita era 2,5 euro.

Concedii placute si drumuri bune !

#83
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,587
  • Înscris: 04.07.2010

 cristiany, on 01 iulie 2019 - 15:08, said:

Noi anul trecut, in Sarti, am platit 6 euro pe un gyros la farfurie. Si era maaare ...

Eh, atunci am greşit eu. Hai să zicem că la farfurie e între 6 şi 9 euro. Aşa cred că e mulţumită toată lumea !
Deşi Thassosul e o destinaţie mai scumpă dacă ne referim la mâncare, şi asta de prin 2015, dacă ţin eu bine minte. Nejustificat, dar asta este ...


Sănătate şi tcb !

#84
claz

claz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,861
  • Înscris: 10.06.2005

 OvidiuNS, on 01 iulie 2019 - 14:42, said:

(...)
@claz: Bine ai revenit ! Faci şi tu o comparaţie Elena versus O Platanos, acum că ai proaspete în minte gândurile ? Te rog eu !
Multumesc!

Elena: Nu a fost numai impresia mea, dar anul trecut servirea si mancarea erau mai bune decat anul asta. Musacaua prea buine gatita, aproape arsa, salata greceasca fara gust... grecesc.

O Platanos. Am fost pe la 11, nu au vrut sa ne faca doua amarate de ochiuri. Am cerut pastitio din meniu, nu aveau. Am mancat un papoutsakia, gustos, portie mare. Paste cu sos de rosii si branza. O portie de orez cu legume, foarte gustos. Ultimele doua erau alternative pentru mostenitoare, ca ea dorea ochiuri si nu stiam ce sa-i dam. Pana la urma a mancat si din paste, si din orez, a fost ok.

Nu gasesc pozele. Am incercat sa le organizez pe albume si cred ca le-am ametit.
Mai am de rezolvat urgentele care s-au adunat cat am fost in concediu, dar revin cu detalii si poze.
Asa, ca un teaser, pot sa spun ca in clasamentul nostru primele locuri le ocupa Zorbas, Sentido si Pefkospilia. In ordinea asta.

#85
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,587
  • Înscris: 04.07.2010

 claz, on 01 iulie 2019 - 21:23, said:

... Nu gasesc pozele ...

Nu te grăbi, ia-o uşurel, noi îţi mulţumim oricum.


Sănătate şi tcb !

#86
etre

etre

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 01.10.2007

 cristiany, on 24 iunie 2019 - 08:32, said:


... voi sunteti rom^ni ...


1. nu am o problema cu rromii
2. smecherasul stereotipic roman se pare ca esti tu.

Edited by etre, 05 July 2019 - 07:15.


#87
cristiany

cristiany

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,191
  • Înscris: 16.04.2007
@etre
1. am scris rom^ni pentru ca nu aveam posibilitatea sa pun â, adica sa scriu români. Nu are nicio legatura cu tzi_ganii
2. la punctul asta chiar mai pierdut, nu stiu ce-ai vrut sa zici. Posted Image

#88
kesarion111

kesarion111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 831
  • Înscris: 15.06.2009
Din nou mi s-a confirmat ca romanu' cu turma...Se sta la coada la taverna Irene in Potos. Unde, eu foarte matinal fiind, vad in fiece dimineata pe la 5 cum vin congelatele la bucatarie. Alaturi, la Poseidon, este lejer, mancarea e chiar gatita, bucatarul e bucatar nu doar operator de microunde. Imi place ca atunci cand comand ceva particular fata de menu iese in pragul bucatariei sa-mi vada reactia. Ma rog, sunt feluri si feluri de consumatori. Romanul mananca cu ochii in primul rand, vede portii mari si achieseaza, chit ca e borhot.

Edited by kesarion111, 07 July 2019 - 13:24.


#89
claz

claz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,861
  • Înscris: 10.06.2005
Cer iertare pentru intarziere.
O sa incerc sa postez in spiritul initiatorului topicului, om deosebit pe care l-am cunoscut pe alt forum, si cu care m-am intalnit anul trecut si anul acesta in Thassos.
Ii datorez multe din experientele culinare pe care le-am trait pe insula.

Theologos - Stelios
In ordine: ied, miel, mujdei de usturoi (varianta greceasca, cu paine), schnitzel, iaurt cu miere si nuca, desert din partea casei (ceva gris cu lapte si cu scortisoara presarata pe deasupra).

Mancarea foarte gustoasa, portiile mari, servirea rapida, foarte amabili.
Fiul lui Stelios batranul ne-a recunoscut, a facut ceva conversatie. A invatat binisor limba romana, anul trecut nu stia deloc. L-am complimentat pentru asta, a raspuns: "trebuie!".

Daca nu gasiti loc in parcarea din fata tavernei, un baiat de la ei va conduce pe cai foarte intortocheata catre alta parcare, dar e chiar langa taverna, 50 m mai sus. E suficient sa va manifestati interesul pentru locatie, ca imediat apare cineva care va solicita sa debarcati pasagerii pentru a se aseza la masa, si urca in masina sa va ghideze.

Attached Files



#90
claz

claz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,861
  • Înscris: 10.06.2005
Limenas - Zorbas

Ne taram picioarele prin Limenas in cautare de ceva de mancare. Cu mine si cu sotia nu era problema, dar mostenitoarea e foarte pretentioasa si selectiva la mancare.
In zona pietonala dam de o taverna cocheta, dar fara clienti. Ora 12, o caldura de ne zapacea. Incepem sa ne uitam in meniul expus afara... la fel ca la alte taverne.
Apare un nene mai in varsta care ne imbie sa intram. Intreb daca au supa de pui, raspunsul afirmativ ne momeste sa dam curs invitatiei.
Am comandat pastitio pentru mine, risotto cu midii pentru sotie si o coirba de peste (dupa lungi negocieri) pentru cea mica.
Mancarea a venit in maxim 5 minute. Portiile foarte mari, mancarea foarte gustoasa. Sotia a decretat ca este cel mai bun risotto cu midii mancat vreodata! Si chiar este fan al genului.
L-am complimentat pe nenea pentru rapiditate si pentru portiile mari, raspunsul: "big man, big pastitio!". Posted Image
Preturile sunt normale,

Attached Files



Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate